Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie RYANAIR avialinijas

QUOTE(Sigitano @ 2010 03 05, 09:54)
MAzi, tai buvo viena 10 menesiu, kita neturejo dar 4 metuku. O mano sesuo skraido nu gimimo su savo vaiku kelis kart i metus ir su ryanair taip pta. Ir paskui pradejo pirktis priority, nes uzkniso ten stumdytis.
Taip kaip kazkas sake, cia elementari zmoniu kuiltura. Taip kad pagal ryanair taisykles nepriklauso su vaikais pirmumas, o lietuviu kultura visi zinom, nieks nesiteikia praleisti. KAi skridom kur buvo didesne dalis ne lietuviai, tokios problemos neiskilo, tikrai praleisdavo pirmiau su vaikais patys zmones. Lietuviai nemato tokio reikalo, arba tiesiog nezino elementarios kulturos.

Kiek kartu skridau is Kauno ir Frankfurto - mamas su mazais vaikais praleidzia be eiles. Nescioms moterims (kurioms aiskiai matosi nestumas), keleiviai pasiulo praeiti be eiles, pati tokia praleidau, nors esu lietuve:)
Atsakyti
Nematau reikalo nei žvengt iš klausimo, nei pykti ant lietuvių, t.y. savęs pačių, tautos. Natūralu, kad man iškilo klausimas, KODĖL ryanair siūlo pirkti "priority" - negi mest 24 eur (3 žmonėms) vien tam, kad 5 min anksčiau įlipt į lėktuvą? Tai pamaniau, gal yra užslėpta kas nors, na pigūs skrydžiai, visko juk gali būti, ar ne mirksiukas.gif Šiaip ar taip, ačiū visiems už nuomonę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raschida @ 2010 03 05, 16:32)
Kiek kartu skridau is Kauno ir Frankfurto - mamas su mazais vaikais praleidzia be eiles. Nescioms moterims (kurioms aiskiai matosi nestumas), keleiviai pasiulo praeiti be eiles, pati tokia praleidau, nors esu lietuve:)

Sory, gal per daug apiebendrinau, ne visi lietuviai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigitano @ 2010 03 05, 16:16)
Zinai o dar skelbiesi dideliu zinovu ir informacijos teikeju. Kazkaip po sio posto labai nusivyliau tavi teikiama info. Matyt ir facebooke nebeliks reikalo ten uz tave balsuoti  biggrin.gif  doh.gif
O ne apie naglus rusus ar lenkus.  doh.gif

Nesiskelbiu dideliu žinovu....

Tik kad jau labai nervina, kai žmonės pavartoja "tie lietuviai", "lietuviai visada taip elgiasi" ir panašiai unsure.gif

Sigitano, galite nebalsuoti, juk niekas neverčia wink.gif tai , kad užsiputojau dėl "lietuvių tautos" paminėjimo (tas mane visad nervina), dar nereiškia, kad nieko neišmanau, as ne? smile.gif

QUOTE(String @ 2010 03 05, 16:36)
Nematau reikalo nei žvengt iš klausimo, nei pykti ant lietuvių, t.y. savęs pačių, tautos.

drinks_cheers.gif tik kad buvo truputuką juokinga. Bet gi draugiškai biggrin.gif
Nejaugi tikrai manot, kad neįleist į lėktuvą gali ir priority boarding Jus nuo to apsaugos mastau.gif

Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2010 03 05, 16:45)
Nesiskelbiu dideliu žinovu....

Tik kad jau labai nervina, kai žmonės pavartoja "tie lietuviai", "lietuviai visada taip elgiasi" ir panašiai  unsure.gif

Sigitano, galite nebalsuoti, juk niekas neverčia wink.gif tai , kad užsiputojau dėl "lietuvių tautos" paminėjimo (tas mane visad nervina), dar nereiškia, kad nieko neišmanau, as ne?  smile.gif
drinks_cheers.gif tik kad buvo truputuką juokinga. Bet gi draugiškai  biggrin.gif
Nejaugi tikrai manot, kad neįleist į lėktuvą gali ir priority boarding Jus nuo to apsaugos mastau.gif

Matyt mano tokia patirtis su lietuviais biggrin.gif Tikrai labai jauciasi, ypac kai keliauji su vaikais, uzsieny ir lietuvoj, koks zmoniu poziuris, kokia pagalba ir pan. net ir tu issakei nekantruma vaikams, kad jie uzvilkina eiles, kad jie verkia ir pan. Va kai atsiranda vaikai ypationgai pasimato skirtumai tarp tautybiu biggrin.gif
O siaip tai yra elementariausia bendravimo kultura, kad nebute is karto apvadinti nagla ruse ar pan. Galima ir kitaip issireiktsti juk jei susinervinai tongue.gif Sitoj vietoj reikia igudziu
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2010 03 05, 14:54)
Čia nuo aptarnavimo darbuotojų šiaip priklauso. Jeigu "ne reikalo nematantys arba tiesiog nežinantys elementarios kultūros lietuviai",  tai pakviečia pirmesnius su vaikais.

Beje, pvz mamos su vaikais ir vežimėliais labai užvilkina visą eilę, ir net nebandykit pykt kad taip sakau  schmoll.gif paleidžia vaiką lipt patį laiptais, tas griūna, verkia rėkia, o mamai atseit linksma, fotkina jinai jį - va pirmas mažuliuko skrydis, va pats lipa  doh.gif ne kartą teko matyt atvejų kai mama pati leidžia vaikui eit lėktuve laisvų vietų link, ir tipo vajė kaip linksma kai vaikutis žiūri visur didelėm akim šokiruotas  unsure.gif nepraleidžia kitų žmonių, stiuardesė ragina paskubėti nes vilkinamas laipinimas, o mama tokia laiminga  wub.gif  kad jos vaikas šliaužioja lėktuvu  wub.gif ir visi žmonės žiūri į jos vaiką  wub.gif

Paskui verkia dar jie viso skrydžio metu  unsure.gif  verysad.gif

Na, vasarą maniškiai gulėjo patys pirmi prie registracijos doh.gif Kadangi stovėt atsibodo, o lakstyt po laukiamąją salę neleidžiu schmoll.gif Reik pastebėt, kad per gulinčius vaikus, nei su priority, nei be jos lipt niesk nedrįso lotuliukas.gif

Pati auginu du bamblius, kureims vasarą kai skridom buvo 3 ir 5 metai, bet nesuprantu tų mamų, kurios leidžia vaikams vietas rinktis, ar dar daugiau, laiptais į lėktuvą patiems lipt doh.gif Va tada ir pati putojuos, nors būnam abu su vaikais ant rankų doh.gif

QUOTE(String @ 2010 03 05, 15:36)
Natūralu, kad man iškilo klausimas, KODĖL ryanair siūlo pirkti "priority" - negi mest 24 eur (3 žmonėms) vien tam, kad 5 min anksčiau įlipt į lėktuvą? Tai pamaniau, gal yra užslėpta kas nors, na pigūs skrydžiai, visko juk gali būti, ar ne  mirksiukas.gif  Šiaip ar taip, ačiū visiems už nuomonę  4u.gif

Mano galva, tas priority vien tam, kad perkant bilietus vietos nenurodytos ir tas pirmumas suteikai teisę pirmam vietą pasirinkt 4u.gif Bet čia tik mano pamąstymai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 05 kovo 2010 - 16:55
Na, o man vadinas sekas, nes kai skrendu is kauno, tai jei bunu kazkur netoliese, tai daznai girdziu, kaip paskelbiant ilaipinimo pradzia bent jau lietuves merginos, kurios tikrina bilietus, pirma paskelbia apie zmones su vaikais - vat del to ir negaliu patiket, kad daugiau skraidantys to niekad nesutinka <esu pati turejus apie 2O skrydziu is kauno>. O kai kartais pirkdavau priority, tai tam, kad keliaudama vien su rankiniu bagazu, galeciau ramiai atsigert kavos, nusipirkt sio bei to ir ramiu zingsniu be eiles praeidavau ta patikrinima, ir niekad bendroj eilej nestovedavau valanda iki ilaipinimo pradzios. Tiesa pasakus, ir be priority niekad nestoviu. Na, negi lektuvas isskris be manes? biggrin.gif Kad paskutine ilipsiu? Ar ten labai svarbu ta vieta, kai pats skrydis vos 2 val trunka? Suprantu gal tuos, kurie pirma kart skrenda - ir net mielai vieta jiems prie lango uzleidziu, bet, mieli tautieciai - nebukit kiaules, ir nesitumdykit stovedami eilej kaip kokioj universalinej prie deficitines desros, nes uzsieny tai is tiesu geda uz jus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noe: 05 kovo 2010 - 20:26
skridom gruodi is kauno,atsistojom kaip wisi,bet ta moteriske,nu kur ten prie bilietu, priejo sako, jus su waiku nelaukit ateikit ir iskart praleido,ir dar salia wyrui tokiam sako padedat nusinest wezimuka hihihi.gif o skrendant is airijos,nu kokia 5 zmones sako stokit praleidziam vieta,nu gerai einam,tas tikrintojas no no, tipo eikit i gala,nueinam,zmones wel eikit sako,nu einam,jau moteris tikrintoja stowejo ,nu ir issyk praleido,tai dar cia nuo tu tikrintoju priklauso praleis su waiku ar ne unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2010 03 05, 15:54)
O pati Jūs gal lenkė ar rusė, kad taip ant lietuvių stumiat g.gif biggrin.gif

Tai eikit ir pasiprašykit kad praleistų į priekį, pati gi nagla turėtumėt būt, jeigu rusė arba lenkė biggrin.gif tokia jau rusų ir lenkų kultūra - naglumas.  Juk Jūs ne lietuviško kraujo bigsmile.gif (gana ant savo tautos visad varyt ok? atseit kitos tautos geros, o va sava pati blogiausia).

Aš pvz skridau daugiau nei 20 kartų su Ryanair, niekas niekur nieko nepraleisdavo nei Lietuvoj, nei užsieny, kur "LIETUVIŲ KONCENTRACIJA" buvo mažesnė ar lietuvių išvis nebūdavo. Nori eit pirmas - perkiesi priority ir viskas.

Čia nuo aptarnavimo darbuotojų šiaip priklauso. Jeigu "ne reikalo nematantys arba tiesiog nežinantys elementarios kultūros lietuviai",  tai pakviečia pirmesnius su vaikais.

Ir išvis, įdomu kas čia kultūros neturi ir piktinasi  blink.gif taisyklės yra - nori perkies priority, nenori stovėk eilėj ir baigtas kriukis.

Beje, pvz mamos su vaikais ir vežimėliais labai užvilkina visą eilę, ir net nebandykit pykt kad taip sakau  schmoll.gif paleidžia vaiką lipt patį laiptais, tas griūna, verkia rėkia, o mamai atseit linksma, fotkina jinai jį - va pirmas mažuliuko skrydis, va pats lipa  doh.gif ne kartą teko matyt atvejų kai mama pati leidžia vaikui eit lėktuve laisvų vietų link, ir tipo vajė kaip linksma kai vaikutis žiūri visur didelėm akim šokiruotas  unsure.gif nepraleidžia kitų žmonių, stiuardesė ragina paskubėti nes vilkinamas laipinimas, o mama tokia laiminga  wub.gif  kad jos vaikas šliaužioja lėktuvu  wub.gif ir visi žmonės žiūri į jos vaiką  wub.gif

Paskui verkia dar jie viso skrydžio metu  unsure.gif  verysad.gif

super Makaliau 4u.gif as pavyzdziui irgi nesuprantu, kodel kai noriu patekti i lektuva pirmiau uz kitus,turiu pirktis priority, o mamos su vaikais neturi. as manau, kad priority esme, kai skrendi ne vienas, o dar ypac su vaiku, kuris turi atskira vieta, ilipus i lektuva pirmiau uzsiimti vietas salia. nes ilipus pabaigoje tikimybe, kad bus laisvu vietu po 2-3 salia, stipriai sumazeja bigsmile.gif
beje, irgi nesu labai tolerantiska rekiantiems vaikams lektuve. turejau 10 val skrydi, kai visa ta laika netoliese verke-reke vaikas, kurio tevai niekaip negalejo nuraminti. manau, kad be didelio reikalo, nera ko tu vaiku kankinti lektuvuose. smile.gif
Atsakyti
Kaiptik Kaune darbuotojai visad pasišaukia su vaikais pirmiau, o dar sako: tie lietuviai doh.gif Kitose šalyse neikart neužtaikiau, kad pirmenybę be priority duotų su vaikais. tačiau pati nekartą užleidau mamytes su vaikais, nes jų vaikam mat nuobodu laukt, kai tuo tarpu užsienietės vakarietės kantriai laukė eilej su gauja vaikų.
šlykštu, mamkos, kad taip varot ant lietuvių be priežasties nono.gif
Atsakyti
o man niekad neteko prasimusti ax.gif(dar niekad neteko girdeti,kad pp priority praleistu su vaikais schmoll.gif ) ,mazoji buvo vos keliu men,ir visalaik stovedavau kaip ir visi smile.gif ,o jau kruva skrydziu isskraidyta,tikiuosi,kad ir man greit sita laime nusisypsos biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas perkate bilietus su Entropay Mastercard? Iš kokios kortelės tenka pavedimus daryt į entropay? Kortelė debetinė ar kreditinė? Lietuviška? Daug kartų teko pervedinėt? Nebuvo lietuviškų papildomų mokesčių? Tik tie 2 ar tai 5 % nuo sumos?

Radau kad nemokamas tarptautinis pervedimas iš seb banko yra tik tada, jei daromas "BEN – gavėjas sumoka AB SEB banko ir užsienio bankų mokesčius, išskyrus tuos atvejus, kai pagal užsienio bankų nustatytą tvarką mokestis negali būti nurašomas iš gavėjo sąskaitos. Gavėjui už paprastą tarptautinį mokėjimo nurodymą taikomas 90 Lt mokestis,"
Atsakyti