Nzn, kaip dabar, nes du metus neskraidziau, bet pries tai teko intensyviai naudotis skrydziu paslaugom, tai kaune visalaik sverdavo bagaza, ir priklausomai nuo aptarnaujancio zmogaus nuotaikos kartais praleisdavo su 1.5 kg virsvoriu, o karta liepe susimoket uz papildomus 300 g Kaip dabar - nzn - bet sia sav patikrinsiu
Papildyta:
P.S. bet ir kainos tada buvo kitokios - karta nebuvau uzsisakius bagazo, o atvaziavau su juo, tai teko vietoj eit ir susimoket niekingus 30 lt uz viena bagazo vnt - kai palygini dabartines kainas, kai apie 100, tai
vasario įd. skridau is Kauno oro uosto i Frankfurt hahn, tai Kauno galiu pasakyt labai pasalaugus darbuotojai ir malonus dirba. Tarkim mes buvom chekina dare on line ir atvyke i oro uosta ejom tiesiai pro muitine, nes tik su rankiniu bagazu buvom ir su vezimeliu. darbuotojai tik paklause kur noresim palikt vezimeli, prie trapo ar nesimes i lektuva. o prie ilaipinimo vartu jau norejo kad butu uzdetas tagas ant vezimuko, bet mes jo neturejom tai jos per racijas susisieke su darbuotojais ir atnese patys mums vezimukui taga. tiesa ir pirmenybe gavom, nors spec. jos ir nepirkom, kadangi su mazais vaikais buvom.
vokietijoj kur kas sudetingiau, muitines patikra buvo labai stipri, batus liepe nusiimt, vaikam striukes nuimt ko Kaune nereikejo...mane tai isvis i sona pasivede ir tikrino kaip kokia kontrabandiste vis cypiau, nors jie ir nenustate kas cia cypia...
paskui lagamunus svere, liepe i rema kist, uzklijavo veliau lipdukus kad viskas gerai, bet prie ilipimo vartu vel ta pati kartojo jau kiti pareigunai...na zodziu....patikrino visus kaip reikiant.
vokietijoj kur kas sudetingiau, muitines patikra buvo labai stipri, batus liepe nusiimt, vaikam striukes nuimt ko Kaune nereikejo...mane tai isvis i sona pasivede ir tikrino kaip kokia kontrabandiste vis cypiau, nors jie ir nenustate kas cia cypia...
paskui lagamunus svere, liepe i rema kist, uzklijavo veliau lipdukus kad viskas gerai, bet prie ilipimo vartu vel ta pati kartojo jau kiti pareigunai...na zodziu....patikrino visus kaip reikiant.
QUOTE(Kuzia @ 2010 02 16, 13:48)
kuzia, tu cia labai i tema hi,hi,hi
esme tame, kad man apsvere su rankom pakilnojus ir pasake, kad virsvoris Stanstede - sumokejau as tuos 35 svarus, bet dabar gincijuosi. Todel ir norejau suzinoti, ar jus matete, kad tikrai su svarstyklemis sveria virsvori prie vartu pries pat ilaipinima...Ar cia visus taip "pasveria" ar tik mane?
Papildyta:
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 02 16, 11:40)
bent VLn oro uoste rankinius eda i ta spec deze- sverimui
kaune sake ta pati daro, tikrai ne is akies
kaune sake ta pati daro, tikrai ne is akies
i dezes deda ismatavimams nustatyti, o sverti gali paprasyti padeti kaip priduodi lagamina...mano atveju buvo po registracijos, prie vartu, ten kur nera svarstykliu, tai svori ir matuoja pakele i ora ...
QUOTE(Bananamio @ 2010 02 16, 13:38)
Ryanair zinovai ir zinoves, gal galit pasakyti ar imanoma kazkur paziureti ar skrydis yra tiesioginis, jei ne, tai kur leidziasi lektuvas ir kiek laiko stovi?
O ar įmanoma išduoti paslaptį, kur skrendate?
Šiaip visi skrydžiai tiesioginiai visada, jungiamųjų nebūna, stovinčių lėktuvų su keleiviais ( besiilsinčių ??? ) irgi nebūna.
Nebent pirkote per kokius nors perpardavinėtojus kurie nepasakė per kur skrisite
QUOTE(noneLT @ 2010 02 16, 12:23)
kuzia, tu cia labai i tema hi,hi,hi
esme tame, kad man apsvere su rankom pakilnojus ir pasake, kad virsvoris Stanstede - sumokejau as tuos 35 svarus, bet dabar gincijuosi. Todel ir norejau suzinoti, ar jus matete, kad tikrai su svarstyklemis sveria virsvori prie vartu pries pat ilaipinima...Ar cia visus taip "pasveria" ar tik mane?
Reiskias buvo akivaizdus virssvoris .
Zinau zinau, kad skrenda ir su didesniais, bet va ne visada pasiseka.
Turiu klausima, jei noriu rezervuoti bilietus rayniere, ar reik ju puslapyje registruotis,jei taip kur
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 02 16, 16:32)
Turiu klausima, jei noriu rezervuoti bilietus rayniere, ar reik ju puslapyje registruotis,jei taip kur
Del rezervacijos nezinau, bet jei perki - tikrai nereik registruotis, tiesiog susimoki iskart ir psio.
O as turiu klausima del nesciuju - ar teko kam nors skrist su rainiu nestumo metu? As skrisiu kai man bus kokios 25 sav., tai kazin reik kokiu pazymu . Nes kazkurioj temoj SM pasiskaiciau, kad tie gydytojai patys nezino nei kokiu pazymu reikia nei ant kokios formos jos rasomos
Papildyta:
QUOTE(Almera @ 2010 02 16, 08:07)
gal zinote kaip isvengti to nelemto korteles aptarnavimo mokescio? Kazka girdejau, kad Visa Electron arba Maestro - jei isduoti uzsienio banku...
As esu draugei pirkus su UK jos kortele Visa Delta, tai buvo tas aptarnavimo mokestis...
Kai rasit budu jo isvengti - prasom rekti garsiai
patikrintu budu dar neradau, cia Sm radau kad galima nuimti su kortelemis ne LT tik kad is kur gauti korteles ne LT, gal kas zino.. smagu butu jei pasidalintu.
QUOTE(pliurpa @ 2010 02 05, 10:32)
Kiekvienoje kelionėje rankiniame bagaže turiu vienkartinių skustuvų - niekada nekilo jokių problemų. Aiškiai įsiskaitykite taisykles. Aš netgi ramiai treti metai vežiojuosi manikiūro rinkinį, nes mano žirklutės mažytės, o kaip nurodo taisyklės, negalima vežti tokių žirklių, kurių ašmenys ilgesni negu 6 cm.
Cia manau ir nuo darbuotojo priklauso
Man 2002 metais po rugsejo 11 teroro ateme ir zirklutes, ir dilde, o tos zirklutes tikrai buvo mazulytes, o ne 6 cm
Papildyta:
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 02 16, 17:00)
patikrintu budu dar neradau, cia Sm radau kad galima nuimti su kortelemis ne LT tik kad is kur gauti korteles ne LT, gal kas zino.. smagu butu jei pasidalintu.
Bet jauciu dar tinka tik tam tikros korteles, o ne visos. Neturi draugu kokioj Anglijoj? Mes jau durneliai nusipirkom bilietus, tai nereik nei pazistamu ieskot, zinosim kitam kartui
QUOTE(priklausomybe @ 2010 02 16, 17:52)
Kai rasit budu jo isvengti - prasom rekti garsiai
Jeigu garsiai rėksite = pariš ir tuos mokėjimo būdus be mokesčių.
Kaip ir pernai buvo SEB Maxima Senukų kortelė be mokesčių. Parėkavot čia visi, pasiskelbėt, kad nėra mokesčių, ir iškart panaikino klaidą.