Paimama žuvies filė arba supjausčius žuvį išimti stuburo kauliukas ištiesiama.
Paruošiama masė aliejuje pakepinama smulkintas svogūnas,atvėsinama įberiama kapotas česnakas,gliaudytos saulėgrąžos,kapoti riešutai,arba kapti migdolai.
Viskas gerai išmaišoma,ant paruoštos žuvies uždedama po šaukštelį masės ,žuvis susukama ir susmegiama smeigtuku.
Kepama aliejuje.
Vietoj svogūno galima dėti poro,dar galima įdeti saldžios paprikos{tik reikia apkepti.
Tokią žuvį galima valgyti ir šiltą ir šaltą.
Aisku reikia naudoti prieskoniai žuviai tinka muskatas.
Geriausia žuvį sūdyti ,tokią baigiant kepti ,neišima tada druska žuvies skysčio,ir ji buna traški,nes iškart žuvį sūdant ji lieka sausa.
QUOTE(regna @ 2010 12 18, 03:55)
Paimama žuvies filė arba supjausčius žuvį išimti stuburo kauliukas ištiesiama.
Paruošiama masė aliejuje pakepinama smulkintas svogūnas,atvėsinama įberiama kapotas česnakas,gliaudytos saulėgrąžos,kapoti riešutai,arba kapti migdolai.
Viskas gerai išmaišoma,ant paruoštos žuvies uždedama po šaukštelį masės ,žuvis susukama ir susmegiama smeigtuku.
Kepama aliejuje.
Vietoj svogūno galima dėti poro,dar galima įdeti saldžios paprikos{tik reikia apkepti.
Tokią žuvį galima valgyti ir šiltą ir šaltą.
Aisku reikia naudoti prieskoniai žuviai tinka muskatas.
Geriausia žuvį sūdyti ,tokią baigiant kepti ,neišima tada druska žuvies skysčio,ir ji buna traški,nes iškart žuvį sūdant ji lieka sausa.
Paruošiama masė aliejuje pakepinama smulkintas svogūnas,atvėsinama įberiama kapotas česnakas,gliaudytos saulėgrąžos,kapoti riešutai,arba kapti migdolai.
Viskas gerai išmaišoma,ant paruoštos žuvies uždedama po šaukštelį masės ,žuvis susukama ir susmegiama smeigtuku.
Kepama aliejuje.
Vietoj svogūno galima dėti poro,dar galima įdeti saldžios paprikos{tik reikia apkepti.
Tokią žuvį galima valgyti ir šiltą ir šaltą.
Aisku reikia naudoti prieskoniai žuviai tinka muskatas.
Geriausia žuvį sūdyti ,tokią baigiant kepti ,neišima tada druska žuvies skysčio,ir ji buna traški,nes iškart žuvį sūdant ji lieka sausa.
skamba labai skaniai,dekui jums uz receptuka,bandysiu
labos
turiu nemaza lydeka, gal kas zinote patirkinta skanu receptuka kaip ja iskepti skaniai orkaitej kuciu vakarui?
siaip su batonais sumalt nesinoretu,
buciau dekinga uz idejas
turiu nemaza lydeka, gal kas zinote patirkinta skanu receptuka kaip ja iskepti skaniai orkaitej kuciu vakarui?
siaip su batonais sumalt nesinoretu,
buciau dekinga uz idejas
Sveikom mergaites! Atejus Kucioms ir Kaledoms tenka prisiminti zuvies receptukus. Turejau as toki viena - pirstus apsilaizysi, is kazkokio zurnalo buvau radus, bet deja siemet as ji pameciau . Kiek prisimenu, reikia apie kilograma, pusantro zuvies, puse kilogramo morku, petrazoliu, grietineles, batono ir prieskoniu. Zuvi sumalti, padalinti i tris dalis, viena dali sumaisyti su keptom tarkuotom morkytem, kita su kapotom petrazolem, o trecia su grietineleje mirkytu batonu. Visas dalis paskaninti prieskoniais, ir sudeti i forma, kokia tik geidzia jusu vaizduote. Apvinioti folija ir i orkaite (gaila nezinau nei temperaturos, o laikas apie 45 minutes), Iskepta zuvies pudinga atsaldyti, uztepti ant virsaus majonezo maisyto su zelatina ir pastatyt i saldytuva porai valandu. Skanumelis neispasakotas
sveiikutes, o as pernai kucioms ruosiau cepelinus ir visus labai nustebinau. Dariau taip: paruosiau rtadicine cepelinu tesla (zalios bulves, virtos bulves, druska ir krakmolas), o idarui sumaliau grybus (tinka ivairus), truputi virtu dziovintu grybu, kepinto svoguno su morkom. Viriau kiek trumpiau nei iprastai, nes idaras greitai isverda. Padazui kepinau daug svogunu aliejuje. Tikrai buvo super, nes mama ir po kuciu tokius vire ne karta.
QUOTE(waiduce @ 2010 12 19, 18:20)
sveiikutes, o as pernai kucioms ruosiau cepelinus ir visus labai nustebinau. Dariau taip: paruosiau rtadicine cepelinu tesla (zalios bulves, virtos bulves, druska ir krakmolas), o idarui sumaliau grybus (tinka ivairus), truputi virtu dziovintu grybu, kepinto svoguno su morkom. Viriau kiek trumpiau nei iprastai, nes idaras greitai isverda. Padazui kepinau daug svogunu aliejuje. Tikrai buvo super, nes mama ir po kuciu tokius vire ne karta.
mm kaip skanu,gaila grybu tiek neturesim
Moja, jau kaip dėėėkui m nereiks knistis po temas senas. be to pernai kažkaip neradau silkės su graikiniais riešutais recepto, o tu net ne vieną įmetei praktiškai galima daugiau ir neieškot nieko
Sveikos
Sarune nu tu tikrai saunuole
O ir Moja , ko ja uzsipult, ne jos sugalvoti tie receptai o tiesiog copy paste padaryta is senu temu, toks jausmas kad skaito cia kaikurios kas antra eilute
Tai kad parasei viska apie Kaledas, o apie Kucias
Tai va tom mamytem , religingom ir burnojanciom as ir patarciau susizinot kas tai yra Kucios ir is kur ta svente kilusi.Visu pirma nemaisykit, su Kristaus gimimu tai neturi nieko bendra , juk tai Kucios o ne Kaledos, antra, Kucios - tai is senu laiku kilusi Lietuviu tautos svente , dar tada kai Lietuvoje vyravo pagonybes tikejimas, tai Pagoniu tikejimo svente, kuria musu tauta sugebejo islaikyti iki siu dienu.Butent todel praktiskai nei viena kita salis katalikiska neturi tokios sventes ir nesvencia Kuciu.
Sarune nu tu tikrai saunuole
O ir Moja , ko ja uzsipult, ne jos sugalvoti tie receptai o tiesiog copy paste padaryta is senu temu, toks jausmas kad skaito cia kaikurios kas antra eilute
QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 16, 07:31)
Toms kurios užsipuola kitas dėl savo nepateisintų vilčių...
Ar bent žinot kas tos kūčios, kas kalėdos?
Ar bent žinot kas tos kūčios, kas kalėdos?
Tai kad parasei viska apie Kaledas, o apie Kucias
Tai va tom mamytem , religingom ir burnojanciom as ir patarciau susizinot kas tai yra Kucios ir is kur ta svente kilusi.Visu pirma nemaisykit, su Kristaus gimimu tai neturi nieko bendra , juk tai Kucios o ne Kaledos, antra, Kucios - tai is senu laiku kilusi Lietuviu tautos svente , dar tada kai Lietuvoje vyravo pagonybes tikejimas, tai Pagoniu tikejimo svente, kuria musu tauta sugebejo islaikyti iki siu dienu.Butent todel praktiskai nei viena kita salis katalikiska neturi tokios sventes ir nesvencia Kuciu.
QUOTE(Kaciusss @ 2010 12 19, 17:31)
mm kaip skanu,gaila grybu tiek neturesim
siaip tai galit naudoti daugiau morku ir svogunu, o maziau grybu. mao mama kuri negali valgyti grybu taip daro. irgi buna labais skanu. beje tuos cepelinus darau kiek mazesnius nei iprastai, kazkaip skaniau.
QUOTE(Milux @ 2010 12 19, 19:41)
Sveikos
Sarune nu tu tikrai saunuole
O ir Moja , ko ja uzsipult, ne jos sugalvoti tie receptai o tiesiog copy paste padaryta is senu temu, toks jausmas kad skaito cia kaikurios kas antra eilute
Tai kad parasei viska apie Kaledas, o apie Kucias
Tai va tom mamytem , religingom ir burnojanciom as ir patarciau susizinot kas tai yra Kucios
Sarune nu tu tikrai saunuole
O ir Moja , ko ja uzsipult, ne jos sugalvoti tie receptai o tiesiog copy paste padaryta is senu temu, toks jausmas kad skaito cia kaikurios kas antra eilute
Tai kad parasei viska apie Kaledas, o apie Kucias
Tai va tom mamytem , religingom ir burnojanciom as ir patarciau susizinot kas tai yra Kucios
MIELOSIOS,
artėja,paskutinioji advento savaitė,ateis tas vakaras,kai sesime prie Kūčių stalo,ant kurio bus klojamas šienas,prisimenant,kaip ,gimusį Jėzų Marija paguldė ėdžiose.
Kaip mes suprantame šio vakaro esmę,tai priklauso nuo mūsų pačių.
Aš,visoms linkėčiau ramaus,prasmingo tų švenčių laukimo.
QUOTE(Skiautelė @ 2010 12 09, 14:16)
Nedideliais kubeliais supjaustytą duoną pakepinu ant aliejaus,taip pat daug svogūnų pusžiedžių.Dedu išvirtas pupeles ir trinto česnako.Sumaišau su majonezu.Itin fanatiškos katalikės gali pasitenkint aliejumi.Kitom progom dar įtarkuoju lydyto sūrio,arba kubiukais paaustyto balto.
Šitą mišrainę mano šeima mielai valgo ištisus metus,ne taip,kaip raudoną-po šaukštą per Kūčias
Šitą mišrainę mano šeima mielai valgo ištisus metus,ne taip,kaip raudoną-po šaukštą per Kūčias
o aš sumuštinių baltą duoną supjaustau mažais kubeliais ir apskrudinu orkaitėje, svogūną pakepinu ir sumaišau su virtom pupelėm, sūriu
QUOTE(šarūnė @ 2010 12 10, 20:07)
Na štai ir viskas. Džiaugiuosi, jei kažkam tai padės Dar kartą primenu, kad tai ne mano receptai ir tikrai ne visus esu išbandžiusi.
Na, o dar pridėsiu dvejas mišraines, kurias irgi dažnai darau Kūčioms
1. Virti burokėliai, virtos bulvės, virtos morkos, rauginti agurkai, svogūnas- viską pjaustome kubeliais, dedame raugintų kopūstų ir viską užpilame aliejumi.
2. Atskirai pakepiname svogūnus žiedais ir smulkiai pjaustytus šviežius kopūstus, išverdame pupeles ir viską sumaišome su kubeliais pjaustyta silke.
Na, o dar pridėsiu dvejas mišraines, kurias irgi dažnai darau Kūčioms
1. Virti burokėliai, virtos bulvės, virtos morkos, rauginti agurkai, svogūnas- viską pjaustome kubeliais, dedame raugintų kopūstų ir viską užpilame aliejumi.
2. Atskirai pakepiname svogūnus žiedais ir smulkiai pjaustytus šviežius kopūstus, išverdame pupeles ir viską sumaišome su kubeliais pjaustyta silke.
AČIŪ
1. mišrainę iš aš darau (svogūną pakepinu, skonis puikus)
QUOTE(šarūnė @ 2010 12 16, 09:49)
Trukt už vadžių, vėl iš pradžių Jau šimtą kartų kalbėta, kad kiekvienas laikosi savo šeimos tradicijų. O tai toks jausmas, kad tamstai baisiai skaudu, jog mes nenaudojam majonezo ir kiaušinių
Man asmeniškai artimas tas maisto simboliškumas- 12 patiekalų, kad kiekvienas kitų metų mėnuo būtų sotus, riešutai- turtas, obuoliai- maistas dvasioms, grūdai- skalsa, medus - sveikata ir t.t. Aš čia paaiškinu tik abstrakčiai- yra daugybė Kūčių ir Kalėdų burtų, simbolių prasmių paaiškinimų. Be to, man labai patiko kažkur skaitytas sakinys- adventas- kūniškas ir dvasinis apsivalymas prieš šventes. Ir tai ne tik krikščionybės tradicijos- juk pagonys irgi turėjo tokią šventę.
Kam įdomu, galit pasiskaityti Lietuvių žiemos švenčių tradicijos
Na, manau, tikrai neverta ginčytis dėl tokių dalykų dėsiu aš ant stalo majonezą su kiaušiniais ar ne- iš daugybės tradicijų, papročių kiekvienas pasiima sau tai, kas jam priimtina.
Man asmeniškai artimas tas maisto simboliškumas- 12 patiekalų, kad kiekvienas kitų metų mėnuo būtų sotus, riešutai- turtas, obuoliai- maistas dvasioms, grūdai- skalsa, medus - sveikata ir t.t. Aš čia paaiškinu tik abstrakčiai- yra daugybė Kūčių ir Kalėdų burtų, simbolių prasmių paaiškinimų. Be to, man labai patiko kažkur skaitytas sakinys- adventas- kūniškas ir dvasinis apsivalymas prieš šventes. Ir tai ne tik krikščionybės tradicijos- juk pagonys irgi turėjo tokią šventę.
Kam įdomu, galit pasiskaityti Lietuvių žiemos švenčių tradicijos
Na, manau, tikrai neverta ginčytis dėl tokių dalykų dėsiu aš ant stalo majonezą su kiaušiniais ar ne- iš daugybės tradicijų, papročių kiekvienas pasiima sau tai, kas jam priimtina.
patiekalai simboliniai,
visada gaminame minimaliai, vos po kelis kąsnius, kad būtų ragavimas, o ne apsivalgymas
Didelis ačiū, Šarūne už nuostabių receptų lobyną