Ir as labai dekoju Šarūnei uz receptukus, susikopinau visus, eisiu skaityt ir atsirinkinet ka gaminsiu siemet, labai jau norisi kazka nebandyto isbandyt Graziu ir siltu svenciu visoms, nesvarbu kaip kas kur ir su kokiais patiekalais svesite, svarbu pati sventes esme, dvasia ir artimi zmones salia..
Kūčių vakarienei man labai patinka grybų rasalas,bet pasižiūrėjus internete pamačiau,kad jį verda labai įvairiai.
Mano močiutė virdavo dž. grybus{prieš verdant juos išmirkydavo},atvėsindavo ir į virtus grybus įtarkuodavo virto burokėlio.
Ir,įberdavo kapoto svogūno.
Man ir dabar tai labai skanu.
Antra kepdavo mažus blynelius su silke.
Iš vandens ir miltų užmaišydavo tešlą silkė supjaustydavo nedideliais gabaliukais.
Ir kepdavo.
O,aš,noriu paklausti kaip kepasi silkės kotletai su grybais?
Pasidalinkite,kuri šiuo receptuku.
Mano močiutė virdavo dž. grybus{prieš verdant juos išmirkydavo},atvėsindavo ir į virtus grybus įtarkuodavo virto burokėlio.
Ir,įberdavo kapoto svogūno.
Man ir dabar tai labai skanu.
Antra kepdavo mažus blynelius su silke.
Iš vandens ir miltų užmaišydavo tešlą silkė supjaustydavo nedideliais gabaliukais.
Ir kepdavo.
O,aš,noriu paklausti kaip kepasi silkės kotletai su grybais?
Pasidalinkite,kuri šiuo receptuku.
QUOTE(- moja - @ 2010 12 08, 21:22)
sveikos, perskaičiau Kūčių stalo dvi temas
galiu pasakyti, kad verta skaityti tik vieną kokią seną, nes tie patys klausimai apie aguonpienį, ausytes ir etc. Ir viena kitos ėdimas, ką galima dėti ant stalo, o ko ne majonezas apipliurptas iki begalybės.
galiu pasakyti, kad verta skaityti tik vieną kokią seną, nes tie patys klausimai apie aguonpienį, ausytes ir etc. Ir viena kitos ėdimas, ką galima dėti ant stalo, o ko ne majonezas apipliurptas iki begalybės.
Ačiū
Dedu ir as viena tinginio receptuka Kucioms
Perlinių kruopų užkandėlė Kūčių stalui
Labai nemėgstu vargti su visokiom tešloj ar kitaip apkeptom žuvim, tai galvojau, ką čia tokio prigaminti Kūčioms, kad būtų maisto ir nereiktų žuvies kepti:) Vienas iš sugalvotų patiekalų, toks pusiau lietuviškas, pusiau nelabai, nes reikės:
lietuviškų perlinių kruopų
lietuviško svogūno
agurkų
nelietuviškų apelsinų
alyvuogių aliejaus
džiovintų grybų (nebūtinai)
Kruopų nemirkom, tiesiog perskalaujam ir išverdam pasūdytam vandeny, kad tokios būtų normaliai jau kramtomos, bet nepervirtos, tokios al dente. Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną (geriau 2), kas turi, netingi ir negaili, su džiovintais (aišku, jau išmirkytais ir apvirtais) baravykais (kas tingi, neturi, ar jau daug kitų patiekalų su tais džiovintais grybais prigalvojo, tai be jų) su druska ir pipiriukais, tada smulkiai smulkiai supjaustom agurką (odelę aišku nulupę prieš tai), sumaišom viską ir užpilam iš apelsino išspaustomis sultimis, sumaišytomis su alyvuogių aliejumi, druska ir pipiriukais. Tokia gaivi skani uzkanda gausis. Skanaus!
Perlinių kruopų užkandėlė Kūčių stalui
Labai nemėgstu vargti su visokiom tešloj ar kitaip apkeptom žuvim, tai galvojau, ką čia tokio prigaminti Kūčioms, kad būtų maisto ir nereiktų žuvies kepti:) Vienas iš sugalvotų patiekalų, toks pusiau lietuviškas, pusiau nelabai, nes reikės:
lietuviškų perlinių kruopų
lietuviško svogūno
agurkų
nelietuviškų apelsinų
alyvuogių aliejaus
džiovintų grybų (nebūtinai)
Kruopų nemirkom, tiesiog perskalaujam ir išverdam pasūdytam vandeny, kad tokios būtų normaliai jau kramtomos, bet nepervirtos, tokios al dente. Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną (geriau 2), kas turi, netingi ir negaili, su džiovintais (aišku, jau išmirkytais ir apvirtais) baravykais (kas tingi, neturi, ar jau daug kitų patiekalų su tais džiovintais grybais prigalvojo, tai be jų) su druska ir pipiriukais, tada smulkiai smulkiai supjaustom agurką (odelę aišku nulupę prieš tai), sumaišom viską ir užpilam iš apelsino išspaustomis sultimis, sumaišytomis su alyvuogių aliejumi, druska ir pipiriukais. Tokia gaivi skani uzkanda gausis. Skanaus!
lenkiu galva pries sarune uz kantrybe ir geranoriskuma dalinantis receptais esu tikra, kad rasiu kuo papildyti savo kuciu stala
ramiu ir graziu artejanciu svenciu visoms ir visiems
ramiu ir graziu artejanciu svenciu visoms ir visiems
labas vakaras, gal galite pasakyti kur butu galima gauti daigintu kvieciu?
Kažkada tai mačiau maisto prekių parduotuvėse šaldytuvuose, kur daržovės. Dabar nesidomėjau...
QUOTE(Skiautelė @ 2010 12 09, 11:28)
tešlą virtinukams susuku į drėgną skudurėlį ir palaikau šaldytuve,tada lengvai ir plonai išsikočioja,ir nelimpa
geras, reikės pabandyti. Nes jau tas kočiojimas...
Papildyta:
QUOTE(mrs.ieva @ 2010 12 17, 19:52)
Papildyta:
QUOTE(Asta @ 2010 12 17, 20:15)
Kažkada tai mačiau maisto prekių parduotuvėse šaldytuvuose, kur daržovės. Dabar nesidomėjau...
o ar nepaprasčiau tiesiog kvietinių kruopų pasidaiginti? Būna netgi ekologiškų (čia kam aktualu). Užtenka iš vakaro pamerkti ir kt. vakarą jau daigeliai būna
QUOTE(mrs.ieva @ 2010 12 17, 19:52)
Visada rasdavau Maximoje, tokie maži indeliai, dažniausiai padėta šaltose lentynose, kur sviestas/kiaušiniai ir pan. Šiemet dar nepastebėjau.
Užtat radau jau maltų aguonų. Tikiuos, užpylus karštu vandeniu gausis geras aguonpienis
Papildyta:
QUOTE(jkrista @ 2010 12 17, 20:29)
geras, reikės pabandyti. Nes jau tas kočiojimas...
Papildyta:
Papildyta:
o ar nepaprasčiau tiesiog kvietinių kruopų pasidaiginti? Būna netgi ekologiškų (čia kam aktualu). Užtenka iš vakaro pamerkti ir kt. vakarą jau daigeliai būna
Papildyta:
Papildyta:
Abejoju. Praėjusiais metais bandžiau - išbrinko ir nedygo. Teko išmest lauk
QUOTE(būsimoji @ 2010 12 17, 21:38)
Visada rasdavau Maximoje, tokie maži indeliai, dažniausiai padėta šaltose lentynose, kur sviestas/kiaušiniai ir pan. Šiemet dar nepastebėjau.
Maciau ir maximose, ir rimi darzoviu skyriuose saldytuvuose sudeta.
QUOTE(būsimoji @ 2010 12 17, 20:38)
Užtat radau jau maltų aguonų. Tikiuos, užpylus karštu vandeniu gausis geras aguonpienis
Papildyta:
Papildyta:
tikrai kruopu neprisidaiginsit gygsta tik grudai o grudus apdorojus, gaunamos kruopos= negyvi grudai jei jus is kauno, tai grudu galima nusipirkti sveiko maisto pard. -pries max savanoriu bet man tai sudaigint nepavyksta greiciau pradeda pelyt nei sudyksta
linksmu svenciu, skaniu patiekalu
Sveikos,seimininkes gal galite pasidalinti receptukais,kaip ruosiate zuvyte Kuciu stalui? As visada kepdavau tradiciskai tesloje,o simet taip noretus kazka isbandyti naujo ir zinoma nesusimauti,kad netektu raudonuot prie kuciu stalo