Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Neringasha @ 2010 12 14, 12:30)
O tai labai gerai. Dabar noriu pasitikslinti, slapios mieles tai kas? ir kaip jas istirpint su vandeniu, galit biski man paaiskinti. Ir kiek laiko reik tesla kildinti pirma karta, ir ar nereik jos kildinti kai sumaisomi paskutiniai miltai? Aciu 4u.gif


Šlapios mielės tai kur būna kubeliais šaldytos, o sausos tai tos maišeliuose, milteliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2010 12 14, 11:30)
O tai labai gerai. Dabar noriu pasitikslinti, slapios mieles tai kas? ir kaip jas istirpint su vandeniu, galit biski man paaiskinti. Ir kiek laiko reik tesla kildinti pirma karta, ir ar nereik jos kildinti kai sumaisomi paskutiniai miltai? Aciu 4u.gif

Šlapios būna pirkti paprastai prie sviestų, sūrių pardėse sudėtos- nu nėra jos skystos, tiesiog presuotos mielės po 100 arba 500 g būna supakuotos. O sausos yra milteliais, jų būna prie prieskonių- sausų reikia 3 kartus mažiau dėti. Jos labai lengvai ištirpsta sudėtos į vandenį, tiesiog pamaišai ir viskas.
O kildinimo laikas priklausys nuo to, kokia temperatūra namuose ir t.t., taip kad žiūrėt reikia, kada jau išsiveržia tešla iš po miltų, reiškia pakilo. O dėl paskutinio kildinimo- turi būt parašyta. Kartais netgi bandeles padarius reikia dar kartą pakildinti- čia jau nuo recepto priklauso.

QUOTE(Laimuske @ 2010 12 15, 09:26)
Šlapios mielės tai kur būna kubeliais šaldytos, o sausos tai tos maišeliuose, milteliai  smile.gif

Ne šaldytos jos, tik atšaldytos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2010 12 10, 10:34)
Šaltanosiai su aguonomis
, įdarykite aguonomis. Kopūstą išskirstykite lapais, juos nuplaukite ir gerai nusausinkite. Ant kopūsto lapų dėkite šaltanosius, juos truputį šlapia ranka paplokite. Šaukite į karštą orkaitę (o gal turite krosnį?) ir iškepkite.

noriu paklausti tai taip paprastai isdeti idara ant tu kopusto lapu ir viskas? rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Neringasha @ 2010 12 13, 11:08)
Sarune, buk gera parasyk dar karta mielines teslos recepta ausytem, nes 3 psl as matau tik kuciukams, aciu labai, taip norisi neprasaut ir gera tesla paisdaryti  smile.gif



QUOTE(šarūnė @ 2010 12 13, 11:50)
Ta mielinė tešla tinka ir kūčiukams, ir bandelėms, ir ausytėms  4u.gif
Na, o jei tešlą ruošiate Kalėdoms, vietoje vandens naudokite pieną, dar jums prireiks vieno kiaušinio arba kelių kiaušinių trynių bei 100 g sviesto.

as kaip tik ir to paties norejau klausti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2010 12 15, 10:21)
Nekarta apie tai kalbeta, as manau kiekvienas daro tokias kucias prie kokiu yra iprate nuo vaikystes, kiekvienas regionas jas rengdavo skirtingai...pvz mes naudojam ir kiausini, ir piena, ta prasme nevalgom tik mesos, nes as tokioj nereligingoj seimoj uzaugau. As manau tai yprocio reikalas, nei vienu nei kitu atveju pasaulis neapsivercia aukstin kojom  4u.gif nemanau kad verta apie tai diskutuot nes vistiek neprieisim vienos tiesos smile.gif

be visų švenčių ruošos,nepamirškime svarbiausio-Kristaus gimimo 4u.gif O Kūčių stalas tik paruošia mūsų šeimas jo pasitikimui,tuo pačiu suartindami mus prie bendro stalo.O KOKS jis bus?Tai iš ties šeimos tradicijos reikalas.Bažnyčia nesmerkia nieko,juk kitose šalyse net mėsą valgo.Aš ir receptų gausos atsirenka iš jūsu ,mielosios surinkto aruodo,kas tinka mano šeimai,ir nedrįstu priekaištauti nei vienai.Ačiū už recetus ir šviesių jums švenčiš. thumbup.gif
Atsakyti
As siais metais pirmakart savo gyvenime darysiu pati kucias, ziuresim kaip man tokiai nevirtuviniai seksis pagaminti per viena vkara net 12 patiekalu, o dar ir be pagrindiniu produktu. BEt pas mane seimynoj tai sausas pasnikas!!! Nors mama majoneza dedavo.

QUOTE(Makarska @ 2010 12 10, 11:23)
Matau, kad esi iš pajūrio, o mano šaknys visai iš priešingo Lt galo, todėl maniškis sąrašas visiškai netika klaipėdiškiams, nes kiekvienas regionas prie įprastų patiekalų turi tik tam regionui būdingų. Pati stengiuosi puoselėti tas tradicijas, kurias perdavė tėvai, o jiems jų tėvai.  Kūčių vakarienė mano namuose tokia pati kukli, kaip būdavo tėvų ar močiutės namuose. Ir eglutę puošiam Kūčių vakarą, o ne kartu su maxima smile.gif))
Sėkmės visoms ieškant savo ištakų ir puoselėjant per amžius susiklosčiusias tradicijas. Ramių Kūčių, brangiosios  4u.gif

Beje, tema vadinasi "Tradiciniai Kūčių valgiai", todėl ir nesusilaikiau nepaburnojusi ant krabų lazdelių ir kitų ne Kūčių vakarienei, o greičiau "baliukui Kūčių vakarą"  tinkančių patiekalų  schmoll.gif .



PAlietei mano jautria vieta.... mes namuose irgi eglute puosdavom, kai patekedavo ryskioji zvaigzde. Mama darydavo vakariene, o vaikai puosdavom eglute.... taip viskas budavo magiska...

GAila... laikai keiciasi... tradicijos irgi... nrs ir kiek noretume islaikyti tevu, mociuciu tradicijas, nemanau, kad tai pavyks... vaikai auga moderneme (maximos) pasaulyje, kodel eglute ten papuosta, o mes neturime. KA pasakyti vaikui darzelyje kitiems vaikams, kai jie puosia namie, eglute, o maniskis negali, nes mama laikosi tradiciju....

Cia kur mes gyvename, yra ir adventinis kalendorius, kuri siemet pirma ir paskutini karta vaikui dariau, man si tradicija neprigijo visiskai, o ir vaikui, kiekviena diena po dovana yra perdaug.
Cia eglute puosiama gruodzio 1 ir nupuosiama tuoj po kaledu, bet manes niekas neprivers nupuosti eglute tuoj po kaledu, nes pas mus senis saltis ir naujametine nakti ateina ir tik per 3 karalius musu eglute bus nupuosiama.

Dali tradiciju vistiek galima islaikyti.
Atsakyti
Toms kurios užsipuola kitas dėl savo nepateisintų vilčių...
Ar bent žinot kas tos kūčios, kas kalėdos? Iš kur atsirado, kodėl švenčiame... Ar tiesiog darote taip kaip kiti daro. Kaip tik radau kelis faktus apie šventes:
Biblijoje neminima tiksli Kristaus gimimo data, todėl ir Kalėdos pradėtos švęsti tik IV a, popiežiui Juliui I priėmus tokį sprendima.
Kalėdų senelio roges traukiantį elnia sugalvojo 1939 m. prekybos centras Montgomery Ward, kad priviliotų daugiau pirkėjų, tai buvo eilinė reklaminė akcija.
Apie tai, kad Kalėdų senelis gali skraidyti, pirma karta parašė Vašingtonas Irvingas 1819 m.
Pirmos Kalėdinės eglutės buvo papoštos XVII a. Strasbūre.
Per Kalėdas portugalai rengia puota gyviems ir mirusiesiems, suomiai eina į pirtį, Ispaijoje vyksta didžiausia planetoje loterija.
Nereikia pulti kitų jwi jie kitaip viska supranta ar kitaim visa tai pamini, niekaip nesuprantu tų putojančių dėl majonezo ar kiaušinių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AkvileZ: 16 gruodžio 2010 - 06:32
QUOTE(*tigriukas* @ 2010 12 15, 12:58)
noriu paklausti tai taip paprastai isdeti idara ant tu kopusto lapu ir viskas? rolleyes.gif

Nesu tų šaltanosių darius, kažkaip nelabai dera man bulvių tarkiai ir saldus aguonų įdaras. Bet, kaip suprantu, ten ne įdarą reik dėt ant kopūstų lapų, o iš bulvių tarkių formuot tokius kaip cepelinus, įdaryt aguonom ir tada tas bandeles jau dėt ant kopūstų lapų ir kept.

QUOTE(AkvileZ @ 2010 12 16, 06:31)
nesuprantu tų putojančių dėl majonezo ar kiaušinių...

Trukt už vadžių, vėl iš pradžių doh.gif Jau šimtą kartų kalbėta, kad kiekvienas laikosi savo šeimos tradicijų. O tai toks jausmas, kad tamstai baisiai skaudu, jog mes nenaudojam majonezo ir kiaušinių tongue.gif
Man asmeniškai artimas tas maisto simboliškumas- 12 patiekalų, kad kiekvienas kitų metų mėnuo būtų sotus, riešutai- turtas, obuoliai- maistas dvasioms, grūdai- skalsa, medus - sveikata ir t.t. Aš čia paaiškinu tik abstrakčiai- yra daugybė Kūčių ir Kalėdų burtų, simbolių prasmių paaiškinimų. Be to, man labai patiko kažkur skaitytas sakinys- adventas- kūniškas ir dvasinis apsivalymas prieš šventes. Ir tai ne tik krikščionybės tradicijos- juk pagonys irgi turėjo tokią šventę.
Kam įdomu, galit pasiskaityti Lietuvių žiemos švenčių tradicijos
Na, manau, tikrai neverta ginčytis dėl tokių dalykų dėsiu aš ant stalo majonezą su kiaušiniais ar ne- iš daugybės tradicijų, papročių kiekvienas pasiima sau tai, kas jam priimtina.
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2010 12 13, 11:50)
Ta mielinė tešla tinka ir kūčiukams, ir bandelėms, ir ausytėms  4u.gif
Na, o jei tešlą ruošiate Kalėdoms, vietoje vandens naudokite pieną, dar jums prireiks vieno kiaušinio arba kelių kiaušinių trynių bei 100 g sviesto.




siaip kuciu vakarienej niekada nuo seno musu aplinkoj nebuvo jokiu mesisku, pienisku nei patiekalu, nei ingradientu 4u.gif o jei kam vienodai, tai neturetu pykti ir del krabu lazdeliu, susiu ir pan 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 1000inis: 16 gruodžio 2010 - 15:19
QUOTE(1000inis @ 2010 12 16, 15:17)
siaip kuciu vakarienej niekada nuo seno musu aplinkoj nebuvo jokiu mesisku, pienisku nei patiekalu, nei ingradientu 4u.gif  o jei kam vienodai, tai neturetu pykti ir del krabu lazdeliu, susiu ir pan 4u.gif

O kur jūs mano įdėtuose receptuose radot mėsos ar pieno? g.gif
Juk parašyta, kad sviesto ir pieno dėti, jei tešlą ruošiate Kalėdoms.
Atsakyti
Šarūne ačiū už tiek šaunių receptų thumbup.gif


gal kas yra kepe blynelius su silke? nelabai suprantu ar kepa apvoliojus tešloje ar kažkaip kitaip

Atsakyti
Kazkas yra pasakojes apie lietinius, kuriu idaras yra aguonos arba obuoliai su cinamonu ir razinomis, dar grybu idaras thumbup.gif Bet dabar galvoju g.gif , ar imanoma blynu tesla be kiausinio padaryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2010 12 17, 00:22)
Kazkas yra pasakojes apie lietinius, kuriu idaras yra aguonos arba obuoliai su cinamonu ir razinomis, dar grybu idaras thumbup.gif  Bet dabar galvoju g.gif , ar imanoma blynu tesla be kiausinio padaryti g.gif

Imanoma, miltai su vandeniu ax.gif nu dar druskos siek tiek smile.gif
Atsakyti