As siais metais pirmakart savo gyvenime darysiu pati kucias, ziuresim kaip man tokiai nevirtuviniai seksis pagaminti per viena vkara net 12 patiekalu, o dar ir be pagrindiniu produktu. BEt pas mane seimynoj tai sausas pasnikas!!! Nors mama majoneza dedavo.
QUOTE(Makarska @ 2010 12 10, 11:23)
Matau, kad esi iš pajūrio, o mano šaknys visai iš priešingo Lt galo, todėl maniškis sąrašas visiškai netika klaipėdiškiams, nes kiekvienas regionas prie įprastų patiekalų turi tik tam regionui būdingų. Pati stengiuosi puoselėti tas tradicijas, kurias perdavė tėvai, o jiems jų tėvai. Kūčių vakarienė mano namuose tokia pati kukli, kaip būdavo tėvų ar močiutės namuose. Ir eglutę puošiam Kūčių vakarą, o ne kartu su maxima
))
Sėkmės visoms ieškant savo ištakų ir puoselėjant per amžius susiklosčiusias tradicijas. Ramių Kūčių, brangiosios
Beje, tema vadinasi "Tradiciniai Kūčių valgiai", todėl ir nesusilaikiau nepaburnojusi ant krabų lazdelių ir kitų ne Kūčių vakarienei, o greičiau "baliukui Kūčių vakarą" tinkančių patiekalų
.
PAlietei mano jautria vieta.... mes namuose irgi eglute puosdavom, kai patekedavo ryskioji zvaigzde. Mama darydavo vakariene, o vaikai puosdavom eglute.... taip viskas budavo magiska...
GAila... laikai keiciasi... tradicijos irgi... nrs ir kiek noretume islaikyti tevu, mociuciu tradicijas, nemanau, kad tai pavyks... vaikai auga moderneme (maximos) pasaulyje, kodel eglute ten papuosta, o mes neturime. KA pasakyti vaikui darzelyje kitiems vaikams, kai jie puosia namie, eglute, o maniskis negali, nes mama laikosi tradiciju....
Cia kur mes gyvename, yra ir adventinis kalendorius, kuri siemet pirma ir paskutini karta vaikui dariau, man si tradicija neprigijo visiskai, o ir vaikui, kiekviena diena po dovana yra perdaug.
Cia eglute puosiama gruodzio 1 ir nupuosiama tuoj po kaledu, bet manes niekas neprivers nupuosti eglute tuoj po kaledu, nes pas mus senis saltis ir naujametine nakti ateina ir tik per 3 karalius musu eglute bus nupuosiama.
Dali tradiciju vistiek galima islaikyti.