Sunku pasakyti. Nesu bandžiusi o ir kiekvienam savaip patinka
QUOTE(ptashka @ 2013 12 16, 09:23)
Bet jus suprantat, kad jei kazkada senoveje kazkas nebutu ivedes kazko naujo (kad ir tas mesos nebevalgymas), tai butu viskas kitaip? Visada kazkas atsirando naujo, o po to jau tas naujo tampa tradicija. Ir visada buna tokiu nepasitenkinusiu
Juk dabar kulturiniai skirtumai niveliuojasi, o maisto asortimentas neitiketinai platus. Tai jei kazkas ant stalo prie 11 patiekalu is silkes ir bulviu pades 12-a is ryziu ir lasisos, po 50 metu gal tas patiekalas darysis tradiciniu? Ar jus manot kitaip buvo su visais kitais patiekalais?
Beje, rasymas didziosiomis raidemis internetineje erdveje reiskia rekima. Taigi nurimkite, visgi Kucios arteja.
Juk dabar kulturiniai skirtumai niveliuojasi, o maisto asortimentas neitiketinai platus. Tai jei kazkas ant stalo prie 11 patiekalu is silkes ir bulviu pades 12-a is ryziu ir lasisos, po 50 metu gal tas patiekalas darysis tradiciniu? Ar jus manot kitaip buvo su visais kitais patiekalais?
Beje, rasymas didziosiomis raidemis internetineje erdveje reiskia rekima. Taigi nurimkite, visgi Kucios arteja.
Jums geriau zinoti kokiomis raidemis jus rekiate erdvese Tai jus traukite sau ir lasisa ir astunkojus ir macus gi sakau kad niekas ne pries, tik gal tada reiktu kitoje temoje skelbti. Niekas gi nesako kad turite valgyti tik tai ka as leisiu Tik kai zmones ateina SPEC temoje ieskoti SPEC receptu, o randa butaforijas kazkokias, tai biski kvaila gaunas gaisinti savo laika... Kam tada rusiuoti ta tema? tiesiog "sventine vakariene" ir uztektu. Juk nerimo vaseliu temoje nerasite automobiliu remonto subtilybiu...
QUOTE(Agniska @ 2013 12 16, 18:06)
Kaip cinamono skonis su silkute?
Tiek cinamonas, tiek gvazdikeliai puikiai tinka su silkute, aš jų dedu ir į marinatus
Aš tai darau vieną silkę senoviškai su svogūnais, morkom ir česnakais. O kitą sugalvoju kasmet vis kitokią. Šiemet darysiu jau kelis kartus bandytą ir daugeliui patikusią: silkę supjaustau gabaliukais, pamarinuoju lengvame acto, medaus marinate, į kurį pridėjau kelis šauktštus mėlynių traiškytų. Silkė įgauna gražų mėlyną atspalvį. Marinuoju apie 2 dienas.Tada supjaustau ananasą, kivius, vyšninius pomidoriukus. Sudedu gražiai į lekštę, ant viršaus silkę ir užpilu viską aliejum, druska, baltais ir rožiniais pipirais ir patarkuoju truputį citrinos žievelės ir dar užpilu citrinos sultimis, sumaišytomis su cukraus sirupu.
Pabandykit, gal patiks.
Pabandykit, gal patiks.
O ne labai saldi gaunasi?
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 16, 10:34)
Ir pasiūlykite kokį burokėlių mišrainės receptuką
šimet atradau naujas salotas,labai patiko:)
Burokėliai, žirneliai,porai, skumbrių file aliejuje:)
Patarkit, kaip pagamint pagarda is kanapiu seklu? Girdejau, kad pakepint reikia ir sugrust. O ka dar pridet? Kepint sausoj keptuvej? Cia is Zemaitijos toks dalykas, labai skanu su karsta bulve. Buciau dekinga uz patarimus
gėrimai-sultys ir mano gamintas aviečių vynas.
Čia kažkuri klausė,ar geriame alkoholį...pagal tradicijas nepriklauso,tačiau kiek save pamenu, mama visada patiekdavo po taurę (apie 200 ml ir ne daugiau !) alaus-gal ne kiek dėl gėrimo,o dėl virškinimo.Taigi šįmet penkiese suvartosim butelį vasarą surinktų aviečių vyno-gal dėl to nereiks peklon komandiruotis
Na del vyno taures nemanau kad reiks peklon komandiruotis,juk ir per paskutine vakariene vynas buvo geriamas pas mus jis priskaiciuojamas prie patiekalu.
ką gi...iki Kūčių dar yra laiko,puslapiai baiginėjasi,taigi sukūriau temą.Užeikit
http://www.supermama...howtopic=955092
http://www.supermama...howtopic=955092
QUOTE(Ypatinga @ 2013 12 17, 14:39)
Patarkit, kaip pagamint pagarda is kanapiu seklu? Girdejau, kad pakepint reikia ir sugrust. O ka dar pridet? Kepint sausoj keptuvej? Cia is Zemaitijos toks dalykas, labai skanu su karsta bulve. Buciau dekinga uz patarimus
Kanapių spirgučiui trūksta druskos!
Pakepint, dėt druskos ir sugrūst grūtuvėje