Čia ne į temą, bet gal labai neužrūstinsiu tradicijų gerbėjų, vynas ir kūčios man įdomu buvo
Gal kas gaminate silkę su garstyčiomis (kažkas panašaus yra maximoje) ?
Ir pasiūlykite kokį burokėlių mišrainės receptuką
Ir pasiūlykite kokį burokėlių mišrainės receptuką
O,mane domina silkė,tiksliau pagardai,taip norisi naujo,ne tik su svogūnais ir pomidorų padažu
QUOTE(lututė @ 2013 12 07, 15:29)
Man pačios skaniausios salotos-burokėliai,rauginti kopūstai,svogūnai,aliejus... dar pipiriuko...Žemaitijoj jas rusiškom pravardžiuoja,bet mano kuklia nuomone tai tipiškos lietuviškos viduržiemio salotos...
Gal galite smulkiau. Ar tai visi ingradientai, o svogūnus pakepti ar žalius?
QUOTE(Sherbet @ 2013 12 16, 11:05)
Gal galite smulkiau. Ar tai visi ingradientai, o svogūnus pakepti ar žalius?
Galiu,labai paprasta.Rauginti kopūstai (žali),virti tarkuoti burokėliai-panašiomis proporcijomis,1:1.Svogūnai dedami žali,pagal skonį.Galima pabarstyti sėmenimis,šiek tiek juodų maltų pipirų,aliejus .Man dar labai skanu,kai užpili ne saulėgrąžų,bet sėmenų aliejum-bet čia irgi improvizacijos reikalas.
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2013 12 16, 09:23)
Juk dabar kulturiniai skirtumai niveliuojasi, o maisto asortimentas neitiketinai platus. Tai jei kazkas ant stalo prie 11 patiekalu is silkes ir bulviu pades 12-a is ryziu ir lasisos, po 50 metu gal tas patiekalas darysis tradiciniu? Ar jus manot kitaip buvo su visais kitais patiekalais?
Jūs visiškai,absoliutiškai teisi.Tik...tuomet tą netradicinį patiekalą į šitą temą reikėtų įkelti po 50 metų
QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 16, 10:14)
Aš dar bandysiu šiemet įjungti šitą,
beje suvalkijoje, vienas iš kūčių gėrimų būdavo cukrinių runkelių alus
beje suvalkijoje, vienas iš kūčių gėrimų būdavo cukrinių runkelių alus
Nu idomiai atrodo, reikia i atmintine pasidet
Is silkes pagardu dar darydavau toki: pakepinti svoguna, virta morka ir virta burokeli (viska supjauscius kubeliais), uzpilti pomidoru padazo ir atvesus uzdeti ant silkes.
Man irgi aktualu, gal turite receptą silkė su garstyčiomis? Garstyčių padaže
QUOTE(Agniska @ 2013 12 16, 09:47)
O,mane domina silkė,tiksliau pagardai,taip norisi naujo,ne tik su svogūnais ir pomidorų padažu
Mes darom silke su obuoliais, keptais svogūnais ir cinamonu.
Perkam silpnai sūdytą silkutę, ją užmarinuojam su actu.Silkę supjaustom smulkiais gabaliukais
Svogūnus pakepinam, obuolius sutarkuojam per burokinę tarką ir užbarstom gausiai cinamono. Viską sumaišome.
Geriausiai daryti 1 dieną prieš, kad "pribręstų"skonis.
QUOTE(lututė @ 2013 12 16, 10:11)
Ačiū.
QUOTE(Agniska @ 2013 12 16, 09:47)
O,mane domina silkė,tiksliau pagardai,taip norisi naujo,ne tik su svogūnais ir pomidorų padažu
Sutarkuojam burokine tarka morkas, supjaustome skiltelėmis svogūną, taip pat supjaustome papriką ir pomidorus ir viską troškiname aliejuje. Galima įdėti ir pupelių, bet man ir be jų gaunasi skanus pagardas
QUOTE(ausrap @ 2013 12 16, 14:33)
Mes darom silke su obuoliais, keptais svogūnais ir cinamonu.
Perkam silpnai sūdytą silkutę, ją užmarinuojam su actu.Silkę supjaustom smulkiais gabaliukais
Svogūnus pakepinam, obuolius sutarkuojam per burokinę tarką ir užbarstom gausiai cinamono. Viską sumaišome.
Geriausiai daryti 1 dieną prieš, kad "pribręstų"skonis.
Perkam silpnai sūdytą silkutę, ją užmarinuojam su actu.Silkę supjaustom smulkiais gabaliukais
Svogūnus pakepinam, obuolius sutarkuojam per burokinę tarką ir užbarstom gausiai cinamono. Viską sumaišome.
Geriausiai daryti 1 dieną prieš, kad "pribręstų"skonis.
Kaip cinamono skonis su silkute?
QUOTE(Rodnega @ 2013 12 16, 15:45)
Sutarkuojam burokine tarka morkas, supjaustome skiltelėmis svogūną, taip pat supjaustome papriką ir pomidorus ir viską troškiname aliejuje. Galima įdėti ir pupelių, bet man ir be jų gaunasi skanus pagardas
Dėkoju Manau pupelės užgožtų silkutės skonį,ar ne? Sotu būtų labai