Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Čia ne į temą, bet gal labai neužrūstinsiu mirksiukas.gif tradicijų gerbėjų, vynas ir kūčios man įdomu buvo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 16 gruodžio 2013 - 09:25
Gal kas gaminate silkę su garstyčiomis (kažkas panašaus yra maximoje) g.gif ?
Ir pasiūlykite kokį burokėlių mišrainės receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
O,mane domina silkė,tiksliau pagardai,taip norisi naujo,ne tik su svogūnais ir pomidorų padažu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 12 07, 15:29)
Man pačios skaniausios salotos-burokėliai,rauginti kopūstai,svogūnai,aliejus... thumbup.gif dar pipiriuko...Žemaitijoj jas rusiškom pravardžiuoja,bet mano kuklia nuomone tai tipiškos lietuviškos viduržiemio salotos...

Gal galite smulkiau. 4u.gif Ar tai visi ingradientai, o svogūnus pakepti ar žalius?
Atsakyti
QUOTE(Sherbet @ 2013 12 16, 11:05)
Gal galite smulkiau. 4u.gif  Ar tai visi ingradientai, o svogūnus pakepti ar žalius?

Galiu,labai paprasta.Rauginti kopūstai (žali),virti tarkuoti burokėliai-panašiomis proporcijomis,1:1.Svogūnai dedami žali,pagal skonį.Galima pabarstyti sėmenimis,šiek tiek juodų maltų pipirų,aliejus .Man dar labai skanu,kai užpili ne saulėgrąžų,bet sėmenų aliejum-bet čia irgi improvizacijos reikalas.
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2013 12 16, 09:23)
Juk dabar kulturiniai skirtumai niveliuojasi, o maisto asortimentas neitiketinai platus. Tai jei kazkas ant stalo prie 11 patiekalu is silkes ir bulviu pades 12-a is ryziu ir lasisos, po 50 metu gal tas patiekalas darysis tradiciniu? Ar jus manot kitaip buvo su visais kitais patiekalais?


Jūs visiškai,absoliutiškai teisi.Tik...tuomet tą netradicinį patiekalą į šitą temą reikėtų įkelti po 50 metų mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aš dar bandysiu šiemet įjungti šitą,

beje suvalkijoje, vienas iš kūčių gėrimų būdavo cukrinių runkelių alus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 16, 10:14)
Aš dar bandysiu šiemet įjungti šitą,

beje suvalkijoje, vienas iš kūčių gėrimų būdavo cukrinių runkelių alus  mirksiukas.gif


Nu idomiai atrodo, reikia i atmintine pasidet g.gif

Is silkes pagardu dar darydavau toki: pakepinti svoguna, virta morka ir virta burokeli (viska supjauscius kubeliais), uzpilti pomidoru padazo ir atvesus uzdeti ant silkes.
Atsakyti
Man irgi aktualu, gal turite receptą silkė su garstyčiomis? Garstyčių padaže 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2013 12 16, 09:47)
O,mane domina silkė,tiksliau pagardai,taip norisi naujo,ne tik su svogūnais ir pomidorų padažu doh.gif


Mes darom silke su obuoliais, keptais svogūnais ir cinamonu.
Perkam silpnai sūdytą silkutę, ją užmarinuojam su actu.Silkę supjaustom smulkiais gabaliukais
Svogūnus pakepinam, obuolius sutarkuojam per burokinę tarką ir užbarstom gausiai cinamono. Viską sumaišome.
Geriausiai daryti 1 dieną prieš, kad "pribręstų"skonis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 12 16, 10:11)

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2013 12 16, 09:47)
O,mane domina silkė,tiksliau pagardai,taip norisi naujo,ne tik su svogūnais ir pomidorų padažu doh.gif

Sutarkuojam burokine tarka morkas, supjaustome skiltelėmis svogūną, taip pat supjaustome papriką ir pomidorus ir viską troškiname aliejuje. Galima įdėti ir pupelių, bet man ir be jų gaunasi skanus pagardas
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2013 12 16, 14:33)
Mes darom silke su obuoliais, keptais svogūnais ir cinamonu.
Perkam silpnai sūdytą silkutę, ją užmarinuojam su actu.Silkę supjaustom smulkiais gabaliukais
Svogūnus pakepinam, obuolius sutarkuojam per burokinę tarką ir užbarstom gausiai cinamono. Viską sumaišome.
Geriausiai daryti 1 dieną prieš, kad "pribręstų"skonis. 4u.gif

Kaip cinamono skonis su silkute? 4u.gif

QUOTE(Rodnega @ 2013 12 16, 15:45)
Sutarkuojam burokine tarka morkas, supjaustome skiltelėmis svogūną, taip pat supjaustome papriką ir pomidorus ir viską troškiname aliejuje. Galima įdėti ir pupelių, bet man ir be jų gaunasi skanus pagardas

Dėkoju smile.gif Manau pupelės užgožtų silkutės skonį,ar ne? Sotu būtų labai smile.gif
Atsakyti