Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Medute55 @ 2013 12 10, 21:16)
Gal kuri ruošiate silkę marinate su įvairiais džiovintais vaisiais?
Ir kaip gaminate pyragėlius su grybais g.gif ?

Aš gaminu su gatava bemiele sluoksniuota tešla. O įdarui pakepinu pievagrybius ir mirkytais džiovintais grybais (jeigu turiu), su svogūnu, kartais morkos įdedu.
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 10, 21:16)

Ir kaip gaminate pyragėlius su grybais g.gif ?

kepu su paprasta mieline tešla, plonai kočiota, darau kuo mažesnius (kol neatsibost biggrin.gif ) ir kepu aliejuje keptuvėje. Įdarau naudoju šaldytus miško grybus, aišku prieš tai atšildau, smulkiai supjaustau arba sumalu, pakepinu svogūnus, paskui į juos sudedu grybų masę, pipiriukų, žolelių ir dar min patroškinu, kai ataušta naudoju įdarui. Mano šeinynai jie patys skaniausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 11, 09:52)
kepu su paprasta mieline tešla, plonai kočiota, darau kuo mažesnius (kol neatsibost biggrin.gif ) ir kepu aliejuje keptuvėje. Įdarau naudoju šaldytus miško grybus, aišku prieš tai atšildau, smulkiai supjaustau arba sumalu, pakepinu svogūnus, paskui į juos sudedu grybų masę, pipiriukų, žolelių  ir dar min patroškinu, kai ataušta naudoju įdarui. Mano šeinynai jie patys skaniausi smile.gif

Šitokius mes vadinam "ausytėmis" smile.gif
Atsakyti
g.gif g.gif g.gif turiu klausimą - o toje gatavoje pirktinėje tešloje, kurią naudojate, ar kartais nėra sviesto, grietinės ir kiaušinių??? Juk Kūčių stalui šių patiekalų negalima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 11, 11:32)
g.gif  g.gif  g.gif turiu klausimą - o toje gatavoje pirktinėje tešloje, kurią naudojate, ar kartais nėra sviesto, grietinės ir kiaušinių??? Juk Kūčių stalui šių patiekalų negalima doh.gif

Tos tšlos labaoi daug rūšių, reikia skaityti sudėtį mirksiukas.gif , kas nori be visų sviestų ir pan. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 11, 11:32)
g.gif  g.gif  g.gif turiu klausimą - o toje gatavoje pirktinėje tešloje, kurią naudojate, ar kartais nėra sviesto, grietinės ir kiaušinių??? Juk Kūčių stalui šių patiekalų negalima doh.gif

trapioje tešloje iš esmės kiaušinių negali būti...bet taip,yra sudėtis ant pakuotės.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 12 11, 12:40)
trapioje tešloje iš esmės kiaušinių negali būti...bet taip,yra sudėtis ant pakuotės.

blush2.gif tikrai neskaičiau sudėties.. Čia tik mano pamąstymai, kad turėtų būti sviesto, kiaušinių.. Matote, mes labai griežtai laikomės pasninko...
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 11, 13:45)
blush2.gif tikrai neskaičiau sudėties.. Čia tik mano pamąstymai, kad turėtų būti sviesto, kiaušinių.. Matote, mes labai griežtai laikomės pasninko...
Ačiū 4u.gif

Per kūčias naudoju savo gamintas tešlas, tai man tokiu klausimų nekyla, nes irgi griežtai be jokių sviestų ir majonezų tada gaminu mirksiukas.gif , tik kleckus jau kelinti metai kepu, dėl laiko trūkumo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 11, 11:32)
g.gif  g.gif  g.gif turiu klausimą - o toje gatavoje pirktinėje tešloje, kurią naudojate, ar kartais nėra sviesto, grietinės ir kiaušinių??? Juk Kūčių stalui šių patiekalų negalima doh.gif



Prabangiai pirktinę tešlą įsivaizduojate. biggrin.gif Čia tik namuose gamintoje gali tokius produktus rasti. 4u.gif Mantingos mielinės tešlos sudėtyje yra nurodyta kiaušinių masė. Bemielėje nėra. Riebalai abiejose augaliniai.
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 11, 09:52)
kepu su paprasta mieline tešla, plonai kočiota, darau kuo mažesnius (kol neatsibost biggrin.gif ) ir kepu aliejuje keptuvėje. Įdarau naudoju šaldytus miško grybus, aišku prieš tai atšildau, smulkiai supjaustau arba sumalu, pakepinu svogūnus, paskui į juos sudedu grybų masę, pipiriukų, žolelių  ir dar min patroškinu, kai ataušta naudoju įdarui. Mano šeinynai jie patys skaniausi smile.gif

Gal galit parasyti mielines tešlos receptą? Man nelabai kyla mielines tešlos, bet gal susidraugausiu:)
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 11, 14:03)
Per kūčias naudoju savo gamintas tešlas, tai man tokiu klausimų nekyla, nes irgi griežtai be jokių sviestų ir majonezų tada gaminu  mirksiukas.gif , tik kleckus jau kelinti metai kepu, dėl laiko trūkumo  blush2.gif

thumbup.gif pasidalinkite savo tešlų receptais. Kokias gaminate g.gif ?
Gal šitą kas išbandėte g.gif :
http://######/show-r...ilke-padaze-iii
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medute55: 12 gruodžio 2013 - 08:43
QUOTE(Medute55 @ 2013 12 12, 09:28)
thumbup.gif pasidalinkite savo tešlų receptais. Kokias gaminate g.gif ?
Gal šitą kas išbandėte g.gif :
http://######/show-r...ilke-padaze-iii

Eilinę, parastą mielinę, laikausi tokių proporcijų 1 l skysčių - 1 pakelis mielių, bet čia jau įeina į skysčius ir sviestas lydytas ar margarinas, aišku kučioms viso šito nededu, iškyla puikiai, o su sausomis tai 1 l skyscio - 4 šaukšteliai arbatiniai sausų mielių, bet va man jos nera patikimos, nes ne visada jau taip šauniai su jomis pakyla, gal būna pasenę ar kokios negyvybingos g.gif
Atsakyti