QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 05, 17:56)
išskirtinis bruožas, kad pas mus nekepdavo kūčiukų, o tokias plonas ir ilgas bandeles, kurias paskui laužydavo ir merkdavo į aguonpienį.
dar papildysiu,. kai kas pas mus virdavo paprastus skrylius ir juos užpildavo maltomis aguonomis, o vadino lyg tais švilpikais, ar tai šližikais
dar papildysiu,. kai kas pas mus virdavo paprastus skrylius ir juos užpildavo maltomis aguonomis, o vadino lyg tais švilpikais, ar tai šližikais
vava,esu girdėjus laužiukais juos vadindavo...ir apie skrylius esu girdėjus...
o jei pasidomėt-tai visokios silkės ant lietuviško Kūčių stalo atsirado tik apie XVI a., iki tol vyravo grūdiniai valgiai,riešutai,grybai,daržovių valgiai,obuoliai.Dėdavo ir lydeką-kaip vaisingumo simbolį.Blynus irgi kepdavo,o kiekvienas patiekalas ant Kūčių stalo turėjo tam tikrą reikšmę...