Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Gingerr @ 2013 12 04, 23:57)
stai , kuciu stalas suplanuotas smile.gif


3. virtos bulves su grybais


Čia paprastai verdat bulves ir su grybais valgot, ar dar kažkoks spec. paruošimas yra smile.gif?


va čia mano kolkas pradinis variantas:
1. Plotkelės
2. Spanguolių kisielius
3. Džiovintų vaisų kompotas.
4. Avižinis kisielius.
5. Virtos, bet užsipirgintos smile.gif pupos.
6. Obuoliai (na ir kiti vaisiai, bet aš obuolius būtinai ant stalo dedu, o kitus nuošaliau, dėl vietos stokos)
7. Silkė su morkomis.
8. Silkė dar nežinau kokia blush2.gif greičiausia marinuota iš neringa. blogas marinatu.
9. Žuvis kepta, pernai dar pamarinavau, pagal Beatą, bet nepasiteino, darysiu paprastai turbūt?
10. Antra žuvis, visa kepta orkaitėję smile.gif.
11. Raudona mišrainė.
12. Pyragėliai su grybais, aguonomis, obuoliais.
13. Aguonpienis su kleckais.
14. dar kažkas, klausimas atviras smile.gif Ogal ir gana smile.gif, kaip vakarienei

valgymo tvarka: plotkelės, obuolys, kisielius, visa kita smile.gif

Ar vartojat alkoholį per kūčias ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 05 gruodžio 2013 - 10:16
Pernai metais labai skanią užkandėlę Kūčioms ruošiau. Ant virto burokėlio griežinėlio dėjau avokado tyrės ( avokadas, truputis česnako, pipiriukai, druskytė ir citrina, kad nejuoduotų ), o ant viršau silkutės gabaliuką. Labai gražiai žiūrėjosi, ir dar skaniau valgėsi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa*uoga @ 2013 12 05, 11:17)
Pernai metais labai skanią užkandėlę Kūčioms ruošiau. Ant virto burokėlio griežinėlio dėjau avokado tyrės ( avokadas, truputis česnako, pipiriukai, druskytė ir citrina, kad nejuoduotų ), o ant viršau silkutės gabaliuką. Labai gražiai žiūrėjosi, ir dar skaniau valgėsi  smile.gif

Čia gera mintis thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 12 05, 09:03)
Lutute, dekoju uz receptus. Zuvies suris sudomino, manau bandysiu padaryti, taigi turiu dar viena patiekala i sarasa  bigsmile.gif
Del zydiskos silkes nelabai sugalvoju, kur ja gamint, gal molinis indas tiktu? Toki tai turiu  g.gif Bet nezinau, ar siemet rysiuosi, mano seimyna siaip nuo silkes nealpsta, o jos ir taip daug per sventes buna.


Nėra už ką 4u.gif malonu,jei kas nors tiko.
Aš kadangi gaminsiu ne viena,o su sese,tai mūsų Kūčių stalas atrodys maždaug taip :

plotkelė
vegetariški barščiai su džiovintais grybais,patiekti su trapiais grybų pyragėliais
natūrali silkė su svogūnais ir aliejum (čia jau pas mus privaloma tongue.gif )
marinuota silkutė
silkė patale
silkė su grybais
Žydiška silkė
kepta jūros lydeka tešloje
žuvies sūris
įdaryta lydeka
be abejo,mano kepta duona
grybų salotos

šližikai (irgi mano kepti) biggrin.gif
avižinis kisielius
aguonpienis su kviečiais
blyneliai su obuoliais ir čirviniai blyneliai su uogom
obuoliai,riešutai

gėrimai-sultys ir mano gamintas aviečių vynas.

Čia kažkuri klausė,ar geriame alkoholį...pagal tradicijas nepriklauso,tačiau kiek save pamenu, mama visada patiekdavo po taurę (apie 200 ml ir ne daugiau !) alaus-gal ne kiek dėl gėrimo,o dėl virškinimo.Taigi šįmet penkiese suvartosim butelį vasarą surinktų aviečių vyno-gal dėl to nereiks peklon komandiruotis tongue.gif

na,dar kai ką pergalvosim šį savaitgalį,-gal vietoj keptos žuvies daryt žuvį drebučiuose arba silkę tiesiog su burokėliais vietoj tų patalų... rolleyes.gif
Atsakyti
O kokie patalai?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 12 05, 09:03)
O kaip pasteta padarot, tiesiog sportus sutrinate ar dar kazkaip? Skamba skaniai  bigsmile.gif Cia kaip suprantu tiesiog duona juoda pakepinta, ar kazkaip kitaip?



na dar nesu bandziusi, bet isivaizduoju, kad juoda arba balta kepta duona, o sprotu pasteto buna pirkti prie sprotu. tad bus lenva, o siaip galima ir sutrinti sprottus, ar visa uzdeti.
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 05, 11:01)
Čia paprastai verdat bulves ir su grybais valgot, ar dar kažkoks spec. paruošimas yra smile.gif?
va čia mano kolkas pradinis variantas:
1. Plotkelės
2. Spanguolių kisielius
3. Džiovintų vaisų kompotas.
4. Avižinis kisielius.
5. Virtos, bet užsipirgintos smile.gif pupos.
6. Obuoliai (na ir kiti vaisiai, bet aš obuolius būtinai ant stalo dedu, o kitus nuošaliau, dėl vietos stokos)
7. Silkė su morkomis.
8. Silkė dar nežinau kokia  blush2.gif greičiausia marinuota iš neringa. blogas marinatu.
9. Žuvis kepta, pernai dar pamarinavau, pagal Beatą, bet nepasiteino, darysiu paprastai turbūt?
10. Antra žuvis, visa kepta orkaitėję smile.gif.
11. Raudona mišrainė.
12. Pyragėliai su grybais, aguonomis, obuoliais.
13. Aguonpienis su kleckais.
14. dar kažkas, klausimas atviras smile.gif Ogal ir gana smile.gif, kaip vakarienei

valgymo tvarka: plotkelės, obuolys, kisielius, visa kita smile.gif

Ar vartojat alkoholį per kūčias ?



siaip jau svajojau apie grybus grietines padaze, bet cia lyg papeike, kad pienisko nieko negali buti... tada bus pomidoru padaze smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 12 05, 12:52)
O kokie patalai?

čia sesė darys... ax.gif bet šiaip dedam rūgštų obuolį,svogūnus,virtas morkas ir bulves, ir burokėlius biggrin.gif

Gingerr-grybus gali užpilt ir alyvų aliejum,visai skanu -visada kūčiom taip darau mirksiukas.gif
Atsakyti
Nemaciau cia dar keliu privalomu patiekalu: lietiniai su grybu idaru, virtiniai su melynem, mieliniai blynai su obuoliais, blyneliai su silke.
Is karstu patiekalu budavo zuvies kotletai su bulvemis ir orkaitej keptom darzovem.

Nelabai lietuviskas patiekalas, bet susi irgi pasninkinis patiekalas biggrin.gif

Raudonas vynas-butinas Kuciu vakaro patiekalas drinks_cheers.gif Aisku, tik po taure biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 05 gruodžio 2013 - 15:34
QUOTE(Slanka @ 2013 12 05, 00:00)
Pasidomėkit kas yra pasninkas  mirksiukas.gif  Tai nėra mėsos ir kt. gyv. kilmės produktų atsisakymas. Krevetės ir kt. prabangybės kažin ar ne didesnė ''nuodėmė'' pasninkui už baltą mišrainę  biggrin.gif


thumbup.gif Būtent!
Pamirštama pasniko esmė, kodėl ir kam tai reikalinga ir tai daroma. Puotauti ir dėti kas geriausia ant stalo reikia per Kalėdas, o kūčios nėra šventė, tai susikaupimo/laukimo vakaras su kukliais pasnikiniais valgiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 05 gruodžio 2013 - 15:42
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 12 05, 16:32)
Nemaciau cia dar keliu privalomu patiekalu: lietiniai su grybu idaru, virtiniai su melynem, mieliniai blynai su obuoliais, blyneliai su silke.
Is karstu patiekalu budavo zuvies kotletai su bulvemis ir orkaitej keptom darzovem.

Nelabai lietuviskas patiekalas, bet susi irgi pasninkinis patiekalas biggrin.gif

Raudonas vynas-butinas Kuciu vakaro patiekalas drinks_cheers.gif Aisku, tik po taure biggrin.gif

Kodėl sakot privalomų? smile.gif Aš tai stengiuosi mažiau gaminti, tik ne visada taip gaunas,. nes tiek ir suvalgyti neįmanoma, o daryti, tik kad paragauti ir poto kelias dienas stumdyti, kažin ar verta?
Atsakyti
na,privalomi ar ne-skiriasi pagal regioną.Pavyzdžiui,mano anyta žemaitė-tai pas ją bus ir kanapės,ir didelės virtos pupos-jokių ten barščių ir kviečių.
Kūčias valgysim pas tėvuką aukštaitijoj-meniu maždaug surašiau. Apie lietinius su įdaru ir virtinukus su mėlynėm kaip Kūčių patiekalą, atvirai kalbant, pirmąkart girdžiu.Va mieliniai blynai su silke būdavo daromi,bet ir taip perdaug čia tų maistų... ax.gif Manau,kad suvalkiečiai,dzūkai nors ir panašių,bet dar kitokių receptų prirašytų... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 05 gruodžio 2013 - 16:30
Na aš sakykim grynakraujė biggrin.gif suvalkietė, tai kučių dienos meniu buvo l. paprastas: dieną pupos ir avižų kisielius spirginti abu smile.gif, o vakare valgiai iš žuvies, silkės, dar būtinai silkė tešloje kepta, šiaip labai panašu į kitus čia aprašytus valgius, tik gal išskirtinis bruožas, kad pas mus nekepdavo kūčiukų, o tokias plonas ir ilgas bandeles, kurias paskui laužydavo ir merkdavo į aguonpienį.

dar papildysiu,. kai kas pas mus virdavo paprastus skrylius ir juos užpildavo maltomis aguonomis, o vadino lyg tais švilpikais, ar tai šližikais g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 05 gruodžio 2013 - 16:58