sveikutes,nesupykit ,kad parasysiu,bet tradicijos yra tradicijos,as kas met gaminu tuos pat patiekalus,kartais pakeiciu silkute,kartais zuvytes receptus,bet esme ta pati ,reik islaikyti senovines ,musu tevu,seneliu tradicijas,ne taip kaip kiti,per kucias ir balta ir krabu misraines valgo,kurios yra su majonezu,kitais padazais,kuriu per kucias negalima valgyti,na,cia jau kiekvienam pagal savo paprocius
QUOTE(talita @ 2013 12 03, 16:07)
sveikutes,nesupykit ,kad parasysiu,bet tradicijos yra tradicijos,as kas met gaminu tuos pat patiekalus,kartais pakeiciu silkute,kartais zuvytes receptus,bet esme ta pati ,reik islaikyti senovines ,musu tevu,seneliu tradicijas,ne taip kaip kiti,per kucias ir balta ir krabu misraines valgo,kurios yra su majonezu,kitais padazais,kuriu per kucias negalima valgyti,na,cia jau kiekvienam pagal savo paprocius
Kiekviena šeima savaip tas tradicijas supranta, aš irgi stengiuosi kuo tiksliau pakartoti tas kučių valgymo tradicijas, kaip valgė mano diedukai ir tėvai, kukliai, saikingai, panašius valgius, nors jau eglutė puošiam ne kūčių dieną. O yra tokių žmoniu, kuriems tos kūčios eilinis apsivalgymas bet tik žuvimi
Dėl mielių - visiškai sutinku, kad joms nieko neatsitiks. Prisiminiau, iš kur traukiau, kad jas užmuša. Man sakė mano močiutė, o ji viską gamina tik šviežiai, nepripažįsta jokių šaldymų. Tai matyt, norėdama faktu pagrįsti nešaldymą mielių ir kas su jomis susiję, taip ir pasakė.
Talita, valgymas/nevalgymas tam tikrų produktų per Kūčias jau apkalbėtas skersai ir išilgai, ir tikrai nemanau, kad reikia vėl pradėt diskusiją šia tema. Kaip kažkur jau rašiau, kiekvienas patiekalas - individulus kiekvienos šeimos/šeimininkės pasirinkimas. Taip, senelių tradicija yra tikrai svarbi. Tačiau ar Jūs pati nenorėtumėte, kad kažkoks Jūsų firminis patiekalas taptų tradicija kitoms kartoms? Aš to tikrai norėčiau
Talita, valgymas/nevalgymas tam tikrų produktų per Kūčias jau apkalbėtas skersai ir išilgai, ir tikrai nemanau, kad reikia vėl pradėt diskusiją šia tema. Kaip kažkur jau rašiau, kiekvienas patiekalas - individulus kiekvienos šeimos/šeimininkės pasirinkimas. Taip, senelių tradicija yra tikrai svarbi. Tačiau ar Jūs pati nenorėtumėte, kad kažkoks Jūsų firminis patiekalas taptų tradicija kitoms kartoms? Aš to tikrai norėčiau
As tai manau, kad laikas moderatorei trinti visus padejavimus ir pasigincijimus del tradiciniu ir netradiciniu patiekalu. Koks kieno reikalas, kas kaip svencia ar pamini sita diena?
Ka seimininkes planuojate deti ant siumetinio Kuciu stalo? As kol kas tikrai zinau, kad bus silkute su saulegrazomis ir svogunais, bandysiu marinuoti kepta zuvies file. Siemet pirma karta darysiu aguonpieni, tikiuosi pavyks. Na ir kanapine su bulvemis, jei gausiu kanapiu. O daugiau dar nezinau, noretusi kazka is tradiciniu lietuvisku patiekalu neragauto ir nedaryto pabandyti, tai eisiu skaityti temos pradzios, kur buvo nepatingeta tiek receptu prikrauti
O koks bus jusu "meniu?
Ka seimininkes planuojate deti ant siumetinio Kuciu stalo? As kol kas tikrai zinau, kad bus silkute su saulegrazomis ir svogunais, bandysiu marinuoti kepta zuvies file. Siemet pirma karta darysiu aguonpieni, tikiuosi pavyks. Na ir kanapine su bulvemis, jei gausiu kanapiu. O daugiau dar nezinau, noretusi kazka is tradiciniu lietuvisku patiekalu neragauto ir nedaryto pabandyti, tai eisiu skaityti temos pradzios, kur buvo nepatingeta tiek receptu prikrauti
O koks bus jusu "meniu?
Mes su vyru ir dukryte kūčiavosim pas mano tėvus, tai mano pareiga iškepti kūčiukus ir dar kažką skanaus ir įdomesnio pasigaminti... Vat tas įdomesnis ir mane neramina... Nesugalvoju ką tokio pagaminti, kad būtų ir skanu, ir pasnikinis... O pas tėvus tai paprastai būna kelių rūšių silkutė: su grybais, saulėgrąžomis ar kokiais kitais priedais, kepta silkė tešloje, marinuota kepta žuvytė, mieliniai pyragėliai su aguonomis ir grybais, raudona mišrainė, karštam - naminiai koldūnai su grybų įdaru...
Aš darysiu marinuotą silkutę,silkę pataluose,dar su džiovintais grybais.Įdarinėsiu lydeką (nors ten reik grietinėlės dėt,bet ai... )...dar planuose žydiška troškinta silkė,o sesė sakė darys žuvies sūrį... Neapseisim be vegetariškų barštelių su džiovintais grybais,prie jų bus trapūs pyragėliai su grybais.Darysiu avižinį kisielių,tėvukas mėgsta su aguonpieniu užpylęs valgyt.Dar bus kviečiai,bet mes juos užpilam aguonpieniu.Labai skanu
Praeitais metais dariau silkę su džiovintais obuoliukais-irgi labai neblogai...
Nieks neklausia,bet patarsiu dėl aguonpienio... nes daug metų kankinaus ,tris kartus ir daugiau per mėsmalę maldama aguonas su cukrum.O reik apvirt,nusunkt ir su blenderiu gerai "apdirbt",o paskui tik cukrų dėt...
Kanapių bent jau Kaune yra turguj sveriamų prieskonių parduotuvėlėse.Manau ir kituose miestuose turėtų būt.
Praeitais metais dariau silkę su džiovintais obuoliukais-irgi labai neblogai...
QUOTE(ptashka @ 2013 12 04, 09:25)
Siemet pirma karta darysiu aguonpieni, tikiuosi pavyks. Na ir kanapine su bulvemis, jei gausiu kanapiu. O daugiau dar nezinau, noretusi kazka is tradiciniu lietuvisku patiekalu neragauto ir nedaryto pabandyti, tai eisiu skaityti temos pradzios, kur buvo nepatingeta tiek receptu prikrauti
Nieks neklausia,bet patarsiu dėl aguonpienio... nes daug metų kankinaus ,tris kartus ir daugiau per mėsmalę maldama aguonas su cukrum.O reik apvirt,nusunkt ir su blenderiu gerai "apdirbt",o paskui tik cukrų dėt...
Kanapių bent jau Kaune yra turguj sveriamų prieskonių parduotuvėlėse.Manau ir kituose miestuose turėtų būt.
O jeii blenderio nėra?
QUOTE(Rodnega @ 2013 12 04, 13:08)
O jeii blenderio nėra?
Kažkoks kombainas ar mikseris yra, blogiausiu atveju kavamalė tinka, bet daug žaidimo su ja, nes po nedaug telpa
Tai va, kad nieko nėra. Na, bala nematė, pamalsiu , kaip ir visada
QUOTE(lututė @ 2013 12 04, 11:50)
Aš darysiu marinuotą silkutę,silkę pataluose,dar su džiovintais grybais.Įdarinėsiu lydeką (nors ten reik grietinėlės dėt,bet ai... )...dar planuose žydiška troškinta silkė,o sesė sakė darys žuvies sūrį... Neapseisim be vegetariškų barštelių su džiovintais grybais,prie jų bus trapūs pyragėliai su grybais.Darysiu avižinį kisielių,tėvukas mėgsta su aguonpieniu užpylęs valgyt.Dar bus kviečiai,bet mes juos užpilam aguonpieniu.Labai skanu
Praeitais metais dariau silkę su džiovintais obuoliukais-irgi labai neblogai...
Nieks neklausia,bet patarsiu dėl aguonpienio... nes daug metų kankinaus ,tris kartus ir daugiau per mėsmalę maldama aguonas su cukrum.O reik apvirt,nusunkt ir su blenderiu gerai "apdirbt",o paskui tik cukrų dėt...
Kanapių bent jau Kaune yra turguj sveriamų prieskonių parduotuvėlėse.Manau ir kituose miestuose turėtų būt.
Praeitais metais dariau silkę su džiovintais obuoliukais-irgi labai neblogai...
Nieks neklausia,bet patarsiu dėl aguonpienio... nes daug metų kankinaus ,tris kartus ir daugiau per mėsmalę maldama aguonas su cukrum.O reik apvirt,nusunkt ir su blenderiu gerai "apdirbt",o paskui tik cukrų dėt...
Kanapių bent jau Kaune yra turguj sveriamų prieskonių parduotuvėlėse.Manau ir kituose miestuose turėtų būt.
O, aciu labai, siaip nepatikesit, bet butent taip ir zadejau daryt, tik ne blenderiu, o kombainu Darydavo seniau anyta, bet tikslaus recepto suzinoti nespejau
Va, su dziovintais grybais irgi reikes silkute padaryti, gerai, kad priminet.
Mane domintu trapiu pyrageliu tesla, zuvies suris ir zydiskai troskinta silke, cia kazkas visai negirdeto
Žydiška silkutė ir žuvies sūris labai sudomino ir mane
kanapių pernai mačiau maximoje pirkti ir pieš kūčias ir po jų, jau nukainuotas , matyt nepaklausios buvo. Ir aš neišmastu ką čia tokio senovinio pagaminti , girą šiemet dar darysiu