Gal pasidalintumete svogunu pyrago receptu?
Svogunu pyragas is cia, tik as nededu kumpio tik svogunu. Dar Imbrasienes svogunu pyragas nieko bet sitas man geresnis
http://shirshiulizda...nu-pyragas.html
http://shirshiulizda...nu-pyragas.html
Ar kas bandėte šaldyti padarytas mielines auseles? Galvoju būtų greičiau ir lengviau jei per Kūčias jas tik iškepi reikėtų.
Manau visai gerai būtų, aš esu anksčiau pasidariusi ir užsišaldžius tų auselių su džiovintais grybais, o kūčių dieną iš jų viriau barščius su auselėmis tikrai tokią dieną palengvina darbus
Aš tai kepsiu aliejuje, praeitais metais dariau su grybais buvo labai skanu, šiais noriu pabandyti su silkes, kopūtų įdarais.
Sutinku, kad paprastas auseles galima šaldyti (ir pati esu šaldžius), tačiau dėl mielinių, abejoju. Kažkada kažkur esu skaičius, kad didelė minusinė temperatūra (t. y. šaldymas) "užmuša" mieles (na tas bakterijas ar kas ten tos mielės yra), ir jos tampa nebetinkamos. Tai manau ir mielinės tešlos šaldymas neduos nieko gero... Bus tik sugadinta nuotaika...
QUOTE(Dejaneira @ 2013 12 02, 19:57)
Sutinku, kad paprastas auseles galima šaldyti (ir pati esu šaldžius), tačiau dėl mielinių, abejoju. Kažkada kažkur esu skaičius, kad didelė minusinė temperatūra (t. y. šaldymas) "užmuša" mieles (na tas bakterijas ar kas ten tos mielės yra), ir jos tampa nebetinkamos. Tai manau ir mielinės tešlos šaldymas neduos nieko gero... Bus tik sugadinta nuotaika...
O kaip tada su pirktine mieline tesla? Kad ir mantingos? Juk yra mieline ir bemiele? Del to dar ginciciausi , bet pati nesu saldziusi , reiks pabandyti .
QUOTE(vilka11 @ 2013 12 02, 21:21)
O kaip tada su pirktine mieline tesla? Kad ir mantingos? Juk yra mieline ir bemiele? Del to dar ginciciausi , bet pati nesu saldziusi , reiks pabandyti .
Šaltis mielėms nekenkia. Aš kas savaitę kepu batonus (vienam kartui reikia tik 5 g) viso pokelio iš karto nesunaudoju, užšaldau. Paskui kitam kartui reikiamą kiekį mielių atšildau. Teko ir paruoštą tešlą šaldyti. Tik šiuo atveju išėmus iš šaldiklio gaminius reikia šiek tiek pakildyti, po to kepti. Turėtų gautis. Dar vienas būdas palengvinti sau darbus - padaryti tešlą iš vakaro ir laikyti šaltai, o kitą dieną suformuoti ir kepti.
QUOTE(sivita @ 2013 12 02, 22:14)
Šaltis mielėms nekenkia. Aš kas savaitę kepu batonus (vienam kartui reikia tik 5 g) viso pokelio iš karto nesunaudoju, užšaldau. Paskui kitam kartui reikiamą kiekį mielių atšildau. Teko ir paruoštą tešlą šaldyti. Tik šiuo atveju išėmus iš šaldiklio gaminius reikia šiek tiek pakildyti, po to kepti. Turėtų gautis. Dar vienas būdas palengvinti sau darbus - padaryti tešlą iš vakaro ir laikyti šaltai, o kitą dieną suformuoti ir kepti.
Šaltai tai šaldytuve? o kitą dieną dar reiktų ją palaikyti šiltai, kad vėl pakiltų ir tik tada daryti?
QUOTE(Dejaneira @ 2013 12 02, 19:57)
Sutinku, kad paprastas auseles galima šaldyti (ir pati esu šaldžius), tačiau dėl mielinių, abejoju. Kažkada kažkur esu skaičius, kad didelė minusinė temperatūra (t. y. šaldymas) "užmuša" mieles (na tas bakterijas ar kas ten tos mielės yra), ir jos tampa nebetinkamos. Tai manau ir mielinės tešlos šaldymas neduos nieko gero... Bus tik sugadinta nuotaika...
Mielinei teslai tikrai nieko neatsitinka saldiklyje. Kitaip visi tie pusfabrikaciai parduodami butu niekines vertes. Mieles uzmusa karstis, o ne saltis.
Pačią tešlą mielinę drąsiai galite šaldyti, nieko jai neatsitinka, čia kaip kažkas aukščiau rašė, mieles pražudo aukšta temperatūra, o ne šaltis, tik patys pyragaičiai įdomu ar nereiktų jų tada atšildyti ir tik tada kepti ar galima iš kart sušaldytus dėti įkeptuvę