Ho-ho-ho! Man liepė ateit čia Išties malonu, kad mano mamos (o dabar jau ir mano) kūčiukų receptas taip išpopuliarėjo ir patinka tautiečiams ir gandas apie juos aplink žemę eina dar nuo gūdžių 2005-ųjų
Receptas: apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės, pas mane naminiai), 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių (arba 15gr. sausų mielių), žiupsnelis druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno.
Į pašildytą vandenį (ne verdantį ar karštą, o drungną) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus - perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. Formuoti ir kepti kūčiukus, kol gražiai pagels. Skanaus!
Daugiau apie skaniausius pasaulyje (iš kuklumo nemirsiu ) kūčiukus bei kepėjėlių atsiliepimus rasite čia , ši tema daugiau skirta kitiems patiekalams.
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 26, 18:13)
Ho-ho-ho! Man liepė ateit čia Išties malonu, kad mano mamos (o dabar jau ir mano) kūčiukų receptas taip išpopuliarėjo ir patinka tautiečiams ir gandas apie juos aplink žemę eina dar nuo gūdžių 2005-ųjų
Receptas: apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės, pas mane naminiai), 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių (arba 15gr. sausų mielių), žiupsnelis druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno.
Į pašildytą vandenį (ne verdantį ar karštą, o drungną) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus - perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. Formuoti ir kepti kūčiukus, kol gražiai pagels. Skanaus!
Daugiau apie skaniausius pasaulyje (iš kuklumo nemirsiu ) kūčiukus bei kepėjėlių atsiliepimus rasite čia , ši tema daugiau skirta kitiems patiekalams.
Receptas: apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės, pas mane naminiai), 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių (arba 15gr. sausų mielių), žiupsnelis druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno.
Į pašildytą vandenį (ne verdantį ar karštą, o drungną) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus - perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. Formuoti ir kepti kūčiukus, kol gražiai pagels. Skanaus!
Daugiau apie skaniausius pasaulyje (iš kuklumo nemirsiu ) kūčiukus bei kepėjėlių atsiliepimus rasite čia , ši tema daugiau skirta kitiems patiekalams.
reiks išbandyt Bet juk tikrieji kūčiukai tūrėtų būti be sviesto ir pieno Čia jau tokie gerokai pagerinti
Išbandžiau ir aš tą receptą Tik nesuprantu Jei miltų 600 g., 200 g vandens ir dar puodelis pieno , tai tešla skysta, jos jokių būdu neiškočiosi Tai kiek to pieno reikia?
Aha ir man keista pasidarė, nes kepu iš tiek miltų ir tik puoduko vandens kučiukus, plius mes jokio sviesto, margarino nenaudojam ....kažkoks receptukas neišbaigtas
Papildyta:
Papildyta:
Dievuliau brangus, įmeskit dar saują miltų, jei maža, ir nebambėkit kaip senos tarkos Aiškiai parašyta, kad miltų APIE, kad priklauso nuo jų kokybės. Aš dedu savus, naminius ir užtenka, nesveriu gramas į gramą.
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 26, 21:08)
Dievuliau brangus, įmeskit dar saują miltų, jei maža, ir nebambėkit kaip senos tarkos Aiškiai parašyta, kad miltų APIE, kad priklauso nuo jų kokybės. Aš dedu savus, naminius ir užtenka, nesveriu gramas į gramą.
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?
Nesnarvuok Tepaluota Viskas gerai su receptu, praeitais metais dariau ir siais darysiu gavosi kuo nuostabiausi O del miltu tai tiesa sakai, nes su skirtingais miltais labai skirtingai gaunasi
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 26, 22:08)
Dievuliau brangus, įmeskit dar saują miltų, jei maža, ir nebambėkit kaip senos tarkos Aiškiai parašyta, kad miltų APIE, kad priklauso nuo jų kokybės. Aš dedu savus, naminius ir užtenka, nesveriu gramas į gramą.
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?
Nu ko čia taškotės , tam ir tema, kad diskutuoti, o saujos ten neužteks, reiks min dvigubo kiekio, tai va, mes dar kaip nors iškepsim, bet jei kokia jaunamartė pabandytų, tai tik produktus sugadintų , užtat jei yra svoriai surašyta, jie ir turi būti realūs, o ne iš debesų
Tema ne tam. Tema apie kūčiukus yra kitur (nuorodą, beje, įdėjau), atskira. Ir jei būtumėt paskaičius bent porą puslapių, nereiktų diskutuot apie tai, kas jau išdiskutuota. Pabandykit dėti savo kieme užaugintus, savo paties sumaltus miltus. Tada galėsit paaiškinti man apie svorius iš debesų.
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 27, 09:41)
Tema ne tam. Tema apie kūčiukus yra kitur (nuorodą, beje, įdėjau), atskira. Ir jei būtumėt paskaičius bent porą puslapių, nereiktų diskutuot apie tai, kas jau išdiskutuota. Pabandykit dėti savo kieme užaugintus, savo paties sumaltus miltus. Tada galėsit paaiškinti man apie svorius iš debesų.
Oho tai negi taip skiriasi svoriai, savų ir pirktinių miltų
QUOTE(Lyžuka @ 2013 11 27, 10:17)
Oho tai negi taip skiriasi svoriai, savų ir pirktinių miltų
Ne svoris, o kokybė. Dar pasakyk, kad nėra skirtumo tarp savo užaugintos vištos ir pirktinės Nu juokingi žmonės
QUOTE(Neringasha @ 2013 11 27, 14:47)
keptu grybu ir riesutu salotas
Plačiau prašomėm.