Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Ho-ho-ho! Man liepė ateit čia bigsmile.gif Išties malonu, kad mano mamos (o dabar jau ir mano) kūčiukų receptas taip išpopuliarėjo ir patinka tautiečiams lithuania.gif ir gandas apie juos aplink žemę eina dar nuo gūdžių 2005-ųjų laugh.gif

Receptas: apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės, pas mane naminiai), 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių (arba 15gr. sausų mielių), žiupsnelis druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno.
Į pašildytą vandenį (ne verdantį ar karštą, o drungną) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus - perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. Formuoti ir kepti kūčiukus, kol gražiai pagels. Skanaus!

Daugiau apie skaniausius pasaulyje (iš kuklumo nemirsiu tongue.gif ) kūčiukus bei kepėjėlių atsiliepimus rasite čia mirksiukas.gif , ši tema daugiau skirta kitiems patiekalams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 26 lapkričio 2013 - 18:17
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 26, 18:13)
Ho-ho-ho! Man liepė ateit čia  bigsmile.gif Išties malonu, kad mano mamos (o dabar jau ir mano) kūčiukų receptas taip išpopuliarėjo ir patinka tautiečiams lithuania.gif ir gandas apie juos aplink žemę eina dar nuo gūdžių 2005-ųjų laugh.gif

Receptas: apie 600gr. miltų tešlai+100gr.kočiojimui (kiekis priklauso nuo miltų kokybės, pas mane naminiai), 250gr. cukraus, 80gr. margarino arba sviesto, 70gr. aguonų, 40gr. mielių (arba 15gr. sausų mielių), žiupsnelis druskos, puodelis vandens (apie 200ml), puodelis pieno.
Į pašildytą vandenį (ne verdantį ar karštą, o drungną) dėti sutrupintas mieles, margariną, druską ir cukrų, ištirpdyti ir ištrinti iki vientisos masės. Supilti pieną, suberti miltus, plikytas aguonas (neplikytos gali turėti kartumo) ir užminkyti tešlą. Tešlą pastatyti šiltai, kad pakiltų. Kai pradės lipti per kraštus - perminkyti, taip kokius 2- 3 kartus. Kildinti 2-3 valandas. Formuoti ir kepti kūčiukus, kol gražiai pagels. Skanaus!

Daugiau apie skaniausius pasaulyje (iš kuklumo nemirsiu tongue.gif ) kūčiukus bei kepėjėlių atsiliepimus rasite  čia  mirksiukas.gif , ši tema daugiau skirta kitiems patiekalams.

reiks išbandyt 4u.gif Bet juk tikrieji kūčiukai tūrėtų būti be sviesto ir pieno biggrin.gif Čia jau tokie gerokai pagerinti biggrin.gif
Atsakyti
Išbandžiau ir aš tą receptą biggrin.gif Tik nesuprantu doh.gif Jei miltų 600 g., 200 g vandens ir dar puodelis pieno biggrin.gif , tai tešla skysta, jos jokių būdu neiškočiosi biggrin.gif Tai kiek to pieno reikia? 4u.gif
Atsakyti
Aha ir man keista pasidarė, nes kepu iš tiek miltų ir tik puoduko vandens kučiukus, plius mes jokio sviesto, margarino nenaudojam smile.gif ....kažkoks receptukas neišbaigtas mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 26 lapkričio 2013 - 20:56
Dievuliau brangus, įmeskit dar saują miltų, jei maža, ir nebambėkit kaip senos tarkos doh.gif Aiškiai parašyta, kad miltų APIE, kad priklauso nuo jų kokybės. Aš dedu savus, naminius ir užtenka, nesveriu gramas į gramą.
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 26, 21:08)
Dievuliau brangus, įmeskit dar saują miltų, jei maža, ir nebambėkit kaip senos tarkos  doh.gif  Aiškiai parašyta, kad miltų APIE, kad priklauso nuo jų kokybės. Aš dedu savus, naminius ir užtenka, nesveriu gramas į gramą.
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?


Nesnarvuok Tepaluota 4u.gif Viskas gerai su receptu, praeitais metais dariau ir siais darysiu wub.gif gavosi kuo nuostabiausi thumbup.gif O del miltu tai tiesa sakai, nes su skirtingais miltais labai skirtingai gaunasi drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 26, 22:08)
Dievuliau brangus, įmeskit dar saują miltų, jei maža, ir nebambėkit kaip senos tarkos  doh.gif  Aiškiai parašyta, kad miltų APIE, kad priklauso nuo jų kokybės. Aš dedu savus, naminius ir užtenka, nesveriu gramas į gramą.
Galų gale, paskaitykit temą apie kūčiukus, kur viskas kalbėta perkalbėta daug kartų. Kam netinka, kepa be sviesto, kas nori, tas keičia aliejumi - kiekviena adaptuojasi pagal savo norus ir poreikius. Ar čia bile pasirodyt labai išmanančia, nors išties išmananti pasaulinės problemos dėl saujelės miltų nedarytų?

Nu ko čia taškotės biggrin.gif , tam ir tema, kad diskutuoti, o saujos ten neužteks, reiks min dvigubo kiekio, tai va, mes dar kaip nors iškepsim, bet jei kokia jaunamartė tongue.gif pabandytų, tai tik produktus sugadintų biggrin.gif , užtat jei yra svoriai surašyta, jie ir turi būti realūs, o ne iš debesų biggrin.gif
Atsakyti
Tema ne tam. Tema apie kūčiukus yra kitur (nuorodą, beje, įdėjau), atskira. Ir jei būtumėt paskaičius bent porą puslapių, nereiktų diskutuot apie tai, kas jau išdiskutuota. Pabandykit dėti savo kieme užaugintus, savo paties sumaltus miltus. Tada galėsit paaiškinti man apie svorius iš debesų.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 11 27, 09:41)
Tema ne tam. Tema apie kūčiukus yra kitur (nuorodą, beje, įdėjau), atskira. Ir jei būtumėt paskaičius bent porą puslapių, nereiktų diskutuot apie tai, kas jau išdiskutuota. Pabandykit dėti savo kieme užaugintus, savo paties sumaltus miltus. Tada galėsit paaiškinti man apie svorius iš debesų.

Oho tai negi taip skiriasi svoriai, savų ir pirktinių miltų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 11 27, 10:17)
Oho tai negi taip skiriasi svoriai, savų ir pirktinių miltų  g.gif

Ne svoris, o kokybė. Dar pasakyk, kad nėra skirtumo tarp savo užaugintos vištos ir pirktinės biggrin.gif Nu juokingi žmonės biggrin.gif
Atsakyti
Nu moterytes visos atveskit...kazko labai visi jautriai reaguoja ax.gif
As kuciom is nauju patiekalu darysiu keptu grybu ir riesutu salotas, burokeliu salotas su slyvom ir gr riesutais, svogunu pyragas, pagrindiniam patiekalui bus lasisa, nelabai lietuviska, bet ka padarysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2013 11 27, 14:47)
keptu grybu ir riesutu salotas

Plačiau prašomėm.
Atsakyti