QUOTE(Miaška @ 2012 12 29, 17:21)
Ant mūsų stalo sėkmingiausiai susivalgė silkutė labai paprastame marinate: pirkau dvi silkes, išdorojau, supjausčiau gabaliukais. Dėjau į 750 ml stiklainį, sluoksniuodama su pjaustytu svogūnu, pipirais (įvairiais), lauro lapeliais ir gvazdikėliais. Paruošiau marinatą: 200 ml talpos stiklinėje sumaišiau 50 ml citrinų sulčių (originaliame recepte - actas) ir 2 arb. šaukštelius medaus, tada iki stiklinės viršaus pripyliau vandens. Marinatu iki viršaus pripildžiau stiklainį ir padėjau į šaldytuvą.
Valgėm po poros dienų, puikus skonis, tiek silkės, tiek svogūnų
Valgėm po poros dienų, puikus skonis, tiek silkės, tiek svogūnų
Šitas silkės receptas pats šauniausias , greit padaromas ir labai skanus mūsų šeimynai, aš dar dedu morkų, kurios marinate pabuvę irgi labai skanios, traškios tampa. O naudoju obuolių arba vyno actą 6 proc.
Šiemet dar dariau pagal Beatą marinuotą skumbrę, tai deja nesulaukė pasisekimo, kažkaip per daug morkų gavosi, paskui vos ne visos atliko ir nenumušė man to skumbrės riebumo , kitais metais tokio jau nebedarysiu.