Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Miaška @ 2012 12 29, 17:21)
Ant mūsų stalo sėkmingiausiai susivalgė silkutė labai paprastame marinate: pirkau dvi silkes, išdorojau, supjausčiau gabaliukais. Dėjau į 750 ml stiklainį, sluoksniuodama su pjaustytu svogūnu, pipirais (įvairiais), lauro lapeliais ir gvazdikėliais. Paruošiau marinatą: 200 ml talpos stiklinėje sumaišiau 50 ml citrinų sulčių (originaliame recepte - actas) ir 2 arb. šaukštelius medaus, tada iki stiklinės viršaus pripyliau vandens. Marinatu iki viršaus pripildžiau stiklainį ir padėjau į šaldytuvą.
Valgėm po poros dienų, puikus skonis, tiek silkės, tiek svogūnų smile.gif

Šitas silkės receptas pats šauniausias thumbup.gif , greit padaromas ir labai skanus mūsų šeimynai, aš dar dedu morkų, kurios marinate pabuvę irgi labai skanios, traškios tampa. O naudoju obuolių arba vyno actą 6 proc.

Šiemet dar dariau pagal Beatą marinuotą skumbrę, tai deja nesulaukė pasisekimo, kažkaip per daug morkų gavosi, paskui vos ne visos atliko ir nenumušė man to skumbrės riebumo g.gif, kitais metais tokio jau nebedarysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 sausio 2013 - 11:38
QUOTE(ptashka @ 2012 12 28, 21:52)
Aš šiemet irgi buvau susigundžiusi šia silke, nes paskaičiau gerų atsiliepimų, bet nesupratau, kur jos ypatingas skonis  4u.gif Silkė kaip silkė, daug skanesnė man būna Ivasi marinate (šią perku jau paruoštą), kitais metais tikrai nekartosiu.

QUOTE(maltakava @ 2012 12 29, 07:03)
O pas mane suomiska silke liko paskutinej vietoj.Dar iki siol stovi saldytuve niekieno nevalgoma.Daugiau jos ir as nebedarysiu. schmoll.gif

Suomiškos silkės pasidariau su didele atsarga, kad liktų ir po Kūčių. Namiškiai (atvažiavę, ne MB) rado ir sunaikino ją per tas kelias šventines dienas. Nieko nieko nepaliko, tik marinatą ir indelį huh.gif
Atsakyti
O paprotinkit mane durną ax.gif , kurią silkę suomišką dedat ant kūčių stalo, nes internete yra vienas receptas su plakta grietinėle, o kitas paprastai marinuota? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 07 sausio 2013 - 15:26
QUOTE(Lyžuka @ 2013 01 07, 15:26)
O paprotinkit mane durną  ax.gif , kurią silkę suomišką dedat ant kūčių stalo, nes internete yra vienas receptas su plakta grietinėle, o kitas paprastai marinuota?  g.gif

Tą, kuri su krienais mirksiukas.gif

[quote=Nova,]Suomiskos silkės receptukas. Jau paragavau - skonis pasaka wub.gif
250 gr. silkės filė (aš naudojau filė aliejuje)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų

Marinatui:

50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapais ir užpilam atvėsusiu marinatu. Skaniausia- po paros.
Atsakyti
4u.gif dėkinga smile.gif išbandysiu
Atsakyti
[quote=meškutė_Nida,2013 01 08, 16:51]
Tą, kuri su krienais mirksiukas.gif

[quote=Nova,]Suomiskos silkės receptukas. Jau paragavau - skonis pasaka wub.gif
250 gr. silkės filė (aš naudojau filė aliejuje)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų

Marinatui:

50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapais ir užpilam atvėsusiu marinatu. Skaniausia- po paros.
[/quote]

sita ir as pirma kart siom sventems dariau, tai is pradziu mama kritiskai ziurejo, o paskui per vakara neliko tos silkutes smile.gif labai skaniai issimarinavo,ir buvo toks geras skonis, darysiu ir kita kart dar smile.gif
Atsakyti
Išbandžiau šitą receptuką, skani labai thumbup.gif , bet man vistiek visų silkių silkė yra marinuota su medumi, nieko virti, vėsinti ir skonis thumbup.gif
Atsakyti
Dar pasitikslinsiu ar čia ta silkė turi būti tokia saldi, ar aš kažką su cukrumi nenumatavau marinate?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 01 12, 18:24)
Dar pasitikslinsiu ar čia ta silkė turi būti tokia saldi, ar aš kažką su cukrumi nenumatavau marinate?

Man nesaldi, bet, kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama biggrin.gif
Gal actas ne 6 %, o silpnesnis?
Atsakyti
Na aš dariau marinato dvigubą porciją, t.y. 200 ml vandens dėjau 100 ml cukraus ir t.t., actas tikrai 6 proc. obuolių actas, aš jį ir kitur naudoju ir pastoviai perku g.gif, na čia tikrai kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 01 12, 19:54)
Na aš dariau marinato dvigubą porciją, t.y. 200 ml vandens dėjau 100 ml cukraus ir t.t., actas tikrai 6 proc. obuolių actas, aš jį ir kitur naudoju ir pastoviai  perku  g.gif, na čia tikrai kaip sakoma dėl skonio nesiginčijama  thumbup.gif

Cukraus į dvigubą normą dėjau 3 šaukštelius be kaupų - 100 ml labai daug pasirodė. Buvo skanu.
Atsakyti
Tai manau, kad ten tų 50 ml ant dvigubos porcijos sočiai buvo tongue.gif
Atsakyti