Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Ema€ @ 2012 12 24, 16:15)
Norečiau burokeliu sriubos issivirt su džiovintais grybais, bet kazkaip nei kart nebandžius, tai ... Gal kas patarimu kokių? Turiu ir žalių, ir virtų burokelių, bei džiovintų grybų.

taip pat verdu kaip ir su mesa, tik grybus dedu smile.gif
Atsakyti
Šiemet mūsų Kūčių stalas atrodys taip:
1. Plotkelė
2. Kūčiukai
3. Aguonpienis
4. Spanguolių kisielius
5. Vaisiai (obuoliai, mandarinai)
6. Riešutai ir dž. vaisiai
7. Silkė su saulėgrąžomis
8. Silkė su pakepintais svogūnais ir morkomis
9. Marinuota silkė su paprikomis, svogūnais, morkomis
10. Virtos bulvės
11. Burokėlių mišrainė su pupelėm ir aliejumi
12. Keptas orkaitėje karpis
13. Troskinti šv. kopūstai su grybais
14. Želė desertai su vaisiais

Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 24, 12:55)
Realiai, tai žuvis juk ne gyvulys smile.gif Iš religinės pusės - Jėzus 2000 žmonių pamaitino būtent 2 žuvimis, jas stebuklingai pridauginant. Nuo to laiko žuvis tinka prie bet kokio pasninko. Kita versija - kai Jėzus gimė, aplink jį buvo susirinkę visi gyvuliukai, tad nuspręsta, kad gimtadienio išvakarėse nebus žudomas joks gyvulys. Nors, jei jau taip paisyti religijos, susilaikymo nuo mėsiškų valgių įstatymas draudžia valgyti žinduolių ir paukščių mėsą ir tai, kas turi tiesioginį ryšį su mėsa. Bet leidžiama valgyti žuvį, kiaušinius, pieno produktus, jūros gėrybes. Taigi, kas kaip nori, tas taip supranta  mirksiukas.gif

laugh.gif
Bukeriai - kapotos tešlos pyragėliai su žuvimi, miešimas - aguonų pienas.

Ačiū už paaiškinimus bigsmile.gif 4u.gif
žinoma, kad iš kieivienos šeimos atėjęs vis kitoks supratimas, bet tokia grynai religinė prasmė man buvo įdomi..
o mes jau ir po vakarienės, atėjau virtualių draugų pasveikint smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(A sol' @ 2012 12 22, 14:44)
Planuoju daryti silke suomiskai, pagal daugelio isgirta recepta, tik dabar susimasciau kokia silke reikia imti. Recepte nurodyta, kad galima imti file aliejuje, bet ji jau paruosta skaitosi? Niekaip man nedasunta, kokia ta silke imti ax.gif  blush2.gif  Help, kas gaminot  aciuks.gif

Aš šiemet irgi buvau susigundžiusi šia silke, nes paskaičiau gerų atsiliepimų, bet nesupratau, kur jos ypatingas skonis 4u.gif Silkė kaip silkė, daug skanesnė man būna Ivasi marinate (šią perku jau paruoštą), kitais metais tikrai nekartosiu.
Atsakyti
O pas mane suomiska silke liko paskutinej vietoj.Dar iki siol stovi saldytuve niekieno nevalgoma.Daugiau jos ir as nebedarysiu. schmoll.gif
Atsakyti
Pas mus silke su brokoliais ir vynuogem pasisekimo sulauke tik tarp draugų( jiems laaabai patiko), o šeima neįvertino doh.gif Kitais metais nedarysiu schmoll.gif
Atsakyti
per kucias ragavau silke su marinuotais agurkeliais ir pievagrybiais. Buvo dar ir svoguniuko, viskas uzpilta agurku marinatu (as taip supratau). Silkute sloksniuojama su visom tom darzovem. Gal kas zinot si recepta? Ziauriai skani pasirode ir nuo stalo dingo pirma.
Atsakyti
QUOTE(huga @ 2012 12 29, 13:11)
per kucias ragavau silke su marinuotais agurkeliais ir pievagrybiais. Buvo dar ir svoguniuko, viskas uzpilta agurku marinatu (as taip supratau). Silkute sloksniuojama su visom tom darzovem. Gal kas zinot si recepta? Ziauriai skani pasirode ir nuo stalo dingo pirma.

Manau bus sita ax.gif
http://www.mamosrece...r-agurkais.html
Atsakyti
QUOTE(Kirste @ 2012 12 29, 14:22)
Manau bus sita  ax.gif

Skamba labai panasiai , aciu tau 4u.gif
Atsakyti
Ant mūsų stalo sėkmingiausiai susivalgė silkutė labai paprastame marinate: pirkau dvi silkes, išdorojau, supjausčiau gabaliukais. Dėjau į 750 ml stiklainį, sluoksniuodama su pjaustytu svogūnu, pipirais (įvairiais), lauro lapeliais ir gvazdikėliais. Paruošiau marinatą: 200 ml talpos stiklinėje sumaišiau 50 ml citrinų sulčių (originaliame recepte - actas) ir 2 arb. šaukštelius medaus, tada iki stiklinės viršaus pripyliau vandens. Marinatu iki viršaus pripildžiau stiklainį ir padėjau į šaldytuvą.
Valgėm po poros dienų, puikus skonis, tiek silkės, tiek svogūnų smile.gif
Atsakyti
musu Kuciu stalas siais 2012 metais
user posted image
Atsakyti
Ant musu Kuciu stalo gera paklausa turejo silkute su saulegrazomis.Ji greiciausias isgaravo.Patiko daugumai.
Atsakyti