Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

o aš tai nesuprantu, kodėl majonezo negalima g.gif gi jis iš kiaušinių ir aliejaus, o visa tai ir valgai g.gif iki šiol prisimenu aa močiutė dsarydavo žuvytėm įdarytus kiaušinius g.gif
Papildyta:
QUOTE(bambukas* @ 2012 12 23, 15:41)
Musu menu kas met, galima sakyti, kad nesikeicia:

1. Kutia svarbiausias ir po kaledaicio pirmas patiekalas kuri ragauja seima

kas čia? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2012 12 23, 23:29)
Hm, apie ka si tema  g.gif Ateini receptu kuciom, o per kelis puslapius pamokslai... Visi turim savo tradicijas, savo poziuri i tam tikrus dalykus, tad ju ir laikykimes. Ne vieta tokiom diskusijom  4u.gif

drinks_cheers.gif apsidžiaugiau pamačiusi prirašytus kelis puslapius, maniau va kiek receptų,o čia pasirodo..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2012 12 23, 23:29)
Hm, apie ka si tema  g.gif Ateini receptu kuciom, o per kelis puslapius pamokslai... Visi turim savo tradicijas, savo poziuri i tam tikrus dalykus, tad ju ir laikykimes. Ne vieta tokiom diskusijom  4u.gif

Ir as ta pati norejau parasyt. doh.gif
Atsakyti
Visoms taikos ir ramybės 4u.gif , nebesipykite mirksiukas.gif
Geriau paaiškinkite man kvailai blush2.gif apie ausyčių gaminimą. Įdaras man aišku viskas thumbup.gif , bet kaip tešlą pagaminti g.gif , kaip virtinimas ji g.gif ? O paskui kur virti- vandenyje ar aliejuje? Niekad negaminau šito patiekalo, labai noriu išmėginti smile.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Na, tai jeigu bagiam, tai baigiam smile.gif Nebūtina dar komentuot vėl iš naujo ir vaidinti tobulomis.

Kad nebūtų tuščias postas ne į temą, pridėsiu šiandienos mūsų Kūčių stalo asortimentą. Nieko ypatingo. Vyras nevalgo nei grybų, nei svogūnų, tai kai kuriuos patiekalus sau su svogūnais pasigardinsiu. smile.gif

* Kūčiukai
* Kompotas iš džiovintų vaisių
* Meduoliai
* Kepta žuvis apvoliota miltuose
* Silkė su burokėliais, morkytėm, česnaku, druska/augal aliejum
* Duona
* Obuoliai, mandarinai.
* Riešutai
* Dar žadėjau sumuštinukus su skumbre daryti (Skumbrė, žirnelis, druskytė ant juodos duonos)

Pokolkas tiek smile.gif

O kaip kepta duona su česnaku? g.gif Turbūt nelabai Kūčioms...
Atsakyti
Mūsų namuose Kūčių dieną nevalgoma mėsa, o kadangi tema apie Kūčių stalą parašysiu savąjį. Jame privaloma dvylika patiekalų, kad ateinančiuose metuose kiekvienas mėnuo būtų sotus

1. Kučiukai
2. Kalėdaitis
3. Mandarinai
4. Kisielius
5. Duona
6. Keptas karpis
7. Mielinės tešlos pyragėliai su morkomis, svogūnais ir džiovintais grybais
8. Pyragėliai su silke
9. Krepšeliai su lašiša
10. Silkė su morkomis ir svogūniukais
11. Keptos duonos sumuštiniai su šprotų tyre
12. Silkė su burokėliais
Atsakyti
Kolekcioniere parasykite kaip gaminate krepselius su lasisa ax.gif Aciu, t.y. kokia krepseliu sudetis
Atsakyti
ai gi nieko mandro , va tokius Norfoje nusipirkau

user posted image

įdėsiu po rūkytos lašišos gabaliuką ir ant viršaus citrinos, tiesiog simboliškai, va čia foto dar salotų lapas, vis įdomiau
Atsakyti
Aciu Kolekcionere 4u.gif
Atsakyti
ai dar prisiminiau tokį skanų mini sumuštinuką, teko ragaut šeštadienį spaudos konferencijoje

Sumuštinių duona perpjauta į 4 dalis ir šiek tiek paskrudinta, o ant viršaus užtepta pakeptos morkos su svogūnais, aš kai mėgstu aštriau dar įsidėčiau kokio kepinto česnakiuko

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2012 12 24, 00:50)
o aš tai nesuprantu, kodėl majonezo negalima  g.gif  gi jis iš kiaušinių ir aliejaus, o visa tai ir valgai  g.gif  iki šiol prisimenu aa močiutė dsarydavo žuvytėm įdarytus kiaušinius  g.gif
Papildyta:

kas čia? bigsmile.gif

tai būtent kiaušinis ne Kūčių valgis,gal Kalėdoms močiutė tuos kiaušinius darydavo.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2012 12 24, 00:50)
o aš tai nesuprantu, kodėl majonezo negalima  g.gif  gi jis iš kiaušinių ir aliejaus,

Kūčių stalo esmė tame, jog patiekiami augalinės kilmės patiekalai, t.y. patiekalai be mėsos ir gyvulinių produktų - pieno, sviesto, grietinės, kiaušinių ir pan. O kiaušinis - gyvūninės kilmės produktas.
Atsakyti