Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Raile @ 2012 12 21, 16:04)
Pasidalinkite, kokia burokėlių mišrainę ruošiate? Kaip ją gaminate g.gif ? Labai mėggstu, bet nesu bandžiusi pati Kūčioms? Labai primityvią gaminu blush2.gif

dar vienas įdomesnis receptukas

http://www.beatosvir...ybemis-kucioms/
Atsakyti
Gal kuri nors ruosiate silke idomiai? Su cinamonu, saulegrazom ir pan. esu dariusi. Si karta reiketu kazko neiprasto ax.gif Gal yra koks receptas su burokeliais (be majonezo ir kiausiniu)... Nieko nesugalvoju.
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2012 12 22, 10:32)
Gal kuri nors ruosiate silke idomiai? Su cinamonu, saulegrazom ir pan. esu dariusi. Si karta reiketu kazko neiprasto  ax.gif Gal yra koks receptas su burokeliais (be majonezo ir kiausiniu)... Nieko nesugalvoju.

Mes darom silkę su saulėgražom arba silkę su kedro riešutais ir džiovintom slyvom. Su saulėgražom, reikia pakepti svogūna, kai suminkštėja dėti saulėgražas (aišku lukštentas smile.gif ), šiek tiek pakepinti ir viskas. Ataušus dėti ant silkės. Su kedrais ir slyvom, juos šiek tiek pakepinti (slyvas reik pasmulkint) ir ataušus su šiek tiek aliejaus dėti ant silkės. Žinoma galima dar ir svogūno ar poro pakepti.

Dar darom silkę su burokėliais. Juos reikia iškepti ar išvirti, sutarkuoti. Keptuvėje pakepinti svogūną, kai suminkštės sudėti burokėlius, berti druskos, pipirų ir šiek tiek vandens, viską uždengus patroškinti. Kai skoniai susimaišo ir vanduo išgaruoja dėti pora šaukštų pomidorų padažo, dar truputi patroškinti ir pravėsus dėti ant silkės. Galima dėti ir ant keptos žuvies.
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2012 12 22, 11:32)
Gal kuri nors ruosiate silke idomiai? Su cinamonu, saulegrazom ir pan. esu dariusi. Si karta reiketu kazko neiprasto  ax.gif Gal yra koks receptas su burokeliais (be majonezo ir kiausiniu)... Nieko nesugalvoju.

Esu darius idomia silke, neblogas skonis. Su svogunais ant aliejaus pakepinti skrudintus surius zemes riesutus.
Papildyta:
QUOTE(Floora @ 2012 12 21, 20:02)
kaip ruošiate ir kepate lašišą?

kokios salotos su tunu?
4u.gif

Lasisa tai labai paprastai ir mums taip skaniausia. Skarda istiesiu folija, lasisa apibarstau visokiais zuvies priskoniais, druska, zolelem. Barstau pries kepant, nemarinuoju. Ir max 20 min i ikaitinta iki 200 orkaite. Ziureti, kad neissiskirtu baltos putos, tada jau lasisa sugadinta, bet ir man taip buna, praziopsau kartais.
O tuno salotos irgi paprastos
Tunas savo sultyse
raudonos konservuotos pupeles
vysniniu pomidoru, agurku
raudono svoguno
galima salotu kokiu kas megsta
ispaudziu citrinos sulciu ir jei ko truksta, t.y. druskos ar pipiru idedu.
Atsakyti
Galvoju silkę daryti su morkom, svogūnais ir saulėj džiovintais pomidorais (anksčiau dėdavai tik pomidorų padažą, dabar bandysiu pakeisti pomidorais). Bus eksperimentas rolleyes.gif
Atsakyti
Planuoju daryti silke suomiskai, pagal daugelio isgirta recepta, tik dabar susimasciau kokia silke reikia imti. Recepte nurodyta, kad galima imti file aliejuje, bet ji jau paruosta skaitosi? Niekaip man nedasunta, kokia ta silke imti ax.gif blush2.gif Help, kas gaminot aciuks.gif
Atsakyti
as pernai dariau, man labai patiko!
"misraine su skumbre ax.gif Pakepinti duonos kubeliai, svogunu laiskai, virtos pupeles, ir skumbre gabaliukais. Man labai skanu ax.gif ,o ant kitos dienos jei lieka idedu majonezo ir ismaisau..."
Atsakyti
QUOTE(A sol' @ 2012 12 22, 15:44)
Planuoju daryti silke suomiskai, pagal daugelio isgirta recepta, tik dabar susimasciau kokia silke reikia imti. Recepte nurodyta, kad galima imti file aliejuje, bet ji jau paruosta skaitosi? Niekaip man nedasunta, kokia ta silke imti ax.gif  blush2.gif  Help, kas gaminot  aciuks.gif

manau,kad reikėtų imti ne filė aliejuj,,,tik iš būtinybės imama tokia silkė.Juk čia marinuota silkė ,o ji visada imama tik iš bačkos,kaip sakoma....iš ties menu laikus,kai parduotuvėse ji būdavo parduodama iš statinaitės.Nemėgau vaikystėj silkės,tad ir nepamenu jos skonio.
Atsakyti
QUOTE(A sol' @ 2012 12 22, 15:44)
Planuoju daryti silke suomiskai, pagal daugelio isgirta recepta, tik dabar susimasciau kokia silke reikia imti. Recepte nurodyta, kad galima imti file aliejuje, bet ji jau paruosta skaitosi? Niekaip man nedasunta, kokia ta silke imti ax.gif  blush2.gif  Help, kas gaminot  aciuks.gif

Man irgi nepatinka silkės aliejuje idėja.. Imsiu tikrą su galva ir viduriais mirksiukas.gif . Turėtų būti super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2012 12 22, 16:23)
Man irgi nepatinka silkės aliejuje idėja.. Imsiu tikrą su galva ir viduriais mirksiukas.gif . Turėtų būti super thumbup.gif

Bet ji jau sudyta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A sol': 22 gruodžio 2012 - 16:41
QUOTE(A sol' @ 2012 12 22, 17:41)
Bet ji jau sudyta?

taip pasūdyta,juk ir aliejuje yra sūdyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(benux @ 2012 12 22, 10:32)

Man labai skanu silke su dziovintom slyvom, graikiskais riesutais ir cinamonu. Tik nepadauginti riesutu ir slyvu. Uzpilti aliejaus ir acto misiniu (ziuret pagal skoni kaip kam patinka).
Atsakyti