http://ausrra.blogsp...s-smakalas.html
gal sitos ieskojote
QUOTE(barboraite @ 2012 12 15, 22:53)
O gal žinote recepta raugintu burokeliu sriuba su kepta silke?
Vienoje knygoje radau receptą "Šaltibarščiai su silke" tai būtent su burokėlių raugu.
Tik reikia dar to raugo turėti, tai šiandien nusipirkau burokų paraugimui, bet nesuprantu ar žalius juos ar virtus raugti. Burokėliai bus naudojami toliau recepte, bet negi žali
Raugas: 1kg burokėlų, 100g duonos plutelių, karšto vandens. Viskas sudedama ir pastatoma šiltoje patalpoje 2-3 dienom, kad parūgtų.
Šaltibarščiams: 50g raugintų burokėlių, 100g burokų raugo, 100g virinto vandens, 50 g silkės, 1 galvutė svogūno, pipirai, prieskoniai. (nežinau kiek čia porcijų
Silkė išvaloma ir įvyniojama į popierių ir iškepama kaip suprantu orkaitėje Atvėsinama, išimami kaulai, sutrinami svogūnai, sudedami pipirai, supilamas burokėlių raugas, vanduo, sudedami šiaudeliais smulkiai pjaustyti burokai ir valanda palaikoma vėsiai. Valgoma su bulvėmis.
Radau dar vizualiai kaip cibulynę daryti, tai man rodos čia būtų panašiai tik vietoj vandens su actu reiktų tą rasalą pilti
QUOTE(georgiana @ 2012 12 17, 18:44)
mes per kucias valgome tik zemaitiskus tikrus valgius, bet apie sita pirma karta girdziu, o dar su kefyru
Burokėliai paprastai raugiami žali, tačiau kartais pasitaiko receptų ir su virtais. Žali ir dar su ruginės duonos gabaliukais, išrūgsta greitai ir skaniai
Sveikos mergaites
Mociute kuciom visad kepdavo pyragelius su aguonom is mielines teslos.Juos kepdavo orkaitej. Gal kuri zinot receptuka teslos? nes pernai bandziau kept is kuciuku teslos, gavos kietoki, o nete randu, bet visi yra verdami aliejuj
Mociute kuciom visad kepdavo pyragelius su aguonom is mielines teslos.Juos kepdavo orkaitej. Gal kuri zinot receptuka teslos? nes pernai bandziau kept is kuciuku teslos, gavos kietoki, o nete randu, bet visi yra verdami aliejuj
QUOTE(vivir @ 2012 12 18, 15:32)
Sveikos mergaites
Mociute kuciom visad kepdavo pyragelius su aguonom is mielines teslos.Juos kepdavo orkaitej. Gal kuri zinot receptuka teslos? nes pernai bandziau kept is kuciuku teslos, gavos kietoki, o nete randu, bet visi yra verdami aliejuj
Mociute kuciom visad kepdavo pyragelius su aguonom is mielines teslos.Juos kepdavo orkaitej. Gal kuri zinot receptuka teslos? nes pernai bandziau kept is kuciuku teslos, gavos kietoki, o nete randu, bet visi yra verdami aliejuj
tuos pacius verdamus aliejuj sekmingai iskeptumete orkaitej
QUOTE(vivir @ 2012 12 18, 17:32)
Sveikos mergaites
Mociute kuciom visad kepdavo pyragelius su aguonom is mielines teslos.Juos kepdavo orkaitej. Gal kuri zinot receptuka teslos? nes pernai bandziau kept is kuciuku teslos, gavos kietoki, o nete randu, bet visi yra verdami aliejuj
Mociute kuciom visad kepdavo pyragelius su aguonom is mielines teslos.Juos kepdavo orkaitej. Gal kuri zinot receptuka teslos? nes pernai bandziau kept is kuciuku teslos, gavos kietoki, o nete randu, bet visi yra verdami aliejuj
O man sie yra nerealus! Vaikai valgo su pienu ir uogiene, kai turiu, isuku sokolado plytele pries kepant. O siemet kucioms kepsiu ragelius su aguonom. Turetu puti labai skanu, nes labai skani rageliu tesla Rekomenduoju
labukas gal galite pasidalinti beatos kuciuku recepteliu
QUOTE(georgiana @ 2012 12 13, 10:43)
merginos radau stai pas rusaites taip marinuota skumbre, gal kuri isbandete kaip skonis
http://www.kuharka.r...fish/11010.html
http://www.kuharka.r...fish/11010.html
O marinatui nereikia visai acto? Turiu saldikly skumbres, tai kucioms visai noreciau isbandyti si recepta .
QUOTE(rrr? @ 2012 12 18, 21:42)
O man sie yra nerealus! Vaikai valgo su pienu ir uogiene, kai turiu, isuku sokolado plytele pries kepant. O siemet kucioms kepsiu ragelius su aguonom. Turetu puti labai skanu, nes labai skani rageliu tesla Rekomenduoju
Atrodo tobulai Bet juose yra sviesto ir pieno, o kūčių stalui tai juk netinka, bet jau aš tradicijos labai griežtai laikausi (bent jau šios šventės metu ). Gal kas ruošiate tokiems pyragėliams tešlą mielinę su aliejumi ir vandeniu ?
QUOTE(Raile @ 2012 12 20, 12:14)
Atrodo tobulai Bet juose yra sviesto ir pieno, o kūčių stalui tai juk netinka, bet jau aš tradicijos labai griežtai laikausi (bent jau šios šventės metu ). Gal kas ruošiate tokiems pyragėliams tešlą mielinę su aliejumi ir vandeniu ?
As ir laikausi tradiciju. Dabar ismuset is rikiuotes. Nu, tikrai ir pienas, ir kiausiniai. O tada pasakykit, kaip mociutes iskepdavo tas skanias bandeles su aguonom? Nes juk ir tas pacias mieles, jei jos gyvos, aktyvina su pieneliu ir cukrum... Kogero, sugriesisiu ir vistiek jas kepsiu
Aš kepiau tik iš miltų, vandens, mielių ir cukraus. Įdaras pagal fantaziją, dariau su obuoliais ir cinamonu, bet galima ir su aguonom.
Būtų dviem blėkom kažkur. 0,5 kg miltų, 30 g mielių, stiklinė šilto vandens, 20 g cukraus, druskos.
Pradžioj dedama mielės sutrintos su šaukšteliu cukraus, šiltas vanduo, pusė normos miltų. Pakildinama 2-3 val. Tešla turi pakilti ir suslūgti. Tada likusieji miltai, cukrus, druska. Minkoma kol nelimpa prie rankų. Vėl leidžiama pakilti. Daromi pyragiukai su norimu įdaru ir kepama kol paskrus.
Kadangi mielinių produktų nerekomenduojama valgyti tą pačią dieną, tai labai tinka išsikepti dieną prieš O tas pagerintas variantas su pienu ir sviestu gali būti Kalėdom
Būtų dviem blėkom kažkur. 0,5 kg miltų, 30 g mielių, stiklinė šilto vandens, 20 g cukraus, druskos.
Pradžioj dedama mielės sutrintos su šaukšteliu cukraus, šiltas vanduo, pusė normos miltų. Pakildinama 2-3 val. Tešla turi pakilti ir suslūgti. Tada likusieji miltai, cukrus, druska. Minkoma kol nelimpa prie rankų. Vėl leidžiama pakilti. Daromi pyragiukai su norimu įdaru ir kepama kol paskrus.
Kadangi mielinių produktų nerekomenduojama valgyti tą pačią dieną, tai labai tinka išsikepti dieną prieš O tas pagerintas variantas su pienu ir sviestu gali būti Kalėdom