Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Nova @ 2011 12 18, 00:53)
Suomiskos silkės receptukas. Jau paragavau - skonis pasaka  wub.gif
250 gr. silkės filė (aš naudojau filė aliejuje)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų

Marinatui:

50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišome.
Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!

thumbup.gif laaabai skanu! Nemegstu silkes ir nelabai ka moku is jos paruosti. Kucioms radau si receptuka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pasaka, kaip skanu.
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 12 30, 10:26)
Nova, labai išgirta tavo silkė suomiškai, pabandysiu ją Naujiesiems, kilo klausimas, o tai morkos nereikia apvirti? Nebūna kieta?

Nereikia, tik supjaustyk plonais griezineliais.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 12 30, 11:53)
Mikaela 4u.gif
  O,tu,nededi  į kanapynę tarkim česnako arba svogūno,arba poro?

Nedejau, bet zinau, kad idejus cesnako, kanapyne bus astresnio skonio ax.gif
Atsakyti
nagi, šventės jau čia pat, reik kelt temą bigsmile.gif
Atsakyti
O taip, sventes jau ne uz kalnu:)taigi reik kuciu stalui karsto patiekalo.Norisi kazko idomesnio, bet kad su tradicijom nesikirstu baisiai.Taigi gal super mamos patars:)
Atsakyti
Butinai dar iki kuciu pabandysiu suomiska silke. Tik man klausimas iskilo del marinato saldumo g.gif Ar jis turi buti saldus?

Man kuciu stalas neisivaizduojamas be silkes maltinuku. Silke sumalu, isverdu bulves, taip pat sumalu, imusu kiausini, druskos pagal skoni jei reikia, pakepinu svoguna ir sudedu i silkes ir bulviu mase. Formuoju tokius ragelius panasiai kaip kijevo kotletukus tik kiek plonesnius, apvolioju dziuveseliuose ir kepu keptuveje.
Atsakyti
Jurgut, o maltinukams kokią silkę naudojate? Sūdytą?
Atsakyti
QUOTE(Jurgut @ 2012 12 08, 19:36)
Butinai dar iki kuciu pabandysiu suomiska silke. Tik man klausimas iskilo del marinato saldumo g.gif Ar jis turi buti saldus?

Man kuciu stalas neisivaizduojamas be silkes maltinuku. Silke sumalu, isverdu bulves, taip pat sumalu, imusu kiausini, druskos pagal skoni jei reikia, pakepinu svoguna ir sudedu i silkes ir bulviu mase. Formuoju tokius ragelius panasiai kaip kijevo kotletukus tik kiek plonesnius, apvolioju dziuveseliuose ir kepu keptuveje.

reiks siemet isbandyt suomiska silke, ir situos kotletukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgut @ 2012 12 08, 21:36)

Mmmmm.... nesame silkes ir zuvies megejai, tai kucios musu seimai "sudetinga" svente smile.gif Bet vat sitas atrastas receptukas, Suomiskai marinuota silke, nerealus reikalas. Net ir mums, silkes nemegejams, super skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rrr?: 09 gruodžio 2012 - 11:48
Man sie maltinukai super skanus, geriau uz visus zuvies kotletus, nes bent jau as zuvies is vis nelabai megstu ax.gif Na bet sie labai skanus... Tiek salti, tiek silti...

QUOTE(Cherry Lips @ 2012 12 08, 21:10)
Jurgut, o maltinukams kokią silkę naudojate? Sūdytą?

Taip, skaniausia su sudyta, bet kai neturiu, naudoju ir is pokeliu, tik tada alieju nuvarvinu gerai smile.gif

QUOTE(kutvela @ 2012 12 08, 21:42)
reiks siemet isbandyt suomiska silke, ir situos kotletukus 4u.gif

Tikiuosi viskas gausis 4u.gif

Butinai dar parasysiu tikslias proporcijas, kazkur turiu uzsirasiusi receptuka.
Atsakyti
QUOTE(campanula @ 2011 12 25, 21:19)
labai patiko Novos "Marinuota silkė suomiškai" , ačiū už receptą  4u.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif mes silkės mėgėjai visaip paruoštos, bet ši pernešė visus receptus. Man ir buvo iš prdažių įtartina žalia morka, bet ją pjausčiau plonom riekutėm ir ruošiau marinatą anksčiau. Viskas čiki.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2012 12 11, 01:36)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif  mes silkės mėgėjai visaip paruoštos, bet ši pernešė visus receptus. Man ir buvo iš prdažių įtartina žalia morka, bet ją pjausčiau plonom riekutėm ir ruošiau marinatą anksčiau. Viskas  čiki.

Uolma, o marinata darete tiksliai pagal recepta (t.y. cukraus dejote tiek, kiek parasyta, ar pagal savo skoni)? Man atrodo laikantis nurodytu proporciju turetu labai saldus gautis... Na bet gal tame ir "cinkelis" g.gif
Parasykite kuri nors, kuri jau isbandete, del to cukraus kiekio.
Atsakyti