Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(daisy5693 @ 2011 12 23, 10:03)
thumbup.gif
Mano močiutė lygiai taip pat sakydavo.
Mes laikomės tų senųjų tradicijų ir tuo didžiuojamės. Eglutę puošiam kūčių, vakarą, o ne kartu su maxima, kaip kažkuri čia sakė. Maistas be gyvulinės kilmės produktų. Manau, kad kiaurus metus galima atsivalgyti tų majonezų. O kam su fantazija prastai ir nesugalvoja kaip mišrainę be majonezo padaryt - lai valgo ir ieško pateisinimų, kad kunigas sakė, ar kad šv rašte atskira eilute draudžiamų produktų sąrašas neparašytas. Kiekvienam savo.

as galvoju taip, jei laikomes tradiciju, tai ju reiketu laikytis istisus metus, o ne tik per kucias..o jei kiti kucias svencia su majonezu ir kiausianiais-tegul...ir kuciu esme man -susirinkimas seimoje, pas senelius, su proanukiais, plotkeles lauzymas is senelio ranku..o ar salotos su aliejum ar majonezu - man reiksmes neturi..
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2011 12 23, 13:08)
Kanapes apkepiname keptuvėje ir tuomet reikia labai smulkiai sugrūsti,mes ten visi iš eilės jas grūdome,bet sakė galima ir kavamalėje susmulkinti. Galiausiai įberiame druskos ir galima šlakelį aliejaus,bet mes nepylėme. Na žinokite aš pati ragavau pirmą kartą ir sakiau Kūčioms būtinai padarysiu o ir vaikučiai ne po vieną bulvę suvalgė  4u.gif

kitaip sakant cia yra spirgute, galima kanapes maltas maisyti ir su maltomis semenimis smile.gif sita valgi valgau nuo vaikystes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 12 23, 15:14)
as galvoju taip,  jei laikomes tradiciju, tai ju reiketu laikytis istisus metus, o ne tik per kucias..o jei kiti kucias svencia su majonezu ir kiausianiais-tegul...ir kuciu esme man -susirinkimas seimoje, pas senelius, su proanukiais, plotkeles lauzymas is senelio ranku..o ar salotos su aliejum ar majonezu - man reiksmes neturi..

Na, jau čia nuvažiavot į pievas su tais ištisais metais...
Ir mūsų šeimoje labiau vertinamas bendravimas , o ne skrandžio prikimšimas, bet tema apie Kūčių stalą!
Papildyta:
QUOTE(Nefertary @ 2011 12 23, 10:14)
Ačiu D, nes kiek čia paskaitau tai praktiškai nei vieno patiekalo mano vaikai nevalgo  g.gif
Tikiuos silkių ir žuvų visokių ir nevalgot ax.gif

Žuvis ir silkes valgau. Aš kalbėjau apie gyvuLINĖS kilmės maista. O gal žuvis gyvulys? g.gif biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2011 12 23, 10:31)
Nereikia perlenkti lazdos ten kur nereikia  rolleyes.gif  daugelis kepa žuvį kiaušinio plakinyje, kūčiukų sudėtyje taip pat kiaušinis yra.

kodėl perlenkti? Mano močiutė, pvz, visą adventą ir gavėnią kiaušinių nevalgo.
Kas jau čia atsitiks, jei vieną dieną suvalgysim tą žuvį ne kiaušinio plakinyje, o miltuose apvoliotą? Lygiai taip pat nieko neatsitiks, jei ir suvalgysim ir su kiaušiniu. Kiekviena šeima elgiasi kaip jiems geriau. Kas laikosi senųjų tradicijų, kas jas pakeičia - svarbu jiems gerai. Nematau reikalo ginčytis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 12 23, 15:59)
kodėl perlenkti? Mano močiutė, pvz, visą adventą ir gavėnią kiaušinių nevalgo.
Kas jau čia atsitiks, jei vieną dieną suvalgysim tą žuvį ne kiaušinio plakinyje, o miltuose apvoliotą? Lygiai taip pat nieko neatsitiks, jei ir suvalgysim ir su kiaušiniu. Kiekviena šeima elgiasi kaip jiems geriau. Kas laikosi senųjų tradicijų, kas jas pakeičia - svarbu jiems gerai. Nematau reikalo ginčytis  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Lai elgiasi ir daro taip, kaip kam yra priimtiniau ir geriau irnesakyk.gif Kūčios ir yra Kūčios, tad mes už tradicijas wub.gif Juk Kūčių patiekalai yra tie, kurių kitoms progoms negaminame.. Gi nekepame kotletų ar šoninukės nečirškiname doh.gif Aš nei kiaušinių, nei majonezo, nei sviesto schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos, va ir musu vienas silkes receptukas smile.gif ji yra tokia saldziai rugsti, tai vat i silke supjaustyta kubeliais dedame saulegrazas isaizytas, graikiniu riesutu sauja nediduke, tada razinu taip pat saujyte ir idedame pora sauksteliu medaus, ir pabaigai isspaudziam citrinos pagal skoni, skanu mums labai ax.gif Geriau pasidaryti is ryto, kad iki vakaro skonis isigertu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(dijana.r @ 2011 12 23, 19:26)
Sveikos, va ir musu vienas silkes receptukas smile.gif ji yra tokia saldziai rugsti, tai vat i silke supjaustyta kubeliais dedame saulegrazas isaizytas, graikiniu riesutu sauja nediduke, tada razinu taip pat saujyte ir idedame pora sauksteliu medaus, ir pabaigai isspaudziam citrinos pagal skoni, skanu mums labai ax.gif Geriau pasidaryti is ryto, kad iki vakaro skonis isigertu essen.gif

Sveiki,o kios daugmaž proporcijos,kiek tos silkes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 12 21, 20:10)
Na, nieko ypatingo: į virtinukų tešlą dedu įdaro iš mirkytų džiovintų grybų + pakepinti svogūnai + pipiriukai + lauro lapukas + druska. Įdarą patroškinu keptuvėje, atvėsinu ir dedu į virtinukus. Jei ne Kūčioms - galima patroškinti su grietine ar grietinėle. Paprasta, bet mes laaaabai mėgstam  wub.gif

Su grybų įdaru jau pagaminau, užšaldžiau, ryt išvirsiu.. Man įdomu, kas gautųsi, jei į tą pačią tešlą dėčiau aguonų ir razinų įdaro g.gif Kaip tokie virtinukai būtų g.gif
Atsakyti
Merginos, gal dar kas žino kokių receptų, tinkančių Kūčių stalui su džiovintais grybais?
Virtinukai ir silkė, jau žinomi blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2011 12 23, 18:48)
Merginos, gal dar kas žino kokių receptų, tinkančių Kūčių stalui su džiovintais grybais?
Virtinukai ir silkė, jau žinomi  blush2.gif  4u.gif

Man patinka silkė su džiovintais grybais. Išmirkyti grybai smulkiai supjaustomi, pakepinami su svogūnais ir ant silkės.
Mirkalą galima užšaldyti, labai pravers burokų sriubai smile.gif
Silkė jau žinoma, bet kad ruošiu tai ir parašiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mililė: 23 gruodžio 2011 - 19:44
QUOTE(Mililė @ 2011 12 23, 20:43)
\
Man patinka silkė su džiovintais grybais. Išmirkyti grybai smulkiai supjaustomi, pakepinami su svogūnais ir ant silkės.
Mirkalą galima užšaldyti, labai pravers burokų sriubai smile.gif
Silkė jau žinoma, bet kad ruošiu tai ir parašiau smile.gif

Sveikos,

džiovintais grybais galima įdaryti bulves ir kepti orkaitėje.

Padažiukas pakepinti sėmenų aliejuje svogūniukus,gar ant svogūnų galima pabarstytti linų sėmenų.

Galima įdaryti lietinius{vietoj kiaušinio įdėti krakmolo vanduo miltai,aliejus sauja saulėgrąžų.

Gražiai atrodo.

Atsakyti
[quote=regna,2011 12 23, 19:51]
Sveikos,

džiovintais grybais galima įdaryti bulves ir kepti orkaitėje.

Tiesiog išskobti bulves ir kepti??? Sudomino, norėčiau pabandyti... ax.gif
Atsakyti