Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Mililė @ 2011 12 23, 09:46)
Mama sakydavo, kad viską gali valgyti tik vaikai, nėščios ir ligoniai, o visi kiti, tik, tai kas ne iš tvartelio, kur gimė kūdikėlis. 
Žinoma, kad maistas ne pagrindinis dalykas prie Kūčių stalo, bet jei jau žaidžiamas tas "tradicinių patiekalų žaidimas" kodėl nedaryti to pagal taisykles g.gif  smile.gif

thumbup.gif
Mano močiutė lygiai taip pat sakydavo.
Mes laikomės tų senųjų tradicijų ir tuo didžiuojamės. Eglutę puošiam kūčių, vakarą, o ne kartu su maxima, kaip kažkuri čia sakė. Maistas be gyvulinės kilmės produktų. Manau, kad kiaurus metus galima atsivalgyti tų majonezų. O kam su fantazija prastai ir nesugalvoja kaip mišrainę be majonezo padaryt - lai valgo ir ieško pateisinimų, kad kunigas sakė, ar kad šv rašte atskira eilute draudžiamų produktų sąrašas neparašytas. Kiekvienam savo.
Atsakyti
QUOTE(Mililė @ 2011 12 23, 09:46)
Mama sakydavo, kad viską gali valgyti tik vaikai, nėščios ir ligoniai, o visi kiti, tik, tai kas ne iš tvartelio, kur gimė kūdikėlis. 

Ačiu D, nes kiek čia paskaitau tai praktiškai nei vieno patiekalo mano vaikai nevalgo g.gif

QUOTE(daisy5693 @ 2011 12 23, 10:03)
thumbup.gif
Mano močiutė lygiai taip pat sakydavo.
Mes laikomės tų senųjų tradicijų ir tuo didžiuojamės. Eglutę puošiam kūčių, vakarą, o ne kartu su maxima, kaip kažkuri čia sakė. Maistas be gyvulinės kilmės produktų.

Tikiuos silkių ir žuvų visokių ir nevalgot ax.gif
Atsakyti
Oi, kiek neteisybes tuose musu paprociuose doh.gif Niekaip nesuprantu kuom kiausinis majoneze blogesnis nei silke ar zuvis ant kuciu stalo. Juk žuvys tai gyvi padarai. Keisti tie musų protėviai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2011 12 22, 22:21)
Grietinėlė ir varškė yra pieno produktai  schmoll.gif

nu ir kas ?
kaip tik kunigas kalbejo ,kad zmones isigalvoja ka tik nori. Senoveje pasininkas buvo visada negalima TIK mesos valgyti ir prisilaikyti. O apie joiu pieno produktu ,kiausiniu ir pan. sake zmones prisigalvoja ir poto skiedzia visiems mirksiukas.gif Taip ,kad prasom pasiskaityti ,kaip buvo is anksciau pasininkaujama mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 12 23, 08:42)
kiaušinių per pasninką paprastai nevalgo  mirksiukas.gif

Nereikia perlenkti lazdos ten kur nereikia rolleyes.gif daugelis kepa žuvį kiaušinio plakinyje, kūčiukų sudėtyje taip pat kiaušinis yra.
Atsakyti
Nesuprantu ar čia patiekalų receptai ar diskusijos ką galima, ko negalima per kūčias.
Norint ir prie žele galima prikibt (juk želatina irgi gyvulines kilmės).
Varčiau visokias knygeles tai daug kur kūčių patiekalai yra ir su kiaušiniu, ir su majonezu, ir net su sviestu. g.gif
Atsakyti
Skaitau skaitau ir atrodo, kad Kūčių vakarienė balium mūsuose virsta...
Atsakyti
Gal kas turit "po ranka" torta zuvies,is lakstu kazkaip.. Neberandu platybese kur maciau anksciau.. surrender.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 12 17, 22:53)
Suomiskos silkės receptukas. Jau paragavau - skonis pasaka  wub.gif

Ar marinatas ir turi būti toks saldus, ar aš kažką ne taip padariau g.gif ?
Atsakyti

QUOTE(Jolete @ 2011 12 23, 11:31)
kūčiukų sudėtyje taip pat kiaušinis yra.

Kūčiukai gali būt ir be kiaušinio 4u.gif

Aš Kūčių stalą darysiu taip, kaip mano mama daro, kaip močiutė darė, t.y. be kiaušinių, majonezų, mėsos, visa šita valgom per Kalėdas mirksiukas.gif
Atsakyti
Su sūnaus klase važiavome į Jautmalkę ir ten buvo tradiciniai Kūčių valgiai,tai visiems vaikams labiausiai patiko Kanapių pagardas į kurį pamirkomos virtos bulvės su lupyna ir valgoma thumbup.gif

Kanapes apkepiname keptuvėje ir tuomet reikia labai smulkiai sugrūsti,mes ten visi iš eilės jas grūdome,bet sakė galima ir kavamalėje susmulkinti. Galiausiai įberiame druskos ir galima šlakelį aliejaus,bet mes nepylėme. Na žinokite aš pati ragavau pirmą kartą ir sakiau Kūčioms būtinai padarysiu o ir vaikučiai ne po vieną bulvę suvalgė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Merginos, kas gaminat "silkę žydiškai"? Kokią silkę imt - žalią ar marinuotą? blush2.gif
Atsakyti