QUOTE(lolanta @ 2011 12 21, 22:17)
Gal kas galite parekomenduoti kaip skaniai iškepti karpi
Karpį ruošiu karštam patiekalui.
ORKAITĖJE KEPTAS KARPIS
~2 kg karpis
Įdarui
2 st. virtų ryžių
sutarkuotos pakepintos morkos (ryžių ir morkų turi gautis vienodas santykis)
kepintas svogūnas (didelis)
džiovinti, pamirkyti, išvirti ir smulkiai supjaustyti grybai
Išdarinėti karpi (aš kepu su galva, nes taip lėkštėje gražiau atrodo. Tik akis išimu) ir pamarinuoti iš vakaro su druska, pipirais, galima dar česnako dėti.
Sumaišyti įdarui skirtus produktus, paskaninti maltais pipirais, druska. Įdarą dėti i karpio vidų ir kepti orkaitėje.
Labai nesudėtinga, bet mums patiko. Kepant tirpsta karpio riebaliukai ir nuo to įdaras tampa laaabai skanus