Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(1000inis @ 2011 12 20, 18:36)
labai sudomino sis

as dziovintu grybu neturiu; ar labai skiriasi dziovintu grybu ar sudytu vakuotu?

Skirtumas tai bus, bet nemanau, kad su sūdytais grybais bus neskanu. Išbandykit ir parašysit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 12 21, 21:17)
Gal kas galite parekomenduoti kaip skaniai iškepti karpi g.gif

Jei didesnis karpis, tai aš gabaliukais kepu orkaitėje, Supjaustau juostelėm, kad kaip kepti keptuvėje. Išmarinuoju pipirai, druska, žuvies prieskoniais, šiek tiek citrinos sultim, majonezu aptepu. Dedu į blėkutę, pridengiu folija ir kepu, prieš baigiant kepti nuimu foliją , kad paskrustų. Labai skainai iškepa, ir nereikia smaradint namų kepant keptuvėje.
Atsakyti
Bulvės su kanapėm:
http://tv.delfi.lt/video/niR803wk/
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 12 21, 22:17)
Gal kas galite parekomenduoti kaip skaniai iškepti karpi g.gif



Karpį ruošiu karštam patiekalui.

ORKAITĖJE KEPTAS KARPIS
~2 kg karpis
Įdarui
2 st. virtų ryžių
sutarkuotos pakepintos morkos (ryžių ir morkų turi gautis vienodas santykis)
kepintas svogūnas (didelis)
džiovinti, pamirkyti, išvirti ir smulkiai supjaustyti grybai

Išdarinėti karpi (aš kepu su galva, nes taip lėkštėje gražiau atrodo. Tik akis išimu) ir pamarinuoti iš vakaro su druska, pipirais, galima dar česnako dėti.
Sumaišyti įdarui skirtus produktus, paskaninti maltais pipirais, druska. Įdarą dėti i karpio vidų ir kepti orkaitėje.

Labai nesudėtinga, bet mums patiko. Kepant tirpsta karpio riebaliukai ir nuo to įdaras tampa laaabai skanus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daisy5693: 22 gruodžio 2011 - 11:40
O, kaip tik apie karpį galvojau, gal reikės pabandyt? Ačiū už idėja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 12 21, 10:40)
Baklažanai,  ??????? Labai tradiciška lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Nemanau, kad vykęs reikalas.

Kodėl?iš viso su kūčių valgiais vis nugrybauja į lankas,nori vis kažko mandresnio,užmiršdami senuosius paprastus patiekalus.O kad nebūtų įkyrėję,darykite juos tik kartą per metus,tikrai bus skanūs
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 12 22, 14:27)
Kodėl?iš viso su kūčių valgiais vis nugrybauja į lankas,nori vis kažko mandresnio,užmiršdami senuosius paprastus patiekalus.O kad nebūtų įkyrėję,darykite juos tik kartą per metus,tikrai bus skanūs



Seniau taip pat dėdavo ant švenčių stalo ką geriausio turėdami, tik kad pasirinkt nelabai buvo iš ko tai ir atrodo dabar jau, kad patiekalai būtent tokie ir ne kitokie turi būti.
Tiesiog per Kūčias nebūdavo nieko iš tvarto, nes tvartelyje Jėzus gimė. Įtariu, ir baklažanus būtų dėję, jei tik būtų žmonės auginę ir turėję tokiu metų laiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 12 21, 21:17)
Gal kas galite parekomenduoti kaip skaniai iškepti karpi g.gif

Mes darom įdarytą karpį su graikiškais riešutais, labai skanu ir kaulu nėra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2011 12 22, 17:35)
Mes darom įdarytą karpį su graikiškais riešutais, labai skanu ir kaulu nėra  blush2.gif


Taip esu dariusi lydeką. Skanu smile.gif Tik mikrobangės labai nemėgstu, tai apsiėjau be jos.
Atsakyti
su domino karpis su graikiniais riešutais, tik niekada nesu lupusi odas bijau kad gali nepavykti verysad.gif bet receptą išsisaugojau būtinai išbandysiu.
Atsakyti
1.Kepta žuvis
2. avizinis kisielius
3. spanguoliu kisielius
4. Suomiska silke
5. Silke su cinamonu
6. Silke su razinomis ir graikiskais riesutais
7. pupeliu salotos
8. bulviu kukuliukai (pakepinti)
9. baravykai
10. grybu kotletukai
11. zele ziede ( zele tortukas sluoskniais kartu su varske ir grietinele).
12. kuciukai
Gal dar ka sumastysim -keisti gali dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-*Agnė*- @ 2011 12 22, 20:53)

7. pupeliu salotos



Kaip gaminsite pupelių salotas? ax.gif
Atsakyti