Dekui uz recepta, bet, kad pieno produktai nelebai tinka kuciu stalui.
QUOTE(Anka @ 2010 12 03, 23:20)
Sveikos.
As siemet irgi pati ruosiu kuciu vakariene. Labai noreciau pasigaminti virtinuku su grybais, kaip paruosti grybus zinau, bet va teslos nelabai moku. Noreciau tos tradicines, be kiausiniu ir tokios kuri verdama vandenyje.
As siemet irgi pati ruosiu kuciu vakariene. Labai noreciau pasigaminti virtinuku su grybais, kaip paruosti grybus zinau, bet va teslos nelabai moku. Noreciau tos tradicines, be kiausiniu ir tokios kuri verdama vandenyje.
Daugelio išbandytas ir išgirtas receptas (berods Kurmiukės) iš "Koldūnų" temos
3 stiklines miltu
3 sauktai aliejaus
1 stikline verdancio vandens
Dekui Asta. Sia tesla bandysiu.
QUOTE(Anka @ 2010 12 04, 20:39)
Dekui uz recepta, bet, kad pieno produktai nelebai tinka kuciu stalui.
na kuciu stalui negalim nieko kepto, bet...............
QUOTE(chanuma @ 2010 12 05, 17:13)
na kuciu stalui negalim nieko kepto, bet...............
pirmą kart girdžiu, kad kūčių stalui negalima nieko kepto, kad negalima kepto ant sviesto ar taukų tai taip, bet aliejų kepimui naudoti tai lyg ir galima...
Sveiki.
Prašom pasidalinti savo firminiais Kūčių patiekaliukais Šiemet turiu laisva dieną,tai nors prie stalo nereikės vėlai vakare sėst ir nebusiu pavargusi.Seniau gryžti iš darbo ir gamini patiekalus Tad būtu smagu,kad parašytumėt savo receptukus,be ko neįsivaizduojat savo stalo,gal rasiu ir aš kažko naujo ir skanaus.Ačiū
Prašom pasidalinti savo firminiais Kūčių patiekaliukais Šiemet turiu laisva dieną,tai nors prie stalo nereikės vėlai vakare sėst ir nebusiu pavargusi.Seniau gryžti iš darbo ir gamini patiekalus Tad būtu smagu,kad parašytumėt savo receptukus,be ko neįsivaizduojat savo stalo,gal rasiu ir aš kažko naujo ir skanaus.Ačiū
o pas mus virtiniai būna trijų rūšių: su grybukais, su aguonom ir su virtos žuvies įdaru. tik tešla koldūnėliams ta pati: miltai, druska ir ledinis vanduo. niekada neišsileidžia.
be to, visada visada kepam lietinius su džiovintų grybų įdaru. nerealiai skanučiai ir tešla būna prėska: miltai ir vanduo....
ir labai siūlau visoms išsivirti kompoto iš džiovintų vaisių.... man čia tas pats kaip kepti kūčiukus: tik vienąkart metuose be to, į tą kompotą įdėjus cinamono ir citrinos žievelių gaunas tikras stebuklas
be to, visada visada kepam lietinius su džiovintų grybų įdaru. nerealiai skanučiai ir tešla būna prėska: miltai ir vanduo....
ir labai siūlau visoms išsivirti kompoto iš džiovintų vaisių.... man čia tas pats kaip kepti kūčiukus: tik vienąkart metuose be to, į tą kompotą įdėjus cinamono ir citrinos žievelių gaunas tikras stebuklas
sveikos, perskaičiau Kūčių stalo dvi temas
galiu pasakyti, kad verta skaityti tik vieną kokią seną, nes tie patys klausimai apie aguonpienį, ausytes ir etc. Ir viena kitos ėdimas, ką galima dėti ant stalo, o ko ne majonezas apipliurptas iki begalybės.
Įmetu copy-pacte, kas man užkliuvo, gal kam tiks
Kūčių stalas:
1. Kūčiukai
2. Plotka
3. Kisielius
4. *Aguonų pienas: Aguonų pienui skirtas aguonas nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos.Nupylus nandenį du kart permalamos arba gerai sugrūdamos .Sugrūstas aguonas užpilti virintu atšaldytu vandeniu,pasaldoma ,galima dėti madaus.Kad nesurugtų ,laikoma šaldytuve.
*Jo gamyba užtrunka dvi minutes- įpili į aguonas (į kokius 200-300 gramų aguonų) pusę puoduko vandens, ir dvi minutes mali su kokteiline, blenderiu, smulkintuvu (ar pan.)- viskas
tada per marlę perkoši aguonas, ir dapili vandens pagal skonį- ir cukraus- štai ir aguonpienis
*500gr. aguonų, 3ltr. šalto virinto vandens, 250gr. medaus ar cukraus
Aguonas išmirkyti per naktį, nukošti, kelis kartus permalti mėsmale. Į stalą galima tiekti atskirai (kiekvienas dedasi kiek ko nori) arba iškart paruošti dideliame dubenyje
5. Vaisių salotos
Obuolys
Bananas
Mandarinas
Kriaušė
geras šaukštas medaus
daigintų kviečių sauja
Mandarinus išdaliname skiltelėmis, obuolį, kriaušę supjaustom kubeliais, bananą - riekelėmis, išspaudžiame kelis šaukštus citrinos sulčių, sudedame medų, daigintus kviečius ir išmaišome. Mes labai mėgstame šias salotas desertui, kai pilvai jau plyšta nuo "sunkių" patiekalų, o širdžiai dar norisi kažko gaivaus pabaigai
6. Karštos bulvės su lupena
7. Salotos by Song berods:
Krabų lazdelės
Smulkiai pjaustyti porai
Marinuoti agurkėliai
Majonezas
8. Silkė su slyvomis ir graikiniais riešutais
*Silkės filė,džiovintos slyvos,gliaudyti graikiniai riešutai,česnako skiltelė,majonezas/
Slyvas supjaustyti rėžiukais,nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvarvinti,graikinius riešutus sulaužyti.Česnakus sugrūsti ir įmaišyti į majonezą.
Silkę supjaustyti gabaliukais ir sudėti į silkinę,o ant jos išdėlioti slyvas,berti graikinius riešutus ir tepti česnakinį majonezą
*Silkė su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais
4 silkiių filė,200g.{džiovintų,ne rūkytų slyvu,nes dažnai prekiaujama rūkytomis}
100g.graikinių riešutų,
3šaukštai aliejaus,,malto cinamono,
2šaukštai citrinų sulčių,
graikinių riešutų patiekalui papuošti.
Paruoštą silkę ir slyvas supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Graikinius riešutus suskaldome.Viską užpilame aliejumi,cinamono ir citrinų sulčių mišiniu.
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį.
Patiekdami silkęsudedame taip,kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų,papuoškime graikiniais riešutais
9. SILKE SU SAULEGRAZOMIS
silke supjaustom gabaliukais. saulegrazu branduolius pakepiname sausoje keptuveje kol apskrus ir prades "sokinet" supilame i dubeni. i ikaitinta alieju sudedame pjaustyta svoguna (nemazai, priklausomai nuo silkes ir nuo valgytoju skaiciaus ) pakepiname, iberiame pipiriuko, druskytes nedaug. supilame viska ant saulegrazu, ismaisome ir sudedame prie silkes arba ant jos
Obuolių sūris
10. Kanapinė kanapių yra pirkti aliejaus parduotuvėje
Spirkutis
Nuplautas ,bei išdžiovintas kanapes gerai keptuvėje paspirginti.Paskui suberti į grūstuvą ir grūsti,kol pasidarys pilkšvos spalvos masė. Į ją įberti druskos ir išmaišyti.S pirgutis valgomas su karštomis bulvšmis ,išvirtomis su lupenomis.Tai ypač būdingas ŽEMAIČIŲ valgis
11. Juoda duona
12. silkė su saulėgrąžom:
morkos, svogūnai, saulėgrąžos, pipirai, druska
morkas sutarkuoti per burokinę tarką, svogūnus susmulkinti ir patroškinti, galiausiai, kai išsitroškina berti saulėgrąžas, viską sumaišyti ir dėti ant silkės, galima pagardinti su pomidorų padažu.
Dar labai skanu saulėgrąžas pakepinti sausoj keptuvės. Po to svogūniukus aliejuje pakepint. Vską sumaišyti ir dėti ant paprastos silkės.
13. Kepta žuvis
Zuviai apvolioti:
1.Kiaušinio baltymas truputi paplaktas ir sumaišytas su krakmolu
2.alus+prieskoniai+miltai
skaniausia det žuvies citrininiu prieskoniu.
miltai ir alus, kepta žuvis. idedu truputi dziovintu smulkiu zoleliu ir druskytes.tesla turi buti tokia tirstoka
14. KREVETĖS SU IMBIERU IR MEDUMI
450g krevečių, geriau negliaudytų, jos skanesnės
Pusė raudonosios paprikos
Česnako sklit.
Pusė svogūno
Šaukštelis imbiero malto
Šaukštelis medaus
Du šaukštus alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų.
Smulkokai pjaustytus svogūnus, papriką, kapotą česnaką pakepti 3-5min. Įdėti medaus, imbiero, pagardint druska, pipirais, išmaišyt ir dar pakepint porą min., galiausiai sudėti nuluptas ir nuplautas krevetes, gerai išmaišyti ir uždengus patroškinti 5min. Skanaus Egzotiškas ir netradicinis patiekalas kūčių stalui.
15. MIŠRAINĖ "NAUJIENA":
(Šitas patiekalas dingsta pirmas nuo Kūčių stalo)
* Rūkyta žuvis (geriausia skumbrė, nors šiemet su lašiša darysiu);
* Ryžiai
*Rauginti agurkai
*Kukurūzai
*žalias svogūnas
* Žirneliai
Viską sumaišom su majonezu
16. blynai su silkute. pasidalinsiu ir as savo kuciu receptuku. Paprasta, bet ji labai megsta mano vaikai. Iskepu blyneliu su silke. I paprasta blynu tesla idedu smulkiai pjaustytos silkes ir kepu. Bet esme, kad kepu maziukus blynukus. Is arbatinio saukstuko. Laiko uzima, bet vaikai labiausiai ju laukia
Blynai su silke
3 st.miltų, 2,5 st.vandens, 100gr. silkės file, aliejaus
Užmaišyti blynų tešlą, į ją suberti silkių kubelius ir dar kartą permaišyti. Kepti karštame aliejuje
Silke ismirkau , kad nebutu suri , isrenku kaulus ir supjaustau pailgais gabaliukais.Padarau tesla blynams : pilu sauksta teslos , dedu silkes gabaliuka ir vel uzpilu teslos .Kai apkepa viena puse , apverciu -apkepa ir viskas.Mes labai megstam tuos blynus
17 . kvieciai su medum
reikia daigintu kvieciu, juos nuplauni, uzpili vandeniu ir ismirkai.
po to verdi pasudytame vandenyje, nusunki ir isgarini vandeni.
ir ismaisai su medumi.
dar gali kartu imaisyti sulauzytu riesutu ir aguonu, bet aguonas reikia pries tai nuplikyti ir pamirkyti, o po to nukostas sumaisyti.
18 Silkute su morkytemis
paprastas paprasciausias reikalas:
nusiperku burokine tarka tarkuotu morku (tingiu tarkuoti )
pakepinu svogunu nemazai....
tada kepu atskirai morkas, kol jos suminksteja ir gerai susmenga...sumaisau su svogunais...
dedu silkute supjaustyta, ant virsaus kloju morkytes...gerai butu, kad sis patiekaliukas pastovetu ilgaiu, tada silkute persigeria morkyciu sultimis..
skonis salsvokas...
19. Salotos
Obuolys supjaustomas siaudeliais, poras ir silkute susmulkinama.Majonezas.
tarkuoti burokėliai, rauginti kopūstai, bulvės virtos ir pupelės virtos, pagardinti aliejumi. Šita mišrainė man laaabai skani.
20. KIUNKE
puskilogrami zirniu ir nuskustu bulviu tiek pat,druskos
zirnius nuplaut,ismirkyt.pasudyti ir isvirkite tame paciame vandenyje.kaitinkite apie valanda,kol suminkstes,vandens neturetu likti.Bulves pasudykiteir apie 30 min. virkite atskirame puode.Tada nusunkite,apgruskite,sudekite zirnius ir ismaisykite.tiekti su raug. kopustais, tinka labai prie silkes.
21. salotos:
silke
rugstus obuolys
virtos morkos
virtos bulves
poras
viska misraine apslakstyti citrina ir alyvuogiu aliejumi.
22. riešutai
23. gira
5 l vandens
1kg juodos duonos
0,5kg cukraus
šaukštas razinų
50g mielių
Suraikyta ir iki rudumo orkaitėjė paskrudinta duona užplikoma verdančiu vandeniu,ataušinama, pridedama su cukrumi ištrintų mielių ir palaikoma 24 val. Paskui iškošiama ir supilstoma į sandariai užkemšamus butelius.Į kiekvieną įmesti po kelias razinas. Tinka gerti po 1-2 parų.
24. Pasnikiniai žagarėliai
2 šaukštai aliejaus
6 šaukštai vandens
1 šaukštas degtinės ar romo
2 šaukštai cukraus
miltų tiek kie reiki, kad išminkyti tešlą
aliejaus virimui
Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą, iškočioti ir daryti žagarėlius. Kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius dėti ant sugeriamo popieriaus (tinka popieriniai rankšluosčiai),kad sugertų riebalus. Sudėjus į indą,kuriame bus patiekiami, apibarstyti cukraus pudra.
galiu pasakyti, kad verta skaityti tik vieną kokią seną, nes tie patys klausimai apie aguonpienį, ausytes ir etc. Ir viena kitos ėdimas, ką galima dėti ant stalo, o ko ne majonezas apipliurptas iki begalybės.
Įmetu copy-pacte, kas man užkliuvo, gal kam tiks
Kūčių stalas:
1. Kūčiukai
2. Plotka
3. Kisielius
4. *Aguonų pienas: Aguonų pienui skirtas aguonas nuplikomos verdančiu vandeniu ir pabrinkinamos.Nupylus nandenį du kart permalamos arba gerai sugrūdamos .Sugrūstas aguonas užpilti virintu atšaldytu vandeniu,pasaldoma ,galima dėti madaus.Kad nesurugtų ,laikoma šaldytuve.
*Jo gamyba užtrunka dvi minutes- įpili į aguonas (į kokius 200-300 gramų aguonų) pusę puoduko vandens, ir dvi minutes mali su kokteiline, blenderiu, smulkintuvu (ar pan.)- viskas
tada per marlę perkoši aguonas, ir dapili vandens pagal skonį- ir cukraus- štai ir aguonpienis
*500gr. aguonų, 3ltr. šalto virinto vandens, 250gr. medaus ar cukraus
Aguonas išmirkyti per naktį, nukošti, kelis kartus permalti mėsmale. Į stalą galima tiekti atskirai (kiekvienas dedasi kiek ko nori) arba iškart paruošti dideliame dubenyje
5. Vaisių salotos
Obuolys
Bananas
Mandarinas
Kriaušė
geras šaukštas medaus
daigintų kviečių sauja
Mandarinus išdaliname skiltelėmis, obuolį, kriaušę supjaustom kubeliais, bananą - riekelėmis, išspaudžiame kelis šaukštus citrinos sulčių, sudedame medų, daigintus kviečius ir išmaišome. Mes labai mėgstame šias salotas desertui, kai pilvai jau plyšta nuo "sunkių" patiekalų, o širdžiai dar norisi kažko gaivaus pabaigai
6. Karštos bulvės su lupena
7. Salotos by Song berods:
Krabų lazdelės
Smulkiai pjaustyti porai
Marinuoti agurkėliai
Majonezas
8. Silkė su slyvomis ir graikiniais riešutais
*Silkės filė,džiovintos slyvos,gliaudyti graikiniai riešutai,česnako skiltelė,majonezas/
Slyvas supjaustyti rėžiukais,nuplikyti verdančiu vandeniu ir nuvarvinti,graikinius riešutus sulaužyti.Česnakus sugrūsti ir įmaišyti į majonezą.
Silkę supjaustyti gabaliukais ir sudėti į silkinę,o ant jos išdėlioti slyvas,berti graikinius riešutus ir tepti česnakinį majonezą
*Silkė su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais
4 silkiių filė,200g.{džiovintų,ne rūkytų slyvu,nes dažnai prekiaujama rūkytomis}
100g.graikinių riešutų,
3šaukštai aliejaus,,malto cinamono,
2šaukštai citrinų sulčių,
graikinių riešutų patiekalui papuošti.
Paruoštą silkę ir slyvas supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
Graikinius riešutus suskaldome.Viską užpilame aliejumi,cinamono ir citrinų sulčių mišiniu.
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį.
Patiekdami silkęsudedame taip,kad patiekalo viršuje būtų daugiau slyvų,papuoškime graikiniais riešutais
9. SILKE SU SAULEGRAZOMIS
silke supjaustom gabaliukais. saulegrazu branduolius pakepiname sausoje keptuveje kol apskrus ir prades "sokinet" supilame i dubeni. i ikaitinta alieju sudedame pjaustyta svoguna (nemazai, priklausomai nuo silkes ir nuo valgytoju skaiciaus ) pakepiname, iberiame pipiriuko, druskytes nedaug. supilame viska ant saulegrazu, ismaisome ir sudedame prie silkes arba ant jos
Obuolių sūris
10. Kanapinė kanapių yra pirkti aliejaus parduotuvėje
Spirkutis
Nuplautas ,bei išdžiovintas kanapes gerai keptuvėje paspirginti.Paskui suberti į grūstuvą ir grūsti,kol pasidarys pilkšvos spalvos masė. Į ją įberti druskos ir išmaišyti.S pirgutis valgomas su karštomis bulvšmis ,išvirtomis su lupenomis.Tai ypač būdingas ŽEMAIČIŲ valgis
11. Juoda duona
12. silkė su saulėgrąžom:
morkos, svogūnai, saulėgrąžos, pipirai, druska
morkas sutarkuoti per burokinę tarką, svogūnus susmulkinti ir patroškinti, galiausiai, kai išsitroškina berti saulėgrąžas, viską sumaišyti ir dėti ant silkės, galima pagardinti su pomidorų padažu.
Dar labai skanu saulėgrąžas pakepinti sausoj keptuvės. Po to svogūniukus aliejuje pakepint. Vską sumaišyti ir dėti ant paprastos silkės.
13. Kepta žuvis
Zuviai apvolioti:
1.Kiaušinio baltymas truputi paplaktas ir sumaišytas su krakmolu
2.alus+prieskoniai+miltai
skaniausia det žuvies citrininiu prieskoniu.
miltai ir alus, kepta žuvis. idedu truputi dziovintu smulkiu zoleliu ir druskytes.tesla turi buti tokia tirstoka
14. KREVETĖS SU IMBIERU IR MEDUMI
450g krevečių, geriau negliaudytų, jos skanesnės
Pusė raudonosios paprikos
Česnako sklit.
Pusė svogūno
Šaukštelis imbiero malto
Šaukštelis medaus
Du šaukštus alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų.
Smulkokai pjaustytus svogūnus, papriką, kapotą česnaką pakepti 3-5min. Įdėti medaus, imbiero, pagardint druska, pipirais, išmaišyt ir dar pakepint porą min., galiausiai sudėti nuluptas ir nuplautas krevetes, gerai išmaišyti ir uždengus patroškinti 5min. Skanaus Egzotiškas ir netradicinis patiekalas kūčių stalui.
15. MIŠRAINĖ "NAUJIENA":
(Šitas patiekalas dingsta pirmas nuo Kūčių stalo)
* Rūkyta žuvis (geriausia skumbrė, nors šiemet su lašiša darysiu);
* Ryžiai
*Rauginti agurkai
*Kukurūzai
*žalias svogūnas
* Žirneliai
Viską sumaišom su majonezu
16. blynai su silkute. pasidalinsiu ir as savo kuciu receptuku. Paprasta, bet ji labai megsta mano vaikai. Iskepu blyneliu su silke. I paprasta blynu tesla idedu smulkiai pjaustytos silkes ir kepu. Bet esme, kad kepu maziukus blynukus. Is arbatinio saukstuko. Laiko uzima, bet vaikai labiausiai ju laukia
Blynai su silke
3 st.miltų, 2,5 st.vandens, 100gr. silkės file, aliejaus
Užmaišyti blynų tešlą, į ją suberti silkių kubelius ir dar kartą permaišyti. Kepti karštame aliejuje
Silke ismirkau , kad nebutu suri , isrenku kaulus ir supjaustau pailgais gabaliukais.Padarau tesla blynams : pilu sauksta teslos , dedu silkes gabaliuka ir vel uzpilu teslos .Kai apkepa viena puse , apverciu -apkepa ir viskas.Mes labai megstam tuos blynus
17 . kvieciai su medum
reikia daigintu kvieciu, juos nuplauni, uzpili vandeniu ir ismirkai.
po to verdi pasudytame vandenyje, nusunki ir isgarini vandeni.
ir ismaisai su medumi.
dar gali kartu imaisyti sulauzytu riesutu ir aguonu, bet aguonas reikia pries tai nuplikyti ir pamirkyti, o po to nukostas sumaisyti.
18 Silkute su morkytemis
paprastas paprasciausias reikalas:
nusiperku burokine tarka tarkuotu morku (tingiu tarkuoti )
pakepinu svogunu nemazai....
tada kepu atskirai morkas, kol jos suminksteja ir gerai susmenga...sumaisau su svogunais...
dedu silkute supjaustyta, ant virsaus kloju morkytes...gerai butu, kad sis patiekaliukas pastovetu ilgaiu, tada silkute persigeria morkyciu sultimis..
skonis salsvokas...
19. Salotos
Obuolys supjaustomas siaudeliais, poras ir silkute susmulkinama.Majonezas.
tarkuoti burokėliai, rauginti kopūstai, bulvės virtos ir pupelės virtos, pagardinti aliejumi. Šita mišrainė man laaabai skani.
20. KIUNKE
puskilogrami zirniu ir nuskustu bulviu tiek pat,druskos
zirnius nuplaut,ismirkyt.pasudyti ir isvirkite tame paciame vandenyje.kaitinkite apie valanda,kol suminkstes,vandens neturetu likti.Bulves pasudykiteir apie 30 min. virkite atskirame puode.Tada nusunkite,apgruskite,sudekite zirnius ir ismaisykite.tiekti su raug. kopustais, tinka labai prie silkes.
21. salotos:
silke
rugstus obuolys
virtos morkos
virtos bulves
poras
viska misraine apslakstyti citrina ir alyvuogiu aliejumi.
22. riešutai
23. gira
5 l vandens
1kg juodos duonos
0,5kg cukraus
šaukštas razinų
50g mielių
Suraikyta ir iki rudumo orkaitėjė paskrudinta duona užplikoma verdančiu vandeniu,ataušinama, pridedama su cukrumi ištrintų mielių ir palaikoma 24 val. Paskui iškošiama ir supilstoma į sandariai užkemšamus butelius.Į kiekvieną įmesti po kelias razinas. Tinka gerti po 1-2 parų.
24. Pasnikiniai žagarėliai
2 šaukštai aliejaus
6 šaukštai vandens
1 šaukštas degtinės ar romo
2 šaukštai cukraus
miltų tiek kie reiki, kad išminkyti tešlą
aliejaus virimui
Iš nurodytų produktų užminkyti tešlą, iškočioti ir daryti žagarėlius. Kepti įkaitintame aliejuje. Iškepusius dėti ant sugeriamo popieriaus (tinka popieriniai rankšluosčiai),kad sugertų riebalus. Sudėjus į indą,kuriame bus patiekiami, apibarstyti cukraus pudra.
QUOTE(- moja - @ 2010 12 08, 21:22)
Moja - aciu uz tokia santrauka (nereikes dabar senu temu perziurineti)
O mes silke su morkytem darom truputi kitaip,kepam morkytes,pridedam svogunu,kai apkepa svogunai dedam pomidoru padazo,keleta min. palaikom ant ugnies ir kol karsta dedam ant silkes. Darom diena,kad iki vakaro pastovetu.
Laba diena
aš čia naujokė,tskant,o senų temų neskaičiau ir nesiruošiu nes yra ir be to ką skaityti bet keletą mano šeimos mėgstamų patiekalų galiu paminėti:
įdarytos krabų lazdelės
žuvis marinate
žuvies kotletai su grybais
lietiniai su grybais trupiniuose
pupelių/duonos mišrainė
burokėlių mišrainė(dešrainė,pasak dukrytės)
spanguolių kisielius (debesielius )
gaminu daug,bet kiti dažnai paminėti,nesikartosiu
tešlą virtinukams susuku į drėgną skudurėlį ir palaikau šaldytuve,tada lengvai ir plonai išsikočioja,ir nelimpa
aš čia naujokė,tskant,o senų temų neskaičiau ir nesiruošiu nes yra ir be to ką skaityti bet keletą mano šeimos mėgstamų patiekalų galiu paminėti:
įdarytos krabų lazdelės
žuvis marinate
žuvies kotletai su grybais
lietiniai su grybais trupiniuose
pupelių/duonos mišrainė
burokėlių mišrainė(dešrainė,pasak dukrytės)
spanguolių kisielius (debesielius )
gaminu daug,bet kiti dažnai paminėti,nesikartosiu
tešlą virtinukams susuku į drėgną skudurėlį ir palaikau šaldytuve,tada lengvai ir plonai išsikočioja,ir nelimpa