Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(mimuks @ 2011 12 17, 22:54)
o kur galima gauti pirkt kanapiu?


Perku "Skonio studijoje" Vilniuje, Basanavičiaus gatvėje. Pernai 250 g kainavo 9 litus, šiemet - 11 litų.


QUOTE(regna @ 2011 12 18, 00:22)
Sveikos,

    Matau kalbate apie kanapiu pieną,gal galite pasidalinti kai yra ruošiama kanapių varškė? 4u.gif
    Žinau,kad ji ruošiama iš kanapių pieno,bet ne-inau ikslaus proceso.

      Ar ji ruošiama pakaitinus,kaip paprastas pienas?
    Lauksiu atsakymo biggrin.gif


Knygoje "Lietuvių kulinarinis paveldas" parašyta tik tiek, kad "kanapių pienas lėtai kaitinamas, kol sutraukia į varškę". Šiemet nebandysiu daryt, užteks, kad pabandysiu padaryt kanapių pieną.
Atsakyti
QUOTE(mimuks @ 2011 12 17, 20:54)
o kur galima gauti pirkt kanapiu?

Dar yra Sveikuose produktuose, Delonoje. Ir šiaip "Alvo" kanapių yra beveik kiekvienam didesniam PC prie prieskonių.
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2011 12 15, 14:37)

Silkė su raugintais kopūstais
1 silkės filė,
0,5 l raugintų kopūstų,
2 svogūnai,
3- 4 džiovinti baravykai, aliejaus.
Silkę išmirkome. Keptuvėje su aliejumi pakepiname susmulkintus svogūnus, sudedame nuspaustus raugintus kopūstus (jeigu rūgštūs, reikia nuplauti), susmulkintus išmirkytus džiovintus grybus. Truputį patroškiname. Atvėsusius kopūstus sudedame į silkinę, sudedame supjaustytą silkę, papuošiame.

[b



labai sudomino sis

as dziovintu grybu neturiu; ar labai skiriasi dziovintu grybu ar sudytu vakuotu?
Atsakyti
mano mociute daro "grybienius" bet jos recepto nezinau, jie tokie "tikri", bet sese "pachalturina" ir tesla daro is mantigos picos sauso misinio, suvynioja kaip koldunus ir kepa keptuvej, galima kept ir orkaitej, o idaras jau pagal fantazija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 12 17, 22:53)
Suomiskos silkės receptukas. Jau paragavau - skonis pasaka  wub.gif

Marinuota silkė suomiškai

Begalo žadina apetitą wub.gif Visai norėčiau pabandyti bigsmile.gif Ačiū už recepta 4u.gif
Atsakyti
parasykit kokius patiekalus gaminate,nes kazkaip turiu labai daug minciu ir nebezinau ka cia geriausiai pasigaminti,reikia 12 patiekalu juk. kas ieina i jusu patiekalu meniu?
Atsakyti
mergaites gal kokiu virtinuku su grybais parekomenduosit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sky Cloud @ 2011 12 21, 16:25)
Begalo žadina apetitą  wub.gif Visai norėčiau pabandyti  bigsmile.gif Ačiū už recepta 4u.gif

o sita silke pries kiek laiko galima pasidaryti?
Atsakyti
QUOTE(Palme22 @ 2011 12 21, 15:55)
mergaites gal kokiu virtinuku su grybais parekomenduosit 4u.gif



Na, nieko ypatingo: į virtinukų tešlą dedu įdaro iš mirkytų džiovintų grybų + pakepinti svogūnai + pipiriukai + lauro lapukas + druska. Įdarą patroškinu keptuvėje, atvėsinu ir dedu į virtinukus. Jei ne Kūčioms - galima patroškinti su grietine ar grietinėle. Paprasta, bet mes laaaabai mėgstam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mimuks @ 2011 12 17, 21:54)
o kur galima gauti pirkt kanapiu?

kanapių vakar pirkau Rimi (Megoje), padėtos prie prieskonių 4u.gif
Atsakyti
Gal kas galite parekomenduoti kaip skaniai iškepti karpi g.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2011 12 21, 19:10)
Na, nieko ypatingo: į virtinukų tešlą dedu įdaro iš mirkytų džiovintų grybų + pakepinti svogūnai + pipiriukai + lauro lapukas + druska. Įdarą patroškinu keptuvėje, atvėsinu ir dedu į virtinukus. Jei ne Kūčioms - galima patroškinti su grietine ar grietinėle. Paprasta, bet mes laaaabai mėgstam  wub.gif



Aš ir taip darau. O vietoj padažo, tai pakepinu aliejuje daug daug smulkiai pjaustytų svogūnų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 12 17, 22:53)
Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!

QUOTE(Palme22 @ 2011 12 21, 14:55)
o sita silke  pries kiek laiko galima pasidaryti?

Atsakymas virsuje ax.gif

Pasidariau jau, rytoj ragausime bigsmile.gif
Atsakyti