Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(imarta @ 2011 12 16, 23:02)
O as darau taip

svoguna su morkom pakepu tada dedu razinu , dziovintu slyvu , graikisku riesutu, truputi druskos, pipiru ir cinamono ir dar apie 5 min patroskinu. Kai viskas gatava sudedu viska ant silkes ir ismaisau smile.gif kas ragavo sake thumbup.gif

as isbandysiu tavo receptuka smile.gif ar nereikia razinu,slyvu pirma pamirkyt vandenyje?
Atsakyti
QUOTE(*k.a.c.i.u.s* @ 2011 12 13, 01:47)
sveikos,gal kas galit pasiulyti koki patiekaliuka su skumbre?
anyta kazkaip vis darydavo sluoksniuojant ja su kiausiniu,suriu,majonezu ir morkomis berods blush2.gif  bet gal kas dar turit kokiu pasiulymu? blush2.gif


Mūsų "kasdieninis" ir labai mėgstamas patiekalas:

Ryžiai, karšto rūkymo skumbrė, nedidelis svogūnas, konservuoti žirneliai, majonezas, žalumynai, truputis pipirų ir druskos (dažniausiai ryšius įprastai padruskinu, ir papildomai druskos nebereikia). Kartais dar dedu virtą morką, konservuotus kukurūzus papriką - kad mišrainė būtų spalvingesnė. Kadangi šiemet prisidžiovinom įvairių prieskonių mišinių, tai paskutinį kartą darydama skumbrę, tiesiog įbėriau paprikų/morkų/sakierų/porų mišinio.

Aišku, tokią mišrainę geriau daryti Kalėdoms.

Beje, pernai Kalėdų senis man atnešė knygą "Lietuvių kulinarijos paveldas" - šiemet bandysiu kažką gaminti pagal ją, pvz., jau nusipirkau kanapių, ir bandysiu daryti kanapių pieną - maltos kanapės užpilamos šiltu virintu vandeniu, išmaišoma, vanduo nupilamas ir viskas kartojama iš naujo. Rašo, kad kanapių pieną per pasninką naudojo vietoj tikro pieno. Bus įdomu pabandyti
Atsakyti
Visas su artejanciomis sventemis. smile.gif Ir aciu visoms uz toki lobyna. thumbup.gif
Atsakyti
pamyrkau razinas ir slyvas, o morkas tarkuoju su burokine tarka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2011 12 17, 01:02)
O as darau taip

svoguna su morkom pakepu tada dedu razinu , dziovintu slyvu , graikisku riesutu, truputi druskos, pipiru ir cinamono ir dar apie 5 min patroskinu. Kai viskas gatava sudedu viska ant silkes ir ismaisau smile.gif kas ragavo sake thumbup.gif

O silkė t.b sūdyta ar žalia? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2011 12 17, 20:13)

Beje, pernai Kalėdų senis man atnešė knygą "Lietuvių kulinarijos paveldas" - šiemet bandysiu kažką gaminti pagal ją, pvz., jau nusipirkau kanapių, ir bandysiu daryti kanapių pieną - maltos kanapės užpilamos šiltu virintu vandeniu, išmaišoma, vanduo nupilamas ir viskas kartojama iš naujo. Rašo, kad kanapių pieną per pasninką naudojo vietoj tikro pieno. Bus įdomu pabandyti




o kur galima gauti pirkt kanapiu?
Atsakyti
QUOTE(anastzen @ 2011 12 17, 20:30)
O silkė t.b sūdyta ar žalia? blush2.gif



Paprasta silkiu file perku
Atsakyti
Sveikos,

Matau kalbate apie kanapiu pieną,gal galite pasidalinti kai yra ruošiama kanapių varškė? 4u.gif
Žinau,kad ji ruošiama iš kanapių pieno,bet ne-inau ikslaus proceso.

Ar ji ruošiama pakaitinus,kaip paprastas pienas?


Lauksiu atsakymo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mimuks @ 2011 12 17, 20:54)
o kur galima gauti pirkt kanapiu?

Paieškok parduotuvėse arba pas bobutes turegliuose
Atsakyti
Suomiskos silkės receptukas. Jau paragavau - skonis pasaka wub.gif

Marinuota silkė suomiškai

250 gr. silkės filė (aš naudojau filė aliejuje)
1 nedidelis mėlynasis svogūnas
1 nedidelė morka
1-2 a.š. smulkintų krapų

Marinatui:

50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)

Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišome. Aš supyliau ir pakelyje su silke buvusį aliejų.

Marinatas. Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paviriname. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus!

user posted image


Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2011 12 17, 19:16)
pamyrkau razinas ir slyvas, o morkas tarkuoju su burokine tarka smile.gif

4u.gif essen.gif
Atsakyti
Parasysiu mazdaug proporcijas bet viska dedu is akies blush2.gif

3-4 morkos
1-2 svogunai
6-7 silkes juosteles
po sauja razinu, slyvu ir riesutu
cinamono, pipiru ir druskos pagal skoni
Atsakyti