QUOTE(*k.a.c.i.u.s* @ 2011 12 13, 01:47)
sveikos,gal kas galit pasiulyti koki patiekaliuka su skumbre?
anyta kazkaip vis darydavo sluoksniuojant ja su kiausiniu,suriu,majonezu ir morkomis berods
bet gal kas dar turit kokiu pasiulymu?
Mūsų "kasdieninis" ir labai mėgstamas patiekalas:
Ryžiai, karšto rūkymo skumbrė, nedidelis svogūnas, konservuoti žirneliai, majonezas, žalumynai, truputis pipirų ir druskos (dažniausiai ryšius įprastai padruskinu, ir papildomai druskos nebereikia). Kartais dar dedu virtą morką, konservuotus kukurūzus papriką - kad mišrainė būtų spalvingesnė. Kadangi šiemet prisidžiovinom įvairių prieskonių mišinių, tai paskutinį kartą darydama skumbrę, tiesiog įbėriau paprikų/morkų/sakierų/porų mišinio.
Aišku, tokią mišrainę geriau daryti Kalėdoms.
Beje, pernai Kalėdų senis man atnešė knygą "Lietuvių kulinarijos paveldas" - šiemet bandysiu kažką gaminti pagal ją, pvz., jau nusipirkau kanapių, ir bandysiu daryti kanapių pieną - maltos kanapės užpilamos šiltu virintu vandeniu, išmaišoma, vanduo nupilamas ir viskas kartojama iš naujo. Rašo, kad kanapių pieną per pasninką naudojo vietoj tikro pieno. Bus įdomu pabandyti