Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(EEmama @ 2011 12 11, 12:50)
as lietinius visada tik su vandeniu darau be pieno o vietoj kiausiniu galima aliejaus pilti, lygtais vienas kiausinis=suakstas aliejaus  g.gif jeigu neklystu, jeigu klystu gal kas pataisys  4u.gif  bet cia ideja reiks ir man kepti leitiniu su obuoliais  thumbup.gif

Blyneliai labai skanu ir su obuolių, paskanintų cinamonu įdaru, ir maltų aguonų įdaru thumbup.gif . Man labai patinka su baravykų įdaru thumbup.gif . Blynelius apkepu aliejuje. Labai skanu ir atvėsę...
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2011 12 10, 10:53)
doh.gif  g.gif  Oi, neeeee schmoll.gif  Juk negalima į Kūčių patiekalus pieno, sviesto, kiaušinių, majonezo.. Juk tame ir esmė, kad tai KŪČIOS mirksiukas.gif

Kur parasyta bigsmile.gif .Dar mano senele darydavo toki Kuciu patiekala-maldavo silke,truputi svoguno,obuolio ir kiausini.Uztepui.
Taip,kad ir toliau laikausi savo seimos Kuciu tradiciju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2011 12 11, 12:24)
Sveiki visi, intensyviai ieškau vieno recepto Kucioms ir niekur nerandu. Receptą gamino mano močiute ir dabar deja bet nebeturiu kieno pasiklausti. Tai yra karštas patiekalas, gaminamas is burokėlių ir dziovintu grybų. Mano močiute kilus is Aukštaitijos.
Būsiu be galo dekinga, jeigu kad nors turi si receptą ir galės juo pasidalinti.  4u.gif

P.S. Atsiprasau už klaidas, bet telefonas kitaip nerašo.  blush2.gif


Gal buriejus??
Atsakyti
Karštas patiekalas:Džiovinti grybai su burokėliais,labai papaplitęs Panevėžio apylinkėse.Reikalingi produktai:džiovinti grybai,burokėliai,silkės,svogūno ir druskos pagal poreikį.Darbo eiga:iš vakaro užmerkiu geras dvi saujas dž. grybų(imu galvutes ir pagrinde baravykus),išverdu"cielus" neluptus burokėlius(jų supjaustytų turi būti dvigubai daugiau nei grybų).Ryte grybus praplaunu,kad nebūtų žemių,įdedu druskos ir išverdu.Burokėlius supjaustau šiaudeliais,išvirtas grybų galvutes nukošių,bet grybų nuovirą pasilieku,nes jame dapilusi vandens paverdu supjaustytus burokėlius.Imu pora svogūnų galvučių,supjaustau kubeliais ir įpilusi į keptuvę aliejaus pakepinų,dedu šiaudeliais supjaustytą silkę,kažkur pusantro gabaliuko(silkė tik "ciela",dūmo ir t.t. netinka)ir kepinu,kad silkė sukeptų(jinai sutrupės),tada dedu supjaustytus burokėlius,dziovintus grybus.Mano a.a.Močiutė grybus dėdavo vos ne "cielas" galvutes.Atsargiai išmaišau,uždengiu dangčiu ir ant mažos ugnies troškinu vis pamaišydama.Troškinasi panašiai apie valandą,sūdytį jei bus poreikis,tik pačiam gale darbo.Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(griket @ 2011 12 11, 21:48)
Karštas patiekalas:Džiovinti grybai su burokėliais,labai papaplitęs Panevėžio apylinkėse.Reikalingi produktai:džiovinti grybai,burokėliai,silkės,svogūno ir druskos pagal poreikį.Darbo eiga:iš vakaro užmerkiu geras dvi saujas dž. grybų(imu galvutes ir pagrinde baravykus),išverdu"cielus" neluptus burokėlius(jų supjaustytų turi būti dvigubai daugiau nei grybų).Ryte grybus praplaunu,kad nebūtų žemių,įdedu druskos ir išverdu.Burokėlius supjaustau šiaudeliais,išvirtas grybų galvutes nukošių,bet grybų nuovirą pasilieku,nes jame dapilusi vandens paverdu supjaustytus burokėlius.Imu pora svogūnų galvučių,supjaustau kubeliais ir įpilusi į keptuvę aliejaus pakepinų,dedu šiaudeliais supjaustytą silkę,kažkur pusantro gabaliuko(silkė tik "ciela",dūmo ir t.t. netinka)ir kepinu,kad silkė sukeptų(jinai sutrupės),tada dedu supjaustytus burokėlius,dziovintus grybus.Mano a.a.Močiutė grybus dėdavo vos ne "cielas" galvutes.Atsargiai išmaišau,uždengiu dangčiu ir ant mažos ugnies troškinu vis pamaišydama.Troškinasi panašiai apie valandą,sūdytį jei bus poreikis,tik pačiam gale darbo.Skanaus.

thumbup.gif nerealus skonis.. Kedainių krašte irgi gaminamas drinks_cheers.gif Tik silke sudedama galiausiai ir visas puodas labai nemaisant dar pakaitinamas (pašutinamas), silkė pradeda irti nuo temperaturos poveikio ir jau baigta... Valgydavau dar pora dienu po svenciu essen.gif Mama ir močiute dar pupelių įdedavo mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos,gal kas galit pasiulyti koki patiekaliuka su skumbre?
anyta kazkaip vis darydavo sluoksniuojant ja su kiausiniu,suriu,majonezu ir morkomis berods blush2.gif bet gal kas dar turit kokiu pasiulymu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Fionaluk @ 2011 12 11, 20:27)
Ar galėtum nurodyti kokių silkės receptų? Kol kas geriausias, kokį esu radusi, tai šitas: Silkė su agurkais

Labai dėkui!


Fionaluk 4u.gif


silkė kūčioms

reikės:

silkės filė

stiklinė išmirkytų dž.grybų,
aliejaus,
trys v.šaukštai linų sėmenų,
svogūnas,
šviežiai kapotų juodųjų pipirų,
poro lapas ir pomidorėlio papuošimui

Silkių filė supjaustome stačiakampiais gabalėliais sudedame į paruoštą indą.
Grybus išverdame pasūdytame vandeny ir supjaustome juostelėmis.
Sumalame linų sėmenis.
Svogūną supjaustome kūbeliais.
Keptuvėje aliejuje pakepiname grybus,svogūną,sėmenis.
Paskaniname pipirais.


Spalvota silkė

silkės,
paprikos,pusė ilgo agurko,
poras,
aliejaus,
pipirų,

Porą supjaustome žiedeliais,papriką-juostelėmis.
apkepame aliejuje
Baigiant sudedame juostelėmis pjaustytus agurkus,,paskaniname prieskoniais
Padažą atvėsiname ir užpilame ant silkės.


Silkė su dž. slyvvomis ir graikiniais riesutais

silkės
dž.slyvų,
graikinių riešutų,
aliejaus, malto cinamono
pora v.š. citrinų sulčių,
graikinių riešutų papuošimui,

Silkių filė ir dž. slyvas supjaustome gabalėliais,paruošiame graikinius riesutus{nuplikome,nulupame,pranyksta kartumas}
suskaldome riešutus
Viską užpilame aliejaus,cinamono,ir citrinų sulčių mišiniu.
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį
Patiekdami silkę sudedame taip,kad viršuje būtų daugiau dž. slyvų,
papuošiame riešutais.
labai skanus receptas










Papildyta:
QUOTE(regna @ 2011 12 14, 00:36)
Fionaluk 4u.gif
    silkė kūčioms

    reikės:

silkės filė

stiklinė išmirkytų dž.grybų,
aliejaus,
trys v.šaukštai linų sėmenų,
svogūnas,
šviežiai kapotų juodųjų pipirų,
poro lapas ir pomidorėlio papuošimui

Silkių filė supjaustome stačiakampiais gabalėliais sudedame į paruoštą indą.
Grybus išverdame pasūdytame vandeny ir supjaustome juostelėmis.
Sumalame linų sėmenis.
Svogūną supjaustome kūbeliais.
Keptuvėje aliejuje pakepiname grybus,svogūną,sėmenis.
Paskaniname pipirais.
  Spalvota silkė

silkės,
paprikos,pusė ilgo agurko,
poras,
aliejaus,
pipirų,

Porą supjaustome žiedeliais,papriką-juostelėmis.
apkepame aliejuje
Baigiant sudedame juostelėmis pjaustytus agurkus,,paskaniname prieskoniais
Padažą atvėsiname ir užpilame ant silkės.


Silkė su dž. slyvvomis ir graikiniais riesutais

silkės
dž.slyvų,
graikinių riešutų,
aliejaus, malto cinamono
pora v.š. citrinų sulčių,
graikinių riešutų papuošimui,

Silkių filė ir dž. slyvas supjaustome gabalėliais,paruošiame graikinius riesutus{nuplikome,nulupame,pranyksta kartumas}
suskaldome riešutus
Viską užpilame aliejaus,cinamono,ir citrinų sulčių mišiniu.
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį
Patiekdami silkę sudedame taip,kad viršuje būtų daugiau dž. slyvų,
papuošiame riešutais.
labai skanus receptas


siūlau dar kūčioms sėmenų druską
stiklinė linų sėmenų,
vieno svogūno,
druskos,
juodųjų pipirų,

Linų sėmenis pakepiname ,sugrūdame ir vėl suberiame į keptuvę.
Smulkiai supjaustome svogūno galvutę ir suberiame į sėmenis
Paskaniname druska ,pipirais ir dar truputį pakepiname
Patiekiame suvirtomis bulvėmis
Atsakyti
QUOTE(Neilaaa @ 2010 12 24, 00:08)
Jei is silkes tai musu seimai skaniausia silke su saulegrazom,mums su graikiskais riesutais nepatiko nes jauciasi truputi kartumas.
Mes perkam silkes file aliejuje,saulegrazas pakepiname,atsaldome ir daug daug uzpilame,be proto skanu,o jei dar su bulviu kose nerealu tongue.gif

Mūsų Kūčių Topas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jjuratele @ 2011 12 14, 09:54)
Mūsų Kūčių Topas  thumbup.gif


jjuratele 4u.gif


jeigu jaučiasi graikinių riešutų kartumas reikia juos nuplikinti ir nulupti odelę,skonis pasikeičia. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kepta žuvis su daržovėmis
5- 6 šaldytų lydekų filė gabalai,
maltų pipirų mišinio,
druskos,
aliejaus kepimui,
1/4 kopūsto gūžės,
1 svogūnas,
3 morkos,
7 šaukštai kečupo,
3-4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas cukraus,
druskos.
- Žuvį įtriname pipirų ir druskos mišiniu. Per naktį palaikome šaltai. Tuomet supjaustome nedideliais gabalėliais ir iškepame aliejuje. Keptus gabalėlius eilėmis sudedame į lėkštę.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame sutarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus kopūstus bei svogūną. Paskaniname druska, pipirais ir kepame, kol daržovės suminkštėja. Jei daržovės sausokos, galime įpilti truputį vandens. Baigdami kepti, įmaišome kečupo. Karštas daržoves sudedame ant žuvies gabalėlių.
- Puošiame žalumynais.

Silkė kūčioms
4 silkių filė,
1 stiklinė išmirkytų džiovintų grybų,
aliejaus,
3 šaukštai linų sėmenų,
1 svogūnas,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Poro lapas ir pomidorėlis papuošimui.
- Silkių filė supjaustome stačiakampiais gabalėliais ir sudedame į silkinę.
- Grybus išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome juostelėmis. Sumalame linų sėmenis. Svogūną supjaustome kubeliais.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname grybus, svogūnus, sėmenis.
- Paskaniname druska ir pipirais.
- Paruoštus grybus sudedame ant silkės ir papuošiame poru bei pomidorėliu.

Silkė su raugintais kopūstais
1 silkės filė,
0,5 l raugintų kopūstų,
2 svogūnai,
3- 4 džiovinti baravykai, aliejaus.
Silkę išmirkome. Keptuvėje su aliejumi pakepiname susmulkintus svogūnus, sudedame nuspaustus raugintus kopūstus (jeigu rūgštūs, reikia nuplauti), susmulkintus išmirkytus džiovintus grybus. Truputį patroškiname. Atvėsusius kopūstus sudedame į silkinę, sudedame supjaustytą silkę, papuošiame.

Silkė su džiovintais vaisiais ir vynu
2 silkių filė,
100 g džiovintų abrikosų,
100 g džiovintų slyvų,
50 g razinų,
1 stiklinė pusiau saldaus baltojo vyno.
- Džiovintus vaisius gerai nuplauname, užpilame vynu ir palaikome 2 valandas. Įdedame silkę ir marinuojame dar 3- 4 valandas.
- Pateikiame su džiovintais vaisiais ir trupučiu svogūno ar poro.

Šaltinis: Kviečiu prie stalo 2000 Nr. 12.
Pirmus du esu gaminus, labai skanu. O kiti gal kam pravers 4u.gif
Atsakyti
Silkė su grybų padažu
2 silkės, 0,5 citrinos, stiklinė džiovintų grybų, keli svogūnai, aliejaus, 0,5 stiklinės kečupo.
Paruoškite silkę. Svogūną pjaustykite kubeliais. Kelias grybų galvutes sumalkite kavamale, kitus išvirkite sūdytame vandenyje, pjaustykite kubeliais ir kartu su svogūnu pakepkite aliejuje. Baigdami kepti suberkite grybų miltelius, supilkite kečupą. Padažą atšaldykite. Į pailgą lėkštę eilėmis dėkite silkes, citrinos skilteles ir grybų padažą.

Salotos "Kūčia"
2 stiklinės pupelių, 2 virtos morkos, 3 marinuoti agurkėliai, nedidelis svogūnas, 1 citrinos sultys, druskos, aliejaus.
Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje. Virtas morkas, agurkus ir svogūną pjaustykite mažais kubeliais. Daržoves sumaišykite, sūdykite, barstykite pipirais, užpilkite citrinos sultimis ir aliejumi, puoškite petražolėmis.

Lašiša drebučiuose
500 g lašišos, 300 g vyno acto arba 1/2 stiklinės baltojo vyno, svogūnas, 2 morkos, lauro lapelis, 2- 3 žirneliai kvapiųjų pipirų, 20 g želatinos, ryšelis krapų, citrina, druskos.
Į puodą pilkite litrą vandens, actą arba vyną, dėkite pjaustytas morkas ir svogūną, kelias krapų šakeles, pipirus, lauro lapelį, 2 šaukštelius druskos ir virkite 15 minučių. Lašišą pjaustykite į 8- 10 dalių, dėkite į silpnai verdantį sultinį ir virkite 5- 7 minutes (pagal gabalėlių dydį). Ataušinkite neišimtą iš sultinio.
Tada gabalėlius atsargiai išimkite, nulupę odelę dėliokite į lėkštę, puoškite citrinos skiltelėmis arba griežinėliais, krapų šakelėmis ir padėkite į šaldytuvą.
2,5 stiklinės sultinio iškoškite ir užvirkite. Želatiną brinkykite mažame kiekyje šalto sultinio, supilkite į karštą ir atšaldykite. Stingstančius drebučius atsargiai šaukštu pilkite ant lašišos ir laikykite šaldytuve, kol visai sustings.

Šaltinis: Darbštuolė 2003 Nr. 12 Kūčių ir Kalėdų patiekalai
Atsakyti
Su artejanciom sventem VISUS!!! Turiu klausymeli,ar galiu kept jau kuciukus ar dar per anksti?Ir gal kas idesit minkstu kuciuku recepta,buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti