QUOTE(Fionaluk @ 2011 12 11, 20:27)
Ar galėtum nurodyti kokių silkės receptų? Kol kas geriausias, kokį esu radusi, tai šitas:
Silkė su agurkais
Labai dėkui!
Fionaluk
silkė kūčioms
reikės:
silkės filė
stiklinė išmirkytų dž.grybų,
aliejaus,
trys v.šaukštai linų sėmenų,
svogūnas,
šviežiai kapotų juodųjų pipirų,
poro lapas ir pomidorėlio papuošimui
Silkių filė supjaustome stačiakampiais gabalėliais sudedame į paruoštą indą.
Grybus išverdame pasūdytame vandeny ir supjaustome juostelėmis.
Sumalame linų sėmenis.
Svogūną supjaustome kūbeliais.
Keptuvėje aliejuje pakepiname grybus,svogūną,sėmenis.
Paskaniname pipirais.
Spalvota silkė
silkės,
paprikos,pusė ilgo agurko,
poras,
aliejaus,
pipirų,
Porą supjaustome žiedeliais,papriką-juostelėmis.
apkepame aliejuje
Baigiant sudedame juostelėmis pjaustytus agurkus,,paskaniname prieskoniais
Padažą atvėsiname ir užpilame ant silkės.
Silkė su dž. slyvvomis ir graikiniais riesutais
silkės
dž.slyvų,
graikinių riešutų,
aliejaus, malto cinamono
pora v.š. citrinų sulčių,
graikinių riešutų papuošimui,
Silkių filė ir dž. slyvas supjaustome gabalėliais,paruošiame graikinius riesutus{nuplikome,nulupame,pranyksta kartumas}
suskaldome riešutus
Viską užpilame aliejaus,cinamono,ir citrinų sulčių mišiniu.
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį
Patiekdami silkę sudedame taip,kad viršuje būtų daugiau dž. slyvų,
papuošiame riešutais.
labai skanus receptas
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2011 12 14, 00:36)
Fionaluk
silkė kūčioms
reikės:
silkės filė
stiklinė išmirkytų dž.grybų,
aliejaus,
trys v.šaukštai linų sėmenų,
svogūnas,
šviežiai kapotų juodųjų pipirų,
poro lapas ir pomidorėlio papuošimui
Silkių filė supjaustome stačiakampiais gabalėliais sudedame į paruoštą indą.
Grybus išverdame pasūdytame vandeny ir supjaustome juostelėmis.
Sumalame linų sėmenis.
Svogūną supjaustome kūbeliais.
Keptuvėje aliejuje pakepiname grybus,svogūną,sėmenis.
Paskaniname pipirais.
Spalvota silkė
silkės,
paprikos,pusė ilgo agurko,
poras,
aliejaus,
pipirų,
Porą supjaustome žiedeliais,papriką-juostelėmis.
apkepame aliejuje
Baigiant sudedame juostelėmis pjaustytus agurkus,,paskaniname prieskoniais
Padažą atvėsiname ir užpilame ant silkės.
Silkė su dž. slyvvomis ir graikiniais riesutais
silkės
dž.slyvų,
graikinių riešutų,
aliejaus, malto cinamono
pora v.š. citrinų sulčių,
graikinių riešutų papuošimui,
Silkių filė ir dž. slyvas supjaustome gabalėliais,paruošiame graikinius riesutus{nuplikome,nulupame,pranyksta kartumas}
suskaldome riešutus
Viską užpilame aliejaus,cinamono,ir citrinų sulčių mišiniu.
Gerai sumaišome ir paliekame per naktį
Patiekdami silkę sudedame taip,kad viršuje būtų daugiau dž. slyvų,
papuošiame riešutais.
labai skanus receptas
siūlau dar kūčioms sėmenų druską
stiklinė linų sėmenų,
vieno svogūno,
druskos,
juodųjų pipirų,
Linų sėmenis pakepiname ,sugrūdame ir vėl suberiame į keptuvę.
Smulkiai supjaustome svogūno galvutę ir suberiame į sėmenis
Paskaniname druska ,pipirais ir dar truputį pakepiname
Patiekiame suvirtomis bulvėmis