Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(simbarela @ 2010 12 23, 19:14)
Aha ir mano mama susukdavo i laikrasti ir degindavo ant dujines. Gal geriau apdega nei be popieriaus  g.gif . O kad namie nesmardint ( cia kas butuose gyvenat) kazin gal i balkona issinest ir i popieriu isukus su ziebtuveliu uzdegt  g.gif  blush2.gif

Tai, kad žiebtuvėlio liepsna menkutė biggrin.gif Pamenu, kad pas mamą tai geri laužai būdavo ant dujinės biggrin.gif O šiaip tai padegini, atitrauki nuo ugnies, vėl kiši į ugnį ir gaunasi gerasi thumbup.gif O dėl smardinimo, tai.. juk vieną kartą metuose ax.gif

QUOTE(leone @ 2010 12 23, 21:46)
na aš gryna žemaitė, bet apie šį patiekalą negirdėjus, ypač kur dedama grietinė ir varškė, kuriam čia krašte? g.gif

drinks_cheers.gif ir aš ne. O jau mano šeima tradicijų visada laikėsi. Iš senelių irgi niekas tokio patiekalo negamino ir neužsiminė niekada schmoll.gif Ir kaip spilgiukee sako, kad riebių produktų tikrai žemaičiai nevalgo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 12 23, 17:42)
mergaites bukit gerutes brukstelkit ismeginta recepteli bandelems su mielemis kurioms i vidu galima ideti maltu grybuku ikra, aciu labai 4u.gif


Aš kasmet darau taip, pagal Forelle receptą. Tik kai kuriuos produktus pakeičiu taip, kad būtų tinkami ir Kūčių stalui. Ir, aišku, ne su lašinukais wink.gif

500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
250 ml sojos pieno (manau,galim būtų keisti ir vandeniu, nors su pienu ir skaniau.. O sojos pienas - todėl, kad Kūčiom wink.gif)
50 g cukraus
50 g augalinio margarino (arba galima keisti aliejumi)
žiupsnelis druskos

Šiltame piene ištirpinam cukrų, suberiam mieles ir palaukiam, kol suputos. Suberiame miltus, druską, įpjaustom margarino ar supilam aliejų. Viską gerai išmaišom. Minkyti 10-15 min, kol nelimpa prie rankų. Paliekam pusvalandžiui pridengtą skepetaite, kad pakiltų.

Kai suformuojame bandeles ir į jas įdedame įdaro, galima aptepti (sojos) pienu ar, jei ne Kūčios, - kiaušiniu. Aš dar pabarstau sezamo sėklom... Suformuotas bandutes dar pakildinam 15 min ir kepam apie 20 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pavirstu_vovere: 24 gruodžio 2010 - 09:33
QUOTE(pim @ 2010 12 24, 02:28)
Ir kaip spilgiukee sako, kad riebių produktų tikrai žemaičiai nevalgo unsure.gif


pim, apie riebuma tai as patyliu biggrin.gif bet kas del varskes ir grietines, tai tikrai per Kucias schmoll.gif per Kucias valgom tik tai kas is zemes ir is vandens. jokio gyvulines kilmes produkto schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 12 20, 01:06)
Pupelių kamuoliukai.

  reikės pupelių virtų,pusė kg{500g}

  stiklinės išgliaudytų graikinių riešutų,
3skilteliu česnako{kas mėgsta galima ir daugiau}
  petražolių gumbelių,
pora nedidelių svogūnų{galima naudoti porą}
šiek tiek šafrano miltelių,
aliejaus,kalendrų,pipirų druskos

  Pupelessumalti kartu su riešutais,česnakais,smulkintais porais,arba svogūnais,petražlėmis,įmaišykite smulkiai kapotų kalendrų,šafrano,druskos,pipirų
  Iš gautos masės padarykite kamuoliukus.
 
Man teko valgyti tuos kamuoliukus kurių viduje buvo įdėta pakepintas svogūnas,paprika.
Galima valgyti tiesiog vienus,galima valgyti su aliejaus svogūno padažu.

Man skanu su grybų sultiniu.

as i vidu idejau rukytos lasisos - skanumelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva V. @ 2010 12 23, 20:41)
Norėčiau papropaguoti Žemaitiskas Kūčių  tradicijas. Žinoma jau gerai pažįstama cebulynė, kanapinė su bulvem ir tt. Bet garantuoju nedaugelis girdėjo apie puikų ir Kūčioms tinkanti patiekalą " Kėžą" su aguonom.
Reikės: 400g varškės, grietinės dvi stiklines, dvi stiklinės aguonų, druskos.
Gaminimas: aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad išbrinktų. Išrinkusios sumalamos. Sumaišoma su grietine, varške ir druska. Šalia patiekiamos keptos ar virtos bulvės. Skanaus 4u.gif

skamba tikrai įdomiai ir skaniai,bet,deja,tikrai ne Kūčioms-gi sausas pasninkas,bijok Dievo angel_not.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skiautelė: 24 gruodžio 2010 - 13:55
Laikas prisiminti primirštą temą.
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 24, 10:53)
pim, apie riebuma tai as patyliu biggrin.gif  bet kas del varskes ir grietines, tai tikrai per Kucias  schmoll.gif per Kucias valgom tik tai kas is zemes ir is vandens. jokio gyvulines kilmes produkto schmoll.gif

Mes naudojam majoneza,kiausinius,sviesta,o kartais ir ferm.suri.Grieztai tik mesos ant stalo nebuna biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 07 gruodžio 2011 - 11:27
mergaites, gal kuri darot virtinukus su aguonom? kaip jus juos darot?

ir ar tikru zuvies kotletukai kuciom? kokas padaziukas tiktu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(EEmama @ 2011 12 09, 20:25)
mergaites, gal kuri darot virtinukus su aguonom? kaip jus juos darot?

ir ar tikru zuvies kotletukai kuciom? kokas padaziukas tiktu?  4u.gif

Na,kiek aš atsimenu,tai mama visada Kūčiom kepdavo žuvies kotletų,bet be padažo,nes ir taip jau per riebus patiekalas kaip tokiai šventei (gal net nelabai galimas pagal tikrąsias tradicijas) tad valgydavom šaltus,kaip užkandį ir be padažiuko
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 07, 12:27)
Mes naudojam majoneza,kiausinius,sviesta,o kartais ir ferm.suri.Grieztai tik mesos ant stalo nebuna  biggrin.gif

doh.gif g.gif Oi, neeeee schmoll.gif Juk negalima į Kūčių patiekalus pieno, sviesto, kiaušinių, majonezo.. Juk tame ir esmė, kad tai KŪČIOS mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš taip pat manau, kad Kūčios yra Kūčios...
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2011 12 10, 11:53)
doh.gif  g.gif  Oi, neeeee schmoll.gif  Juk negalima į Kūčių patiekalus pieno, sviesto, kiaušinių, majonezo.. Juk tame ir esmė, kad tai KŪČIOS mirksiukas.gif

Ko rekiat ? O kokia pagal jus kuciu esme? Juk tai net ne svente .
Atsakyti