QUOTE(Ieva V. @ 2010 12 23, 21:41)
Norėčiau papropaguoti Žemaitiskas Kūčių tradicijas. Žinoma jau gerai pažįstama cebulynė, kanapinė su bulvem ir tt. Bet garantuoju nedaugelis girdėjo apie puikų ir Kūčioms tinkanti patiekalą " Kėžą" su aguonom.
Reikės: 400g varškės, grietinės dvi stiklines, dvi stiklinės aguonų, druskos.
Gaminimas: aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad išbrinktų. Išrinkusios sumalamos. Sumaišoma su grietine, varške ir druska. Šalia patiekiamos keptos ar virtos bulvės. Skanaus
pirma karta girdziu apie sitoki zemaitiska Kuciu patiekala
grietines per Kucias nevalgome, taip pat kaip ir varskes
gal ir superinis receptas, bet ne Kucioms
Papildyta:
QUOTE(Dulsi @ 2010 12 23, 23:37)
reiks vyro seimyna nustebinti jie Žemaičiai
aciu uz receptuka reiks isbandyti
geriau nebandykit jei vyro seima pagal tradicijas svencia
nes bent jau Zemaitijoje pienisku produktu per Kucias