Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(pim @ 2010 12 23, 15:15)
Pas mane tai elektrinė viryklė, todėl niekaip nesigaus padeginti, bet prisimenu, kad mama ant dujinės degindavo visą laiką, bet susukus į laikraštį g.gif
o acte netinka, sakot? blush2.gif


nea, as nesakau, kad netinka, bet as nezinau ar tokia kadanors esu pirkus g.gif
hm, su laikrasciu tai cia idomus variantas, kaip jis nesudega pats ax.gif
Atsakyti
[quote=mamulka10,2010 12 23, 15:17]
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as jau irgi uzmerkiau thumbup.gif
o ryt darysiu piragelius - ausytes su grybais ir kopustais thumbup.gif

Gal galit parasyti kopustu paruosima pirageliams? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
mergaites bukit gerutes brukstelkit ismeginta recepteli bandelems su mielemis kurioms i vidu galima ideti maltu grybuku ikra, aciu labai 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(mamulka10 @ 2010 12 23, 16:17)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif as jau irgi uzmerkiau  thumbup.gif
o ryt darysiu piragelius - ausytes su grybais ir kopustais  thumbup.gif

Sveikos, faina, kad yra tiek daug tradicijos puoselėtojų 4u.gif Man ir kūčios - šventas, iš močiutės paveldėtas reikalas 4u.gif tik noriu paklaust - o CEBULYNĘ galima jau šiandien, t.y. iš vakaro pasidaryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sega @ 2010 12 23, 19:08)
Sveikos, faina, kad yra tiek daug tradicijos puoselėtojų  4u.gif  Man ir kūčios - šventas, iš močiutės paveldėtas reikalas  4u.gif  tik noriu paklaust - o CEBULYNĘ galima jau šiandien, t.y. iš vakaro pasidaryt  g.gif


taip, netgi geriau ja is vakaro pasidaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu pora man labai patinkančių kūčių receptėlių:

Pati skaniausia silkės mišrainė

Silkės filė, obuolį, raugintus agurkus, virtas bulves (proporcijos iš akies) supjaustyt kubeliais ir užpilti atskirai pasiruoštu padažu, kuris gaminamas taip: puodelyje sumaišyt pusę puodelio aliejaus, šaukštuką garstyčių, pusės citrinos sulčių (galima keist cirtinos rūgštele), druskos.

Pupos su burokėliais
1,5 stiklinės pupų, vidutinio dydžio burokėliai, 2 svogūnai, 0,5 stiklinės aliejaus, maltų pipirų, druskos
Pupos išmirkomos, nulupamos, išverdamos pasūdytamr vandenyje, vanduo nuvarvinamas. Burokėliai išverdami ar iškepami orkaitėje, supjaustomi kulbeliais ir užpilami skysčiu nuo raugintų agurkų ar kopūstų, kiek palaikomi, paskui tas skystis nupilamas. Svogūnai susmulkinami, pakepinami aliejuje ir užpilami ant pupų, sumaišytų su burokėliais, įberiama pipirų, druskos.
Atsakyti
QUOTE(pim @ 2010 12 23, 14:15)
Pas mane tai elektrinė viryklė, todėl niekaip nesigaus padeginti, bet prisimenu, kad mama ant dujinės degindavo visą laiką, bet susukus į laikraštį g.gif
o acte netinka, sakot? blush2.gif

Aha ir mano mama susukdavo i laikrasti ir degindavo ant dujines. Gal geriau apdega nei be popieriaus g.gif . O kad namie nesmardint ( cia kas butuose gyvenat) kazin gal i balkona issinest ir i popieriu isukus su ziebtuveliu uzdegt g.gif blush2.gif
Atsakyti
Norėčiau papropaguoti Žemaitiskas Kūčių tradicijas. Žinoma jau gerai pažįstama cebulynė, kanapinė su bulvem ir tt. Bet garantuoju nedaugelis girdėjo apie puikų ir Kūčioms tinkanti patiekalą " Kėžą" su aguonom.
Reikės: 400g varškės, grietinės dvi stiklines, dvi stiklinės aguonų, druskos.
Gaminimas: aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad išbrinktų. Išrinkusios sumalamos. Sumaišoma su grietine, varške ir druska. Šalia patiekiamos keptos ar virtos bulvės. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva V. @ 2010 12 23, 20:41)
Norėčiau papropaguoti Žemaitiskas Kūčių  tradicijas. Žinoma jau gerai pažįstama cebulynė, kanapinė su bulvem ir tt. Bet garantuoju nedaugelis girdėjo apie puikų ir Kūčioms tinkanti patiekalą " Kėžą" su aguonom.
Reikės: 400g varškės, grietinės dvi stiklines, dvi stiklinės aguonų, druskos.
Gaminimas: aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad išbrinktų. Išrinkusios sumalamos. Sumaišoma su grietine, varške ir druska. Šalia patiekiamos keptos ar virtos bulvės. Skanaus 4u.gif

na aš gryna žemaitė, bet apie šį patiekalą negirdėjus, ypač kur dedama grietinė ir varškė, kuriam čia krašte? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva V. @ 2010 12 23, 21:41)
Norėčiau papropaguoti Žemaitiskas Kūčių  tradicijas. Žinoma jau gerai pažįstama cebulynė, kanapinė su bulvem ir tt. Bet garantuoju nedaugelis girdėjo apie puikų ir Kūčioms tinkanti patiekalą " Kėžą" su aguonom.
Reikės: 400g varškės, grietinės dvi stiklines, dvi stiklinės aguonų, druskos.
Gaminimas: aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad išbrinktų. Išrinkusios sumalamos. Sumaišoma su grietine, varške ir druska. Šalia patiekiamos keptos ar virtos bulvės. Skanaus 4u.gif

reiks vyro seimyna nustebinti jie Žemaičiai biggrin.gif
aciu uz receptuka reiks isbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei is silkes tai musu seimai skaniausia silke su saulegrazom,mums su graikiskais riesutais nepatiko nes jauciasi truputi kartumas.
Mes perkam silkes file aliejuje,saulegrazas pakepiname,atsaldome ir daug daug uzpilame,be proto skanu,o jei dar su bulviu kose nerealu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neilaaa: 23 gruodžio 2010 - 23:09
QUOTE(Ieva V. @ 2010 12 23, 21:41)
Norėčiau papropaguoti Žemaitiskas Kūčių  tradicijas. Žinoma jau gerai pažįstama cebulynė, kanapinė su bulvem ir tt. Bet garantuoju nedaugelis girdėjo apie puikų ir Kūčioms tinkanti patiekalą " Kėžą" su aguonom.
Reikės: 400g varškės, grietinės dvi stiklines, dvi stiklinės aguonų, druskos.
Gaminimas: aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti, kad išbrinktų. Išrinkusios sumalamos. Sumaišoma su grietine, varške ir druska. Šalia patiekiamos keptos ar virtos bulvės. Skanaus 4u.gif


pirma karta girdziu apie sitoki zemaitiska Kuciu patiekala doh.gif grietines per Kucias nevalgome, taip pat kaip ir varskes schmoll.gif
gal ir superinis receptas, bet ne Kucioms blink.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dulsi @ 2010 12 23, 23:37)
reiks vyro seimyna nustebinti jie Žemaičiai biggrin.gif
aciu uz receptuka reiks isbandyti mirksiukas.gif


geriau nebandykit jei vyro seima pagal tradicijas svencia ax.gif nes bent jau Zemaitijoje pienisku produktu per Kucias schmoll.gif
Atsakyti