Morkų ir burokėlių brazdučiai
4 morkos, 2 burokėliai, bulvė,
2 šaukštai miltų, saujelė razinų,
pagal skonį prieskonių.
Morkas ir burokėlius smulkiai sutarkuokite ir kiek nusunkite. Tada įtarkuokite bulvę, suberkite miltus ir razinas. Viską išmaišykite ir, padarę paplotėlius, iškepkite krosnyje ar orkaitėje.
Lęšių salotos su bulvėmis
1 l virtų lęšių, 34 virtos bulvės,
trynys, šaukštas garstyčių,
100 g alyvų aliejaus, šaukštas acto,
petražolių, druskos, cukraus.
Trynį ištrinkite su garstyčiomis ir sudėkite virtus, bet nesukritusius lęšius, mažais kubeliais supjaustytas bulves. Viską išmaišykite. Maišydami po truputį pilkite aliejų ir actą arba kitą rūgštį, įberkite druskos ir cukraus.
Salotas patiekite į stalą atvėsintas, apibarstę jas petražolių lapeliais arba susmulkintais svogūnų laiškais. Ant viršaus galite uždėti marinuotos arba keptos silkės gabaliukų.
O as ka tik uzmerkiau aguonas Kaip gi be ju
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 23, 01:38)
nepamirstam nepamirstam tik kur ta silkes galva sudegint pas tevus tai zidiny sudegindavom, o namie nelabai yra kur
O as darau svariuoju budu Perku silke su galva, bet ja metu lauk(galva),pasidarau file ir ja apkepu-sudeginu sausoj keptuvej. Tada galima valgyt viska,nes ner nei kaulu
QUOTE(Jurgina77 @ 2010 12 23, 12:58)
O as darau svariuoju budu Perku silke su galva, bet ja metu lauk(galva),pasidarau file ir ja apkepu-sudeginu sausoj keptuvej. Tada galima valgyt viska,nes ner nei kaulu
niu jo, taip ir kavinese daro greiciausiai, kad ir as sitaip darysiu si vakara lengvai ir greitai paruosiamas patiekalas
o kaip manot ar galeciau naudoti kepimui ta pacia silke is parduotuves, kur ji aliejuje buna supakuota nes tikrai jau siandien nebenusipirksiu niekur sviezios silkes
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 23, 12:02)
niu jo, taip ir kavinese daro greiciausiai, kad ir as sitaip darysiu si vakara lengvai ir greitai paruosiamas patiekalas
o kaip manot ar galeciau naudoti kepimui ta pacia silke is parduotuves, kur ji aliejuje buna supakuota nes tikrai jau siandien nebenusipirksiu niekur sviezios silkes
Aš irgi sausoj keptuvėj apdeginsiu. Tik aš galvojau pirkti silkę ne aliejuje, o acte būna Pirmą kartą darysiu, tai nežinau kas gausis
QUOTE(pim @ 2010 12 23, 13:30)
Aš irgi sausoj keptuvėj apdeginsiu. Tik aš galvojau pirkti silkę ne aliejuje, o acte būna Pirmą kartą darysiu, tai nežinau kas gausis
acte
ka tik snekejau su mama sake pasmeigti sakute silke ir tiesiog apdeginti ant dujines, bet zinoma galima ir ant sausos keptuves, bet tada nesigaus tas toks lauzo efektas
Merguziukai, zinau, kad dabar visoms karsta, tai ir atsiprasau, kazkur buvo sitoj temelej, o gal ir kitoj receptas keptos, idarytos silkes, labai noriu pasidaryt, bet neturiu kada visu temu skaityt, gal kas galit pakartotinai imest Aciu, ir dar karta atsiprasau
QUOTE(Madame_butterfly @ 2010 12 21, 19:22)
sveikos gal galit papasakot kaip darot pyragelius su grybais is sluoksniuotos mantingos teslos, jei darot
Mergytes,nu nepatingekite parasyti ,ir as noreciau suzinoti
QUOTE(gliuka @ 2010 12 23, 13:58)
Merguziukai, zinau, kad dabar visoms karsta, tai ir atsiprasau, kazkur buvo sitoj temelej, o gal ir kitoj receptas keptos, idarytos silkes, labai noriu pasidaryt, bet neturiu kada visu temu skaityt, gal kas galit pakartotinai imest Aciu, ir dar karta atsiprasau
Jau radau - 5-tame sios temos psl., gal kam irgi pravers
QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 23, 12:39)
acte
ka tik snekejau su mama sake pasmeigti sakute silke ir tiesiog apdeginti ant dujines, bet zinoma galima ir ant sausos keptuves, bet tada nesigaus tas toks lauzo efektas
Pas mane tai elektrinė viryklė, todėl niekaip nesigaus padeginti, bet prisimenu, kad mama ant dujinės degindavo visą laiką, bet susukus į laikraštį
o acte netinka, sakot?
QUOTE(Austejosmamyte @ 2010 12 23, 10:56)
O as ka tik uzmerkiau aguonas Kaip gi be ju
as jau irgi uzmerkiau
o ryt darysiu piragelius - ausytes su grybais ir kopustais
QUOTE(pim @ 2010 12 23, 14:15)
Pas mane tai elektrinė viryklė, todėl niekaip nesigaus padeginti, bet prisimenu, kad mama ant dujinės degindavo visą laiką, bet susukus į laikraštį
o acte netinka, sakot?
o acte netinka, sakot?
ir dabar taip daro,vynioja silke i laikrasty ir orkaitej kepa
Papildyta:
QUOTE(mamulka10 @ 2010 12 23, 14:17)
uzrodykit receptuka