Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Lepsnele @ 2010 12 22, 09:51)
sveikos mamytes,
gal galite pasidalinti cibulynes receptu blush2.gif ? niekada nesu dariusi, tai neisivaizduoju, kaip ji turi buti gaminama.

kasmet valgau, bet kaip daryt nežinau, bet iš jausmo galiu pasakyt, kad silkę su galva reikia pakepti, mano mama kepdavo ant pečiaus laikraštyje....paskui tą silkę trinti, užpilti vandeniu, įdėti smulkintų svogūnų, druskos, pipirų, pagal skonį acto, va ir gaunasi smile.gif
Atsakyti
Radau knygą apie Kūčių patiekalus, gal kam pravers
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Papildyta:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Bet kaip sunku kažką išsirinkti , kažkaip niekas nevilioja. Nejau čia tik man taip ? man reikia tik 1 patiekalą pagaminti ir tai neišsirenku verysad.gif doh.gif
O tiesa kad majonezo negalima per Kūčias į patiekalus dėti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Berry22 @ 2010 12 22, 14:26)
Bet kaip sunku kažką išsirinkti , kažkaip niekas nevilioja. Nejau čia tik man taip ? man reikia tik 1 patiekalą pagaminti ir tai neišsirenku  verysad.gif  doh.gif
O tiesa kad majonezo negalima per Kūčias į patiekalus dėti ?  g.gif


tikra tiesa
Papildyta:
QUOTE(Kazarnienė @ 2010 12 22, 13:34)
Radau knygą apie Kūčių patiekalus, gal kam pravers


tikrai idomiu receptu thumbup.gif
viename recepte uzmaciau raugintus burokelius, kas cia per daiktas, apie tokius negirdejusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kazarnienė @ 2010 12 22, 12:34)
Radau knygą apie Kūčių patiekalus, gal kam pravers


Visą šitą knygą jau Šarūnė čia surašė ax.gif
Atsakyti
receptukas is Delfi jeigu megstate lesius mirksiukas.gif

Burokėlių mišrainė su lęšiais

2 nedidelių burokėlių,
250 g žaliųjų lęšių (manau gali buti ir juodieji)
4 – 5 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
žiupsnelio druskos,
šlakelio aliejaus,
šlakelio balzamiko acto.

Burokėlius išverdame, ataušiname ir supjaustome kubeliais. Lęšius išverdame ir taip pat ataušiname. Susmulkintus pomidorus sumaišome su burokėliais ir lęšiais. Viską pabarstome druska ir pašlakstome aliejumi bei balzamiko actu.

Taip pat, gan idomios salotos tuno megejams (IKI receptai):

Tuno salotos

Tuno konsevai su aliejumi 2 ind.
Pupelės 1 stikl.
Paprika raudona 1 vnt.
Avokadas 1 vnt.
Pipirai, smulkinti žalumynai, citrinos sulčių šlakelis 1 arbat. šaukštel.

Pupeles išverdame ir ataušiname (jei reikia greitai - galime naudoti konservuotas pupeles). Papriką ir avokadą supjaustome kubeliais. Viską sumaišome, pagardiname pipirais, smulkintais žalumynais ir užpilame nuo tuno konservų likusiu aliejumi. Tuno gabaliukus dėkite paskutinėje eilėje, nes, jei dėsite iš karto, bemaišant tunas labai susismulkina. Ir galime skanauti!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spilgiukee: 22 gruodžio 2010 - 17:03
mano mama kūčioms gamina koldūnus su grybais. wub.gif vien dėl jų galima laukti kūčių.... essen.gif ir man dar atsarginį maišiuką atveža...sudoroju dar iki naujų...smile.gif

Kūčioms darysiu salotas iš kažkurios Beatos knygos.

Burokėlių mišrainė su tunu

indelis tuno (aš naudoju konservuotą aliejuje)
virtų burokėlių
virtų šparaginių pupelių
marinuotų agurkėlių
marinuotų alyvuogių (geriau kokių su įdaru, aštresnių)
Citrinos sulčių
aliejaus/majonezo (ne kūčių metu majonezas gal skaniau)

ką reikia susmulkinam, sumaišom. Pridedam druskos, citrinos sulčių, aliejaus pagal skonį.



Atsakyti
Gal kas turit minčių, ką padaryti su šalto rūkymo lašiša? g.gif Visai nesigalvoja...
Atsakyti
Įdedu vienos mielos mamytės rekomenduotą receptuką, porą metų vis ruošiaus pagamint taip žuvytę, bet atsitokėdavau, kad nepamarinavau iš anksto Kūčių dieną, bet vistik praeitais metais pasigaminau ir nepasigailėjau - labai skani thumbup.gif

Žuvis marinate,
tai ne karštas patiekalas. Vakare iškepu tešloje (mano tešla per kūčias - miltai ir vanduo) arba tiesiog gerai apvoliojusi miltuose kol apskrunda prieskoniais įtrintą smulkmę (dažniausiai strimėlytę, bet galima ešeriukus, stintą ir pan.), tada sudedu į stiklinį indą ir užpilu paruoštu marinatu.
Marinatui: svogūnas, morka, petražolės šaknies nedaug - jei turiu, juodųjų pipirų (kokius 5 žirnius) 3 lauro lapeliai, kvapniųjų pipirų, 0,5 stiklinės acto, cukraus, druskos. Ruošiamas labai paprastai - į verdantį vandenį (0.5 litro) sudėti supjaustytą morką. Pavirti ant silpnos ugnies 15 min. ir baigiant virti sudėti lauro lapelius, pipirus, druskos, žiedais supjaustytą svogūną, dar kokias 5 min. pavirti, tada įpilti reikiamą kiekį acto ir dėti cukraus (dedu iš akies, ragaudama..paprastai apie gerą 1 valg. š. - taip kad gautųsi saldžiarūgštis skonis). Žuvį su marinatu mažiausiai 4 val. reik palaikyti šaldytuve (aš palieku per naktį..bet jei norisi traškesnės -žuvies, tai reik trumpiau laikyt). Prieš valgymą marinatą nupilu.
Acto į marinatą keptai žuviai reikia dėti daugiau nei atrodo, turi būti stiproka rūgštelė.

Ir dar šitą kiekvienais metais darau:

ŽIEMOS GELĖ
7 koncervuotu ananasu griezineliai
4 silkiu file
0,5 poro
3-4 marinuoti agurkai
3 saukstai majonezo
7 mazi pomidoreliai
zaliu petrazoliu lapeliu
silkiu file supjaustome nedideliais gabaleliais ir sudedame i dubeni.
suberiame poro griezinelius, agurku kubelius, idedame majoneza ir ismaisome.
i lekste dedame ananasu griezinelius, ant ju dedame silkiu salotas ir papuosiame pomidoreliais bei petrazoliu sakelemis.
Iš tiesų, kas prisibijo, majonezo galima ir nedėti, esu darius ir taip - tikrai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rubineli: 22 gruodžio 2010 - 23:10
Mergaites,o ypac Zemaites nepamirstam CIBULYNES biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgina77 @ 2010 12 23, 00:27)
Mergaites,o ypac Zemaites nepamirstam CIBULYNES  biggrin.gif  thumbup.gif


nepamirstam nepamirstam thumbup.gif tik kur ta silkes galva sudegint doh.gif pas tevus tai zidiny sudegindavom, o namie nelabai yra kur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(leone @ 2010 12 09, 14:44)
darau tokią silkę plius dar įdedu pamirkytų razinų smile.gif bet viską ant silkės dedu, kai visiškai atvėsta smile.gif
Papildyta:
kaip tikra žemaitė papildysiu, dar kai kurie dalim maišo su linų sėmenimis smile.gif

as ir darysiu kanapes siais metais, nes tai neatsiejamas valgis ant kuciu stalo zemaitije, o kadangi vyro seima is Vilniaus ir ju gyvenime neragave, uo labiau norisi padaryt smile.gif jei nepatiks viena suvalgysiu, nes jos labai labai skanu
Atsakyti