Pupelių kamuoliukai.
reikės pupelių virtų,pusė kg{500g}
stiklinės išgliaudytų graikinių riešutų,
3skilteliu česnako{kas mėgsta galima ir daugiau}
petražolių gumbelių,
pora nedidelių svogūnų{galima naudoti porą}
šiek tiek šafrano miltelių,
aliejaus,kalendrų,pipirų druskos
Pupelessumalti kartu su riešutais,česnakais,smulkintais porais,arba svogūnais,petražlėmis,įmaišykite smulkiai kapotų kalendrų,šafrano,druskos,pipirų
Iš gautos masės padarykite kamuoliukus.
Man teko valgyti tuos kamuoliukus kurių viduje buvo įdėta pakepintas svogūnas,paprika.
Galima valgyti tiesiog vienus,galima valgyti su aliejaus svogūno padažu.
Man skanu su grybų sultiniu.
QUOTE(Dukis @ 2010 12 17, 18:11)
Dedu ir as viena tinginio receptuka Kucioms
Perlinių kruopų užkandėlė Kūčių stalui
Perlinių kruopų užkandėlė Kūčių stalui
Dukis, dėkui, priminei, darydavom kažkada tokią saldžią užkandą su perlinėm kruopom, medum, riešutai dar berods. reiks išmėgint ir šitą, gaivią!
Moja, Šarūne, fantastika!!!! ačiū, jau tikrai turiu iš ko rinktis, ką gamint Kūčioms, nes pirmą kartą Kūčias valgysim ir pas uošvius, o ir pas tėvus jau kaip svečiai važiuosim
as zadu sias gaminti salotas , patieksiu karsta su juoda duona ir darysiu is mazesnes normos.
Darzoviu ir perliniu kruopu misraine
1kg perliniu kruopu
1kg svogunu
1kg pomidoru
1kg morku
1kg agurku
0,5 l aliejaus ,druskos , 300 gramu cukraus
0,5stiklines acto ,kitu prieskoniu jei reikia pagal skoni
Atskirai issivirti perlines kruopas.Morkas susitarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje. Svogunus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti ir viska sudeti i dideli puoda ir virti . Reikia maisyti kad neprisviltu ir ant galo sudeti prieskonius,acta ,alieju ir dar truputi 5 min pavirti . Deti i stiklainius ir laikyti greitam sunaudojimui saldytuve arba vakuoti ir deti ziemai!
recepta radau kazkur internete.
Darzoviu ir perliniu kruopu misraine
1kg perliniu kruopu
1kg svogunu
1kg pomidoru
1kg morku
1kg agurku
0,5 l aliejaus ,druskos , 300 gramu cukraus
0,5stiklines acto ,kitu prieskoniu jei reikia pagal skoni
Atskirai issivirti perlines kruopas.Morkas susitarkuoti burokine tarka ir apkepti aliejuje. Svogunus,pomidorus,agurkus smulkiai supjaustyti ir viska sudeti i dideli puoda ir virti . Reikia maisyti kad neprisviltu ir ant galo sudeti prieskonius,acta ,alieju ir dar truputi 5 min pavirti . Deti i stiklainius ir laikyti greitam sunaudojimui saldytuve arba vakuoti ir deti ziemai!
recepta radau kazkur internete.
QUOTE(Dukis @ 2010 12 17, 18:11)
Dedu ir as viena tinginio receptuka Kucioms
Perlinių kruopų užkandėlė Kūčių stalui
Labai nemėgstu vargti su visokiom tešloj ar kitaip apkeptom žuvim, tai galvojau, ką čia tokio prigaminti Kūčioms, kad būtų maisto ir nereiktų žuvies kepti:) Vienas iš sugalvotų patiekalų, toks pusiau lietuviškas, pusiau nelabai, nes reikės:
lietuviškų perlinių kruopų
lietuviško svogūno
agurkų
nelietuviškų apelsinų
alyvuogių aliejaus
džiovintų grybų (nebūtinai)
Kruopų nemirkom, tiesiog perskalaujam ir išverdam pasūdytam vandeny, kad tokios būtų normaliai jau kramtomos, bet nepervirtos, tokios al dente. Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną (geriau 2), kas turi, netingi ir negaili, su džiovintais (aišku, jau išmirkytais ir apvirtais) baravykais (kas tingi, neturi, ar jau daug kitų patiekalų su tais džiovintais grybais prigalvojo, tai be jų) su druska ir pipiriukais, tada smulkiai smulkiai supjaustom agurką (odelę aišku nulupę prieš tai), sumaišom viską ir užpilam iš apelsino išspaustomis sultimis, sumaišytomis su alyvuogių aliejumi, druska ir pipiriukais. Tokia gaivi skani uzkanda gausis. Skanaus!
Perlinių kruopų užkandėlė Kūčių stalui
Labai nemėgstu vargti su visokiom tešloj ar kitaip apkeptom žuvim, tai galvojau, ką čia tokio prigaminti Kūčioms, kad būtų maisto ir nereiktų žuvies kepti:) Vienas iš sugalvotų patiekalų, toks pusiau lietuviškas, pusiau nelabai, nes reikės:
lietuviškų perlinių kruopų
lietuviško svogūno
agurkų
nelietuviškų apelsinų
alyvuogių aliejaus
džiovintų grybų (nebūtinai)
Kruopų nemirkom, tiesiog perskalaujam ir išverdam pasūdytam vandeny, kad tokios būtų normaliai jau kramtomos, bet nepervirtos, tokios al dente. Pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną (geriau 2), kas turi, netingi ir negaili, su džiovintais (aišku, jau išmirkytais ir apvirtais) baravykais (kas tingi, neturi, ar jau daug kitų patiekalų su tais džiovintais grybais prigalvojo, tai be jų) su druska ir pipiriukais, tada smulkiai smulkiai supjaustom agurką (odelę aišku nulupę prieš tai), sumaišom viską ir užpilam iš apelsino išspaustomis sultimis, sumaišytomis su alyvuogių aliejumi, druska ir pipiriukais. Tokia gaivi skani uzkanda gausis. Skanaus!
5domus receptas, reiks pam4ginti
QUOTE(emiliuxas @ 2010 12 21, 08:49)
as zadu sias gaminti salotas , patieksiu karsta su juoda duona ir darysiu is mazesnes normos.
Darzoviu ir perliniu kruopu misraine
Darzoviu ir perliniu kruopu misraine
Tikrai labai skani mišrainė, jau ne vieneri metai žiemai konservuoju
QUOTE(Kaciusss @ 2010 12 18, 01:06)
Sveikos,seimininkes gal galite pasidalinti receptukais,kaip ruosiate zuvyte Kuciu stalui? As visada kepdavau tradiciskai tesloje,o simet taip noretus kazka isbandyti naujo ir zinoma nesusimauti,kad netektu raudonuot prie kuciu stalo
Sveika, gal gali pasidalinti tuo tradiciniu recepteliu? noriu siemet kepti mazus zuvies kepsnelius tesloje
be visa ko, Moja ir Sarune, jus auksas viska issisaugojau ir tikrai bandysiu siemet pradziugint namiskius naujom idejom
kiekvienais metais susede prie stalo pasimeldziam ir plotkele lauziam, sieno po staltiese dedam (po to burimas is siaudo), pasidziaugiam kad visi sveiki, paminim senelius iskeliavusius anapilin.nakciai stalo nenudengiam.tradicijos.Bet niekada nesigincijam ar galima i salotas deti majonezo..
prasmingu svenciu visoms
QUOTE(mrs.ieva @ 2010 12 17, 19:52)
labas vakaras, gal galite pasakyti kur butu galima gauti daigintu kvieciu?
Ką skanaus gaminat su jais?
as grudus pati susidaiginau
turguj nusipirkau uz 50 ct stikline
pamirkaiu truputi vandenyje, perploviau
i lekste patiesiau trigubos merles piliau grudus, ant virsaus triguba merle
Palaisciau
per diena du kartus reik perplaust
sudygo per 3 dienas
isejo gal puse litro tu grudu
maksimoj prie darzoviu buna tie grudai uz maziciuka induka virs 2 lt mokesit
is to ka as padariu iseitu 10 tokiu
turguj nusipirkau uz 50 ct stikline
pamirkaiu truputi vandenyje, perploviau
i lekste patiesiau trigubos merles piliau grudus, ant virsaus triguba merle
Palaisciau
per diena du kartus reik perplaust
sudygo per 3 dienas
isejo gal puse litro tu grudu
maksimoj prie darzoviu buna tie grudai uz maziciuka induka virs 2 lt mokesit
is to ka as padariu iseitu 10 tokiu
sveikos gal galit papasakot kaip darot pyragelius su grybais is sluoksniuotos mantingos teslos, jei darot
QUOTE(lietuvaite001 @ 2010 12 21, 18:31)
Ką skanaus gaminat su jais?
dar is vaikystes atsimenu kad mama gamindavo tokias salotas: daiginti kvieciai, tarkuotas obuolys , truputi riesutu, medaus ir truputi citrinos sulciu.
QUOTE(emiliuxas @ 2010 12 21, 19:26)
dar is vaikystes atsimenu kad mama gamindavo tokias salotas: daiginti kvieciai, tarkuotas obuolys , truputi riesutu, medaus ir truputi citrinos sulciu.
Skamba skaniai
Kokių riešutų?
sveikos mamytes,
gal galite pasidalinti cibulynes receptu ? niekada nesu dariusi, tai neisivaizduoju, kaip ji turi buti gaminama.
gal galite pasidalinti cibulynes receptu ? niekada nesu dariusi, tai neisivaizduoju, kaip ji turi buti gaminama.