Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

QUOTE(Monica @ 2009 12 29, 21:30)
Ryt užsakysiu aš santalo ea, bet jis iš N. Kaledonijos (kaip beje ir KN), tai lot. pav. kiek kitoks. Tikras santal album yra iš indijos, dar Šri lankoj yra, ir be proto brangus, o iš N kaledonijos galima būtų vertinti kaip 2 pagal gerumą. kvepia analogiškai, na ne identiškai, bet tikrai paskaytum, kad santalas.

KN parduodamas santalum album. Tai baltasis santalas, o tikrasis tai ne tas pats? Ar iš kitos vietos tik, bet tas pats? Nes verčiasi tai teisingai santalum album - baltasis santalas.
O kiek jis kainuos?
Žiūriu, nusikelia man tas siuntimas iki nežinomybės, nes daug gerų prekių yra, kurios dar neatvažiavo.
Atsakyti
pasitobulinau mimozų vašką ir gavosi super duper thumbup.gif Pridėjau papildomai rožių eliksyro, simondsijų - skystų aliejų teko apie 60-70 proc. Išėjo ir kvepalas, ir lūpoms balzamas tuo pačiu cool.gif Išsitepiau lūpas, tai kaip smagiai kvepia panosėje dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evut @ 2009 12 29, 22:34)
KN parduodamas santalum album. Tai baltasis santalas, o tikrasis tai ne tas pats?

Bet KN santalo kilmės šalis-N. kaledonija cool.gif , o iš ten kilęs santalo porūšis vadinamas austrokaledoniniu. Kiek aš sugebėjau rasti , tai tik Indijoje ir Šri lankoje daromas tikrasis santal album ea. Buvau aš anksčiau pirkusi santalą iš vanuatu, irgi rašė, kad album, dabar radau info, kad visgi iš vanuatu irgi austrokaledoninis. Manau, mano irgi bus toks pat santalas kaip KN (gal net iš to pačio tiekėjo ir įsigysiu), bet visgi jis vadinsis ne album.

Katuti, kaip smagu, kad gerai gavosi rolleyes.gif O mimozos kvapas nors keik jaučiasi? po švenčių ir aš būtinai ką nors sukurpsiu bigsmile.gif Būtų gerai, jei ir Bitutė čia parašytų savo pavykusio balzamo su rožių vašku receptą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 12 30, 11:09)
Katuti, kaip smagu, kad gerai gavosi rolleyes.gif O mimozos kvapas nors keik jaučiasi? po švenčių ir aš būtinai ką nors sukurpsiu bigsmile.gif

jaučiasi drinks_cheers.gif Betgi dėjau ir kitų kvapų po lašelį, norėjau, kad gėliškas gautųsi: rožmedžio, pelargonijų EA, magnolijų lašelį, dar rožių eliksyro. Bus balansuojanti terapija nuolatos biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, pagelbėkit unsure.gif 4u.gif

Noriu MB pagydyti nuo peršalimo (prasideda bronchitas, užgulusi nosis, bendra savijauta labai prasta, temp. neturi arba ji nedidelė), griebiamės įv. natūr. priemonių, noriu įtraukti ir EA į procesą. Patarkit, ką galėčiau padaryti su iš Monicos įsigytais vaist. šalavijų, niaoulio, Mėtos citrinų, rozmarinų, čiobrelių EA 4u.gif Gal kokį masažą (turiu masaž. kremo, palašinčiau EA dar) ar skalaut burną, ar į vonią pilt, ar garint namie 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Tiesiog nežinau, kuriuos geriau pasirinkti ir kokiom proporcijom... Na tik šalavijai tikrai žinau, jog geras reikalas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 12 30, 12:31)
Noriu MB pagydyti nuo peršalimo (prasideda bronchitas, užgulusi nosis, bendra savijauta labai prasta, temp. neturi arba ji nedidelė), griebiamės įv. natūr. priemonių, noriu įtraukti ir EA į procesą. Patarkit, ką galėčiau padaryti su iš Monicos įsigytais vaist. šalavijų, niaoulio, Mėtos citrinų, rozmarinų, čiobrelių EA 4u.gif Gal kokį masažą (turiu masaž. kremo, palašinčiau EA dar) ar skalaut burną, ar į vonią pilt, ar garint namie 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Orą pradezinfekuoti geriausiai matyt su šalavijais ar rozmarinu (turi gi garintuvą).Toliau tegu skalauna gerklę su ea (šalav, čiobrelius, naioulį pakaitom), kokius 3 lašus į stiklinę vandens. 1 lašas ea į st.vandens tinka ir nosiai praplauti (niaouliu pvz). jei nėra tempos, tai l. gerai pakvėpuoti garais. Gali vėlgi kaitalioti šalav, rozmar., čiobrelius, naioulį, gali maišyt po 2 ea. Vonios man rodos jau per vėlu. Į masažo mišinį įlašink 1) šalav. ar 2) rozmar+niaoulį (sinergija),3) čiobrelius. Man rodos geriau perdaug ea nemaišyti. na ir aišku reik gerti daug šiltų arbatų, vit. C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monica: 30 gruodžio 2009 - 13:32
Kokia faina tema, tik šiandien užmačiau 4u.gif

Pasipasakosiu aš apie savo receptuką, nežinau kodėl čia dauguma bijo eksperimentuoti be tikslaus recepto, bet aš kažkaip visai nebijau, ir va Kalėdom dovanų padariau labai skaniai kvepiančius ir minkštinančius lūpų balzamus, dėjau plius minus visko iš akies (bičių vaško, jojobos aliejaus, pora lašu ricinos aliejaus, po truputi sviestmedžio ir kakavos sviestų, ir dėl kvapo vanilės fitolio ir kakavos absoliuto pora lašų) textūra gavosi gera, naudoju ir sau dabar, viskas čiki, tik vienas klausimukas - tas kakavos absoliutas rudas, ir jis visame alieju mišinyje neištirpo - nesusimaišė su bendra mase, tik suskilo į labai mažus "rutuliukus" ir nusėdo dugne (bet kvapas niekur nedingo). Gal reikia kažkaip temperatūras suvienodinti, ar kaip kad masė visiškai vientisa būtų?

Ir taip pat iš likučio sviestmedžio sviesto, susimakalavau kuno sviestą. Dėjau apie 15-20ml sviestmedžio, bičių vaško, jojobos aliejaus, šiek tiek abrikosų kauliukų aliejaus (supyliau likutį), gabaliuką kakavos sviesto, ir raudonų apelsinų ea, vanilės fitolio ir kakavos absoliuto. kvapelis tai superinis - žiemiškas, o drėkinimas - pasaka. thumbup.gif Textūra gavosi kietoką, sustengo iki sviesto masės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasucci: 30 gruodžio 2009 - 15:25
QUOTE(Summer-In-Paris @ 2009 12 30, 12:31)
Na tik šalavijai tikrai žinau, jog geras reikalas blush2.gif

Aromaterapijoj nuo A iki Ž rašo, kad jie kai kam net euforiją sukelia lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasucci @ 2009 12 30, 15:24)
tas kakavos absoliutas rudas, ir jis visame alieju mišinyje neištirpo - nesusimaišė su bendra mase, tik suskilo į labai mažus "rutuliukus" ir nusėdo dugne (bet kvapas niekur nedingo). Gal reikia kažkaip temperatūras suvienodinti, ar kaip kad masė visiškai vientisa būtų?

man ir tas pats drinks_cheers.gif Ir abejoju, kad ką nors pakeisim, nes bent pas mane masės buvo tiek, kiek reikia vos vienam balzamui. Jis visas teliūskavosi dubenėlyje, kuriame ir kremą kartais maišau, o tai apimties prasme tikrai daugiau. Ir viskas ištirpę buvo kuo puikiausiai, bet absoliutas vistiek "sėdo" į dugną. Tikriausiai reikia su tuo susitaikyti ir viskas wink.gif
Atsakyti
O kaip, merginos, jūs namie gamindamos kremukus, nustatote, kada aliejinės ir vandeninės fazės jau vienodų temperatūtų g.gif Ar matuojate kokiu spec. termometru, ar kokiu kitu būdu susiprantat?? unsure.gif
Atsakyti
jei turi termometrą, tai matuok su juo žinoma smile.gif Aš iš akies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 30, 16:30)
Aromaterapijoj nuo A iki Ž rašo, kad jie kai kam net euforiją sukelia  lotuliukas.gif

Jau pasinaudojau patarimais, visi namai šalavijais kvepia thumbup.gif Nuostabus kvapas, iš pradžių nusipirkus lyg neatrodė taip smile.gif Aromabalt.lt skaičiau, kad labai gerai tinka su citrinų EA maišyti, reikės pabandyti.

Ačiū, Monica, labai už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

Sedziu parduotuveleje ir kraunuosi prekes i krepseli blush2.gif . Monica, kada turesit Jojobos aliejaus?
Dar noriu issirinkti koki eterini alieju plauku stiprinimui. Esu turejusi rozmarina is KN, bet dabar noriu del ivairoves ko kito. Ziuriu i kedru EA. Gal galit apibudinti jo kvapa, ar panasus, pvz. i eikaliptu ea? Beje, ar spinduliniu eukaliptu ea tinka plaukams?

Atsakyti