Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

as tai su tokiu klausimu ax.gif kadangi odai nelabai patiko roziu hidrolatas, tai as ji jau baigiu sugerti biggrin.gif o geriu karta i diena po stikline vandens ismaisius sauksteli hidrolato. Monica, ar gerai darau? 4u.gif gal reiktu daugiau? g.gif galvoju dar pratesti gerima ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuta: 29 gruodžio 2009 - 10:52
QUOTE(aaam @ 2009 12 28, 22:29)
sveikos  4u.gif
baiginėju savo kedrų hidrolatą iš KN (kuris jau net ir sausinti odą šiek tiek pradėjo  verysad.gif  ) ir noriu kažko naujo jam pakeisti, bet nežinau, kas geriausiai tiktų. mano oda dabar turbūt mišri, šiek tiek linkusi į bėrimus, o nosies srityje ryškūs kapiliarai.

Siūlyčiau šlamučius (jei stiproko kvapo nesibaidot) arba hamamelį. Jie abu tinka esant kuperozei, piešuždegiminiai.

QUOTE(Chippie @ 2009 12 28, 23:54)
noriu pasidaryti sokoladini ar kakavos krema kunui.
turiu kakavos sviesto, avokadu aliejuas is SP, vaniles fitolio, ersketroziu aliejaus, campaku hidrolato, gintaro milteliu, jei ko truks galiu nusipirkti  ax.gif
Beje, kiek laiko ir kur laikyti, naminem salygom pagamintus kremus??

Neturint vaško ar emuls. vaško kremuko nepadarysi. Gali pasidaryti kūno sviestą.Gaila, kad kakavos absol. neturi, ar turi? jis šokolado kvapą suteiktų. Iš esamų priemonių, kad bent kažkiek kakavos aromatas jaustųsi, dėčiau kakavos sviesto, vanilės fitolio ir erškėtr. al. Deja tikslių proporcijų nepasakysiu, pati darydama nusprėsi, kokia tau konsistencija priimtinesnė.Gali bandyti 50 proc. kakavos, 10-15 prc. vanilės ir apie 30 proc. erškėtr. , jei negaila. Avokado nesiūlau, nes jo stiprokas kvapas ir spalva žalia, čia tiktų vietoj erškėtr. jojoba, migdolai ar pan. nepretenzingas aliejus. Jei turi galim. įsigyti vaško, tai tada kremo receptą sukurpčiau.

QUOTE(Bitute32 @ 2009 12 29, 09:31)
Isigijau roziu vasko AromaNatural, kaip jis man patinka  wub.gif
Noreciau susimeistrauti ranku krema, bet nezinau kaip  unsure.gif
Gal kas ranku kremo recepta pasufleruotu?  blush2.gif

O tu kokio vaško turi?
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 12 29, 12:14)
O tu kokio vaško turi?

pasikartoju : roziu ir mimozu rolleyes.gif daugiau jokio absoliuciai schmoll.gif
patikslinu : Rosa Gallica tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitute32: 29 gruodžio 2009 - 11:20
QUOTE(katutis @ 2009 12 29, 09:48)
man labai patiko mimozų vaškas  drinks_cheers.gif Vakar konstravau kvepalus, tai padariau išvadą, kad skysto aliejaus reikia pilti 50 ir daugiau procentų, palyginti su vaško kiekiu  g.gif Nes aš pyliau 50 proc., sustingo ir pasidarė kietas. Gal perdarysiu  biggrin.gif Bet kvapas kaip patinka  wub.gif

ir nesitepa? nes pvz lūpų balzams būna kietas, bet gan lengvai tepasi.

QUOTE(Bitute32 @ 2009 12 29, 10:09)
O as vakar istirpinau gabaleli roziu vakso ir meginau teptis ant ranku , o jis sustingo kaip mat ir vel tapo vasku lotuliukas.gif ,

taigi sakiau, kad reikia su aliejumi maišyti, dėl ne mažiau kaip 50 proc. skysto aliejaus (katutis jau atrado proporcijas 4u.gif )

O aš pasitepiau grynu rožių vašku, kur skystą turiu. jo vos ne kremo konsistenciją, tai galima ir gryną tepti bigsmile.gif

QUOTE(agnuta @ 2009 12 29, 10:44)
as tai su tokiu klausimu ax.gif kadangi odai nelabai patiko roziu hidrolatas, tai as ji jau baigiu sugerti biggrin.gif o geriu karta i diena po stikline vandens ismaisius sauksteli hidrolato. Monica, ar gerai darau? 4u.gif gal reiktu daugiau? g.gif galvoju dar pratesti gerima ax.gif

O kas odai negerai? sausina? tu glicerino neturi?Jis padrėkintų, ir galėtum veidui naudoti. Gerti aišku, kad tinka ir sveika. 1 mažo š. mažokai, 1 vagomą š. gali pilti į 1 stiklinę. Aš asmeniškai pastebėjau, kad hidrolatas yra žymiai švelnesnis nei rožių arbata, kuriai pasidaryti gal 0,5 g. rožių užtenka, jei stiprios nemėgsti.
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2009 12 29, 12:25)
O aš pasitepiau grynu rožių vašku, kur skystą turiu. jo vos ne kremo konsistenciją, tai galima ir gryną tepti bigsmile.gif

Tuomet man reikia ir to kur skystesnis bigsmile.gif
Na matyt kad sakei kaip reikia maisyti, bet as is tos euforijos
nuo roziu vasko aromato nenugirdau doh.gif lotuliukas.gif o jeigu dar
sumaisyti ta vaska su vanile eliksyru seazmu aliejuje, turbut tiesiai i Nirvana
patektum bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitute32: 29 gruodžio 2009 - 11:29
QUOTE(Monica @ 2009 12 29, 11:25)
ir nesitepa? nes pvz lūpų balzams būna kietas, bet gan lengvai tepasi.

tepasi, bet tikrai reikėjo simondsijų nepaskūpinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2009 12 29, 10:18)
monica, ar galima pvz.i molio kauke det roziu ziedlapiu milteliu ir apelsinu ar pelargoniju ea?baigiu jau savo molio kauke, tai ziurineju ko reikia biggrin.gif

Visus miltelius gali dėti į molio kaukę. šiaip jei dėsi rožių milt, siūlyčiau dėti pelargonijų ea, apelsino nedėk, juos geriau atskirai kitąkart dėk. Rožės ir pelarg-moteriškos gėlės, reguliuojančiai veikia, tai manyčiau apelsino ir nereikia.

bitute
, gal tu geriau daryk ne kremą, o rankų sviestą (be vandens fazės). Nes jei nesi dariusi su vašku kremo, tai nemaža tikimybė, kad gali nesigauti... Su emulsiniu žymiai paprasčiau, juos galima ir derinti (emuls+paprastą vašką) Sviestą tai paprasta daryti: vandens vonelėje išlydyk vašką (kokius 3 g.) ir aliejų įv. primaišyk apie 30 ml.
Kaip gaminti su vandens faze, gan detaliai aprašiau čia prie receptų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monica: 29 gruodžio 2009 - 11:34
Dekui, Monica, man rodos as nuo balzamo ir pradesiu, rytoj parasysiu kaip sekesi rolleyes.gif
Atsakyti
gundausi rasulo moliu biggrin.gif kaip pasiskaiciau nat.kos.gam, tai ji galima vietoj prausiklio naudot paprasciausiai sumaisius moli su vendeniu delne? blush2.gif
Atsakyti
Na ir gera temuke radau as cia bigsmile.gif labai noreciau pasidaryti sau kremuka veidui - sausai odai ax.gif gal koki receptuka parasytumet-buciau labai dekinga rolleyes.gif
Atsakyti
O aš norėčiau pasiteirauti, ką būtų galima lašinti į medaus ir druskos šveitiklį norint pamaitinti ir sudrėkinti išsausėjusią kūno odą.
Ir kas tiktų vyresnio amžiaus mot. pigmentinėm dėmelėm šviesinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2009 12 29, 15:23)
gundausi rasulo moliu biggrin.gif kaip pasiskaiciau nat.kos.gam, tai ji galima vietoj prausiklio naudot paprasciausiai sumaisius moli su vendeniu delne? blush2.gif

taip drinks_cheers.gif

QUOTE(PaneleKiausiniene @ 2009 12 29, 15:43)
O aš norėčiau pasiteirauti, ką būtų galima lašinti į medaus ir druskos šveitiklį norint pamaitinti ir sudrėkinti išsausėjusią kūno odą.

kad ir alyvuogių aliejaus mirksiukas.gif
Atsakyti