taip, su rozmarinų hidrolatu. Teks jį aukoti plaukams, nors išgerti norėjau Pilsiu glicerino, dėl EA dar neapsisprendžiau - teks vakare pasivartyti knygas, apžiūrėti aruodus Nežinau dar irgi, ar verta, pvz, kokių šilko miltelių įberti į tokį gaminį
Monica, o tokį dalyką reiktų kažkaip konservuoti, kaip dėl laikymo šaldytuve?
nežinau, ar atkreipėt dėmesį, yra AromaNatural toks konservantas naticidas, kvepiantis migdolais? Vien dėl švelnaus to kvapo norisi jo įlašinti
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 11:02)
taip, su rozmarinų hidrolatu. Teks jį aukoti plaukams, nors išgerti norėjau
O jį purkšį ant šlapių plaukų? Šaknis ar visą plauką? Galvoju gal į tokį gėrį galima ir aloe sulčių įmaišyti, tada būtų vienas purškaliukas plaukams, kad mažiau riebaluotūsi ir tuo pačiu atgaivintų, pamaitintų plaukus Beje, ar pantenolis gerai tirpsta vandenyje? Jį rekomenduojama dėti į tuos gaminius, kurie ilgiau pabūna ant plaukų, tai tokiam praturtintame hidrolate gal pats tas būtų Gi nereikia perskalauti po jo?
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 12:03)
aš jo nepurkšiu - tepsiu šaknis, o kiek liks ant rankų - sutepsiu į plaukus Ir daryti žadu į tą pati Weledos buteliuką, kuris nepurškia. Aloe tikriausiai nedėsiu, kad kuo ilgiau man išstovėtų
turėtame vandenyje aš B5 išsitirpinau gerai ir man patiko. Kadangi skysto dar pavyko nugriebt, kol buvo, tai dabar skystą dėsiu
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 12:13)
aš jo nepurkšiu - tepsiu šaknis, o kiek liks ant rankų - sutepsiu į plaukus Ir daryti žadu į tą pati Weledos buteliuką, kuris nepurškia. Aloe tikriausiai nedėsiu, kad kuo ilgiau man išstovėtų
turėtame vandenyje aš B5 išsitirpinau gerai ir man patiko. Kadangi skysto dar pavyko nugriebt, kol buvo, tai dabar skystą dėsiu
Aišku na gal ir man reikėtų plaukus kuo nors palepinti, bet aš gal dėčiau aloe, tik mažą kiekį reiktų daryti, kad nesugestų
prasysiu konsultacijos
bandau issirinkti plaukams eteriniu, mano plaukai plonoki, saknys riebios, jei nepriziuriu islenda seboreja, noriu daugiau ir ilgesniu plauku
radau, kad augimui skatinti tinka sie:
šalavijas - raso, gali tamsinti kiek tame tiesos
bazilikas
lauras
varnalėša
arbatmedis - pleiskanoms naikinti
pipirmėtė - gerai paskatinti sausų plaukų augima
citrinų greipfutų - riebiems plaukams, meginau apelsinus rodes kaip nelabai isplauti plaukai
levandų
kaip geriau po viena lasinti i aliejaus kaukes ar darytis koki misini
pvz radau toki recepta:
8 Drops of Myrtle
8 Drops Lavender
8 Drops of Rosemary Verbenone
16 Drops Carrot Root
ir dar veidui noretusi kokio bazinio plius eterinio, mano snukutis misrios odos, su kapiliaru apraiskomis, instiriuku ir spuogeliu buna, kartais papleiskanoja tokia truputi egzemine skaitau kad lyg ir tiktu petrazoliu ea ir ersketuogiu arba nakvisu aliejus, ar jie tarpusavyje nesipyksta?
apie miltukus skaitau bet visai galva susisuks nieko nebeissirinksiu
bandau issirinkti plaukams eteriniu, mano plaukai plonoki, saknys riebios, jei nepriziuriu islenda seboreja, noriu daugiau ir ilgesniu plauku
bazilikas
lauras
varnalėša
citrinų greipfutų - riebiems plaukams, meginau apelsinus rodes kaip nelabai isplauti plaukai
levandų
kaip geriau po viena lasinti i aliejaus kaukes ar darytis koki misini
pvz radau toki recepta:
8 Drops of Myrtle
8 Drops Lavender
8 Drops of Rosemary Verbenone
16 Drops Carrot Root
ir dar veidui noretusi kokio bazinio plius eterinio, mano snukutis misrios odos, su kapiliaru apraiskomis, instiriuku ir spuogeliu buna, kartais papleiskanoja tokia truputi egzemine skaitau kad lyg ir tiktu petrazoliu ea ir ersketuogiu arba nakvisu aliejus, ar jie tarpusavyje nesipyksta?
apie miltukus skaitau bet visai galva susisuks nieko nebeissirinksiu
QUOTE(Odora @ 2010 01 26, 13:04)
bazilikas
lauras
varnalėša
levandų
bazilikas
lauras
varnalėša
levandų
Monica kažkada vardino EA, skatinančius plaukų augimą. Be tavo išvardintų dar tinka kedrų, kiparisų, morkų sėklų, germ. ramunėlių, muskatų, petitgreinas
QUOTE(Satura @ 2010 01 26, 11:02)
Monica, o tokį dalyką reiktų kažkaip konservuoti, kaip dėl laikymo šaldytuve?
o kam konservuoti? gi nieko tokio gendančio nedėsi.
QUOTE(bryyla @ 2010 01 26, 12:03)
O jį purkšį ant šlapių plaukų? Šaknis ar visą plauką? Galvoju gal į tokį gėrį galima ir aloe sulčių įmaišyti, tada būtų vienas purškaliukas plaukams, kad mažiau riebaluotūsi ir tuo pačiu atgaivintų, pamaitintų plaukus Beje, ar pantenolis gerai tirpsta vandenyje?
jo, aloe sultis gali dėti, perskalauti nereikia. Pantenolis tirpsta gerai.
QUOTE(Odora @ 2010 01 26, 13:04)
prasysiu konsultacijos
Bryyka nemažai pavardino, bet berods rozmarinų ea kažkaip liko nepaminėtas. Tikriausia jį pirmiausia siūlyčiau bandyti. dar galima levandas+ muskat. šalaviją.
Veidui dar galėtum kiparisų, pelargonijų, rožmedžio ea naudoti ir net rožes... Erškėtr. aliejus yra gerai, nakvišos nuo egzemos neblogai turėtų būti.
KAip reiketu naudoti arbatmedzio ea nuo puslelines? Kazkaip nepavyko man... Uztepiau ryte - vos tik pradejo kilt, dar koki karta dienos begyje patepiau... po nakties atsikeliau su "isnesta" lupa, net abiem, bet atsikelus greit issivaiksciojo tas paburkimas ir nepasakyciau, kad greit uzgytu tos pusleles... gal per retai tepiau, gal per daug
QUOTE(Monica @ 2010 01 26, 15:17)
Bryyka nemažai pavardino, bet berods rozmarinų ea kažkaip liko nepaminėtas. Tikriausia jį pirmiausia siūlyčiau bandyti. dar galima levandas+ muskat. šalaviją.
Veidui dar galėtum kiparisų, pelargonijų, rožmedžio ea naudoti ir net rožes... Erškėtr. aliejus yra gerai, nakvišos nuo egzemos neblogai turėtų būti.
rozmarina jau ilgokai naudojau, noreciau pakeisti galvoju gal yra koks kitas number 1
o kokie kvapai muskatinio salavijo ir rozmedzio ea?
kazkaip eterinius man sunku issirinkti neapuoscius
QUOTE(Odora @ 2010 01 26, 16:09)
o kokie kvapai muskatinio salavijo ir rozmedzio ea?
pasakysiu subjektyviai, gal padės apsispręsti: šalavijas man toks prie gaivių vyriškų kvapų. Tvirtas, aiškus, malonus. O rožmedis tai ne tas pats, kas rožės - man atrodo, kad šitas kvapas patiktų ir tom, kurios nelabai su rožėmis draugauja. Toks gėliškas, švelnus, bet ir charakterio truputį turi
nenori pati pauostyti nuvažiavus?
giedrulia77, gal per retai patepei? Arba tau tiesiog negydo arbatmedis... Nors vistik man atrodo retokas pats tepimas
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.