Su šventėm!
Monica, gal turi receptą kaip pasigaminti kvepaliukus?
Vaško turiu, eterinių, turiu... Gal kas išeitų..
QUOTE(Manija69 @ 2009 12 27, 18:32)
Su šventėm!
yra tų receptukų, bet kad čia l, skonio dalykas, realiai gi kiekv. skirtingi kvapai gali patikti. Palominai labiau patiko ne vaškiniai kvepalai, o aliejiniai berods. Aš ir spiritinius pasidariau, juos galima gi ir ant drabužių, plaukų pasipurkšti.
Įdedu 1 rec., kurio ingredientus lyg ir turi
"Mata hari"
Ylang - 1 kavos šaukštelis, realiai nelb žinau, kiek, gal bandyk kokius max 20 l. galėsi pridėti vėlaiu daugiau, pačiulė - 15 l, santalas - 15 l; jazmino - 5 l; rožės - 5 l.
Spiritas ar degtinė 2 valgomi š, apie 30 ml:
distil. vanduo- 2 kavos š., glicerinas - 1/4 kavos š.
Viską sumaišyti 60 ml buteliuke . Suplakus laikyti 2-6 mėn. Pradinis kvapas visia ne toks, kaip subrendęs . Šaltinis: "La Bible de l'aromathйrapie" de Nerys Purchon
Ilgokai laukti
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2009 12 27, 11:34)
Noriu paklausti, kokie ea padeda nuimsi nerimą, sumažinti įtampą
Tokį receptą radau nuo nerimo:
Vidinis vartojimas:
Verbenos hidr. 1 kavos šaukštelį į stiklinę šilto vandens 2-3 k. per
Išoriškai:
mairūno ea - 2 l,levandos - 2 l.
Masažuoti kulnuose esančią širdies zoną (inete susirasi) 2-3 k. per d.
Trukmė-pagal būklę. Šaltinis "L'Hydrolatherapie, therapie des eaux florales" Lydia Bosson
Dar gerai yra nerolio ea, ta pati Bosson, rekomenduoja elemi uostyti.
o levanda nepadeda?
Dar galima bergamotę, pelargoniją, mandariną bandyti.
QUOTE(Monica @ 2009 12 27, 20:07)
yra tų receptukų, bet kad čia l, skonio dalykas, realiai gi kiekv. skirtingi kvapai gali patikti. Palominai labiau patiko ne vaškiniai kvepalai, o aliejiniai berods. Aš ir spiritinius pasidariau, juos galima gi ir ant drabužių, plaukų pasipurkšti.
Ilgokai laukti
Ilgokai laukti
Dėl kvapų tai net neabejoju, man pats procesas svarbu.
O jei su vašku daryti, jį reikia ištirpinti pirmiausia, o paskui jau dėti kitas medžiagas?
QUOTE(Manija69 @ 2009 12 27, 19:41)
O jei su vašku daryti, jį reikia ištirpinti pirmiausia, o paskui jau dėti kitas medžiagas?
Vašką reikia istirpinti, dėti dar baz. aliejaus (jojoba geriausia), nes kitaip gi nesiteps, o po to ea lasinti. O tiesiog skystų aliejinių nenori?
QUOTE(Monica @ 2009 12 27, 21:00)
Vašką reikia istirpinti, dėti dar baz. aliejaus (jojoba geriausia), nes kitaip gi nesiteps, o po to ea lasinti. O tiesiog skystų aliejinių nenori?
Turi omeny, ar nenoriu tik ea sumaišyti?
Ką naudoti esant strijoms?
Jei ne paslaptis, kokie tolimesni AromaNatural planai, gal kokių naujovių bus?
Ar tebeprekiaujate aloe sultimis?
Jei ne paslaptis, kokie tolimesni AromaNatural planai, gal kokių naujovių bus?
Ar tebeprekiaujate aloe sultimis?
O aš labai norėčiau daugiau informacijos apie gėlių vaškus Monica, kai turėsi laiko gal galėtum papasakot apie juos plačiau
QUOTE(Monica @ 2009 12 27, 19:07)
Tokį receptą radau nuo nerimo:
Vidinis vartojimas:
Išoriškai:
Trukmė-pagal būklę. Šaltinis "L'Hydrolatherapie, therapie des eaux florales" Lydia Bosson
o levanda nepadeda?
Vidinis vartojimas:
Išoriškai:
o levanda nepadeda?
Reikės bandyti pauostinėti mairūną ir visų rūšių levandas, gal kuri patiks, bet šiaip man net migrena nuo jų prasideda, o bergamotes, pelargonijas, mandarinus bandžiau, nelabai pastebiu poveikį, turbūt stipri forma to nerimo
Bus įdomu su Nerolio, Bossom ir Elemi kvapais susipažinti
QUOTE(ernesin @ 2009 12 27, 21:53)
Reikės bandyti pauostinėti mairūną ir visų rūšių levandas, gal kuri patiks, bet šiaip man net migrena nuo jų prasideda, o bergamotes, pelargonijas, mandarinus bandžiau, nelabai pastebiu poveikį, turbūt stipri forma to nerimo
Bus įdomu su Nerolio, Bossom ir Elemi kvapais susipažinti
Bosson tai prancūzė autorė, neaiškiai parašiau O ramunėlių nebandei? jos ir ramina, gal labiau patiktų kvapas nei levandų Gal rimtai tau reiktų pagerti hidrolato, ar šiaip kokių žolyčių Vonios su ea turėtų gerai veikti.
Fuksija, strijas galima tik pabalinti. Iš ea mandarinas neblogai, tamanų, erškėtrožių al. irgi. Naujienų tikrai bus, tik iš JAV eina ilgokai. Turėsiu aloe miltelius, sulčių greitu metu -ne. O kokių naujovių pageidautumėt?
Dėl gėlių vaškų, pati dar jų nebandžiau, neprisiruošiu Daugiau nei aprašymuose nepasakysiu. Manau, kad kvapniems veido, kūno kremams jie puikiai tinka, ypač, kas vengia ea (pvz nėščios). Bandysiu pasidaryti vaškinius kvepalus (reikia dar jojobos al. įdėti), galimaa dar kokių ea pridėti.
QUOTE(Monica @ 2009 12 27, 22:12)
Bosson tai prancūzė autorė, neaiškiai parašiau O ramunėlių nebandei? jos ir ramina, gal labiau patiktų kvapas nei levandų Gal rimtai tau reiktų pagerti hidrolato, ar šiaip kokių žolyčių Vonios su ea turėtų gerai veikti.
Ne ramunėlių nebandžiusiu, irgi reikia įtraukti į sąrašiuką
Na iš geriamų, tai kai jau sunki situacija geriu kapsules Neuro-3, šalavijų, mėtų, melisų arbatas. Voniose neguliu, tai nepritaikomas variantas, tai ir bandau dar kokį ea atrasti pagarinimui
ernesin, ramunėlių hidrolatas puikus - tik kai kurioms nepatiko jo kvapas kažkodėl Man jis fainas - švelnus, saldus Pati aš jį beveik baigiau išpilstyti į visokius gaminius, kai prieš Kalėdas buvo užėję gamybos
Kalėdų senelio manufaktūrai labai pavyko aliejų mišinys skutimuisi iš medetkų fitolio, pasiflorų, argano aliejų, kedrų, pačiulės, santalo EA. Tėtis pabandė ir liks matyt nustumti visi TBS kremai į šoną, nes oda liko švelnutėlė, nesudirgusi ir nieko po procedūros net tepti nebereikėjo.
iki šiol esu dėkinga Monicai, kad paprotino nepirkti jau sumaišyti mišinio ir padrąsino eksperimentui
stengiausi pritaikyti pagal žmogaus odą ir poreikius, dėti tai, kas galėtų pagelbėti. Ir nesudėtinga labai, tik medetkas Monica atmatavo, o visa kita pyliau iš akies
malonus gėliškas pasiflorų kvapas man šiame mišinyje permušė visus kitus ingredientus ir eterinius
Kalėdų senelio manufaktūrai labai pavyko aliejų mišinys skutimuisi iš medetkų fitolio, pasiflorų, argano aliejų, kedrų, pačiulės, santalo EA. Tėtis pabandė ir liks matyt nustumti visi TBS kremai į šoną, nes oda liko švelnutėlė, nesudirgusi ir nieko po procedūros net tepti nebereikėjo.
iki šiol esu dėkinga Monicai, kad paprotino nepirkti jau sumaišyti mišinio ir padrąsino eksperimentui
stengiausi pritaikyti pagal žmogaus odą ir poreikius, dėti tai, kas galėtų pagelbėti. Ir nesudėtinga labai, tik medetkas Monica atmatavo, o visa kita pyliau iš akies
malonus gėliškas pasiflorų kvapas man šiame mišinyje permušė visus kitus ingredientus ir eterinius
QUOTE(katutis @ 2009 12 28, 10:58)
o tai nesigavo toks gan moteriškas aliejus Tėčiui kvapas patiko? Man tai tos pasifloros gana švelnaus, neįkyraus kvapo, tai gan keista, kad kitus kvapus užgožė.
Ernesin, tavo nerimas gi ne be priežasties turbūt . O tą priežastį neišeina pašalinti?gal galima pritaikyti kokį eterinį būtent priežasties naikinimui. O tu mano meilą gavai