Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

QUOTE(Hibisco @ 2010 01 16, 23:05)
Monica, neradau stikliniu, perdejau i erdvius plastmasinius nuo kremo, gal nieko tokio? Ar ieskot stikliniu?  smile.gif

nieko tokio, nors stiklas geriau.Kosm. firmos pardavineja sufasuotus sviestus būtent į plast. indukus

QUOTE(Klapuske @ 2010 01 16, 23:06)
Sveikos  smile.gif
ar naturalus aliejukai tikru alergiskai odai??

Priklausomai, kam alergiška.Jei pvz saulėgražoms, tai aišku, kad jų aliejaus negalima naudoti. Būtų paprasčiau, jei parašytum, kam alergiška.

QUOTE(bozkakoszka20 @ 2010 01 17, 00:21)
noreciau lupu balzama pagaminti?gal kas galetu aprasyti ko reikia ir smulkiai kaip gaminti?turiu sviestmedzio, citrinines verbenos hidrolata, levandu milteliu, apelsinu, rozmaruni, pelargoniju, arbatmedzio ea.
ACIU 4u.gif
ar be vasko nepagamincsiu?

Mano supratimu vaškas būtinas. Be jo gautųsi sviestas, kuris nesuteiktų tokios apsaugos lūpoms kaip vaškinis balzamas. Iš bėdos galima daryti iš vaško, sviestm.,jojobos + apelsinų ea. Aš asmeniškai visada dar dedu kakavos sviesto.
darant su visais ingred. galima būtų dėti tokiom proporc.: 3 g. kakavos sv+3 g. sveistm+5 g. skysto aliejaus (jojobos)+2 g. vaško +2 lašai ea.
Atsakyti
Monica nepasizymejau uzrasuose, darant krema, kai supili vienodos temperatutos hidrolata i aliejus, ar juos ilgai reikia laikyt puode su vandeniu ir maisyt, ar trumpai, tik sumaisyt, o poto isemus is vandens karts nuo karto pamaisyt ax.gif
Atsakyti
As kazkaip siandien susipainiojau blush2.gif As fitolis, istrauka ir ekstraktas tas pats? Turiu morku ekstrakta saulegrazu aliejuje ir raso, kad naudoti kremuose ir kituose produktuose iki 20% pirkau nes mano oda labai sviesi, noriu nors trupucio spalvos savo odai ax.gif
Ar galima uzpilta aliejumi vaniles lazdele laikyti saldytuve g.gif (Monika sake kad laikyti saltoje ir tamsioje vietoje) ar geriau kambario temperaturoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutuk: 17 sausio 2010 - 13:52
QUOTE(eglute82 @ 2010 01 17, 13:38)
Monica nepasizymejau uzrasuose, darant krema, kai supili vienodos temperatutos hidrolata i aliejus, ar juos ilgai reikia laikyt puode su vandeniu ir maisyt, ar trumpai, tik sumaisyt, o poto isemus is vandens karts nuo karto pamaisyt ax.gif

nereikia puode iš vis laikyti. Iš karto ištraukti jau sumaišytą produktą 1 induke ir po to maišyti jau ne puode, o vėstant kambario temp.darant su bičių vašku iš vis galima net ant ledukų maišyti.

QUOTE(rutuk @ 2010 01 17, 13:48)
As kazkaip siandien susipainiojau  blush2.gif  As fitolis, istrauka ir ekstraktas tas pats?

fitolis= istrauka (aliejinė). Ekstraktas jau ne tai. Dažnai ekstraktas būna spiritinis (spiritinė augalo ištrauka), dar glicerininė, gali būti ir kitokių (su sint. medžiagom, kaip akd ND). Jas išgarinus gaunami ekstraktai miltukų pavidalo. Bent aš taip suprantu. Kalbant apie morkų, tai greičiausia ten paprastas fitolis, tik gal taip parašyta.
Nereikia dėti į šaldytuvą, kambary spintoj yra tinkama vieta smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monica: 17 sausio 2010 - 16:58
QUOTE(Monica @ 2010 01 17, 16:58)
nereikia puode iš vis laikyti. Iš karto ištraukti jau sumaišytą produktą 1 induke ir po to maišyti jau ne puode, o vėstant kambario temp.darant su bičių vašku iš vis galima net ant ledukų maišyti.

As pagal tavo patarimus bandziau daryti krema is pradziu is alyvuogiu aliejaus, biciu vasko ir vandens. Ir kai jau viska sumaisiau ir kuri laika paplakiau isemus ir man neveso indukas (pritruko kantrybes blush2.gif ), istaciau i salta vandeni, man iskart pradejo vanduo atsiskyrineti... Gal nepasildziau atskirai faziu iki pakankamos tempos (vis neisigyju termometro tam reikalui) ar per trumpai plakiau, ka manai? 4u.gif
Beje, aliejaus buvo 20 ml, vandens 10 ml, o vasko 2 g....
Atsakyti
QUOTE(Hibisco @ 2010 01 17, 17:19)
As pagal tavo patarimus bandziau daryti krema is pradziu is alyvuogiu aliejaus, biciu vasko ir vandens. Ir kai jau viska sumaisiau ir kuri laika paplakiau isemus ir man neveso indukas (pritruko kantrybes  blush2.gif ), istaciau i salta vandeni, man iskart pradejo vanduo atsiskyrineti... Gal nepasildziau atskirai faziu iki pakankamos tempos (vis neisigyju termometro tam reikalui) ar per trumpai plakiau, ka manai?  4u.gif

tai negalima tokiu kremu i vandeni kisti, vanduo aisku atsiskirs, nes gauna toki temperaturu skirtuma. Jei tinkamai apskaiciuotos proporcijos, tai toks kremas gan greitai pradeda stengti ir tikrai nereikia jau tiek ilgai maisyti,kad net kantrybes pritruktu. Kita vertus, jei jau nera kantrybes gamintis kremams su vasku, nes cia reikia ir susikaupimo, ir laiko, ir igudimo-tada net neverta prasideti ir gadinti produktu blush2.gif Pats gaminimas turetu atpalaiduoti, pakelti nuotaika, o ne nervus ir kantrybe tampyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 01 17, 17:40)
tai negalima tokiu kremu i vandeni kisti, vanduo aisku atsiskirs, nes gauna toki temperaturu skirtuma. Jei tinkamai apskaiciuotos proporcijos, tai toks kremas gan greitai pradeda stengti ir tikrai nereikia jau tiek ilgai maisyti,kad net kantrybes pritruktu. Kita vertus, jei jau nera kantrybes gamintis kremams su vasku, nes cia reikia ir susikaupimo, ir laiko, ir igudimo-tada net neverta prasideti ir gadinti produktu  blush2.gif Pats gaminimas turetu atpalaiduoti, pakelti nuotaika, o ne nervus ir kantrybe tampyti  doh.gif

Aciu uz patarimus, nestatysiu i salta vandeni tuomet smile.gif Ir pameginsiu ilgiau plakti. Del to ir bandau su alyvu aliejum kol kas, nes igudimo truksta ir meginu ismokti.
Tau leidus, pati nuspresiu, ka man verta ir ko neverta daryti rolleyes.gif
Atsakyti
fitolis= istrauka (aliejinė). Ekstraktas jau ne tai. Dažnai ekstraktas būna spiritinis (spiritinė augalo ištrauka), dar glicerininė, gali būti ir kitokių (su sint. medžiagom, kaip akd ND). Jas išgarinus gaunami ekstraktai miltukų pavidalo. Bent aš taip suprantu. Kalbant apie morkų, tai greičiausia ten paprastas fitolis, tik gal taip parašyta.
Nereikia dėti į šaldytuvą, kambary spintoj yra tinkama vieta smile.gif

Aciu Monica aciuks.gif Tai greiciausiai ir yra fitolis, nors parasyta ekstraktas, bet raso, kad morku ekstraktas saulegrazu aliejuje rolleyes.gif
Atsakyti

supratau, supili, sumaisai ir is kart trauki lauk, o tada maisai. aciukas 4u.gif
Atsakyti
Planuoju šio mėnesio gale apsipirkti ir turiu keletą klausimų:

1. Kokie produktai be rožių, pelargonijų ir ylang ylang reguliuoja hormonus?
2. Kas be lazdyno riešutų aliejaus dar sutraukia poras? (būtų gerai kas nors ne iš citrusinių).
3. Ar kakavos sviestas tinka sausiems plaukams? Mišinyje, aišku.
4. Koks eterinis aliejus būtų lygiavertis plaukų augimui kaip ir rozmarinų?
5. Kada bus trūkstamos prekės?
Atsakyti
QUOTE(eglute82 @ 2010 01 17, 20:33)
supratau, supili, sumaisai ir is kart trauki lauk, o tada maisai. aciukas 4u.gif

nu ne, juk parase, kad hidrolata reikia pilti i alieju jau isemus viska is vandens voneliu ir maisyti, o kai jau pradeda stengti, tada lasinti EA ir konservantus
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 01 17, 21:48)
nu ne, juk parase, kad hidrolata reikia pilti i alieju jau isemus viska is vandens voneliu ir maisyti, o kai jau pradeda stengti, tada lasinti EA ir konservantus

na dabar supratau, tikrai lotuliukas.gif aciu uz pagalba, nes pirmokai visada zioplu klaidu pridaro 4u.gif
Atsakyti