Įkraunama...
Įkraunama...

Aroma Natural

QUOTE(Peach18 @ 2009 12 23, 17:55)
Kuo galima pagerinti žaliojo molio kaukes, kad nesausintų odos, bet gerai išvalytų inkštirus? 4u.gif

mano oda linkusi į sausumą, tai man po visokių molio kaukių oda būna kažkiek pasausėjusi, gal dar ir dėl to, kad nemažai paprasto vandens prireikia kaukę nuplauti. Odą mažiau sausina, jei dedama glicerino, aliejaus, galima žalią molį pamaišyti su švelnesniais (rasulo ar baltu moliu), o valomąjį poveikį galima dar pastiprinti kad ir dumbliais, kitais milteliais. Aš paprastai po molio kaukės darausi drėkinančią-maitinančią kaukę (paprastai užsitepu storesniu sluoksniu paprastą naminį kremą, kurį dar pagerinu kokiais nros miltukais, pagal nuotaiką, o perteklių nuvalau po 15-20 min.). tokiu būdu oda būna ir pavalyta ir padrėkinta, pamaitinta, nuraminta.
Atsakyti
Monica gal gali koki viena kita kremuku recepteli idet, kad tiktu ir vyrams 4u.gif

o svarbiausia kaip daryti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute82: 23 gruodžio 2009 - 19:32
QUOTE(eglute82 @ 2009 12 23, 19:31)
Monica gal gali koki viena kita kremuku recepteli idet, kad tiktu ir vyrams 4u.gif

o svarbiausia kaip daryti  blush2.gif

su kokiu vašku?bičių ar emulsiniu? kokius aliejus, hidrolatus turi? ar pirkti planuoji? aš asmeniškai nesu vyrui dariusi, bet receptą sukurti gi nesunku. kokio poveikio turėtų būti kremas ir kokiai odai?
Atsakyti
kai ka turiu, bet dar daug planuoju nusipirkt, gal su emulsiniu vasku, is hidrolatu turiu levandu ir hamameliu, aliejai- jojobos, ricinos, ersketuogiu, avokado, kokoso. kremuko nuo sausejimo, serpetojimo vyrui, o sau misriai odai gal net i riebuma oda, drekinanti+maitinanti, viskas viename smile.gif
Atsakyti
truputėlį padėsiu Monicai, gal nesupyks biggrin.gif

pagal jos rekomendacijas vakar dariau tokiomis proporcijomis 60 ml: 40 proc. aliejų (pyliau kelis), 60 proc. hidrolato. Jei dedi kažkokių miltelių, juos reikia ištirpinti hidrolate. Tokiam kiekiui kremo reikia 3 gr. emulsinio vaško.

pradedam cool.gif

emulsinis vaškas tirpinamas jį subėrus į aliejų ir indelį, kuriame maišome, įstačius į šiltą/karštą vandenį. Stačiau į karštą, nes mano dubenėlis apystorėmis sienomis. Vaškas turi visiškai ištirpti. Tada kitame inde irgi tokiu principu (įstačius į šiltą vandenį), reikia pašildyti hidrolatą, kad susilygintų temperatūra su aliejaus temperatūra.

tada hidrolatą pilti po truputėlį į aliejų, pastarąjį nuolat maišant. Viskas turi gražiai išsimaišyti, spalva pasidaro matinė, o mišinys įgauna kremo konsistenciją.

paskutinis žingsnis - sulašinti norimų EA lašiukus, įdėti konservuojančių medžiagų. Aš pati bandžiau naują konservantą naticidą ir nedėjau greipfrutų sėklų ekstrakto (GSE) šįkart.

kai viskas išmaišoma, belieka persipilti į buteliuką ir sėkmingai naudoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 12 23, 21:18)
vakar dariau tokiomis proporcijomis 60 ml:
Tokiam kiekiui kremo reikia 3 gr. emulsinio vaško.

Iš čia kyla natūralus klausimas, kaip atsveri emulsinį vašką?
Pvz man 60 ml - žvėriškas kiekis, jau man ir 30 ml kremo ilgam ir daug...bet su buitinėm svarstyklėm (netgi elektroninėm) atsverti 1.5 g - sudėtingas uždavinys g.gif Man rodos paklaida gali būti didesnė biggrin.gif
Atsakyti
O kiek reikia lasinti ea i 200 ml plauku balzamo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GinMintė @ 2009 12 23, 21:31)

Aš vadovaujuosi inf-ja iš KN tinklapio "Eteriniai aliejai, stimuliuojantys galvos odos kraujotaką, gerinantys plauko struktūrą (įlašinti į aliejų, į šampūną ar kondicionierių (iki 5%)"

Tai "iki 5 proc." nuo 200 ml bus "iki 1O ml"...lašų baisiai daug biggrin.gif Galima EA buteliukais po 2, 3, 5 ml supilstymo matuoti smile.gif

Aš į delno duobutėje telpantį kondicionieriaus kiekį (o tai nedaug) lašinu 2-3 lašus EA...visam butelyje dar nesu maišiusiu, bet planuoju ateityje cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 12 23, 21:25)
Iš čia kyla natūralus klausimas, kaip atsveri emulsinį vašką?

mažomis jautriomis svarstyklėmis ax.gif

raudonasis KN šaukštelis be kaupo pasemia apie 1,5 gramo emulsinio vaško, o paprastas arbatinis šaukščiukas - apie 2,5 gramo 4u.gif

Rasma, nepasakiau - aš tuos 60 ml gaminau dviem žmonėm, ne sau vienai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 23 gruodžio 2009 - 22:10
QUOTE(GinMintė @ 2009 12 23, 21:31)

Aš siūlyčiau į visą kiekį nelašinti ea. Geriau pasiimti mažą buteliuką ir į jį atpilti. tada galėsi dažniau pakaitalioti sudėtį, nenusibos.

QUOTE(katutis @ 2009 12 23, 21:50)
mažomis jautriomis svarstyklėmis  ax.gif
raudonasis KN šaukštelis be kaupo pasemia apie 1,5 gramo emulsinio vaško, o paprastas arbatinis šaukščiukas - apie 2,5 gramo  4u.gif

Ačiū katuti už tokį darbą-viso gamybos proceso aprašymą 4u.gif

mano arbatiniam apie 3 g. emuls. vaško telpa.

Pageidaujančioms perkant galiu pasverti reikiamą kiekį vaško ar miltukų, kad nereiktų vargti. Pirkau tam tikslui juvelyrines svarstykles.

Eglute, vyro kremukui galėtum naudoti hamam. hidrl ar abu turimus+jojobos, avokado, erskėtr. aliejus. Kai sausa oda, ir žiemos metas, aš dar būtinai įdėčiau sviestm. ir glicerino.
Sau galima maišyti abu hidrolatus , iš aliejų dėčiau jojobą ir erškėtr., vėlgi trup. glicerino duotų didesnį drėkinimą. O grynas aliejus, pvz erškėtr. netiko?

Rasma, jei per daug kremo pasigamina ar pabosta, tai galima kūnui sunaudoti ax.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Iskylo man problema
Pasigaminau krema, o jis pasidare lyg rugpienis, aliejusu issiskyre doh.gif
Ingridientai:
emulsinis vaskas 2g
aliejus 15 g
hidrolatas 15 ml
burgundisko vyno milteliai
melyniu ekstraktas
pantenolis
vit e 3 kapsule
apie 10 lasu e.a

Ko padauginau?
Atsakyti
sakyčiau, kad rūgštūs mėlynių ir vyno milteliai galėjo "sutraukti" kremą. Su rūgštim atsargiai. Ir gintaro miltelius galima maišyti tik į pirktinį kremą, o ne į savos gamybos indelį smile.gif
Atsakyti