Perskaičiau, kad perlamutro miltelius galima naudoti dekoratyvinės kosmetikos gamyboje. Kilo klausimas - kaip ją daryti? Ir iš ko dar būtų galima daryti, tarkim, akių šešėlius? Man svarbiausi būtų balti. Labai labai įdomu dekoratyvinės kosmetikos gamyba.
Dar pastebėjau, kad naudojate alaviją, rozmarinų hidrolatą, bet jų neradau. Tai kaip čia dabar?
Ir dar norėjau paklausti. Man jau seniai neduoda ramybės vienas dalykas. Baltas molis, tai kaolinas (lyg ir), o kaolinas užkemša poras, neleidžia odai kvėpuoti (girdėjau kažkur kalbant apie kenksmingą kosmetiką). Gaunasi, kad kaolinas nesveika odai?
QUOTE(Evut @ 2010 01 02, 20:50)
Perskaičiau, kad perlamutro miltelius galima naudoti dekoratyvinės kosmetikos gamyboje. Kilo klausimas - kaip ją daryti? Ir iš ko dar būtų galima daryti, tarkim, akių šešėlius? Man svarbiausi būtų balti. Labai labai įdomu dekoratyvinės kosmetikos gamyba.
Dar pastebėjau, kad naudojate alaviją, rozmarinų hidrolatą, bet jų neradau. Tai kaip čia dabar?
Ir dar norėjau paklausti. Man jau seniai neduoda ramybės vienas dalykas. Baltas molis, tai kaolinas (lyg ir), o kaolinas užkemša poras, neleidžia odai kvėpuoti (girdėjau kažkur kalbant apie kenksmingą kosmetiką). Gaunasi, kad kaolinas nesveika odai?
Moderatorės perspėjimą skaitėt?
Į až pard. kl. galima rašyti, o ne čia...
kaoliną naudoja eko. kosm. gamintojos. Gal jūs painiojate su talku?Apie talko kenksmingumą man teko skaityti.
Dekorat. ksometika daroma su spalvotais mineralų oksidais. Jei bus paklausa, atsiras jų ir pasiūla. Tam yra paprastai maišomas zn oksidas (iki 60 pr.) su spalvotu mineralu. Tai gal vietoj zn oksido būtų galima perlam milt. naudoti Pabandžiau aš juos vienus užtepti ant voko, tai nelb kas gaunasi. Rytoj sumaišysiu su zn oksidu ir pabandysiu, aišku ir parašysiu
QUOTE(ernesin @ 2010 01 02, 22:11)
Monica, o kokia tavo nuomonė apie Titanium Dioxide?
taigi ne profesorė aš, mano nuomonė-perskaitytos info rezultatas. Ekol. kosm. gamintojai jį deda į priem. nuo saulės. Buvo gal vasarą diskusiaj apie kremus nuo saulės, nano daleles ir pan.Tai Nat kosm temso merginos priėjome išvadą, kad ekol. apsaug. kremuose nėra nano dalelių, o tieisog odos paviršiuje susidaro apsauginis sluoksnis (balta plėvelė) iš titano, zn oksidų, kurie ir saugo odą nuo saulės. na, nežinau kito, mažiau kenksmingo būdo saugotis nuo saulės
tau kelia nerimą nano dalelės ar kas kita?
QUOTE(Evut @ 2010 01 02, 22:11)
O įmanoma atrasti baltą spalvą? O tos medžiagos nekenksmingos? Leidžia odai kvėpuoti? Perlamutras pačios spalvos neduotų, tik blizgesį, manau?
mano galva mineralai (mineralinė kosmetika) yra pati nekenksmingiausia odai iš visos kosmetikos.
Žinok patys sausi milteliai nėra blizgūs, atrodo kaip kreida. tik sumaišius šiek tiek blizgesio įspūdis susidaro. na, ryt paeksperimentuosiu, parašysiu, kas gaunasi
QUOTE(Monica @ 2010 01 02, 22:35)
tau kelia nerimą nano dalelės ar kas kita?
Man kelia nerimą, kad jo yra birioje pudroje, nes esu išsisaugojusi vienos forumietės pasisakymą "Titanium Diokside (Titano dioksidas) - naudojamas kaip baltos spalvos pigmentas. Kancerogenas, bet manoma, kad tik įkvėpus, nėra išsamių tyrimų. Taip pat naudojamas ir maisto pramonėje E171. Jo dedama ~0,2-0,4 proc. Titano dioksidas yra naudojamas labai daugelyje sričių: dažuose, kosmetikoje, maiste. Atlikta nemažai tyrimų, bet taip ir neprieita prie vieningos nuomonės: kenkia ar ne. Aišku, kad gamyklose kur naudojamas ar išgaunamas titano dioksidas (jis randamas rūdose, tad turi būti išgryninamas) darbininkai daug dažniau suserga vėžiu. Bet taip yra dėl to, kad jie prisikvėpuoja titano dioksido miltelių, kurie užteršia plaučius ir sukelia ląstelių pakitimus. Remiantis šiais duomenimis titano dioksidas buvo įtrauktas į kancerogeninių ir toksiškų medžiagų sąrašą, tačiau tai užprotestavo kosmetikos gamintojai. Kosmetikoje TiO2 nėra dideli kiekiai (iki 0,5proc.), taip pat jis jau yra kitos konsistencijos - daugiausia naudojamas kremuose. Kol kas nėra jokių įrodymų, kad TiO2 įsiskverbtų į žmogaus organizmą per odą. Todėl TiO2 buvo pripažintas saugiu ir netoksišku. Čia panašiai kaip su gyvsidabriu: garai pavojingi, bet pats metalas tai ne.
Beje, tai kas natūralu nebūtinai yra nenuodinga. Juk nafta vienas natūraliausių gamtos išteklių, tačiau dauguma iš jos pagamintų produktų - toksiški ir nuodingi.", o pudruojantis juk įkvepiame ir į plaučius mes tos pudros
QUOTE(ernesin @ 2010 01 02, 22:41)
Man kelia nerimą, kad jo yra birioje pudroje, nes esu išsisaugojusi vienos forumietės pasisakymą
Šitą ir aš skaičiau, kad įkvėpti nuodinga.Tai kremuose kaip ir nekenksmingas.
O kokios firmos pudroj jis yra? na, jei tikrai tau kelią nerimą, tai nenaudok tos pudros. Nes jei naudosi ir bijosi, tai gerai nebus
aš netikrinau, bet reiks pažiūrėti, ar EM jo nėra.
QUOTE(Monica @ 2010 01 02, 22:54)
Šitą ir aš skaičiau, kad įkvėpti nuodinga.Tai kremuose kaip ir nekenksmingas.
O kokios firmos pudroj jis yra? na, jei tikrai tau kelią nerimą, tai nenaudok tos pudros. Nes jei naudosi ir bijosi, tai gerai nebus
Tik užvakar nusipirkai BellaPierre Parašyk prašau jei sužinosi ar jos yra EM
QUOTE(ernesin @ 2010 01 03, 00:00)
Tik užvakar nusipirkai BellaPierre Parašyk prašau jei sužinosi ar jos yra EM
Jei galima, atsakysiu už Monicą , EM titanium dioxide deda į visą savo kosmetiką
Monica, siandien nusipirkau citrinzoles ea. Teko skaityti kad padeda esant pienligei, bet gal galima tiksliau jei zinau kokiom proporcijom nuovira pasidaryti? Ir ar geriau naudoti si viena ea ar su kokiu levandu pamaisyti?
Papildyta:
Ir dar vienas klausimas - kokie baziniai ar ea aliejai tinkami raustanciai odai?Koki kremuka galeciau susimeistrauti
Papildyta:
Ir dar vienas klausimas - kokie baziniai ar ea aliejai tinkami raustanciai odai?Koki kremuka galeciau susimeistrauti
as su klausimu apie EA naudojimo veidui.uzsimaniau apelsinu panaudot, tai reikia paprastai paiimt kremuko veidui i delna ir ilasinti EA?vienam kartui uztenka 2-3 lasiuku?
kaip kvepia sviestmedis?bekvapis?dar sakykit kuo skiriasi nuo kakavos sviesto?
visas su naujais 2010
Papildyta:
glicerina galima visiems odos tipams naudot?uzsimaniau ir as i kremuka det, i plauku sampuna, i kauke
visas su naujais 2010
Papildyta:
glicerina galima visiems odos tipams naudot?uzsimaniau ir as i kremuka det, i plauku sampuna, i kauke