Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pagyrų tema.

QUOTE(Violeta* @ 2009 12 29, 15:29)
Pasirodau su gražialapėm:

Mažos, bet ilgai ieškotos: ludisija red velvet, ludisija discolor, macodes petola..Atskirai dar ludisija alba auginuos..Ieškau sveikos ludisijos green velvet.

Sveika, gražus "bliūdas" biggrin.gif
tik man kilo toks klausimas - kuo konkrečiai skiriasi tavo auginamos Ludisia discolor ir Ludisia Red Velvet ?

Matai Ludisia discolor yra augalo rūšies pavadinimas,
o Ludisia discolor "red velvet" yra tos rūšies veislė.

Kadangi dauguma mūsiškių liudisijų vis tik pirktos kaip "No Identification", tai manau blush2.gif , kad tai yra tiesiog du tokie patys augalai, įsigyti iš skirtingų šaltinių g.gif g.gif

o čia "giriamės" - 15 žiedynų
http://public.fotki....091221-071.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 30 gruodžio 2009 - 15:16
nusipirkau margutę bordo su geltonu, foto įdėsiu kai baterijas pakrausiu, labai gražu miške buvo - tai ir baterijos nusėdo blush2.gif O buvau Karmelitoj, nerealus kiekis phalenopsių, kambrijų po 5 ir 10 litų, po 10 - įvairių spalvų, daug cimbidžių po 35 lt, radau net margalapes kelias po 5 litus ( ne filadelfijas), bet labai pavargusios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 12 30, 14:24)
O mano vanda substarte. Neturiu as laiko purskaliot, mirkyt daznai. Substrate vistiek maziau prieziuros.

ir taip dar jas galima augint? bigsmile.gif neblogai.
QUOTE(Lorute @ 2009 12 30, 14:37)
As irgi vis svarstau, gal ja kist i substrata g.gif nusibodo man jau ji doh.gif nejauciu visai meiles sitai rusiai unsure.gif

a ko nusibodo? mazai zydi?

QUOTE(Oli_vija @ 2009 12 30, 15:06)
o čia "giriamės" - 15 žiedynų

vau, neblogai wub.gif man grazus ne tik lapai liudisios, bet ir ziedeliai wub.gif ir ilgai laikosi, kol visi iki virsaus issiskleidzia wub.gif manoji jau i pabaiga zydejimo. ir naujasis auginukas kazkaip labai jau letai auga g.gif

QUOTE(pabirze @ 2009 12 30, 15:15)
nusipirkau margutę bordo su geltonu, foto įdėsiu kai baterijas pakrausiu, labai gražu miške buvo - tai ir baterijos nusėdo blush2.gif  O buvau Karmelitoj, nerealus kiekis phalenopsių, kambrijų po 5 ir 10 litų, po 10 - įvairių spalvų, daug cimbidžių po 35 lt, radau net margalapes kelias po 5 litus ( ne filadelfijas), bet labai pavargusios 4u.gif

eik tu bigsmile.gif o kaip bukle kambriju po 10 lt? o ryt dirba kazin? reik man ten nulekt doh.gif labai noriu naujo geliuko, ypac kokios margalapes, ar kambrijos kokios wub.gif

pas mano dendrobium nobile, is senojo auginio, islindo du spurgiukai bigsmile.gif kiba zydet ruosias bigsmile.gif fainai butu cool.gif pastaciau as ji ant vesesnes palanges, mazinsiu laistyma, ir tikiuosi sulauksim ziedeliu wub.gif
Atsakyti
[quote=saidutea,2009 12 30, 18:49]

eik tu bigsmile.gif o kaip bukle kambriju po 10 lt? o ryt dirba kazin? reik man ten nulekt doh.gif labai noriu naujo geliuko, ypac kokios margalapes, ar kambrijos kokios wub.gif

dirba nuo 6-13, kambrijų nežiūrėjau būklės, bet manau tikrai neblogos bus
Atsakyti
aciu visoms uz pagyras 4u.gif

QUOTE(saidutea @ 2009 12 29, 23:29)
naujute o cimbo ziedynas naminis?

taip naminis, tik dar anksti dziaugtis, gal kas nepatiks ir nudzius, tfu tfu tfu kad neprisisnekeciau smile.gif ir man asmeniskai labai lengvai jau jis auga, gal ne lengviau nei visos kitos orchidejos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 12 30, 18:10)
aciu visoms uz pagyras  4u.gif
taip naminis, tik dar anksti dziaugtis, gal kas nepatiks ir nudzius, tfu tfu tfu kad neprisisnekeciau smile.gif ir man asmeniskai labai lengvai jau jis auga, gal ne lengviau nei visos kitos orchidejos  thumbup.gif

naujute, sveikinu bigsmile.gif saunuole tu thumbup.gif tikekimes viskas bus gerai ir sulauksi ziedeliu smile.gif
Atsakyti
As tai galvoju, kad sausio-vasario menesiais atvezama daugiausiai orchideju. Tad turetume sulaukti dar grozybiu.
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 12 30, 19:13)
naujute, sveikinu  bigsmile.gif  saunuole tu  thumbup.gif  tikekimes viskas bus gerai ir sulauksi ziedeliu  smile.gif

asmir pati labai ziedu laukiu, pagyvensim pamatysim kaip cia bus thumbup.gif
buvau isvykus vakar, tai sienadien namie naujoke jau beveik visa prazydo, grazu wub.gif
Atsakyti
[quote=pabirze,2009 12 30, 17:56]
[quote=saidutea,2009 12 30, 18:49]

dirba nuo 6-13, kambrijų nežiūrėjau būklės, bet manau tikrai neblogos bus
[/quote]

dekui, vyras ryt nenuves, nzn ka cia sugalvot. pati jei ir parsivesciau tai mazai tikimybes, kad nesusals unsure.gif
[quote=naujute,2009 12 30, 18:10]
aciu visoms uz pagyras 4u.gif
taip naminis, tik dar anksti dziaugtis, gal kas nepatiks ir nudzius, tfu tfu tfu kad neprisisnekeciau smile.gif ir man asmeniskai labai lengvai jau jis auga, gal ne lengviau nei visos kitos orchidejos thumbup.gif
[/quote]
na tai labai smagu, saunuole 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės. Gal pagelbėtumėt? Gavau va tokią dičkę. Gal galit trumpai pasakyti, kokia jos priežiūra, ar skiriasi nuo Phalenopsiu, nes auginu tik juos...Neišmanau, kaip jos nenumarinti. Ačiū.
O gal kuri žinot ir kokia čia veislė?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(silke:) @ 2009 12 30, 22:41)
Sveikos, mergaitės. Gal pagelbėtumėt? Gavau va tokią dičkę. Gal galit trumpai pasakyti, kokia jos priežiūra, ar skiriasi nuo Phalenopsiu, nes auginu tik juos...Neišmanau, kaip jos nenumarinti. Ačiū.
O gal kuri žinot ir kokia čia veislė?

cia cimbidis (cimbydium) , o apie prieziura daugiau cia smile.gif
http://www.rojaussod...9c90bf87b7a9b6f
Atsakyti
mano naujokė, tik ryškesnė, nemoku fotkint blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 30 gruodžio 2009 - 22:41