ka reiskia "HighLight" kaitvietė ?
cia paprasta, ta prasme neindukcine?
QUOTE(axa @ 2010 01 14, 10:10)
bet jeigu turi prisipirkęs brangių puodų (Zepter, Bauer ir pan - taip taip, jie irgi gali netikti indukcinei ) ir gaila juos išmesti , tai galbūt vien dėl to atsisakysi minties apie indukcinę viryklę ir pirksi paprastą.
Man negaila buvo atsisakyti puodų, nes į juos nebuvau investavusi Jei turėčiau Zepter ar Bauer, gal ir būtų gaila. Dabar pasirinkau mažesnes elektros sąnaudas, o ne geresnius puodus.
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 14, 10:51)
Jei būtų indukcinė - rašytų Induction. Čia paprasta stiklokeramikinė kaitlentė, kuriai tinka visi puodai (net stikliniai).
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 14, 09:40)
GAL GALIT PAREKOMENDUOTI NEBRANGIUS IR GERUS BALDZIUS
Prasom
http://public.fotki....irtuves-baldai/
http://public.fotki.com/Arturobaldai/
Jei reikes daugiau info, klaskit per AZ
QUOTE(Lillita @ 2010 01 13, 22:46)
kad zinokit magnetukas ne 100 proc. parodo, kuris puodas tinka indukcinei, ne taip seniai pati maciau, kaip uzvire vandeni paprastame emaliuotame puodelyje
Taigi ir sakome, kad senobiniai emaliuoti puodai tinka ir magnetas prie ju limpa. Spizius irgi tinka, jei tikras, o ne su aliuminio priemaisom gausiom, o va stikliniai, aliuminiai puodai arba keptuves netiks, nebent butu siuolaikiski ir specialiai pritaikyti indukcijai.
QUOTE(Žanė @ 2010 01 13, 20:25)
aš labai palaikau jūsų vyrą ir to gygytojo nuomonė yra ne melas. pvz, indukcinėmis viryklėmis griežtai negalima naudotis žmonėms su širdies stimuliatoriais. manot šiaip sau?
kiekvienas renkasi kas ką nori, bet aš nerizikuosiu
kiekvienas renkasi kas ką nori, bet aš nerizikuosiu
Mus elektrikai atkalbejo nuo indukcines. Jie taip pat skaito, kad tai kenksminga sveikatai.
QUOTE(Lillita @ 2010 01 13, 22:46)
kad zinokit magnetukas ne 100 proc. parodo, kuris puodas tinka indukcinei, ne taip seniai pati maciau, kaip uzvire vandeni paprastame emaliuotame puodelyje
Visi emaliuoti tinka. Aliuminio neemaliuoja, nes perminkstas. Varis perbrangus. Kad stikla emaliuotu negirdejau, nes nera reikalo ir taip super lygus pavirsius ir chemiskai i nieka nereguojantis.
QUOTE(axa @ 2010 01 14, 10:37)
nežinau ar naujesnės ar ne, bet prieš kokius 6-7 metus pirkti netinka (kas ten žino, gal jie ir žymiai seniau pagaminti ) . o kadangi 'zepter - visam gyvenimui' tai ir tuos 10 metų amžiaus išmesti gaila
Anksciau naudojo vari puodu dugne, nes jis geriau paskirsto ir atiduoda siluma.
As pirkau tik emaliuotus puodus(kokybiski ir brangus). Nes nustate, kad visdelto metaliniai puodai kad ir kokie geri isskiria siek tiek nikelio. O prastesnes kokybes ir ne biski isskiria . Kas turi alergiju, tiem tai turetu buti labai aktualu.
Na jei jau šitoj temoj diskutuojam apie buitinę techniką ir puodus tai pasakykit man prašau, kokios keptuvės tinka indukcinėm kaitlentėm? turiu porą Tefal keptuvių, bet jos jau panaudotos, ir nesimato jokių ženkliukų bei užrašų ant dugno. mangneto po ranka kaip pat neturiu Bet turbūt teks eit pirkt magneto, nes kitaip nesužinosiu ar jos tinkamos, ane? dėl puodų tai ramu, nes susipirkau naujus Berghoff ir Zepter...
Vakar jau sustatė mano virtuvinį, tačiau jis be fasadų ir be stalviršio, tai vaizdo nėra dar .... tik kažkaip pradedu bijot kad tos juodo stiklo viršutinės spintelės iki lubų atrodys per sunkiai Kažin dar kaip nors galima išgelbėt situaciją?
Vakar jau sustatė mano virtuvinį, tačiau jis be fasadų ir be stalviršio, tai vaizdo nėra dar .... tik kažkaip pradedu bijot kad tos juodo stiklo viršutinės spintelės iki lubų atrodys per sunkiai Kažin dar kaip nors galima išgelbėt situaciją?
QUOTE(Diija @ 2010 01 14, 15:29)
Na jei jau šitoj temoj diskutuojam apie buitinę techniką ir puodus tai pasakykit man prašau, kokios keptuvės tinka indukcinėm kaitlentėm? turiu porą Tefal keptuvių, bet jos jau panaudotos, ir nesimato jokių ženkliukų bei užrašų ant dugno. mangneto po ranka kaip pat neturiu Bet turbūt teks eit pirkt magneto, nes kitaip nesužinosiu ar jos tinkamos, ane? dėl puodų tai ramu, nes susipirkau naujus Berghoff ir Zepter...
tefal keptuvės, jei nepažymėtos, greičiausiai netiks (99%) Mano nė viena netiko.
Bet būna tefal ir tinkančių, tiesiog perkant reikia žiūrėti.
o berghoff - tikrai ne visi tinka, net nauji... Ieškok ženkliuko, nes kitaip gali tekti grožėtis ant lentynos
Papildyta:
QUOTE(jblmami @ 2010 01 14, 15:04)
Mus elektrikai atkalbejo nuo indukcines. Jie taip pat skaito, kad tai kenksminga sveikatai.
nuo mobilaus telefono neatkalbėjo? Sako, kad tai irgi kenksminga
gal kas kns parduodat viena spintele virtuvine pastataoma, tada viena kriauklei, ir kokia viena pakabinama. reiktu va tokiu triju padoriu spinteliu, gal kuri remontuojates. nusprendziau mociutes buta renovuot, tai reiktu. jei ka i az rasykt. aciu
QUOTE(Diija @ 2010 01 14, 15:29)
na nepanikuok, maniske tefal puikiausiai veikia, nors jokio zenkliuko ant jos nera
QUOTE(Diija @ 2010 01 14, 14:29)
*Na jei jau šitoj temoj diskutuojam apie buitinę techniką ir puodus tai pasakykit man prašau, kokios keptuvės tinka indukcinėm kaitlentėm? turiu porą Tefal keptuvių, bet jos jau panaudotos, ir nesimato jokių ženkliukų bei užrašų ant dugno. mangneto po ranka kaip pat neturiu Bet turbūt teks eit pirkt magneto, nes kitaip nesužinosiu ar jos tinkamos, ane? dėl puodų tai ramu, nes susipirkau naujus Berghoff ir Zepter...
**Vakar jau sustatė mano virtuvinį, tačiau jis be fasadų ir be stalviršio, tai vaizdo nėra dar .... tik kažkaip pradedu bijot kad tos juodo stiklo viršutinės spintelės iki lubų atrodys per sunkiai Kažin dar kaip nors galima išgelbėt situaciją?
**Vakar jau sustatė mano virtuvinį, tačiau jis be fasadų ir be stalviršio, tai vaizdo nėra dar .... tik kažkaip pradedu bijot kad tos juodo stiklo viršutinės spintelės iki lubų atrodys per sunkiai Kažin dar kaip nors galima išgelbėt situaciją?
* Dar galima pagal svori. Tefal visos lengvos, todel ir netiks. Kuo sunkesne tuo didesne galimybe kad tiks.
**Nepanikuok. Pirmiausia reikia sulaukti, kol viska surinks. Viskas bus gerai .
QUOTE(axa @ 2010 01 14, 14:42)
Nu anksciau buvo manoma, kad ir rengeno spinduliai nekenksmingi . Atsiprasau, kad ne i tema.
QUOTE(axa @ 2010 01 14, 15:42)
tefal keptuvės, jei nepažymėtos, greičiausiai netiks (99%) Mano nė viena netiko.
o berghoff - tikrai ne visi tinka, net nauji... Ieškok ženkliuko, nes kitaip gali tekti grožėtis ant lentynos
Papildyta:
Papildyta:
hmm, vat nežinau ar pažymėtos, nes jau naudojamos apie porą metų ir tikrai neįmanoma sužiūrėt ant dugno ar yra žymėjimas
Nu geras ... Berghoff temoje mane užtikrino kad visi Berghoff tinka indukcinėms...
QUOTE(milaaa @ 2010 01 14, 15:52)
na nepanikuok, maniske tefal puikiausiai veikia, nors jokio zenkliuko ant jos nera
QUOTE(jblmami @ 2010 01 14, 19:23)
* Dar galima pagal svori. Tefal visos lengvos, todel ir netiks. Kuo sunkesne tuo didesne galimybe kad tiks.
Viena Tefal keptuvė lengva, kita sunki gali būt kad ta sunkioji tiks indukcinei
Nepanikuoju ... yra kaip yra.. vėlu jau ką keist.. pirmadienį bus visi fasadai tai ir matysiu galutinį vaizdą.
O granito stalviršį sakė gamins 2sav
Nu aišku ti viena, reikia eit pirkt magneto