Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

QUOTE(Neeri @ 2010 01 13, 13:54)
Aš rinkausi elektrinę dėl kelių prižasčių, pirma virtuvėje neturiu kur dujų baliono įkišti, o antra elektrinę pasistačius elektra pigiau, kas mums aktualu. Bet šiaip mieliau su dujomis gaminčiau  ax.gif

Aš visą gyvenimą naudojuosi dujine, tad iš pradžių net neketinau rinktis, bet paskui "susibalamutijau" smile.gif . Mano viena draugė neseniai persikraustė ir jai teko nuo dujinės "pereiti" prie elektrinės. Tad jos įspūdžiai ne kokie - dar nepriprato prie jos, priežiūra jos akimis sudėtingesnė, o ir matosi kiekviena dulkė bei užtiškęs lašas.
Bet kai dujinio paviršiaus klausinėjau parduotuvėse, tiesa, ieškojau emaliuoto, ne plieninio, apie kurio priežiūros sudėtingumus irgi visko prisiklausiau smile.gif , pasijutau kaip kokia tundra - pvz. Senukuose dujiniai paviršiai yra tik plieniniai ir konsultantas papasakojo, kaip sunkiai jie pardavė paskutinį baltą emaliuotą paviršių unsure.gif
Tai tada ir pagalvojau, kad gal kažkas su jais LAAAABAI negerai, jei jau niekas jų neperka g.gif
Dabar dėl elektros kainos tarifo - šiemet bent jau RST kainos skirtumas liks nežymus:

http://www.rst.lt/lt...inos-2010-m/606

O šiaip girdėjau, kad bus keičiama kainų tarifikavimo logika - skirtingi tarifai bus pagal suvartojamos elektros kiekius, o ne pagal kriterijų elektrinė viryklė/ne elektrinė.
Tad kaip ir dar vienas pliusas dujiniam paviršiui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 456123: 13 sausio 2010 - 14:14
QUOTE(456123 @ 2010 01 13, 13:24)
O gal kas nors rinkosi tarp dujinės ir elektrinės kaitlentės? Kažin kokie argumentai  lėmė apsisprendimą? Estetinis aspektas savaime suprantamas, gal yra dar kažkas?
Dujinės, kiek matau, baigia išnykti  g.gif

Mes rinkomes dujine virykle su elektrine orkaite. Kadangi dažnai gaminam valgyti, tai teisiog skaiciavome, kas pigiau kainuos. O elektra tai tikrai nepigs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Invincible @ 2010 01 13, 14:30)
Mano sesuo turi elektrine kaitlente, vargsta ir vargsta, sake valymas baisus kai kas isbega, prisvyla... Pas mus bus dujine  4u.gif Be to elektra brangsta  blush2.gif

Čia turbūt kaip kam.. mes turim elektrinę, ir tikrai už nieką jos nekeisčiau.. thumbup.gif valymas man labai paprastas.. o kad išbėga ir prisvyla, tai kai pripranti prie elektrinės tada jau niekas nebėga, ir niekas neprisvyla.. 4u.gif o jei dar indukcinė tai tada iš viso super.. aš pradžio j kol pripratau kad numažinus, karštis tai ne iškarto sumažėja,.. doh.gif tai teko kelis sykius prisvilinti.. o ir elektrinė man žiūrisi gražiau.. blush2.gif

Mums vakar jau stikla atvežė.. taip kad bandysiu kokį vakarą pafotografuoti ir įdėti.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Braita @ 2010 01 13, 14:18)
Mes rinkomes dujine virykle su elektrine orkaite. Kadangi dažnai gaminam valgyti, tai teisiog skaiciavome, kas pigiau kainuos. O elektra tai tikrai nepigs  smile.gif

pas mus irgi bus dujine. Elektrine turiu bute, ipratau tai nieko, aisku prieziura daug sudetingesne nei dujines, o va name kur rengiames virtuve yra atvestos dujos, tai bus dujine, pigiau, o orkaite zinoma imsim elektrine smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 01 13, 14:38)
pas mus irgi bus dujine. Elektrine turiu bute, ipratau tai nieko, aisku prieziura daug sudetingesne nei dujines, o va name kur rengiames virtuve yra atvestos dujos, tai bus dujine, pigiau, o orkaite zinoma imsim elektrine smile.gif

Fuuu karsta.gif , pasirodo, renkasi žmonės ir dujinius paviršius biggrin.gif
Tada dar klausimas - į ką atkreipiate dėmesį rinkdamiesi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 01 13, 14:38)
Elektrine turiu bute, ipratau tai nieko, aisku prieziura daug sudetingesne nei dujines

Jeigu kalbama apie stiklokeraminę (o ne su tais kaistančiais "blynais") viryklę, tai dėl priežiūros sudėtingumo nesutinku kategoriškai - valau su amway metaline kempinėle ir, jeigu labai jau apsinešus, indų valikliu, nusivalo kuo puikiausiai. O jeigu ten elektrinė viryklė su "šylančiais blynais" arba ypač dujinė, tai daug visokių "rakandų", nelygumų kuriuos ne taip paprasta nušveisti
Atsakyti
QUOTE(oge @ 2010 01 13, 14:48)
Jeigu kalbama apie stiklokeraminę (o ne su tais kaistančiais "blynais") viryklę, tai dėl priežiūros sudėtingumo nesutinku kategoriškai - valau su amway metaline kempinėle ir, jeigu labai jau apsinešus, indų valikliu, nusivalo kuo puikiausiai. O jeigu ten elektrinė viryklė su "šylančiais blynais" arba ypač dujinė, tai daug visokių "rakandų", nelygumų kuriuos ne taip paprasta nušveisti

Aš iš tiesų turėjau omeny stiklo keraminę cool.gif
Ir draugė turi būtent tokią, ne senobinę su blynais, bet gal problema tik naudojamose priemonėse? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 01 13, 12:15)
bet tie daiktai gali būti ir spintelėse, nebūtinai ant stalviršių wink.gif

Gali, bet ne visi taip moka mirksiukas.gif Mano virtuvė kaip ofisinė hihihi.gif ant stalviršio nieko nelaikau schmoll.gif

QUOTE(Invincible @ 2010 01 13, 13:30)
Mano sesuo turi elektrine kaitlente, vargsta ir vargsta, sake valymas baisus kai kas isbega, prisvyla... Pas mus bus dujine  4u.gif Be to elektra brangsta  blush2.gif

g.gif Su stiklokeramikine - gal ir vargas (3 metus naudojausi, bet nepasakyčiau, kad kažkas sudėtingo). Svarbiausia, laiku ir tam tinkamomis priemonėmis nuvalyti ir nebus jokių problemų 4u.gif Pasirinkimo neturėjau - name nėra dujų .

QUOTE(Krisss @ 2010 01 13, 14:25)
Čia turbūt kaip kam..  mes turim elektrinę, ir tikrai už nieką jos nekeisčiau..  thumbup.gif  valymas man labai paprastas.. o kad išbėga ir prisvyla, tai kai pripranti prie elektrinės tada jau niekas nebėga, ir niekas neprisvyla..  4u.gif  o jei dar indukcinė tai tada iš viso super.. aš pradžio j kol pripratau kad numažinus, karštis tai ne iškarto sumažėja,..  doh.gif  tai teko kelis sykius prisvilinti.. o ir elektrinė man žiūrisi gražiau..  blush2.gif

drinks_cheers.gif Dabar indukcinės nekeisčiau į jokią kitą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 13 sausio 2010 - 14:56
QUOTE(456123 @ 2010 01 13, 14:41)
Fuuu  karsta.gif , pasirodo, renkasi žmonės ir dujinius paviršius  biggrin.gif
Tada dar klausimas - į ką atkreipiate dėmesį rinkdamiesi?  g.gif

renkames, dujos vistiek bus, nes dujiomis sildom nama, tai kaitlenete man rodos patogu ir dujom, va del orkaites tai jau tik elektrine, nes su dujomis kiek zinau sunku ka normaliai iskept. tai va beda tame, kad baldai jau uzskayti, o technikos dar nepradejom rinktis doh.gif bet kaitlenteia man rodos labai kriteriju daug nera-galbut ketaus groteles, uzdegimas elektrinis, nu gal firminis zenklas, tik dar nezinau kos, tiesa sakant dar nelabai gilinausi, bet kaitlentei gi kazkokiu prgramu nera, priesingai nei orkaitei smile.gif
labiau dizainas, firma man rodos, na kai pradesiu rmciau dometuis gal nuomone pakeisiu smile.gif

QUOTE(oge @ 2010 01 13, 14:48)

turejau minty stiklokeramine, kad ir kaip ismokrsi elgtis, bet pasitaiko kai puodas 'isbega", tada viska skas isbego momentaliai prikepa prie karsto pavirsiaus, nezinau jokios priemones, kuri lengvai nuvalytu, man vienintele iseitis-spec tam skirtas gremztukas, su juo viskas puikiai nusoivalo, o bet taciau...... pvz jei isbega ant dujines, tai tarkim isverdi nuimi puoda ir gali iskartnuvalyt kol nepridziuvo,. antr elektrines pagal instrukcija -negali pilt jo0kiu priemoniu kol neatvesta, tai logiska, kad gaminant valgyti, rty iskart nuemus puoda nepavalysi, tenka laukt kol atves. O tada dazniausiia jau buni pavalges ir aptinges ir ziurek lieka prikepus kaitlente iki kito karto. mnu cia toks patyrima smano, as budavau iipratus bedarant valgyt virtuve susitvarkyt,kad paskui pavalgai ir lieka tik indai, taciau dabar kaitlente jei pribego, galu gale verda as kepa ir vandens ar riebalu lasiukai irgi tyksta ir iskart proikepa ir viskas absoliuciia matosi.
Aisku pripratau, zinoma, vaizdas kai nuvalyta grazu. KIta vertus pliusas toks, kad pavirsius lygus, o va dujines tie degikliai, aplink juos visokie kantukai, irgi sunku isvalyt/. Taigi, manau ir viena ir kita turi pliusu ir minusu. Pvz vyras atejes nuo dujines, keikia po siai dienai elektrine, nes nemoka elgtis doh.gif , o as pripratus prie elektrines, tai man nieko. Pasirinkimo neturejau, nes pas mane duju ner.
Apie indukcine snezinau, neteko.

tai va, issipleciau cia su savo patirtim smile.gif
Atsakyti
http://209.85.129.13...lient=firefox-a

merginos, sita kaitlente kombinuota kiek supratau: 2 indukcinai ir 2 paprasti? ar kazka kita tie high light reiskia?

geriau vien indukcine ar kombinuota?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lineta*: 13 sausio 2010 - 15:39
QUOTE(Žydriausia @ 2010 01 13, 16:24)

turejau minty stiklokeramine, kad ir kaip ismokrsi elgtis, bet pasitaiko kai puodas 'isbega", tada viska skas isbego momentaliai prikepa prie karsto pavirsiaus, nezinau jokios priemones, kuri lengvai nuvalytu, man vienintele iseitis-spec tam skirtas gremztukas, su juo viskas puikiai nusoivalo, o bet taciau...... pvz jei isbega ant dujines, tai tarkim isverdi nuimi puoda ir gali iskartnuvalyt kol nepridziuvo,. antr elektrines pagal instrukcija -negali pilt jo0kiu priemoniu kol neatvesta, tai logiska, kad gaminant valgyti, rty iskart nuemus puoda nepavalysi, tenka laukt kol atves. O tada dazniausiia jau buni pavalges ir aptinges ir ziurek lieka prikepus kaitlente iki kito karto. mnu cia toks patyrima smano, as budavau iipratus bedarant valgyt virtuve susitvarkyt,kad paskui pavalgai ir lieka tik indai, taciau dabar kaitlente jei pribego, galu gale verda as kepa ir vandens ar riebalu lasiukai irgi tyksta ir iskart proikepa ir viskas absoliuciia matosi.
Aisku pripratau, zinoma, vaizdas kai nuvalyta grazu. KIta vertus pliusas toks, kad pavirsius lygus, o va dujines tie degikliai, aplink juos visokie kantukai, irgi sunku isvalyt/. Taigi, manau ir viena ir kita turi pliusu ir minusu. Pvz vyras atejes nuo dujines, keikia po siai dienai elektrine, nes nemoka elgtis doh.gif , o as pripratus prie elektrines, tai man nieko. Pasirinkimo neturejau, nes pas mane duju ner.
Apie indukcine snezinau, neteko.

tai va, issipleciau cia su savo patirtim smile.gif

visas šias problemas išsprendžia būtent indukcinė --
* ji neprikepa išbėgus;
* sumažinus galingumą - reaguoja momentaliai (kaip dujinė);
* išjungus iškarta atvėsta;

* valymas labai paprastas , jokių gremžtukų nereikia! thumbup.gif

Nuo paprastos stiklokeraminės skiriasi labai labai smile.gif

O jau nekalbant apie užkaitimo ir užvirimo greitį!

Jei jau rinksitės elektrinę stiklokeraminę , tai tik indukcinę drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 13, 16:30)
http://209.85.129.13...lient=firefox-a

merginos, sita kaitlente kombinuota kiek supratau: 2 indukcinai ir 2 paprasti? ar kazka kita tie high light reiskia?

geriau vien indukcine ar kombinuota?

jei turi brangių puodų ir keptuvių, kurie netinka indukcinei - tai galbūt ir verta imti kombinuotą,
Bet garantuoju kad panaudojus vieną ir kitą - tos paprastos bus pamirštos wink.gif
Atsakyti
Aš visą gyvenimą naudojausi dujine, dabar planuojam naujoj virtuvėj pirkti indukcinę (dėl greito užvirimo, patogaus valymo, nes paviršius šaltas ir kas išbėga neprikepa bei mažesnių elektros sąnaudų nei elektrinė), beje, kas turi namuose kombinuotą, elektrinę su indukcine, dažniausiai elektrinėmis kaitlentėmis nesinaudoja mirksiukas.gif
Atsakyti