Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

QUOTE(elva @ 2010 01 11, 13:13)
Ar cia atsiradusi kokia nauja mada, ar is tikruju rankeneles ant virsutiniu spinteliu - gadina vaizda? g.gif Jau ne vienoje vietoje randu toki pasakyma - na uzkliuva jis man kaskart, nes man paciai norisi rankeneliu ant virsutiniu spinteliu ir atrodo daug patogiau butu naudot - ir man toli grazu neatrodo, kad jos gali darkyti vaizda unsure.gif

O man labai idomu dar ir praktine puse tokio atidarymo mechanizmo g.gif Na pas mane dabar yra virsutines spinteles su rankenelemis, taciau kazkaip ipratau atidarineti spintele virs kriaukles butent uz apacios (slapiomis rankomis nesinori daug taskytis, siekiant rankeneles). Ir va ziuriu, po pusmecio tokio atidarinejimo jau toje vietoje ima atsilupineti spintutes karkaso apdaila... unsure.gif Nes kaskart atidarant dureles is apacios su pirstais uzkliuvu ir ta apdailos juostele.
Tai dabar mastau - ar nebus taip pat ir su tomis siek tiek nuleistomis durelemis? Ar ten visiskai jau nesiliecia pirstai atidarant prie karkaso? Ir dar - na pas mane pacios dureles is medzio masyvo, tai joms nieko, taciau jei dureles irgi butu is plokstes, kaip tada? Ar neims tos plokstes apacia irgi atsilupinet, trupet per laika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2010 01 11, 12:27)
O man labai idomu dar ir praktine puse tokio atidarymo mechanizmo  g.gif Na pas mane dabar yra virsutines spinteles su rankenelemis, taciau kazkaip ipratau atidarineti spintele virs kriaukles butent uz apacios (slapiomis rankomis nesinori daug taskytis, siekiant rankeneles). Ir va ziuriu, po pusmecio tokio atidarinejimo jau toje vietoje ima atsilupineti spintutes karkaso apdaila...  unsure.gif Nes kaskart atidarant dureles is apacios su pirstais uzkliuvu ir ta apdailos juostele.
Tai dabar mastau - ar nebus taip pat ir su tomis siek tiek nuleistomis durelemis? Ar ten visiskai jau nesiliecia pirstai atidarant prie karkaso? Ir dar - na pas mane pacios dureles is medzio masyvo, tai joms nieko, taciau jei dureles irgi butu is plokstes, kaip tada? Ar neims tos plokstes apacia irgi atsilupinet, trupet per laika?  g.gif

tikrai taip gali būti, nes, kad ir kokios atsparios medžio drožlių plokštės mechaniniams pažeidimams, vis dėlto, net ir naudojant gerą PVC briauną, drėgmės ši medžiaga bijo, gali pradėti pūstis plokštė toje vietoje, atšokti briauna. todėl, jei įpratot imt šlapiomis rankomis už durelių apačios, imkit su kokiu rankšluostuku, arba geriausiai už rankenėlių. jei durelės dažytos, ar turi PVC plėvelės vientisą padengimą, tai vandens nebijo (jei nėra pažeista mechaniškai).
Atsakyti
QUOTE(Lillita @ 2010 01 11, 13:25)
žinoma, susijęs, kaip ir viskas, kas susiję su dizainu (automobiliai, drabužiai, baldai, aksesuarai, šviestuvai, indai ir t.t.).. kalbant apie baldus, puikiai tai matosi, pvz. Milano parodoje, kuomet suvažiuoja iš viso pasaulio pasižiūrėti, kokias tendencijas ir naujas technologijas bei spalvų derinius pasiūlys italai (dažniausiai). paskui ir iki mūsų ateina, aišku, dažniausiai po metų kitų  ax.gif juokingiausia, kai kiniečiai lenda į spinteles su fotoaparatais ir fotografuoja kiekvieną varžtelį  doh.gif 

truputį offtopinu  blush2.gif

Na, leiskite paskutini karta man offtotopinti, gerai? Smagu, kad uzvire tokia diskusija. Tai va ka as galvoju: yra konceptualus interjerai ir yra gyvenamieji. Dazniausiai konceptualiems interjerams reikia zymiai daugiau erdves ir be abejo finansu...na jeigu tik viskas tuo tik uzsibaigtu, butu puiku, taciau yra ir uzsakovo mentaliteto problema. Paprastai musu salies zmonems sunku priimti naujoves, yra inertiski. Taigi visi eina pramintu keliu-"kava - kakava".
Su konceptualiais interjerais konkursuose dalyvaujantys dizaineriai ir architektai skina laurus, taciau lieka nepastebeti "buitiniu interjeru" autoriai. Stai kodel as paprastai sakau, kad svarbu pats spalvinis derinys, kad mane suprastu paprastas zmogus, skaitantis si foruma, ka as noriu pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 11, 12:43)
na as skoni turiu pati ir interjera kuriu be dizainerio paslaugu ir manau tikrai ne prasciau nei su juo. Kai viska baigsiu - ikelsiu ir nustebinsiu jus  tongue.gif
man iskilo klausimas - tai kokios tos "kitokios" spalvos jei ruda, balta, sokoladine ir visa kita nusibode? Mano manymu tai klasikines spalvos, kurios neiseis is mados, o va baklazanas, kokia nors tamsiai melyna kita sezona bus nemadinga, o virtuve minimum kokius 8 metus tokia pati stoves. Ka manot?  4u.gif

Skaitau ir renkuosi akmenis iš savo daržo.. biggrin.gif taigis mano virtuve pienas-kakava, standartas taip sakant.. tongue.gif
Bet 4 metus gyvenau su gelsvos-raudonmedžio deriniu.. ir jei atvirai, pavargau.. blush2.gif todėl dabar džiaugiuosi žemiškom spalvom.. dar va savo rudoj virtuvėj pasistačiau samaninius vazonus, man gražu.. ax.gif
Čia matyt nuo žmogaus labai daug kas priklauso.. g.gif nes nemėgstu aš ir gyvenime tų ryškių spalvų, kažkokio mandresnio derinio, tai visa tai atsispindi ir mano namučiuose.. va brolio žmona visiškai kitokia.. pas ją name laiptai bus metaliniai, surūdyjusio metalo, virtuvė juoda su metalu.. na ir t.t. bet ji kitokia.. man savotiškai gražu, bet gyventi tokiame name nžn ar norėčiau,.. gal reikėtų priprasti..
draugams namą įrenginėjo dizaineriai.. tai spalvos tos pačios standartinės.. na gal vaikų kambariai kiek kitokie.. bet gi galima labai daug išgauti interjero detalėm..

Džiaugiuosi ka yra tokių žmonių, kurie moka kažką įdomesnio savo namučiuose padaryti.. gal ir pas mane būtų kitaip, jei turėčiau atliekamų pinigų samdyti dizainerį, bet kitas klausimas ar norėčiau gyventi kitų kurtuose namučiuose..

Sėkmės kiekvienai įsirenginėjant savo svajonių virtuves ir namučius.. ir vieningos nuomonės niekada nerasim.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Interdiz @ 2010 01 11, 12:05)
Pirma: NIEKADA interjere nenaudokite pilka+ruda, nes tai yra depresijos spalvos, jos tarsi sunkina viena kita. Jusu atveju labai sunku pritaikyti sioms spalvoms apjungianti tona, ir siaip reiketu realiai matyti kokio ryskumo, ar i siltuma ar saltuma tonai linksta, todel mano nuomone bus neobejaktyvi...bet taip kaip as isivaizduoju, lyg ir tiktu svelni gelsvai-oranzine. Sakau svelni, ne rekianti.

blink.gif lotuliukas.gif na ir paguodet bigsmile.gif
jau panaudota 4u.gif , tai ka daryt g.gif pliusa isszvelgiu viena - nutukimas mano seimynai negresia 4u.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Lineta* @ 2010 01 11, 12:24)
1.matosi  bigsmile.gif  kiek supratau, tai isorine spinteles dalis ilgesne ir uz jos galima paimti ir dar ji yra matine?
2. kazin vaizdas blizgios su matine nesipjauna?

1.taip teisingai. taip ir yra. ir ji ilgesne per tiek, kiek matosi tos metalines matines dalies. tad rankomis visada tik uz jos ir pasiemi (jei cia suprantamai as).
2. vat sito nezinau bigsmile.gif

pradzioje sumanymas del virtuves buvo kitoks ir virtuves vaizdas turejo buti kitoks. labai norejosi virsutiniu spinteliu su panasiais stiklais ir kaip matosi pav. su rankenelemis (atsiprasau uz panaudota paveiksleli, jei kas jame atpazino savo virtuve, tiesiog neliko parduotuves tinklapyje isstatytos salone virtuves pavyzdzio):

user posted image

bet uzmaciau pietu stala, kurio kaina tiko o paskui ir pats vaizdas.... ir teko keisti virtuves fasadus, nes niekaip prie pasirinkto stalo nederejo. tai va ir gavosi tas rudai - pilkas "depresiskas" derinys.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 11 sausio 2010 - 14:46
[
Sėkmės kiekvienai įsirenginėjant savo svajonių virtuves ir namučius.. ir vieningos nuomonės niekada nerasim.. drinks_cheers.gif
[/quote]

Sveikos,

kiek cia daug ivairiu ir graziu virtuviu visiems skoniams bigsmile.gif Gaila, kad nemaciau sios temos anksciau, dabar mano virtuve jau gaminama, tuoj surinkines. Todel ir noriu paprasyti virtuviu savininiu - gal galetumete pasidalinti, kiek jums kainavo virtuves pastatymas/surinkimas ir visu buitiniu prietaisu pajungimas? Is manes nori vos ne 900 litu uz tai....? g.gif
Atsakyti
[/quote]

Sveikos,

kiek cia daug ivairiu ir graziu virtuviu visiems skoniams bigsmile.gif Gaila, kad nemaciau sios temos anksciau, dabar mano virtuve jau gaminama, tuoj surinkines. Todel ir noriu paprasyti virtuviu savininiu - gal galetumete pasidalinti, kiek jums kainavo virtuves pastatymas/surinkimas ir visu buitiniu prietaisu pajungimas? Is manes nori vos ne 900 litu uz tai....? g.gif
[/quote]

Aha tikrai labai ydomu bigsmile.gif , aplamai kiek kainuoja virtuves, galetu kurios jau turi jas namie pasidalinti su mumis, manoji virtuve tai dar tik planuojama , net neisivaizduoju kiek ji man sukainuos g.gif Gal kas domejosi kur , kokioj imonej pigiau?? 4u.gif
Janna, kokia kvadrato kaina to marginto (tikriausiai jis triplexs vadinasi) spinteles stiklo?
Atsakyti
QUOTE(rumbaciacia @ 2010 01 11, 15:56)
Aha tikrai labai ydomu  bigsmile.gif , aplamai kiek kainuoja virtuves, galetu kurios jau turi jas namie pasidalinti su mumis, manoji virtuve tai dar tik planuojama , net neisivaizduoju kiek ji man sukainuos  g.gif Gal kas domejosi kur , kokioj imonej pigiau??  4u.gif
Janna, kokia kvadrato kaina to marginto (tikriausiai jis  triplexs vadinasi)  spinteles stiklo?

Iš tiesų, pasigedau tų kainų kas kaip. Pasidalinkite , bent jau maždaug kokia jūsų virtuvės kaina, kiek metrų virtuvinio ir maždaug kokios medžiagos. Tai bus mums besigaminančioms nors šiek tiek aiškiau. 4u.gif
Atsakyti
mano provansisko stiliaus virtuves metras 2.5tukst.
drauges paprasto stiliaus virtuve 1m kaina 500lt.kaip matote medziagos turi daug ytakos ir gamintojas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karolinakr @ 2010 01 11, 14:47)
kiek cia daug ivairiu ir graziu virtuviu visiems skoniams  bigsmile.gif Gaila, kad nemaciau sios temos anksciau, dabar mano virtuve jau gaminama, tuoj surinkines. Todel ir noriu paprasyti virtuviu savininiu - gal galetumete pasidalinti, kiek jums kainavo virtuves pastatymas/surinkimas ir visu buitiniu prietaisu pajungimas? Is manes nori vos ne 900 litu uz tai....? g.gif

Viskas įėjo į bendrą sumą ax.gif

QUOTE(elitarai @ 2010 01 11, 17:44)
mano provansisko stiliaus virtuves metras 2.5tukst.
drauges paprasto stiliaus virtuve 1m kaina 500lt.kaip matote medziagos turi daug ytakos ir gamintojas mirksiukas.gif

Kažinn, kokias medžiagas rinkosi, kad metras tik 500 lt g.gif
Atsakyti
thumbup.gif

siandien ziuriu visai idomi poteme gavosi apie spalvas-skaitau linksmai lotuliukas.gif
as tai manau kad kava-kakava+pieno puta biggrin.gif nera taip jau blogai. gal jau tik mes jau labai piktos ant to derinio, kad jis taip mums visiems patinka... ax.gif
beveik visos dalyves sutinka su tuo kad zaidziame detalemis-nes neturime galimybes, o gal ir nenorime kas 3-5 metus keisti baldus. na o keli litrai nauju dazu iskarto pagerina nuotaika 4u.gif

Papildyta:
na o apie kainas tai galiu pasakyti kad pagal pateikta koki nors projekta labai abejoju ar kas begini metra uz 500 lt. gamins. nes taip jau pagalvojus apatine 1m spintele 300 lt. virsutine-200 lt. as tai manau kad cia kokiam turguj ar bazej gatavu lenkisku spinteliu nusipirkus taip gaunasi. a, dar JYSK'e
tai jau ten ka gavai ta ir pirkai wink.gif apie dizainus nelabai ka jau manau ir galima kalbeti wink.gif
na arba dar variantas kad 500 lt. uz metra na ir begalybe +++++++++ tai uz ta tai uz ana doh.gif
siaip tai iprastai sukasi 1000-2000 lt. metras, na o kas jau nori medzio tai nuo 2000 lt. uz metra.
Atsakyti
QUOTE(Pupytukas @ 2010 01 11, 12:19)
Na, čia ir daugiau yra kotokių 4u.gif Bet kai visi į vieną pusę linksta, kažkaip pradedi savim abejoti... unsure.gif

Aha, tikrai smagu suzinoti, kad yra ryskesnes spalvas megstanciu, ne neonines kokias, bet tiesog reciau interjere naudojamas. Mano svajone ir ieskomas virtuves variantas - baklazaniniai baldai, baltas stalvirsis, garstyciu/alyvuogiu atspalviu plyteles sachmatais... Tik, tiesa pasakius, plyteliu neradau kol kas. Spalvos kaip ir yra, bet man norimu atspalviu neradau..
Papildyta:
QUOTE(Lineta* @ 2010 01 11, 12:43)
na as skoni turiu pati ir interjera kuriu be dizainerio paslaugu ir manau tikrai ne prasciau nei su juo. Kai viska baigsiu - ikelsiu ir nustebinsiu jus  tongue.gif
man iskilo klausimas - tai kokios tos "kitokios" spalvos jei ruda, balta, sokoladine ir visa kita nusibode? Mano manymu tai klasikines spalvos, kurios neiseis is mados, o va baklazanas, kokia nors tamsiai melyna kita sezona bus nemadinga, o virtuve minimum kokius 8 metus tokia pati stoves. Ka manot?  4u.gif

Kad baklazanine nera madinga, kaip ir melyna, greiciau tie pienai ir kakavos ant bangos. Ir dar jei derinama prie kokios 'buko' atspalvio arba kitokio balinto medzio.
Ir tikrai, pabandykit nuvaziuoti pasirinkti plyteliu, tai violetines - 2 rusys, o kakavu/terakotu/pienu/sokoladu kiek nori. + su visom imanomom fakturom. Spalvos gi nereiskia beprotiskai spalvoto interjero, kaip kad budavo geltonai/melynos (ryskios) vonios, tiesiog ta pati violetine, alyvuogiu ar kita ne tokia nuvalkiota, panaudojama keliais atspalviais ar panasiai.
Is viso, ka reiskia atsibos spalva, va ruda/pieno man vien nuo svetimu nuotrauku pabodusi smile.gif Skonio gi reikalas
Atsakyti