QUOTE(speedy @ 2011 03 20, 12:26)
To paties gamintojo skiriasi:
1.kaitinimo elementų kiekis (svarbu kepimui),
2.emalė, katalitinės sienelės, filtrai, pirolyzė (svarbu priežiūrai),
3.termometrai, papildomos funkcijos, receptai, programavimai, dialogai, LCD ekranai (naudojimo patogumas),
4.kilmės šalis (atskirais atvejais gali lemti surinkimo kokybę),
5.prekinis ženklas (įvaizdis, kartais kokybiškesnė išorinė apdaila).
Mano manymu, tiesiogiai kepimo kokybei turi įtakos kepėjo patirtis ir 1 punktas. Kiek kam padeda užrašas AEG ir "Made in Germany" geriau iškepti tortą, yra asmeninis konkretaus kepėjo reikalas.
P.S. Tai yra mano asmeninė nuomonė, paremta mano asmenine patirtimi. Internetinė informacija ir jutubai tam įtakos neturėjo
tai speedy vistiek tvirtini, kad visos mašinos, turinčios keturis ratus, važiuoja vienodai?
aš ne youtubais ar internetine informacija, o iškepimo testų rezultatais remiuosi ir nori tikėk nori netikėk, bet skirtingos orkaitės (su vienodu kaitinimo elementų skaičiumi, elektroninėmis temperatūros kontrolėmis ir viskuo kitu, kas turėtų užtikrinti gerą ir tolygų iškepimą) kepa ne vienodai. nori tikėk nori ne.
QUOTE(atigisa @ 2011 03 20, 23:51)
tai jau tikrai ant "paturbinto" konsultanto užsirovėt
pirolizė ir katalitinės sienelės yra iš esmės skirtingi dalykai. katalitines sieneles labai propoguoja siemens, nors iš esmės tai yra "sienelės-kempinė". ta sienelė sugeria riebalus, o tada reikia bent kas mėnesį orkaitę įkaitinti iki max. temperatūros (250-275, priklausomai nuo modelio) ir pakaitinti 45 minutes, kad susikaupę riebalai "išdegtų". Bet išdega jie deja ne visi, tai po 3-5 metų naudojimo sienelė tampa neefektyvi, tada tenka keisti (jei yra galimybė).
pirolizė yra visos orkaitės savaiminis išsivalymas, kai orkaitė įkaitinama iki 500 laipsnių ir taip per valandą išdeginami visi nešvarumai ir riebalai, po visko tiesiog lieka pelenų krūvelė orkaitės apačioje, o pati orkaitė kaip nauja.