Įkraunama...
Įkraunama...

Viryklės ir orkaitės 3

QUOTE(Luella @ 2011 03 19, 15:50)
Dėkui už patarimą... na B5901-5M jau šiek tiek brangesnė, iš manęs nėra labai didelės kepėjos, tai gal ir paprastesnės užtektų, tik nenoriu kokios nesąmonės išsirinkti ar nekokybiško daikto. Tikriausiai pasiliksiu prie B4101-5M.

Norėčiau paprovokuoti, gal pasakysite, kuo AEG B4101-5M geresnė už AKZ 236/IX Whirlpool'ą biggrin.gif ? Kainos jų vienodos, kad jau nusprendėte tą 1000+ išleisti.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 03 19, 17:38)
Norėčiau paprovokuoti, gal pasakysite, kuo AEG B4101-5M geresnė už AKZ 236/IX Whirlpool'ą  biggrin.gif ? Kainos jų vienodos, kad jau nusprendėte tą 1000+ išleisti.

Jau nebesigilinsiu biggrin.gif nes kitaip niekada neišsirinksiu, tai kad jau prisiruošiau nusipirkti man yra didelis įvykis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luella @ 2011 03 19, 18:51)
Jau nebesigilinsiu  biggrin.gif  nes kitaip niekada neišsirinksiu, tai kad jau prisiruošiau nusipirkti man yra didelis įvykis  biggrin.gif

Sveikinu.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 03 19, 17:13)
EOB-53102 Galiu pažiūrėti kada panorėjęs  biggrin.gif ir nuo pasižiūrėjimų skaičiaus niekas joje nepasikeis. Koks skirtumas, juk ir to ventiliatoriaus ir kaitinimo tenų gamintojas tas pats tiek pas AEG B3191-5M, tiek pas Electrolux EOB-53102 ir pas atitinkamus Zanussi tas pats. Gali vietomis sukeisti. Bet pas Electroluxsą EOB53102 - yra papildomas žiedinis kaitinimo tenas galinėje sienelėje, todėl jis keps taip pat gerai, kai tamstos AEG B9971, jei kepėjo rankos teisingai pritaisytos ir galva vietoje.  lotuliukas.gif
  lotuliukas.gif
O 3D funkcija iš esmės reiškia kaistančią galine sienelę.

buvai išsiardęs, kad žinai ventiliatorių ir kaitinimo tenų gamintojus? smile.gif kaitinimo tenai tai išvis daugumoje orkaičių yra naudojami vienodi, lygiai taip pat kaip ir stiklokeramikoje - paviršius visiems gamintojams gamina eurokera ir schott. bet iškepimo kokybė skiriasi, ir tai kad abi orkaitės turi gale kaitinimo elementą ir ventiliatorių toli gražu nereiškia, kad abi iškeps vienodai kokybiškai. Tai tas pats kaip sakyti: ta mašina turi keturis ratus ir variklį, ir šita turi keturis ratus ir variklį - reiškia abi važiuos vienodai doh.gif Čia gi reikšmę turi kiekvienas užlenkimas orkaitės viduje, o visų gamintojų orkaičių vidus skiriasi, lygiai taip pat skirias aeg ir zanussi, lygiai taip pat siemens brangios vokiškos ir pigios ispaniškos.
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2011 03 20, 12:11)
buvai išsiardęs, kad žinai ventiliatorių ir kaitinimo tenų gamintojus? smile.gif kaitinimo tenai tai išvis daugumoje orkaičių yra naudojami vienodi, lygiai taip pat kaip ir stiklokeramikoje - paviršius visiems gamintojams gamina eurokera ir schott. bet iškepimo kokybė skiriasi, ir tai kad abi orkaitės turi gale kaitinimo elementą ir ventiliatorių toli gražu nereiškia, kad abi iškeps vienodai kokybiškai. Tai tas pats kaip sakyti: ta mašina turi keturis ratus ir variklį, ir šita turi keturis ratus ir variklį - reiškia abi važiuos vienodai  doh.gif  Čia gi reikšmę turi kiekvienas užlenkimas orkaitės viduje, o visų gamintojų orkaičių vidus skiriasi, lygiai taip pat skirias aeg ir zanussi, lygiai taip pat siemens brangios vokiškos ir pigios ispaniškos.

To paties gamintojo skiriasi:
1.kaitinimo elementų kiekis (svarbu kepimui),
2.emalė, katalitinės sienelės, filtrai, pirolyzė (svarbu priežiūrai),
3.termometrai, papildomos funkcijos, receptai, programavimai, dialogai, LCD ekranai (naudojimo patogumas),
4.kilmės šalis (atskirais atvejais gali lemti surinkimo kokybę),
5.prekinis ženklas (įvaizdis, kartais kokybiškesnė išorinė apdaila).
Mano manymu, tiesiogiai kepimo kokybei turi įtakos kepėjo patirtis ir 1 punktas. Kiek kam padeda užrašas AEG ir "Made in Germany" geriau iškepti tortą, yra asmeninis konkretaus kepėjo reikalas. biggrin.gif
P.S. Tai yra mano asmeninė nuomonė, paremta mano asmenine patirtimi. Internetinė informacija ir jutubai tam įtakos neturėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
Gal kas galite paaiškinti kaip ir apsisprendėme pirkti AEG B5941-5M. Noriu paklausti - ar pyrolizės funkcija joje tik galinėje sienelėje (sakė, kad taip būna) ar iš visų pusių. Ieškojau, neradau informacijos.
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2011 03 20, 19:03)
Gal kas galite paaiškinti kaip ir apsisprendėme pirkti AEG B5941-5M. Noriu paklausti - ar pyrolizės funkcija joje tik galinėje sienelėje (sakė, kad taip būna) ar iš visų pusių. Ieškojau, neradau informacijos.

Tamsta maišote pyrolizę su katalitinėm sienelėmis.
Pyrolizė - procesas vykstantis orkaitės viduje.
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 03 20, 18:14)
Tamsta maišote pyrolizę su katalitinėm sienelėmis.
Pyrolizė - procesas vykstantis orkaitės viduje.

Iki apsilankymo Elektomarkt parduotuvėje aš irgi taip galvojau drinks_cheers.gif bet ten vadybininkas aiškino, kad pirolizė vyksta tik ant galinės orkaitės sienėlės (kalbėjo apie vieną gorenje modelį). Atseit kitas tris vistiek teks valyti. Tai Jūsų pastaba reiškia, kad vadybininkas vėjus paisto doh.gif Nieko nebeatsirenku doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(speedy @ 2011 03 20, 12:26)
To paties gamintojo skiriasi:
1.kaitinimo elementų kiekis (svarbu kepimui),
2.emalė, katalitinės sienelės, filtrai, pirolyzė (svarbu priežiūrai),
3.termometrai, papildomos funkcijos, receptai, programavimai, dialogai, LCD ekranai (naudojimo patogumas),
4.kilmės šalis (atskirais atvejais gali lemti surinkimo kokybę),
5.prekinis ženklas (įvaizdis, kartais kokybiškesnė išorinė apdaila).
Mano manymu, tiesiogiai kepimo kokybei turi įtakos kepėjo patirtis ir 1 punktas. Kiek kam padeda užrašas AEG ir "Made in Germany" geriau iškepti tortą, yra asmeninis konkretaus kepėjo reikalas. biggrin.gif
P.S. Tai yra mano asmeninė nuomonė, paremta mano asmenine patirtimi. Internetinė informacija ir jutubai tam įtakos neturėjo  lotuliukas.gif

tai speedy vistiek tvirtini, kad visos mašinos, turinčios keturis ratus, važiuoja vienodai? doh.gif aš ne youtubais ar internetine informacija, o iškepimo testų rezultatais remiuosi ir nori tikėk nori netikėk, bet skirtingos orkaitės (su vienodu kaitinimo elementų skaičiumi, elektroninėmis temperatūros kontrolėmis ir viskuo kitu, kas turėtų užtikrinti gerą ir tolygų iškepimą) kepa ne vienodai. nori tikėk nori ne.

QUOTE(atigisa @ 2011 03 20, 23:51)
Iki apsilankymo Elektomarkt parduotuvėje aš irgi taip galvojau drinks_cheers.gif  bet ten vadybininkas aiškino, kad pirolizė vyksta tik ant galinės orkaitės sienėlės (kalbėjo apie vieną gorenje modelį). Atseit kitas tris vistiek teks valyti. Tai Jūsų pastaba reiškia, kad vadybininkas vėjus paisto doh.gif Nieko  nebeatsirenku doh.gif  doh.gif  doh.gif

tai jau tikrai ant "paturbinto" konsultanto užsirovėt lotuliukas.gif pirolizė ir katalitinės sienelės yra iš esmės skirtingi dalykai. katalitines sieneles labai propoguoja siemens, nors iš esmės tai yra "sienelės-kempinė". ta sienelė sugeria riebalus, o tada reikia bent kas mėnesį orkaitę įkaitinti iki max. temperatūros (250-275, priklausomai nuo modelio) ir pakaitinti 45 minutes, kad susikaupę riebalai "išdegtų". Bet išdega jie deja ne visi, tai po 3-5 metų naudojimo sienelė tampa neefektyvi, tada tenka keisti (jei yra galimybė).
pirolizė yra visos orkaitės savaiminis išsivalymas, kai orkaitė įkaitinama iki 500 laipsnių ir taip per valandą išdeginami visi nešvarumai ir riebalai, po visko tiesiog lieka pelenų krūvelė orkaitės apačioje, o pati orkaitė kaip nauja.
Atsakyti
QUOTE(kettis @ 2011 03 21, 09:39)
tai jau tikrai ant "paturbinto" konsultanto užsirovėt  lotuliukas.gif pirolizė ir katalitinės sienelės yra iš esmės skirtingi dalykai.

Ačiū labai, kaip ir viską supratau, tik dar patvirtinkit, kad AEG B 5941-5M tikrai su pirolizes funkcija tokia, kokia ir turi būti. Dar kartą ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo atigisa: 21 kovo 2011 - 09:10
tai speedy vistiek tvirtini, kad visos mašinos, turinčios keturis ratus, važiuoja vienodai?
Mielas pone, apie mašinas čia Jūs pats kalbatės. Jei ką yra skiltis "Keturi ratai", nes aš kalbėjau apie orkaites. blink.gif

doh.gif aš ne youtubais ar internetine informacija, o iškepimo testų rezultatais remiuosi
ar tie rezultatai ne internete rasti, netyčia. g.gif

nori tikėk nori netikėk, bet skirtingos orkaitės (su vienodu kaitinimo elementų skaičiumi, elektroninėmis temperatūros kontrolėmis ir viskuo kitu, kas turėtų užtikrinti gerą ir tolygų iškepimą)
Netikiu, temperatūros kontrolė reikalinga palaikyti užduotai temperatūrai, tą atlieka ir termostatas, kai būna tiesiog sugraduota rankenėlė. Tik kokiu laipsniu kitu didesne paklaida. O tas anot Jūsų "visas kitas" tik padeda patogiau naudotis gaminiu ir suteikia jam pridėtinę vertę. Daug svarbiau kepėjo patirtis.

o iškepimo testų rezultatais remiuosi
geras dalykas, bet kaip rašiau, tos mano išvados sukauptos asmeninės patirties dėka. Tam "pagelbėjo" AEG B9971-5M, AEG B6741-4M, kažkoks senas paprastas ARDO modelis ir Whirlpool AKZ421.
Tai praktika, todėl nematau tikslo tęsti tamstos teorinio ginčo. Geriau užkąsiu kekso "vatikano duona" pagal senąreceptą, beje iškepto senoje prastoje ARDO, kurios net modelio perskaityti nebeišeina lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(atigisa @ 2011 03 21, 11:08)
Ačiū labai, kaip ir viską supratau, tik dar patvirtinkit, kad AEG B 5941-5M tikrai su pirolizes funkcija tokia, kokia ir turi būti. Dar kartą ačiū

Ši orkaitė turi pyrolizės funkciją.
Atsakyti
Reikia dujinės kaitlentės. pradėjau ieškoti, nelabai ką randu. Pageidavimai: stiklinis juodas paviršius, priekyje didžioji virimo vieta, norėčiau, kad jungikliai būtų šone. va čia ir stop. gal kažkaip ne to noriu? Kaip ir nerandu, kas visa tai atitiktu. g.gif
Atsakyti