Įkraunama...
Įkraunama...

Viryklės ir orkaitės 3

smile.gif
Na, tuos balionus keisčiau, tai tikrai ne aš, o vyras tongue.gif
O įdomu kiek iš tikrųjų ta indukcinė kaitlentė ima elektros maisto gaminimui, būtų įdomu palyginti su dujom, tik kaži ar pasako kas nors teisybę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2010 12 29, 15:11)
Labutis,
Esu naujokė forume  ax.gif malonu susipažinti  drinks_cheers.gif
Šį forumą tikriausiai visi skaito, tai ir as ne išimtis... skaičiau, skaičiau ir prisijungiau smile.gif
Turiu vieną dilemą, negaliu nuspręsti, kokią kaitlentę prikti, ar tą indukcinę ar dujinę? Gal kas galėtų patarti, ar verta šiek tiek pavargti su dujų balionais, manau kas kokį pusmetį pakeisdama, ar pirkti elektrinę, bet visgi bijau tos elektros, kuri manau nemenkai prisuka i tuos skaitliukus, o dabar ir tu lengvatinių tarifų turintiems elektros viryklę nebėra.
Kažkur skaičiau, kad elektros prisuka 4 asmenų šeima už visa elektra į mėnesį moka 40 lt, man ato skamba nerealiai, nes aš jau dabar žymiai daugiau prisuku tos elektros, o mūsų šeimoje tik 3.
Būčiau dėkinga už patarimus. ax.gif

O Jūs gyvent bute ar name? O kokį būdą maisto ruošimui dabar naudojat? Naudojuosi indukcine kaitlente jau 1,5 metų, elektros nepadaugėjo schmoll.gif Lengvatinis tarifas lieka, jei nekeiti plano. Nebent po kiek laiko panaikins dabartinius tarifus ir priverstinai lieps rinktis siūlomus planus.
O kiek kilovatų sunaudojat g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2010 12 29, 16:11)
Labutis,
Esu naujokė forume  ax.gif malonu susipažinti  drinks_cheers.gif
Šį forumą tikriausiai visi skaito, tai ir as ne išimtis... skaičiau, skaičiau ir prisijungiau smile.gif
Turiu vieną dilemą, negaliu nuspręsti, kokią kaitlentę prikti, ar tą indukcinę ar dujinę? Gal kas galėtų patarti, ar verta šiek tiek pavargti su dujų balionais, manau kas kokį pusmetį pakeisdama, ar pirkti elektrinę, bet visgi bijau tos elektros, kuri manau nemenkai prisuka i tuos skaitliukus, o dabar ir tu lengvatinių tarifų turintiems elektros viryklę nebėra.
Kažkur skaičiau, kad elektros prisuka 4 asmenų šeima už visa elektra į mėnesį moka 40 lt, man ato skamba nerealiai, nes aš jau dabar žymiai daugiau prisuku tos elektros, o mūsų šeimoje tik 3.
Būčiau dėkinga už patarimus. ax.gif

Gaminti ant duju visada bus pigiau, cia faktas. Tik viena, kai dujos ateina vamzdziais, kita kai reikia keisti balionus.. Plius nuo baliono dazniausiai dar ir sioks toks duju kvapelis eis, ir dar manau kad tai nera labai saugu - tfu tfu tfu aisku. Pats sodyboj turiu duju baliona, bet vasara keisiu i elektrine, nusibodo nuo nekokybisku duju balionuose aprukstantys puodai :/
Indukcine galios is tinklo naudoja panasiai kaip iprasta elektrine kaitlente (apie 2 kW), tik del didesnio efektyvumo greiciau ikaista, tai realiai elektros sanaudos skirias apie 30%.
O elektros kaina priklauso nuo to, kiek gaminsit ir koks planas. Tarkim pusvalandi verdat/ kepat ant dvieju kaitvieciu - susinaudos tarkim ~2kW, jei po 45 cnt. iseina 90 cnt. Tai per menesi bus apie 27 lt. Na, kartais gaminsit ilgiau ar daugiau, tai gal 40 lt. ir iseis "prasukt" per maisto gaminima.
Atsakyti
Perskaičiau visą temą , bet dar daugiau susipainiojau
taigi reikia dujinės su gera elektrine orkaite.pinigai, na nuo 1500 iki 3000 smile.gif, taip kad verta būtu pirkt
kepsiu nelabai sudėtingai , bet dažnai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 12 29, 19:04)
O Jūs gyvent bute ar name? O kokį būdą maisto ruošimui dabar naudojat? Naudojuosi indukcine kaitlente jau 1,5 metų, elektros nepadaugėjo  schmoll.gif Lengvatinis tarifas lieka, jei nekeiti plano. Nebent po kiek laiko panaikins dabartinius tarifus ir priverstinai lieps rinktis siūlomus planus.
O kiek kilovatų sunaudojat  g.gif

Dabar gyvename 3 kambarių bute, už dujas maisto gaminimui kas mėnesį sumoku apie 15-20 Lt. Už elektrą kas mėnesį apie 100 Lt( apie 200 kw).
Aš vis galvoju, kokią kaitlentę pasirinkti name, nes po truputį įsirenginėjame. Šalia virtuvės, mes turime tokią patalpėlę, kur ir galime patalpinti ta balioną, ir jo nesimatys bendroje patalpoje.
Aš gaminu kasdien po vieną kartą tai tikrai, o kartais dar ir vakare...
Tame ir yra problema, nes neįsivaizduoju kiek elektrinė kaitlentė maisto ruošimui ima? Dažniausiai gaminu ant kaitlentės, bet kai gaminu orkaitėje, tai iš karto jaučiasi kad "prisuka" tos elektros.
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2010 12 31, 00:58)
Perskaičiau visą temą , bet dar daugiau susipainiojau
taigi reikia dujinės su gera elektrine orkaite.pinigai, na nuo 1500 iki 3000 smile.gif, taip kad verta būtu pirkt
kepsiu nelabai sudėtingai , bet dažnai smile.gif

Pabandykite pasidairyti Bosch Nors ir "made in Turkey" bet, sako geros. Arba Gorenje nors tos negražios biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, ieškom retro stiliaus orkaitės. Gal galėtumėt patarti, kurios geros ir kur labiau apsimoka pirkti. Manom skirti apie 2000, bet jei labai kazkuo ypatinga, tai ir siek tiek daugiau. Iš anksto ačiū už patarimus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritaram @ 2010 12 29, 15:41)
smile.gif
Na, tuos balionus keisčiau, tai tikrai ne aš, o vyras  tongue.gif 
O įdomu kiek iš tikrųjų ta indukcinė kaitlentė ima elektros maisto gaminimui, būtų įdomu palyginti su dujom, tik kaži ar pasako kas nors teisybę  g.gif

labas, nera cia ka lyginti, gal tik tiek, kad duju kaina ir elektors kaina.
Gaminimui dujine ir elektrine indukcine sunaudos tiek pat laiko.
Atsakyti
QUOTE(violation80 @ 2011 01 15, 01:34)
labas, nera cia ka lyginti, gal tik tiek, kad duju kaina ir elektors kaina.
Gaminimui dujine ir elektrine indukcine sunaudos tiek pat laiko.

Ne, indukcinė gerokai greitesnė ir už dujas wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Linuska Z. @ 2011 01 15, 00:48)
Sveiki, ieškom retro stiliaus orkaitės. Gal galėtumėt patarti, kurios geros ir kur labiau apsimoka pirkti. Manom skirti apie 2000, bet jei labai kazkuo ypatinga, tai ir siek tiek daugiau. Iš anksto ačiū už patarimus! 4u.gif

O reikia tik orkaitės? vienas iš variantų galėtų būti komplektas EOB53001R+EHG6833R, arba atskirai ta EOB53001R. Yra ir kiek pigesnių variantų iš Beko ar pan. kaina iš Gorenje.
Atsakyti
[quote=kettis,2011 01 15, 08:23]
O reikia tik orkaitės? vienas iš variantų galėtų būti komplektas EOB53001R+EHG6833R, arba atskirai ta EOB53001R. Yra ir kiek pigesnių variantų iš Beko ar pan. kaina iš Gorenje.

Reikia komplekto retro stiliaus. Visas komplektas galetu ir iki 3000 Lt kainuoti. Aciu uz pasiulymus. Lauksim daugiau pasiulymu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Linuska Z.,2011 01 18, 18:30]
[quote=kettis,2011 01 15, 08:23]

Reikia komplekto retro stiliaus. Visas komplektas galetu ir iki 3000 Lt kainuoti. Aciu uz pasiulymus. Lauksim daugiau pasiulymu 4u.gif
[/quote]
Galima pažiūrėti Gorenje jodą ar smėlio spalvų. Kaitlentės atitinkamai juoda ir smėlio
Atsakyti
sveiki
orkaite cia paskaicius kaip ir issirinkau.. dbr dar lieka kaitlente biggrin.gif
sakykit kaip sitas modelis :m Electrolux EHD60020P?
Atsakyti