Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rarity @ 2010 01 02, 14:49)
Kokiu fotiku fotkini? ND dariau dar su muiline, bet kažkaip be macro padariau.  O jei su veidrodžiu, tai kaip ir klausimo nekyla.

ne veidrodinis mano.. SONY DSC-F828.
Atsakyti
Sveikos,
Ievosiau, solo grazius fejerverkai thumbup.gif , ievosiau ypac ta patiko,kur ir tau paciai (antra berods rolleyes.gif )

Melodi,kad ir kaip noreciau prikibt- nu neturiu prie ko biggrin.gif Labai kokybiska,grazu,rysku. Super zodziu! thumbup.gif (tuoj ir as del 1.4 pradesiu kliedet biggrin.gif doh.gif )

Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2010 01 02, 15:17)
Sveikos,
Ievosiau, solo grazius fejerverkai  thumbup.gif , ievosiau ypac ta patiko,kur ir tau paciai (antra berods  rolleyes.gif )

Melodi,kad ir kaip noreciau prikibt- nu neturiu prie ko  biggrin.gif Labai kokybiska,grazu,rysku. Super zodziu!  thumbup.gif (tuoj ir as del 1.4 pradesiu kliedet  biggrin.gif  doh.gif )

Aciu panos be abejaus 4u.gif Kibkit prie kompozos, mano silpnoji vieta blush2.gif Fotografo akis padeta guli, vis neprisiruosiu pastudijuot, kelis puslapius praverciau ir mano galvai per sudetinga pasirode doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 01 02, 14:36)
Labai grazios paskutines nuotraukos smile.gif

o as kaip naujoke, noreciau del ND paklaust.. ar pirman ND, kur reik fokusuoti i tris daiktus, galima naudoti Macro rezima? nes taip paprastai pasistacius pries savo fotika daikta, man i pirma niekaip nesufokusuoja:) ar fotkint is toliau ir apkirpt?biggrin.gif

skaiciau temas, bet kazkaip nemaciau, kad kam si problema butu iskilus biggrin.gif nu ir zioplavota as  doh.gif

Pabandyk tiesiog is toliau fotkint kad pirmas daiktas nebutu taip arti.Macro tikrai neturetu prireikt mirksiukas.gif
Melodi labai grazi fotosesija wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2010 01 02, 15:40)
Aciu panos be abejaus 4u.gif  Kibkit prie kompozos, mano silpnoji vieta blush2.gif Fotografo akis padeta guli, vis neprisiruosiu pastudijuot, kelis puslapius praverciau ir mano galvai per sudetinga pasirode doh.gif  blush2.gif

na nebent antroje foto desinej daugiau vietos noretusi.
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2010 01 02, 14:28)
Sveikos smile.gif
Nu va, jau galvojau po naujako nebus fejerverku biggrin.gif  Solo, Ievosiau thumbup.gif
Noreciau kritikos ir patarimu gal kaip su buitiakiskais fonais tvarkytis, minciu del apdirbimo gal kokiu turit? Nes as truputi uzstrigau su mintimis ir idejomis blush2.gif

ryskumas liux 4u.gif pirma koliaza daryciau is dvieju desiniu foto, kaire man lb cia ...

Antroje foto erdves i virsu labiau noretusi , labai kliuna apacioje riesas...

4u.gif
Atsakyti
Dekavoju merginos uz komentarus fotkem 4u.gif
MElodi, na del kokybes ir skaidrumo, estetikso tai tikrai uzpavydejau.Labai siuo aspektu liuks. O db del kompozicijos.Pirmam koliaze man tik siek tiek soninese fto truksta erdves. Anrtoje trukdo snargliukas likes ( na tiesiog prie tokiu estetisku foto kazin ar tinkamas dalykas), taip pat erdves truksta,ypas is desnio sono ir virsaus. Trecioj gaila nukastu pirstuku.Ketvirta zinai, ji visa liuks iskyrus ta buitini fona galiniame fone, gali bandyti ji tamsinti, paemus tasia spalva ir kairio sono ir tiesiog visa galini fona toki padaryti, atrodytu solidziai ir isbaigtai. Penkta - trukdo nukirsta ranka per riesa, tada reikia erdves kaireje ir siek tiek apacioje, kad vaikucio kojytes bent siek tiek laisves turetu. Paskutinej truksta erdves siek tiek tik kairej pusej.
Ir turedama tokia knyga tingi ja atsiversti? blink.gif Einu as tau berzines virti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu, Citra, Boruzka, sutinku drinks_cheers.gif Del erdves trukumo tai man daugumoj fotkiu su 50 tuku namie darytu jos truksta doh.gif

Imetu dar vien is vakar, dejau actiona vien tam, kad tas sniegas jau taaaip akis reze, nesugalvojau kaip nuslopint nenutamsinant foto blush2.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Ievosius @ 2010 01 02, 16:09)
Dekavoju merginos uz komentarus fotkem  4u.gif
MElodi, na del kokybes ir skaidrumo, estetikso tai tikrai uzpavydejau.Labai  siuo aspektu liuks. O db del kompozicijos.Pirmam koliaze man tik siek tiek soninese fto truksta erdves. Anrtoje trukdo snargliukas likes ( na tiesiog prie tokiu estetisku foto kazin ar tinkamas dalykas), taip pat erdves truksta,ypas is desnio sono ir virsaus. Trecioj gaila nukastu pirstuku.Ketvirta zinai, ji visa liuks iskyrus ta buitini fona galiniame fone, gali bandyti  ji tamsinti, paemus tasia spalva ir kairio sono ir tiesiog visa galini fona toki padaryti, atrodytu solidziai ir  isbaigtai. Penkta - trukdo nukirsta ranka per riesa, tada reikia erdves kaireje ir siek tiek apacioje, kad vaikucio kojytes bent siek tiek laisves turetu. Paskutinej truksta erdves siek tiek tik kairej pusej.
Ir  turedama tokia knyga tingi ja atsiversti? blink.gif  Einu as tau berzines virti... mirksiukas.gif

4u.gif 4u.gif Jep, su erdve sunku doh.gif Su tuo fono tamsinimu tai as bandziu, bet man nesigauna taip, kad natur atrodytu, kazkaip ranka atkalt reikia doh.gif Bet vis bandau bandau smile.gif

Del knygos tai zinau, ale viena pasitesinima turiu...vaikai ir fotkiu tvarkymas, niekaip nerandu laiko ramiai atsisest pastudijuot doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2010 01 02, 16:21)
Aciu, Citra, Boruzka, sutinku drinks_cheers.gif  Del erdves trukumo tai man daugumoj fotkiu su 50 tuku namie darytu jos truksta doh.gif

O man kaip tik erdvės netrūksta. Gal pačiai toks periodas, kai viską apkarpau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2010 01 02, 13:47)
Jei bus tik tai pirmiausia imk, "Fotografo akis", liuks knyga, po to "Susipazinkime ekspozicija" ir "Susipazinkime islaikymas".Aisku gali ir Kelby pavartyti.

ačiū, Ievosius 4u.gif

Melodi, tavo foto man superinės wub.gif

šiandien "pričiupau" miške žvalgą ax.gif lauksiu kritikos ir pastabų...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 01 02, 15:41)
Pabandyk tiesiog is toliau fotkint kad pirmas daiktas nebutu taip arti.Macro tikrai neturetu prireikt mirksiukas.gif

aciu, bandysiu smile.gif ne viskas taip paprasta, kaip maniau biggrin.gif ir dar tu sviesiu dienu nebuna.. tai isvis sunku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 01 02, 16:58)
aciu, bandysiu smile.gif ne viskas taip paprasta, kaip maniau biggrin.gif ir dar tu sviesiu dienu nebuna.. tai isvis sunku smile.gif

Tikrai sunkiau, nei atrodo iš pirmo žvilgsnio. Bet tau pasiseks, pamatysi wink.gif Beje, pamiršk, kad blykstė yra fotike
Atsakyti