Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(Paliukas @ 2009 12 23, 22:30)
Siaip sprendimas teisingas nusiusti i AZ, nes viesai butu "sudeginimas ant lauzo", dabar kritikos gausit tik i az smile.gif

O as specialiai imesiu,tegul reiskia nuomones. bigsmile.gif Tik niekaip nerandu normalaus tinklapio per kury galeciau imesti fotkes. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 23, 22:38)
O as specialiai imesiu,tegul reiskia nuomones.  bigsmile.gif  Tik niekaip nerandu normalaus tinklapio per kury galeciau imesti fotkes.  doh.gif

spausk "print screen/prtSc"
atsidaryk paint'a
"Crtl+v" spausk
ir issaugok
data priseg faila ir pirmyn zudymui biggrin.gif
Atsakyti
Sklypas ,jo forma ir ipiesiau nama kaip atrodus mazdaug (konturas0

user posted image

Namo isplanavimas.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 23, 17:28)
<...>
1. Kamine kiek ortakiu daryti?
2. Ka daryti jei jau zmogus neduo Dieve pasistate negrazu is isores nama, kaip galima tai taisyt?
3. Kokie reikalavimai statant kaitlente (na pvz kad prie jos negali buti langas ar saldytuvas)?
4. Kaip suderinti zidini su tv patalpose kuriose nera daug vietos?
5. Ar garaza daryti prijungta prie namo ar atskirai?
ir t.t.
Gal kostruktyvus atsakymai kazkiek nukreips tema tinkama linkme wink.gif

1. Tiek, kiek reikia ventiliacijos. Dūmtraukiai lengvai susiskaičiuoja. O ventiliacija - priklauso, kokia bus ventiliacija patalpose - mechaninė ar natūrali? Bet kuriuo atveju, iš sanmazgų privalo būti atskiri kanalai, plius bent du virtuvės kanalai (vienas pačiai virtuvei ir vienas gartraukiui). Na, ir kiekvienam kambariui, išskyrus atvejus, kai ventiliacija mechaninė. Jei statomas šilumokaitis, ortakiai, tada visai kita sistema.
2. Neturiu atsakymo, o ri nelabai gali būti - kiekvienu atveju savi sprendimai
3. Labai geras vilneros atsakymas thumbup.gif
4. Organizuoti juos ant skirtingų sienų (pvz, jei židinys ant šiaurinės sienos, dėt TV ant rytinės arba vakarinės). O iš tikrųjų - kiekvienu atveju reikia žiūrėti pagal patalpas, baldus ir patalpų orientaciją, angas.
5. Garažas sujungtas su namu tikrai turi privalumų.

biesas66:
Na liuks, laukiam ką sučieškavos. Gerai kad atsirado sklypo schema, dabar daug kas aiškiau patapo. Maksimalus užstatomas plotas, jei gerai supratau, 253m². Intensyvumas iki 475m² (leidžiamas antžeminės dalies bendras plotas). Pakankamai nemažai. Laisvai užtenka netgi jei užsimanytumėt viską sudėti į vieno aukšto planą. thumbup.gif

visiems
Nežinau ar tokia jau gera idėja tik až siųsti rolleyes.gif Kas įmetė deginimui ant laužo, gavo kritikos, bet ir gerų patarimų iš daugelio dalyvių. Aš galiu patarti tik kiek man leidžia mano patirtis, mano skonis ir mano suvokimas apie reikalą. O va čia išlenda ir kiti aspektai - atsiranda komentarų iš žmonių, užsiimančių šildymu, ar santechnika ar pan (ir netgi labai taiklių). Tad geriausia gal "ant laužo"? bigsmile.gif
Liaudžiai reikia kraujo ir pramogų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gutegute @ 2009 12 22, 20:50)
Speju, kad su Archicad daryta?

Taip.

QUOTE(zarmenas @ 2009 12 22, 21:53)
Dėl kamino - jei planuojat lygiagrečiai kraigui pasukti, tai būtų klaida. Schiedel puslapy labai tvarkinga instrukcija kaip daryti kaminą. Ten pat pas juos yra ir schemos, kokių klaidų ir kodėl nedryti. Visa tai, aišku, jų sistemai - tačiau viską galima pritaikyti ir bet kokiai kitai.

Dar per maža drabužinė 1 aukšte, manau.

Ale reiks pasidometi del to kamino lygiagreciai kraigui, tiesiog manau jog bus paprasciau ir lengviau pajungti katila
Drabuzine ten labiau spinta, tiesiog kad nebutu per daug spintu paciam kambari.

QUOTE(EVOY @ 2009 12 23, 07:55)
Prisiprašei, serzai- seniai nebuvo ką "pamėsinėti", tai jau atsiimsi.

Klaipėdietės merginos išmokė, kad virtuvės vieta- tik šalia įėjimo. Atseit: grįžus, pavargus, su krepšiais per namus, ir po to su skuduru iš paskos... Kadangi nuomonė pasirodė logiška visais punktais, virtuvės "pabėgimai iš savo vietos"- dabar visada užkliūva pirmiausiai.

Židinys su TV neturėtų "dalintis" paties dėmesio "porcijomis". Statyti juos šalia- tas pats, kas atsivesti namo meilužę susipažinti su žmona... Tokia "simbiozė" tikslinga tik vienu atveju: kai ir tas, ir kitas- mažai naudojami. Be to, TV nustumtas į šoną- negi parėjęs pavargęs po darbo, stversi ne pultą, o pulsi kurti židinį?

"Karpa" namui- neblogas dalykas, su galimybėmis panaudoti kad ir relakso zonai įrengti. Tik ar ten geriausia vieta fortepionui (ypač, jei juo naudosis dukra, pradėjusi lankyti muzikos mokyklą)?

Mažokai info (pasaulio šalys, kvadratūra ir t.t.)- todėl tik šie labiau į akis krentantys keli momentai. Atleisk serzai- bet tik gero linkėdamas. Kažkodėl tai paties variantas primena eskizą, su kuriuo einama pas architektą. Iš jo architektas puikiai matytų paties poreikius, ir mažiau uždavinėtų klausymų. Gal būt net viską sutalpintų viename aukšte, nes vien betikslės kubatūros šildymui- "prigaminai" kiek per daug (nors aiškiai trūksta darbo (bent) kambariuko, skalbyklos ir t.t.). Tuo pačiu ir perdangą "išbranginai" tiek, kad pakaktu kokiam bent pusrūsiui įrengti (visoms esamoms ir trūkstamoms pagalbinėms patalpoms "sugrūsti").

1. Vienas SM dalyvis (EVOY ), kazkurioj temoj, kazkada pasake "Bloga kritika yra gerai, nes tik is jos galima pasimokyti" ar kazkaip panasiai, bet esme ta pati

2. Man su tom klaipedietem bendrauti neteko doh.gif protingos mergos. pats gyvenau name kur virtuve kitam gale ir kai gryzdavau su pirkiniais tai viska numesdavau svetaineje, o kai viska susinesdavau, apsimaudavau slepetes ir eidavau tampyt viska iki virtuves, iki siol net nesusimasciau jog tai uzknisa doh.gif nors uzknisa ir is maisu arbuzus kraustyti

3. del sito punkto nesutiksiu, dabar zidinys ir TV yra vienas salia kito ir man tikrai patinka ziurint filma matyti kaip dega zidinys, jei jis butu kazkur kitoj pusei nei TV tai atsisukineciau tik paziuret ar jis vis dar dega ir naudos is jo jokios (nebent tik siluma)

4. Ta karpa noreciau padaryti mini dziunglem, bet kad langu visai neuzgostu. ta karpa labiau reikalinga ziema, kai nesinori kisti nosies i lauka (i terasa) pasistatei supama kresla ir groziesi "purvynais"

5.1. Karpa ziuri tiesiai i ezera (siaures rytai, nors beveik rytai), kvadraturu nepasakysiu tiksliu nes nesuinstaliuotas autocad'as, o archicad'u matmenu nesudejau, o dabar sventes tai laiko negaisiu
5.2. Tai ir yra eskizas, labai gerai matosi is 3D nuotraukos, jog niekas ten nepabaigta, braiziau archicad;u tik kad pajausti erdve.
5.3. Del vienaukscio namo jau pasisakiau anksciau. Zinau jog tu uz pasyvu nama, kur sildymas daug nekainuoja, bet man sildymas ir taip daug neturetu kainuoti. Darbo kambario man nereikia, skalbimo masinai pakankamai vietos ir katilinei (nors kiti nesiskundzia ir virtuvei pasistate)
5.4. kodel manai jog perdanga turetu daug kainuoti? g.gif Namas 9m plocio. per namo viduri visu ilgiu galima daryti atramini balki i kuri remtusi perdanga g.gif

QUOTE(axa @ 2009 12 23, 07:59)
serzai,
kaip suprantu dar ne vėlu kreiptis pas architektą.
labai patarčiau tai ir padaryti. Nuoširdžiai. Neabejoju kad tai atsipirks su kaupu - tiek gyvenimo kokybės, tiek ir finansine prasme.

Architektas architektui nelygus. kai kalbejausi su viena tai pasiskaiciavau kiek man kainuotu tai 17k be komunikaciju ir dar ant benzo jai duot kad vazines is kito rajono doh.gif tai kur cia tas atsipirkimas?

QUOTE(Paliukas @ 2009 12 23, 08:20)
Serzai kaip jausmas kai zudo? smile.gif
Nu nieko gal gero linkedami.
As turiu klausima del katilines (kitur nesikisu- cia jau tamstos gyvenimo poreikiai) pas Jus ji uz zidinio prasideda ar kazkaip kitap?

Ai tegul zudo, mano situacija gerokai skiriasi nuo tavosios, nes tavo namas jau pastatytas ir nenoredami kiti pagirti suranda is ko pasisaipyti, o patarimams jau kaip ir velu, o man dar yra apie ka pagalvoti, bet tokie pasisakymai apie kamazus tai lempu lempa. man gal kaimyno namas afigienai nepatinka ir as jam galiu i akis pasakyti MAN tavo namas negrazus, nemano stiliaus ir t.t., bet negi as jam nuejes pasakysiu eik pas normalu pazydrejusi dizaineri ir tegul jis tau suprojektuoja nama, o sita kruva statybiniu medziagu palik kiaulem ir avim laikyt doh.gif

QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 23, 09:31)
Labai daug nepanaudotu erdviu, plotu gaunasi, kuriuos as abejuoju ar iseis kam nors pritaikyti, o sildyti, tai reikes  doh.gif 
Labai teisinga pastaba del virtuves, vis tik noretusi jos arciau iejimo. Isivaizduok grize vakare namo su pirkiniu maisais pedinti per visa dydiji kambari, valgomaji i virtuve toloka.
Jai labai jau norisi erkerio, tai as ji arba stumdyciau, centruociau kazkaip, kad fasadas nenukentetu arba ji dar padidinciau. Beje jai virs jo planuoji balkoniuka, tai reik tureklu  biggrin.gif
Ar planuoji prie namo terasa daryti?
Dar hola labai noretusi koreguoti
Antra auksta tvarkyciau visa is pagrindu... Atrdo bendrautume gyvai, tai daug daugiau komentaru sulauktum ir viska perpaisyciau kitaip  biggrin.gif

Na reziume: butina apsilankyti pas profa bent ideju Tavo situacija nera tragiska, tikrai galima viska koreguoti i daug daug patogesne puse  mirksiukas.gif
Niu tik jau nereikia peikti lenkisku namuku.  Yra visai racionaliai suprojektuotu ir simpatisku projektu

Del erdviu 2aukste jau rasiau jog jos tiesiog gaunasi, o kol nepanaudojamos tai sildyti galima minimaliai.
Krize ner is ko tureklus det
Anksciau galvojau vietoj to erkerio (dabar bent jau zinau kaip jis vadinasi, nors po savaites pamirsiu) daryti terasa, bet pagalvojau jog bus pavesine su zidinuku kazkur prie ezero, pirtis, tai kas nores toje terasoje sedeti? g.gif o ziema nei terasoje, nei pavesineje noro sedeti nebus, tai ir isgime mintis apie mini ziemos uzdara terasa.
o ka tam holui noretusi daryti? destykit mintis, nes vien is trukciojimo peciais suprast nieko neina
Tai vat kad nera is pazystamu kas siuo metu statysu nama, o klausyti tokiu kurie net nesidomi tuo tragedija, patarimai tik kaip viskas paprasta, skambini ir rodai pirstu kur ka daryti, paprasta kaip 1+1 doh.gif

QUOTE(zarmenas @ 2009 12 23, 10:03)
Kaip ten bebūtų, pasistengsiu dabar konstruktyviau brūkštelėti.
Pirmas aukštas. Komentaras dėl virtuvės - taiklus kaip Vinetu. Sukeitus virtuvės ir valgomojo 'bloką' su miegamojo ir vonios 'bloku' ta problema kažkiek apsispręstų. Tuo pačiu visos vandens ir kanalizacijos sistemos būtų vienoje vietoje, kas supaprastintų ir atpigintų jų įrengimą. Tas erkeris su fortepijonu... Jo iš viso arba atsisakyčiau, arba vietoj jo geriau jau normalią patalpą daryt. Kad neišdidėtų kvadratūra, geriau jau antrame aukšte vietoj vieno ar dviejų nežinia kam reikalingų kambarių balkoną didelį padaryti. Židinio ir TV duetas - kaip rašiau anksčiau, kaip unitazas prie stalo. Nesuderinami reiškiniai, tad TV ištremčiau ant kitos sienos. Plius, geriau kai šviesa krenta lygiagrečiai ekranui, negu statmenai - dieną maloniau žiūrėti žinias. Gaila nėra info, kur šiaurė ir kur pagrindiniai vaizdai, nes namas dabar atsiveria į visas puses ir nė į vieną tai nėra išreikštas, artikuliuotas atsivėrimas. Atsitiktinai atrodo ir tiek. Laiptai, nors ploto jiems yra, kažkodėl įdėti vieni iš pačių nepatogiausių - kokia tam priežastis? Prie įėjimo nėra normalios rūbinės kaip tokios. Tie kabliukai ant sienos, kur parodyti, gal ir tiktų įrankių namely ar daržinėj, tačiau gyvenamam name bus ir žieminiai paltai, 150 žmonos paltukų, kepurėlių, pirštinių ir, aišku, batų kolekcija. Plius vaikų šmutkės. Vyrai, paprastai, išsiverčia su mažesniu kiekiu drabužių, tačiau vietos bent jau keturiems-penkiems viršutiniams drabužiams reikia ir jiems. Pasigedau vieno iš nuosavo namo išskirtinių elementų (mano galva) - terasos. Kažkaip nei aišku, kur būtų į ją išėjimas, nei kur ji pati. O ir normalios terasos prie šio plano 'neprilipinsi'.
OK. Antras aukštas. Kaip minėjau, vietoj antrame aukšte suplanuoto viešbutėlio, užtektų gal poros kambarių vaikams ir vonios? Na dar darbo/svečių/uošvių kambarys. Visas kitas plotas - balastas. Tad geriau būtų tą tuščiai šildomą balastą paversti dideliu dengtu balkonu su vaizdu. Vaikams paaugus jie tai įvertins.
Stogas. Košmariškai sudėtingas ir visiškai neaišku, kodėl. Jei jau buvo kalba, kad gražūs vaizdai atsiveria, tai kyla klausimas, kam stogu tuos vaizdus reikia užverti? Jau nekalbant apie stogo konstruktyvą, jo įrengimo kaštus ir problemines vietas, kur keli šlaitai jungiasi. Tas kaminėliukiukas (kitaip nepavadinsi) - naivus labai. Bus gi ir ventiliacijos kanalai, ir minimum du dūmtraukiai. Vienžo, kaminas bus ženkliai masyvesnis, o gal ir ne vienas. Dėl jo pasukimo jau rašiau.
Taip... Kas dar?  cool.gif 
Nėra sandėliavimo ploto name. Visai. Bus gi daug daiktų, kuriuos reikės kažkur laikyti. Siurbliai, lyginimo lentos, vaikų rogutės, darbo įrankiai, buitinė technika, kurią naudojat tik epizodiškai, ir taip toliau. Jei namas ne visai šalia parduotuvių (ta prasme, kad jau reikia mašina važiuoti grietinės), praverstų ir maisto produktų sandėliukas šalia virtuvės. Su šaldikliu ir lentynomis. Apsipirkai šeštadienio rytą, ir į parduotuvę važiuoji jau tik po savaitės.  mirksiukas.gif
Kur garažas? Jo nebus iš viso, ar jis atskirai stovės?

Pats namas (man) labai negražus. Tai jau skonio reikalas, aišku. Tačiau iš fasado, kurį įmetei, susidaro toks įspūdis, kad namas gavosi toks atsitiktinai, tik pagal planines schemas. jokios nei minties, nei sistemos fasaduose neįžvelgiau. O gal aš jau per giliai kapstau? Tačiau apie jokius erdvių tęstinumus, santykį su sklypu, aplinka čia net nekvepia...

Na jau baigiu, nes išsiplėčiau labai. Serzai, tikiuosi ši kritikos lavina sukels naujų minčių ir nepriimsi to kaip 'žudymo', asmeniškai. Kaip ten bebūtų, galioja ankstesnis pasiūlymas. Nueikit pasikonsultuot. Be išankstinio nusistatymo. Pažiūrėkit į tai kaip į naują reiškinį, kurio dar nesat sutikę (atsiribokit nuo jau matytų ir patirtų) - išsikelkit klausimus "kas yra namas?", "kas name turi būti?", "ko aš noriu?", "ko man REIKIA?". Nėra savaime suvokiamų atsakymų į šiuos klausimus, patikėkit. Paklauskit mažo vaiko apie tai - pamatysit, kaip netikėtai gali viskas pasisukti, kai nėra galvojama jau anksčiau paruoštomis "zagatovkėmis".

Ką gi, sėkmės!

Pats pirminis variantas buvo virtuve miegamojo vietoje, bet tada virtuves ir valgomojo langai ziuretu i siaure ir nematyciau nei vartu nei keliuko pietuose, o tada ir katiline sutrumpeja ir joje nebelieka lango, cia aiskus ir ja galima patraukti kazkur, bet namo noriu karkasinio, o katilines murines ir virs jos paprasciau butu daryti vonia.
Didelio balkono mums nereikia, ten nenusimato praleisti daug laiko, o ir didziuli balkona irengti virs gyvenamuju patalpu, karkasiniame name ne taip ir pigu.
Del TV tai ji bet kada galima pastatyti ir kitur pvz. prie miegamojo sienos, o ziniu (ypac diena) as nebeziuriu jau senai, senai nes paziurejus jas bunu piktas visa likusia diena, o jei dar kazkas primena tai pykstu ir kita diena
Topografine nuotrauka mano DVG formato doh.gif bet imetu paint'u papaisyta planeli kur kas (namas nr1) (viskas is akies, tikslumo nera)
user posted image
Svetaines valgomojo ir miegamojo langai i ezera is virtuves taip pat per valgomojo langa bus matyti pagrindine sklypo erdve, virtuves ir vienas valgomojo langai vaizdui i soda, atvaziavimo keliuka (pasicikaviet) ir vartus, antras virtuves, tualeto vonios, tamburo, katilines langai del sviesos ir oro. antram aukste du miegamieji ir biliatdine i ezera, kiti du miegamieji tiesiog su langais nes nepatinka man stoglangiai, o duse kitaip jau neimanoma tik stoglangis. as manau jog nera taip baisu su tais langais is visur matyti viskas ko reikia.
Jei kalbi apie kabliukus patalpoi iskarto iejus tai ten jug yra vietos ir kazkokiai normalesniai spintai pastatyti, o jei prie laiptu tai gal po laiptais maza kamurkele padaryti, arba kokius prieskambario baldus padeti. jo paltuku ir batu namie daugiau nei dulkiu, bet pagal devejima ir sezona, nereikalingus galima laikyti nereikalingame kambaryje.
O kodel brangus stogas? kuri vieta cia brangi? gegniu ilgu nereikia. atsiremia i sienas ir fsio tai kur tas brangumas ir sudetingumas?
Kodel sakot stogu uzverti vaizdus? jis gal tik taip atrodo, bet istikro jis auksciau nei langai.
Kamina cia as tik del vaizdo padejau lygtais, bet siaip tai pasiskaiciavau jo plota pagal shiedel'io blogeli+klinkeri, ventiliacija reikalinga tik 1 i katiline, nes bus mechanine ventiliacija.
Sandeliavimo patalpos gi 2 miegamieji antram aukste nereikalingi, o seip stambesniem, mazai naudojemiem, aplinkos poveikio nebijantiems daiktams atsiras vietos garaze. pirmas aukstas grindininis sildymas tai siurblys kaip ir ne itin naudojamas pirmam aukste gali gyventi vienam is 2kamb antram aukste.
Gal ir neblogai sandeliukas prie virtuves, bet jei yra pakankamai vietos pacioi virtuvei tai gal to ir nereikia. saldytuvo norim side by side kad nereiktu atskirai pirkti saldiklio. be to bus atskiras rusys.
garazas atskirai, nes reikia didelio.
Mandrai israityti fasada ar kazkokiu pribumbasu dadedi kainuoja pinigus, cia paprastas, staciakampis vienkiemio namukas.

Tikrai daug apie ka susimasciau, reiktu rimtai pagalvoti kaip virtuve apgivendinti salia duru, kokiu akcentu galeciau pakeisti ta atsikisusi s.. (kurio pavadinima jau pamirsau), kad fasadas nebutu panasus i darzine (ale gal teras kuri butu ir balkonas, per visa antra auksta)
Kolkas, kol geodeziniai prapuole nebera jokio noro is vis kazka statyti, tai kol grys noras reikia pamirsti visus tuos projektus ir neziurint i visus eskizus pameginti pasibraizyti kazka kito. susibraizysiu vienoje juostoje kvadraciukais patalpas kokiu reikia ir bandysiu jas sulibdyti i viena bendra kvadrata, pas archi manau dar ankstoka kreiptis kol nera nei kaimo pletros projektu nei salygu savado nei geologinio tyrimo.

ACIU
P.S. tokia gera nuotaika, o SM administracija aiskina kad per daug sypseneliu pridejau, reik viska trint
Graziu visiems svenciu
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 23, 16:17)

O dėl ne savo sferų tai paslydot gana riebiai. Interjeras kaip tyčia, visiškai architekto sritis - tai gi būtent ta 'tarpinė' tarp žmogaus ir jo namo. Ir kas geriau tai suves į vieną darnią visumą, jei ne pačio namo projektuotojas su to namo būsimu gyventoju? Tie interjero dizaineriai, jei nepatingėtumėt pasidomėti, visiškai naujas reiškinys. O ir atsiradęs dėl to, kad interjerui projektuoti nėra reikalaujama diplomo. Aišku, yra labai daug gabių ir tikrai nuostabius darbus darančių dizainerių, aš ir pats turiu ne vieną tokį draugą. Tačiau, jau kaip minėjau anksčiau, suprantu namą ne kaip "išorė-viena, vidus-kita", o kaip "išorė-vidus kaip 1". Tad šiame procese papildomos grandies įvedimas tik padidina paklaidos dydį.
Jei pasidomėtumėte architektūra kaip menu, suprastumėte, kad tai nėra "braižytojo profesija", tai daug daugiau. Dalis žinomiausių visame pasaulyje baldų, kitų daiktų dizainų yra padaryta architektų. Kaip pvz - pagooglinkite "Alvar AAlto" arba "Frank LLoyd Wright"  mirksiukas.gif

Ir dar pasikartosiu: neskaitau savęs nei super druper, nei uber alles. Šią temą skaitantis iš tiesų gi iš viso negali žinoti, gal aš net ne architektas  g.gif  O savo "šedevrų" nenoriu ir dėl to čia kabinti, kad tai jau būtų šiokia-tokia rinkodara ir to kaip tik noriu išvengti.

Deja nepaslydau mirksiukas.gif Mano vyras ilgus metus tvarkydavo "architektų" išgalvotus sprendimus, kuomet viską reikia suvesti į visumą, o suvesti dėl tamstų architektų nelabai ir išeina, dėl ne logiškų sprendimų buvimo. Nesakau, kad visi architektai tokie, bet dauguma. Pažiūrėkit yra žurnalas Interjeras.Lt, juokinga ir verkt norisi, po tokių žurnalų, apskritai ar prisileisčiau architektą prie savo sklypo biggrin.gif Vienu žodžiu, Lietuvoje tai dar kova su vėjo malūnais ir ne kitaip, kiekvienos specialybės atstovas dar skelbiasi mokąs bent tris papildomas specialybes, o galutiniame rezultate nei namo, nei interjero, o tik kažkokių ambicijų patenkinimas. Vienu žodžiu, reziumuojant, džiaugiuosi, kad mano vyras nebelenda į šią galerą, o į protą bando atvest studentus biggrin.gif
Linksmų Švenčių 4u.gif
Atsakyti
Gerbiamos užsukusios "atstatyti tvarką", ir kartu pareikšti užuojautą "vargšams mėsinėjamiems"! Atsiprašau, bet atsakysiu visoms trims iš karto.

Gal neįsigilinote ar neatkreipėte dėmesio, tačiau žmonės PATYS įkelia čia savo variantus, bei paprašo pakomentuoti jų pasirinkimą- puikiai žinodami, kad čia ne ta vieta, kur bus užversti panegirikomis. Svarbiausia- tai jie daro ne iš SM (sadomazochistinių) paskatų, o tik dėl to, kad komentarus priima ne kaip kokį tai asmeninį įžeidimą, o tik kaip dar vieną nuomonę iš šalies. Greičiausiai, taip jie elgiasi ir visose kitose gyvenimiškose situacijose thumbup.gif . O tokia savybė- milžiniškas privalumas. Todėl jūsų "užuojauta"- visiškai į pievas...

Kadangi šioje "suvyriškėjusioje" temoje komentuoja dažniausiai vyriškoji pusė ir vyriškumo mokyklą savo namo statybose perėjusios moteriškaitės- čia ne visada sulauksite moteriškoje aplinkoje standartiškai įprasto "Kaip tau tinka ši suknelė!". Jei rūbas netinka- tai ir gausi vyrišką "Atrodai kaip kaliausė". Ką padarysi: ne visi juk mano, kad pudruoti akis badančią nemalonią tiesą- absoliutus gėris. Tokie vat vyriški reikaliukai...

Nežinau %, kokia dalis iš jau pasistačiusių, savo darbo rezultatus apibendrina taip: "Sekantį namą statyčiau kitaip!". Manau, kad statistika būtų panaši į rinkimų rezultatus tarybiniais laikais. O kol taip yra, tokios "skaistyklos" kaip ši- bent jau nepakenks...
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 24, 05:10)
<...>
Kolkas, kol geodeziniai prapuole nebera jokio noro is vis kazka statyti, tai kol grys noras reikia pamirsti visus tuos projektus ir neziurint i visus eskizus pameginti pasibraizyti kazka kito. susibraizysiu vienoje juostoje kvadraciukais patalpas kokiu reikia ir bandysiu jas sulibdyti i viena bendra kvadrata, pas archi manau dar ankstoka kreiptis kol nera nei kaimo pletros projektu nei salygu savado nei geologinio tyrimo.
<...>

Šaunuolis thumbup.gif Tikrai dažnai ir pats šią metodiką naudoju - visada labai pravartu atidėti į šoną jau padarytą variantą ir, nuo jo atsiribojus, susidėlioti naują. Rezultate juos abu "sukryžminus" gali gautis visai padorus sprendimas. Sėkmės tau! thumbup.gif
Ale sklypas tai man patiko pačio.. thumbup.gif Net lengvai užpavydėjau, hehe.

aistuzele:
Na nepulsiu čia dabar į šventą karą kažkokį tarp dizainerių ir architektų. Kaip sako, šaukštas deguto visą statinę medaus gadina. Pats prisižiūrėjęs esu tokių dalykų sočiai, tad negalėčiau netgi teigti, kad tai nėra tiesa. Visko prikepta... doh.gif
Iš kitos pusės, man tekę susidurti su tokiais "perliukais" iš tų dizainerių pusės, kad bekildavo noras pasiimti į rankas irklą ir juo "pašukuoti" tą genijų...
O tuos žurnalus aš žinau. Ir neskaitau jau jų kokius 5 metus, jei ne daugiau. Vien tik reklaminiai, užsakomieji ir "pasirodymo publikai" produktai. Tiesiog bjauru kitą kartą būna ir gėda skaityti. Vienintelis vertas dėmesio, greičiausiai, yra laikraštukas "statybų pilotas", ir tai tik todėl, kad jie nelenda niekam į subinę, jų nenupirko dar koks vatos ar itališkų baldų pardavėjas ir jie negaili kritikos tiek vieniems, tiek kitiems. Ir architektams tame tarpe - jei jau randa kokį "įdomesnį" torčiuką suregztą, tai labai gerai išraklinėja po kaulelį lotuliukas.gif Tik kad va daugumą informacijos randu ne lietuviškuose žurnaluose, kiek anksčiau nei ji pasirodo LT.
Dėl studentų protinimo - valio. Nuo ten viskas ir prasideda, ne kitaip. Jei neduodamas geras pradinis užtaisas, tai paskui ir pridygsta tokių architektūros/interjero/dizaino gadintojų.

Na, visiems linkiu linksmų švenčių!
Papildyta:
QUOTE(EVOY @ 2009 12 24, 10:02)
Gerbiamos užsukusios "atstatyti tvarką", ir kartu pareikšti užuojautą "vargšams mėsinėjamiems"! Atsiprašau, bet atsakysiu visoms trims iš karto.

Gal neįsigilinote ar neatkreipėte dėmesio, tačiau žmonės PATYS įkelia čia savo variantus, bei paprašo pakomentuoti jų pasirinkimą- puikiai žinodami, kad čia ne ta vieta, kur bus užversti panegirikomis. Svarbiausia- tai jie daro ne iš SM (sadomazochistinių) paskatų, o tik dėl to, kad komentarus priima ne kaip kokį tai asmeninį įžeidimą, o tik kaip dar vieną nuomonę iš šalies. Greičiausiai, taip jie elgiasi ir visose kitose gyvenimiškose situacijose thumbup.gif . O tokia savybė- milžiniškas privalumas. Todėl jūsų "užuojauta"- visiškai į pievas...

Kadangi šioje "suvyriškėjusioje" temoje komentuoja dažniausiai vyriškoji pusė ir vyriškumo mokyklą savo namo statybose perėjusios moteriškaitės- čia ne visada sulauksite moteriškoje aplinkoje standartiškai įprasto "Kaip tau tinka ši suknelė!". Jei rūbas netinka- tai ir gausi vyrišką "Atrodai kaip kaliausė". Ką padarysi: ne visi juk mano, kad pudruoti akis badančią nemalonią tiesą- absoliutus gėris. Tokie vat vyriški reikaliukai...

Nežinau %, kokia dalis iš jau pasistačiusių, savo darbo rezultatus apibendrina taip: "Sekantį namą statyčiau kitaip!". Manau, kad statistika būtų panaši į rinkimų rezultatus tarybiniais laikais. O kol taip yra, tokios "skaistyklos" kaip ši- bent jau nepakenks...

Oi pralinksminai, EVOY. Liuks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 23, 16:41)
Nasty Fairy turi savo namo ideja, Serzas savaja, Biesas savo, na ir as savo todel visu musu poreikiai bei supratimai apie grozi ir estetika skiriasi

Daug kame pačiam pritariu, ir tuo labiau suprantu alergiją architektams žmogaus, kuriam reguliariai tenka "grūsti" savo katilus į jų suprojektuotas mikroskopines katilines...

Vis tik, tą etapą, kai atėjus į statybvietę, užduotimi Nr. 1 būdavo "išjodyti" iš ten architektą (ir tai nebūdavo sunku blush2.gif )- jau persirgau. Netgi susiformavo įsitikinimas, kad pastarojo "įnašas" privalomas, norint "išsunkti" maksimumą. Svarbu tik, kad nei besistatantis, nei architektas, nei statybininkas- nelaikytų savęs "neklystančiu visažiniu", ir įsiklausytų vienas į kito nuomonę.

P.S. Architektas paprastai būna pajėgus bet kurio iš mūsų "poreikius bei supratimą" paversti produktų. Tereikia išmokti susikalbėti...

P.S. Pastoviai oponuoju paties nuomonei tik dėl to, kad iš Jūsų postų kam nors gali susidaryti klaidinga nuomonė, kad bet kas pajėgus "viską savo rankomis ir savo galva". Pasikartosiu: vienetai- taip (ypač gebančiam reikiamas idėjas "susivogti"), bet daugumai tai tikrai nepavyks (net ir tobulai įvaldžius "copy/paste" meną).
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 24, 09:36)

aistuzele:
Na nepulsiu čia dabar į šventą karą kažkokį tarp dizainerių ir architektų. Kaip sako, šaukštas deguto visą statinę medaus gadina. Pats prisižiūrėjęs esu tokių dalykų sočiai, tad negalėčiau netgi teigti, kad tai nėra tiesa. Visko prikepta...  doh.gif
Iš kitos pusės, man tekę susidurti su tokiais "perliukais" iš tų dizainerių pusės, kad bekildavo noras pasiimti į rankas irklą ir juo "pašukuoti" tą genijų...
O tuos žurnalus aš žinau. Ir neskaitau jau jų kokius 5 metus, jei ne daugiau. Vien tik reklaminiai, užsakomieji ir "pasirodymo publikai" produktai. Tiesiog bjauru kitą kartą būna ir gėda skaityti. Vienintelis vertas dėmesio, greičiausiai, yra laikraštukas "statybų pilotas", ir tai tik todėl, kad jie nelenda niekam į subinę, jų nenupirko dar koks vatos ar itališkų baldų pardavėjas ir jie negaili kritikos tiek vieniems, tiek kitiems. Ir architektams tame tarpe - jei jau randa kokį "įdomesnį" torčiuką suregztą, tai labai gerai išraklinėja po kaulelį  lotuliukas.gif Tik kad va daugumą informacijos randu ne lietuviškuose žurnaluose, kiek anksčiau nei ji pasirodo LT.
Dėl studentų protinimo - valio. Nuo ten viskas ir prasideda, ne kitaip. Jei neduodamas geras pradinis užtaisas, tai paskui ir pridygsta tokių architektūros/interjero/dizaino gadintojų.

Na, visiems linkiu linksmų švenčių!

na va, šiuo atveju su Jumis sutinku 100 proc drinks_cheers.gif Seniau ir tie patys mūsų žurnalai, pateikdavo įdomesnės informacijos ir be abejo naudingos, o dabar... paprasčiausiai baisu. O mūsų Lietuvėlėje iš tiesų mažai tikrai gabių, išmanančių savo amatą žmonių. Pagal vyro pasakojimus, iš jo 60 studentų, tikrai kažką moką ir turi savyje tą vadinamą gyslelę gal koks 10, visi kiti įsivaizduoja, kad architekto/interjero dizainerio/ar šiaip dizaino specialybė atneš kalną pinigų ir didelį pripažinimą žurnale Žmonės lotuliukas.gif Tokia mūsų nūdiena vienkartinių "žvaigždžių" kilimas ir nuopolis, o tie, kurie to verti tyliai, produktyviai dirba, nekeldami šaršalo aplink save. Ir šiaip šiais laikais labai populiaru ir madinga save vadinti DIZAINERIU, čia iš tos serijos VERSLININKAS biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 24, 05:10)
Tikrai daug apie ka susimasciau...

5.4. kodel manai jog perdanga turetu daug kainuoti?  g.gif Namas 9m plocio. per namo viduri visu ilgiu galima daryti atramini balki i kuri remtusi perdanga  g.gif

Malonu, kad visko nepriimi asmeniškai. Na o sklypas pas patį- ką čia bepridursi...

Pagrindinę problemą matau ne išplanavime- dabartinėje stadijoje tai lengvai koreguojama. Dėliodamas variantus- mąstai kaip "mūrininkas". Jei jau stataisi karkasinį namą, verta išnaudoti šios technologijos privalumus (kurių- masė thumbup.gif ), o ne "kariauti" su jos trūkumais (taipogi- netrūksta verysad.gif ). Bet apie tai po švenčių: kalėdinis tortas- kasmet mano užduotis.
Atsakyti
Su artėjančiomis šventėmis newyear.gif ! Sveikatos ir darnos namuose! friends.gif
Atsakyti