Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(serzas @ 2010 02 28, 01:52)

Papildyta:
1. Nera sandeliuko
2. Nera drabuzines
3. Nera atskiro tevu vonios kambario
4. Labai didelis ir tamsus holas
5. Ta uzapvalinta vitrina, labai jau brangiai atrodo  g.gif
6. Kaikurie cia jau anksciau minejo, jog nerekomenduojama laikyti TV salia zidinio

Aciu uz pastabas ok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evkis: 02 kovo 2010 - 15:58
QUOTE(BonBons @ 2010 02 28, 23:01)
O varge, nespėju prisiliesti ir sugadinu viską  lotuliukas.gif  O projekto kito jau neįsivaizduoju  wub.gif

Paieškok - geresnių rasi. Padaryti pakeitimai man patiko: gavosi virtuvė su valgomuoju, kur šeima kasdien valgytų ir svetainė, retiems svečiams. thumbup.gif O tas akvariumas, kai iš trijų pusių vitrinos, tik foto albumuose gerai atrodo, nei baldo pastatysi, nei su chalatu (peniuaru) kavos išgersi. Aišku siena galės ir vėliau atsirasti, bet jei jos norisi, tai kodėl ne projektavimo stadijoje ją nupiešti?
Ta drabužinė, kur tarp vaikų kambarių, netinkamos formos. Tas pats, kas spinta su į vidų atidaromis durimis. doh.gif Dėl tėvų drabužinės irgi reikia pagalvoti. Mano namuose tokia drabužine naudojuosi aš, o vyro drabužiai guli šalia lovos esančioje spintoje. Užeinu aš į savo drabužinę ir šiurpas krato - skudurynas (visi rūbai skirtingų ilgių, fasonų, spalvų, tekstūrų). schmoll.gif Kai spintoje, tai tas margumynas paslėptas. blush2.gif
Dėl vonios kambarių irgi didelis klausimas. Reikėtų padėlioti santechniką, nepamirštant tarpų.
O ir gulint lovoje žiūrėti į dvejomis durimis įrėmintą TV? doh.gif
Matosi, kad dar reikia padirbėti su šiuo projektu.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 03 02, 14:24)
Po KP projekto atvirtinimo, dabar yra dar viena stadija, kai ant to paties projekto pazymima nebe sodybos teritorija, bet apytiksle statinu vieta ir tada ve duodat tvirtinimui ir laukiat  doh.gif Biurokratizmas!!!

Tą stadiją prieš savaitę praėjom, sakė po poros savaičių bus baigti dokumentai

QUOTE(Juozelija @ 2010 03 02, 17:39)
1.Ta drabužinė, kur tarp vaikų kambarių, netinkamos formos. Tas pats, kas spinta su į vidų atidaromis durimis.  doh.gif
2.Dėl vonios kambarių irgi didelis klausimas. Reikėtų padėlioti santechniką, nepamirštant tarpų.
3.O ir gulint lovoje žiūrėti į dvejomis durimis įrėmintą TV?  doh.gif

1.Tai ten ne drabužinė, o sandėliukas. Na, bet tiksliai, durys į vidų darosi g.gif
2.Ar manot, kad netilps viskas?
3. Dėl to ir buvau pasukusi lovą kitaip ax.gif
Bet geresnio vistiek nerasiu, jau ilgai ieškau... Dar juk architektas kažką gal pakoreguos, patars rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Juozelija @ 2010 03 02, 15:39)
Paieškok - geresnių rasi. Padaryti pakeitimai man patiko: gavosi virtuvė su valgomuoju, kur šeima kasdien valgytų ir svetainė, retiems svečiams.  thumbup.gif O tas akvariumas, kai iš trijų pusių vitrinos, tik foto albumuose gerai atrodo, nei baldo pastatysi, nei su chalatu (peniuaru) kavos išgersi. Aišku siena galės ir vėliau atsirasti, bet jei jos norisi, tai kodėl ne projektavimo stadijoje ją nupiešti?
Ta drabužinė, kur tarp vaikų kambarių, netinkamos formos. Tas pats, kas spinta su į vidų atidaromis durimis.  doh.gif Dėl tėvų drabužinės irgi reikia pagalvoti. Mano namuose tokia drabužine naudojuosi aš, o vyro drabužiai guli šalia lovos esančioje spintoje. Užeinu aš į savo drabužinę ir šiurpas krato - skudurynas (visi rūbai skirtingų ilgių, fasonų, spalvų, tekstūrų). schmoll.gif  Kai spintoje, tai tas margumynas paslėptas. blush2.gif
Dėl vonios kambarių irgi didelis klausimas. Reikėtų padėlioti santechniką, nepamirštant tarpų.
O ir gulint lovoje žiūrėti į dvejomis durimis įrėmintą TV?  doh.gif

Namas stoves kaimo vietoveje tai tik karves ir tematys kas su chalatu, o kas be jo. nors to lango tarp svetaines ir valgomojo, gal ir nelabai reiketu, svieos ir taip pakaks.
Jei nepastebejote tai cia zmones vejo blaskomi, pasakei taip daryti ir jau jiems atrodo kad taip super, daug stereotipu, tai as manau jog geriau pasidaryti be jokiu nereikalingu sienu ir tik labai prireikus jas dastatyti, jug tai ne super darbas, jei suprojektuoti siena ir jos nestatyti, tai bus bedu su pridavimu, geriau ir pigiau dastatyti kai reikia nei nugriauti kai nereikia.
Tarp vaiku kambariu ne drabuzine, o sandeliukas, koks skirtumas kokios jis formos? duris galima daryti i bet kuria puse, ten nebus jokio srauto, tai durys niekam nemaisys.
Del betvarkes tikrai kalta ne drabuzine lotuliukas.gif o ir siaip, koks skirtumas kaip atrodo sukabinti rubai drabuzineje? g.gif cia gal kokia nauja meno saka? g.gif Tuom ir geriau rubine nei spinta, jog iejes matai viska ka turi "margumynas" ir nereikia per visas spintas knistis, jei jau nepatinka tai, tai kas trugdo isistatyti stumdomas duris drabuzineje.
Vonios kambariai kaip suprantu jums kliuva del dydzio? na cia sitas projektas tik "pirminis" planelis su patalpu isdestymu, bet ne su ju dydziais, nors BonBons sako jog jai patalpu dydziai super tinka.
O ka blogo daro is TV sonu esancios durys? pas mus buvusiam name taip buvo ir durys tikrai mums netrugde, net susimastes nebuvau, kad cia kazkoks keistas vaizdelis g.gif Jei jau jums uzkliuva dvejos durys tai kaip jums netrugdo tarkim 6 ar 8 spintos durys? Kazkur nete maciau miegamaji kuriame buvo padaryta spinta per visa siena ir jos vienos durys buvo i vonia, o kitos i rubine.

Pritariu jog su situo projektu dar reikia padirbeti, bet pries einant pas architekta jau kazkokie norai bus, o ne tik nuejus prasyti namo.
Papildyta:
QUOTE(BonBons @ 2010 03 02, 15:57)
3. Dėl to ir buvau pasukusi lovą kitaip  ax.gif

As tai esu pries TV miegamajame. anksciau jis pas mus buvo tai ir drybsodavom savaitgaliais iki pietu kol isalkdavom, o dabar isspyrem ji lauk, miegamajam tik dviem vietos yra thumbup.gif
Atsibundi pasirazai ir keliesi, turiningiau praleidi diena, daugiau pajudi, ne tiek tinginiavimo, o vakare jei ziuri TV ir nori miego tai jungi lauk eini ir miegi, o kai TV miegamajam tai dar atsigules vepsai iki isnaktu, o ryte raudonom akim! Kiekvienas tinginys turetu spirti TV is miegamojo.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 03 02, 18:18)

drinks_cheers.gif thumbup.gif

BonBons: Namo projektas dar pasikeis ne vieną kartą. Beprojektuojant jau vietomis konstruktyvas pakoreguos, kitose - tinklai kokie nors, dar kažkur - interjeriniai sprendimai padiktuos kur kokį langą dėt, ir tt ir pan.
Tad nekreipkit per daug dėmesio šioje stadijoje į durų varstymo kryptis, baldų padėstymą. Interjerą darant visa tai dar gali oi kaip apsiversti... mirksiukas.gif

Sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
Zarmenai, ačiū 4u.gif

Na, jei kam bus įdomu, pasirodysiu vėliau su galutiniu projektu architekto rolleyes.gif

Serzai, ten greitai ne tik karvės bus g.gif mum iš vienos pusės suformuoti 7 sklypai po 50 arų, aplinkui irgi jau daug kas kituose sklypuose darosi KP, mums rodė žemėtvarkininkas popierius g.gif Jei daro KP, matyt apie statybas mąsto g.gif Išeitų, kad jau turim iš vienos pusės vieną kaimynę, gale dar vieną ir iš dešinės bus dar 7, bet ten kažkaip keistai, per tuos sklypus eina kelias ir visi elektros stulpai doh.gif
O dėl projektų, mes ne architektai, normaliame name ne tik kad neteko gyventi, bet tokio ir nematėm. Močiučių namai tie, kur visi kambariai perenami lotuliukas.gif , visą namą apeini ratu per visus kambarius eidamas. Tai gal ir nenuostabu, kad nežinom, kaip atrodo geras projektas ir ko norim blush2.gif Man vistiek Serzo geras....
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 03 02, 18:18)

Pritariu jog su situo projektu dar reikia padirbeti

Tarp tiek išvedžiojimų vienintelė gera frazė.
Kritiką reikia mokėti priimti. Nemoki priimti - ignoruok.
Aišku malonu, kai lengva ranka papaišei ir visi tik žavisi, bet...
Buvau geresnės nuomonės, nes šią temą seku nuo 1 dalies.
Atsakyti
QUOTE(Juozelija @ 2010 03 02, 20:36)

Kadangi as ne architektas ir klientu cia nesigaudau, o tik draugiskai bandau padeti, tai jusu kritika buvo visiskai ne man skirta, o visa tai ka as pakomentavau apie jusu posta tebuvo eiline pagalba BonBons nesiblaskyti sulaukus kaip ir nieko vertu pastebejimu (nefainai TV taip ziuret, negrazei rubai kabo). Zmones labai jau blaskosi tai jei pasakys kazkas jog 20m2 miegamasis permazas tai ir galvos, kaip cia dar koki 10m2 dadejus, kol kazkas nepasakys jog ir 15m2 galima laisvai gyventi.
Na zavisi manau tik besiblaskanti BonBons, jei jau as pats si "piesinuka" dar galeciau kritikuoti tai toks asas kaip zarmenas cia knyga parasytu, bet cia tik bezdejimas pries veja iki tikrosios audros, kaip sake zarmenas dar viskas keisis ir keisis todel dar anksti labai gilintis. Krypti mazdaug zino, jei ji jiems tinka, tegul eina, kai bus konkretesnis ir uztikrintesnis rezultatas, bus galima ir konkreciai diskutuoti, o dabar tik negimusiu kaciuku spalvas speliojam.
Ydomu ir kokia ta geresne nuomone buvo? ko zmones klausia ta ir gauna. man atrodo jog jus nemokate priimti kritikos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(BonBons @ 2010 03 02, 17:45)
Na, jei kam bus įdomu, pasirodysiu vėliau su galutiniu projektu architekto  rolleyes.gif 

Serzai, ten greitai ne tik karvės bus  g.gif mum iš vienos pusės suformuoti 7 sklypai po 50 arų, aplinkui irgi jau daug kas kituose sklypuose darosi KP,

Močiučių namai tie, kur visi kambariai perenami  lotuliukas.gif , visą namą apeini ratu per visus kambarius eidamas.

Zinoma kad idomu. pasirodykit ne tik su patvirtintu projektu, bet ir su tarpiniais variantais, kuriuos pasiulys architektas. neskubekit sakyti TAIP pagalvokit gerai keles dieneles gave archi pasiulyma, jie jug irgi ne aiskiaregiai, nenuspres uz jus 100% teisingai, mintimis praleiskit kiek nors laiko busimame name ir paziurekit ar vaikstant nenuversit kokios sienos ne vietoi pastatytos ar nenervins kokia ne vietoje esanti patalpa lotuliukas.gif Cia ne masina perkat i kuria ranka numoje pasakyt galit "bele vaziuoja"

Bet jug yra kazkoks vienkiemiu karkasas kur negalima jo sugadinti, o sugadinimas skaitytusi jei pristatytu kaimo sodybu arciau nei 150m viena nuo kitos g.gif nu bet biurokratija klesti irnesakyk.gif

Net neprisiminkit mociuciu namu, net negalvokit apie tai, turit pakankamai blogu stereotipu kuriuos reikia isbraukti is galvos, todel neieskokit blogu vietu kur nauju prisigaudyt. is mociutes namo jusu namui nereikia visiskai nieko. Tai tikriausiai prasciausias pavizdys siuolaikiniai statybai. net apie grazu mociutes stala negalvokit!
Kaip man sake zarmenas, pamirskit viska ir pradekit isnaujo (ne tiksliai taip, bet esme ta pati thumbup.gif )
Atsakyti
QUOTE(Juozelija @ 2010 03 02, 22:36)

Na nėra reikalo taip piktai kąsti. Čia tema gi ne "pokalbiai tarp architektų". Čia ateina žmogus nežinodamas ką jam daryti ar nuo ko jam pradėti. Ir serzo planelis gi ne kaip darbo brėžiniai čia pateiktas, o daugiau kaip gairės pirmai pradžiai. Tad kritikuoti tą planelį kaip projektą tas pats kaip kritikuoti miltus kaip neskanų pyragą. Va rado žmonės dabar sau kryptį, eis pas architektą - ten dar begalė kitų kriterijų į šviesą pradės galvas kišt. Vienžo, dar mals jie šitą projektą idėjų mėsmalėj ir mals... bigsmile.gif
Reikia tik pagirti, kad žmogus nepatingėjo, padėjo kitam mintis susityguoti. Va kai ateina pas architektą žmogus ir pradeda aiškinti, kad jam reikia 47 miegamųjų, 3 vonių, didelio garažo ir dar svetainės 50m2, ir dar kad tai tilptų į 120m2 bendro ploto.... Ir negali suprasti, kad vonios kambarys normalus netelpa į 1x1,5m spintą.... Va čia blogis. Tad kas vyksta čia - labai gerai, manau. thumbup.gif
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu nesipykim ax.gif Viskas juk yra gerai 4u.gif Diskutuokim draugiškai blush2.gif 4u.gif Ir ačiū visiems už pagalbą, komentarus 4u.gif
Atsakyti
Dar prie to pačio gal norės kas pakomentuoti - kokie yra minusai tokio antro aukšto blush2.gif Aš vėl grybauju, bet pagalvojau, gal vaikams būtų faina turėti kur "pabėgti", mes kaime pas teta turėjom antrą aukštą, vasarą gyvendavom ir ten nei vienas suaugęs neateidavo, tai kažkaip faina būdavo blush2.gif
http://www.namuplana...ekto_ABC/Lara_5
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BonBons: 04 kovo 2010 - 19:03
laba vakara, tikiuos priimsite mane cia su savo klausimu.... ateity planuojam daryti buto remonta, bet man nepatinka jo isplanavimas... gal turit kokiu ideju kaip ji pakeisti? Labiausiai man nepatinka, kad yra per daug duru ir krosnis virtuveje... beto wc su vonia super mazi.
user posted image
P.S. langai - zali, durys - melynos.
Atsakyti