Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(BonBons @ 2010 02 26, 09:25)
Radau! http://www.namuplana...ojekto_ABC/Lara Su vyru nusprendėm ,kad mums šitas namukas tinka  thumbup.gif  tik truputį vidų reikės perdaryti, katilinės nėra...

As tai sakau kad ieskokit ir toliau lotuliukas.gif
Man isplanavimas nepatinka visai.
1. ispradziu buvo ilgas koridorius, o dabar tokio pat ilgio tik vingiuotas. uzima daug vietos.
2. Kam tas isejimas is miegamojo nr5? ka jus ten matysit? ten siaure bus kaip suprantu?
3. Nera sandeliuko jokio.
4. Valgomasis ne vietoi, kazkur ant praejimo, vos ne koridoriui.
5. Ziemos sodas, visu pirma jis mazas, antra uzkistas kazkur i kampa
6. svetaines erdve nera maza, bet ji taip visa sugrusta i kamputi. ir isejimas desineje, kam jo reikia?
7. kam reikalingos 3 terasos?
8. Virtuve gaunasi tamsus kambarelis is kurio nieko nematyti. kaip kalejimas.
Man sitas namas niekaip neisipaiso i jusu sklypa doh.gif
Jei man tektu statyti jusu sklype tai daryciau taip: namas stovetu per visa sklypo leistina ploti ~17m. Vakaru puseje palikciau kiema "darbini" Garazas, malkine ir t.t. i siaure langu kuo maziau, bet is bedos galima nedideli padaryti, vaizdas ne blogiausias. i pietus langai irgi praktiskai tik del sviesos, nes ner i ka ten ziuret. rytuose (beveik PR) terasa didele ir toje puseje rekreacinis kiemas, sodas, lauko zidinukas, saslykine ir t.t. Tevu miegamaji orentuociau i PR tada gautusi ir isejimas tiesiai i teras, nereiktu atskirai kazkokiu bereikalingu daryti. Abu kiemai turetu buti lengvai matomi is kuo daugiau tasku (tai suteikia saugumo jausma), pvz is virtuves, svetaines, koridoriaus. Kad pvz sededamas svetaineje ir ziuredamas i soda, netureciau eiti kazkur i toleta ar i miegamaji, kad paziureti ar niekas neateina ir ar niekas nevagia is garazo.
Jei norit vieno auksto su 3 miegamaisiais tai gal jums reiktu pasvarstyti apie L formos nama, tik ji pastatyti brangiau gaunasi g.gif

Sloga erzina sunku galvot lotuliukas.gif
Atsakyti
Serzai, zudai mane lotuliukas.gif Na, pabandziau perpaisyti pagal tai, kad siaurej nei vieno lango nebutu doh.gif , katilinė ten, kur vyras pageidavo doh.gif žodžiu jis pareiškė - vienos kamurkės ir atskiro wc nėra verysad.gif kur jį beįpaišyti? unsure.gif

user posted image
Papildyta:
user posted image

Dar papaišiau kaip stovės pastatai
Nr 1 garažas, ūkinis
Nr 2 namas
Nr 3 pirtis
Nr 4 prūdas
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 02 27, 18:05)
Serzai, zudai mane  lotuliukas.gif  Na, pabandziau perpaisyti pagal tai, kad siaurej nei vieno lango nebutu  doh.gif , katilinė ten, kur vyras pageidavo  doh.gif  žodžiu jis pareiškė - vienos kamurkės ir atskiro wc nėra  verysad.gif  kur jį beįpaišyti?  unsure.gif

user posted image
Papildyta:
user posted image

Nr 1 garažas, ūkinis
Nr 2 namas
Nr 3 pirtis
Nr 4 prūdas

As ko gero vietoj tevu miegamojo daryciau virtuve, vietoj virtuves - svetaine, o vietoj svetaines - tevu miegamaji. Labai jau toli pirkinius tektu nesti i virtuve pagal dabartini isplanavima. Dar pagalvokit, kad reiktu pasidaryti drabuzine - isvengtumet "uzkistu" spintu sezoniniais drabuziais. Tai tokia butu mano subjektyvi nuomone. ax.gif
Atsakyti
O kaip tada su židiniu g.gif Nebežinau jau nieko, bloga vėl darosi verysad.gif Kuo arčiau laikas, kai reiks eiti pas architektą, tuo mažiau bežinau ko noriu, o su vyru iš vis kosmosas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 02 27, 19:44)
O kaip tada su židiniu  g.gif Nebežinau jau nieko, bloga vėl darosi  verysad.gif  Kuo arčiau laikas, kai reiks eiti pas architektą, tuo mažiau bežinau ko noriu, o su vyru iš vis kosmosas doh.gif

Ne Jus viena taip blaskotes. Isvis manau, kad namo projekto apmastymui reiktu bent kokiu metu, nes kiekviena diena kokiu nors nauju ideju kyla. O su vyru suderinti taip, kad tiktu abiems yra menas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 02 27, 16:05)
Serzai, zudai mane  lotuliukas.gif  Na, pabandziau perpaisyti pagal tai, kad siaurej nei vieno lango nebutu  doh.gif , katilinė ten, kur vyras pageidavo  doh.gif  žodžiu jis pareiškė - vienos kamurkės ir atskiro wc nėra  verysad.gif  kur jį beįpaišyti?  unsure.gif

Nr 1 garažas, ūkinis
Nr 2 namas
Nr 3 pirtis
Nr 4 prūdas

Kazkur ne i ta puse brendat doh.gif
Apsispreskit kiek miegamuju jums reikia. 3 ar 4?
Ar tikrai nenorit atskiros vonios nuo vaiku? + drabuzine (mane tai uzknisai kai tenka vaiksciot dabar i kita kambari, kad pasiimt kokias kelnes)
Zidinys yra visai ne vietoi, normaliai matysis tik is valgomojo. jug zidinys ne tik tam kad sildytu ar tam kad butu. juo tikriausiai dazniausiai megausites isidrebe ant sofos ar fotelio su taure vyno, kai zidinys sildo veida ir spraksi degantys medziai.
Iejimas i nama nevietoi, toks vaizdas jog gryze i namus galvojat tiesiai i miegamaji legti (kaip barake, pirma i kambari, pasiimi puodus ir eini i virtuve valgyt darytis lotuliukas.gif )
Katiline irgi ne toi pusei. jug malkine bus kazkur prie garazo, tai kad toli nesti malkas teks.
O terasos isvis nebebus kaip suprantu? g.gif
Tevu miegamasis ne toi pusei. jus norit ryte matyti soda, antis po pruda plaukiojancias ar garaza, masina ir visokius vaiku dviracius sumestus vidury kiemo?
Papildyta:
QUOTE(gutegute @ 2010 02 27, 19:03)
Ne Jus viena taip blaskotes. Isvis manau, kad namo projekto apmastymui reiktu bent kokiu metu, nes kiekviena diena kokiu nors nauju ideju kyla. O su vyru suderinti taip, kad tiktu abiems yra menas.  biggrin.gif

Cia visiska tiesa! as pamenu pirmaji eskiza pasidariau, po savaites visai kitaip buvo jau, tada kokius metus tik sienas stumdynejau keitesi tik plotai, bet ne isdestymai, tada viskas apsiverte labai greitai ir projektas gavos kitoks, o dabar vel aisku kad viska reikia perkratyt (nors gal nebereiks, spjauti norisi i ta lietuva ir i visa biurokratizma!!!)
Atsakyti
QUOTE(degser @ 2010 02 25, 14:55)

projektas kuri pavadinote baisiu/tragedija mano nuomone yra arba "kiekvienas musu yra architektas" veiklos padarinys, arba studentas tikrai praleido 2 kurso projektavima. primityvus, megejiskas, su daugybe klaidu.

Gal galima butu konkreciau???
Atsakyti
http://www.namuplana...B_NOJUTAS/VEJAS

sveiki gal galetumet parasyti kokius matote minusus? man sis namas grazus ir patogus atrodo, bet nelabai sugalvoju kas blogai rolleyes.gif sandeliuko nera... na tai nebeda, gal nuimti po viena vitrinini langa, kad daugiau sienos butu del silumos. o kas dar? g.gif
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 02 27, 17:44)

Nu neturedamas ka veikti pakoregavau tavo pirmini varianta, sunku savo keverzones kritikuoti tai egul kiti pasako minusus, man tai vis dar ne patinka tas ilgas koridorius, bet...
palikau tik 3 miegamuosius, yra atskira drabuzine ir vonia taip pat isejimas i terasa is tevu kambario. tulikas per viduriuka, tiek is svetaines, tiek is vaiku kambariu. Batams ir paltams manau pakankamai vietos tambure ir koridoriui, (duris galima pastumdyt kad spinta geriau tilptu lotuliukas.gif ). na tiesiog pasiziurekit ir pasakykit ko jums nereikia, ko truksta ir kas nepatogu.
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Evkis @ 2010 02 27, 21:09)
http://www.namuplana...B_NOJUTAS/VEJAS

sveiki gal galetumet parasyti kokius matote minusus? man sis namas grazus ir patogus atrodo, bet nelabai sugalvoju kas blogai rolleyes.gif  sandeliuko nera... na tai nebeda, gal nuimti po viena vitrinini langa, kad daugiau sienos butu del silumos. o kas dar? g.gif

1. Nera sandeliuko
2. Nera drabuzines
3. Nera atskiro tevu vonios kambario
4. Labai didelis ir tamsus holas
5. Ta uzapvalinta vitrina, labai jau brangiai atrodo g.gif
6. Kaikurie cia jau anksciau minejo, jog nerekomenduojama laikyti TV salia zidinio
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 02 28, 01:52)

Žiūrėjau ir taip, ir anaip, nu pasaka... Paprasta, neperkrauta, super thumbup.gif Tiesa tėvų kambario norėjom kitoj pusėj, kažkaip dėl saugumo, o prūdo nesimatys, nes už namo eis kalniukas, o pakalnėj pirtis ir prūdas, bet čia ne esmė rolleyes.gif Saugumą gaus garantuoti geras šuo tongue.gif O be to ten kol kas ramus rajonas g.gif Serzai, mum labai patiko, AČIŪ TAU 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Na va, dar pridėjau savo pakeitimus - vietoj židinio knygų spinta, tambūre pora spintų ir mūsų miegamajame kitaip lova g.gif gal nieko nesugadinau blush2.gif Vyras sutiko, kad katilinė čia gerai, nors visą laiką kitoj pusėj norėjo doh.gif Dabar pamąstė, kad patogu darbinius drabužius bus joje palikti tongue.gif O dėl židinio - visada galvojome, kad jo nenorim, po to vyras buvo sumąstęs, kad jau nori ir vėl persigalvojo lotuliukas.gif Aš tai nenoriu blush2.gif iš tingumo ax.gif Ir dar - dabar svetainė prireikus gali tapti ketvirtu miegamuoju thumbup.gif Nes valgomasis ir taip erdvus, o kaip kaime - tų svečių tiek tebūna ir tai visi savi, galima ir valgomąjame pabūti, ten dar ir kokia sofa laisvai tilps blush2.gif Beje, namo ilgis bus 14, plotis 8,5, pagal tavo, serzai brėžinį pasidariau mastelį 1 cm = 1 m, jau visų patalpų plotus žinau plius minus thumbup.gif Parodysiu kas gausis po apsilankymo pas architektą ir ką jis pasakys apie tavo planą, man tai viskas idealu wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 02 28, 11:20)
Na va, dar pridėjau savo pakeitimus - vietoj židinio knygų spinta, tambūre pora spintų ir mūsų miegamajame kitaip lova  g.gif  gal nieko nesugadinau  blush2.gif  Vyras sutiko, kad katilinė čia gerai, nors visą laiką kitoj pusėj norėjo  doh.gif Dabar pamąstė, kad patogu darbinius drabužius bus joje palikti  tongue.gif O dėl židinio - visada galvojome, kad jo nenorim, po to vyras buvo sumąstęs, kad jau nori ir vėl persigalvojo  lotuliukas.gif Aš tai nenoriu  blush2.gif iš tingumo  ax.gif Ir dar - dabar svetainė prireikus gali tapti ketvirtu miegamuoju  thumbup.gif Nes valgomasis ir taip erdvus, o kaip kaime - tų svečių tiek tebūna ir tai visi savi, galima ir valgomąjame pabūti, ten dar ir kokia sofa laisvai tilps  blush2.gif  Beje, namo ilgis bus 14, plotis 8,5, pagal tavo, serzai brėžinį pasidariau mastelį 1 cm = 1 m, jau visų patalpų plotus žinau plius minus  thumbup.gif Parodysiu kas gausis po apsilankymo pas architektą ir ką jis pasakys apie tavo planą, man tai viskas idealu  wub.gif

As tai mastelio jokio nenaudojau, perstumdziau sienas su paint'u ir viskas.
Miegamaji toje puseje geriau daryti ne vien tik del vaizdo i soda, bet ir pasaulio salies. Ryte saulute siltai zadins, pro langa nematysit jokiu niuriu saltu seseliu. jei daryti kiti pusei tai ziema saule nusileis anksciau nei eisit miegoti, o vasara po karstos dienos ir taip tos saules nebenoresit lotuliukas.gif
del saugumo, Nakty per langa vistiek nezvilgciosit, o diena miegamajam nebusit.
Vien tik ta mintis jog toje puseje bus terasa, vercia galvoti jog ten bus grazus vaizdas, gelynai, krumynai, medziai ir t.t.
O tas uz namo kalniukas, jei jis tikrai kalniukas o ne nuokalne link prudo, tai is jo galima toki sedevra padaryti.
Mano miegamasis yra i kiemo puse, nors kiemukas ir super mazas, bet vistiek as pastoviai ziuriu per langa ir groziuosi kokiu medeliu, galvoju kur cia ka pasodinus, kur vaikui zaidimo aikstele pastatyt ir pan., nors masinos mano irgi stovi tam vaizde uz lango, bet as niekad neziuriu i jas, galvodamas ka cia su jo padaryti, mintis tik viena, kur jas nukist kad nestovetu man akyse!

Tavo vyras gal turi kazkoki stereotipa is draugu ar giminiu, kur katiline stovi kazkur ne vietoi (pagal jusu sklypa), bet jums patogiausia ja daryti ten. kadangi tai ne tulikas i kuri einama kelis kartus per diena, tai ja galima daryti kur nori, bet nepamirstant jog malkos sunkios ir jas teks tysti nuolat, kuo arciau tuo geriau. Taigi su glebiu malku lekti ziema aplink nama mintis ne kokia!

Is svetaines daryti miegamaji, mintis ne kokia, jis gali tarnautti kaip sveciu kambarys (kai is kampinio ar sofos pasidaro lova), bet ne kaip miegamasis kur nuolat kazkas gyvena. Pagalvokit kur jus leisit vakarus pvz ziema? manau jog ne miegamajame g.gif

Sito planelio mintis buvo, kad abi sklypo puses matytusi is namo zonu kuriose dazniausiai jus busite, jei daryti atskira svetaine nuo virtuves tai geriau atskirti virtuve, o ne svetaine, del kvapu, neplautu indu (kuriuos slepsit nuo sveciu lotuliukas.gif ), puodu barskejimo kai darot valgyt, o vyras ziuri TV ir t.t.

Jei tingesit kurt zidini tai tingesit ir pasikurti peciu, kad silta butu lotuliukas.gif
As vis del to vietoi tos "knygu sienos" daryciau dvipusi zidini kuriuo butu galima megautis ir svetainei, ir valgomajam, ir virtuvei. vos iejusius svecius pasitiktu siluma ir jaukumas. Salia zidinio padaryciau dideli akvariuma, kuriuo irgi butu galima megautis is visur.

Klystat jei manot jog aime sveciu maziau, dabar visi tik i kaimusir lekia, ypac jei dar pirtis yra. kai gyveni bute tai sveciai buna tik pakeleiviai einantys pro saly ar bunantys ne toliese, o i kaima vaziuoja jau planuotai su tam tikru tikslu.

Jei jums reikia 4 miegamuju tai 4 ir darykit nepaversdami namu baraku.
Jei norit atsiros virtuves nuo svetaines tai taip ir darykt, tada jums sis projektas netinka, atskyrus virtuve nuo svetaines galima lengviau isvengti visu ilgu koridoriu!

Susirasykit ant lapuko ko tikrai norite, ko reikia ir kas svarstytina. ir nesokinekite nuo vieno prie kito, rade kazkokiam projekte pliusa, nepraleiskit pro pirstus visu minusu. TAIP NEGALIMA "ai gerai bus priprasim, koks skirtumas" ten gyvensit ilgai, o gal ir visa gyvenima, po to kad nereiktu keiktis ir visko perdarineti. proanukiai dar juoksis is jusu statinio, kaip dabar mes juokiames is senu trobu kur gali vaikscioti ratais doh.gif
Atsakyti