Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(BonBons @ 2010 02 12, 23:13)
Agota, o savo projektą buvot įkėlusi? Įdomu, koks gavosi  blush2.gif  4u.gif

gavosi paprastas ir geras smile.gif pagal musu sklypuka suorientuotas, be to ir sklypo nuolydis isnaudotas. nezinau ar galiu kelt projekta, nes ne kartotinis, o individualus dabar. Juk sutarty autorines teises paminetos, negaliu platint viesai, nepagarba architektui butu ax.gif Mes dziaugiames rezultatu, tikiuosi kai pastatysim
taip pat dziaugsimes smile.gif Sekmes visiems besitatantiems, kuriantiems ir svajojantiems smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 02 12, 17:18)
sveiki, i ka kreiptis?
turim nama kuris buvo gyvenamas dvieju seimu, dabar ta nama reiktu padaryti viena kaskaip sujungti  g.gif  i ka reiktu kreiptis kad padarytu kaskoki planeli, patartu .

i architekta. jei dabar turit 2 turtinius vienetus, tai turbut teks jungti i viena. na ir atitinkamai bus tam tikra statybos rusis. jusu atveju greiciasiai tai bus rekonstrukcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 14 vasario 2010 - 11:37
Sveiki 4u.gif
Kreipiuos ir as pagalbos ax.gif Paskaitinejusi cia,matau,kad zmoniu yra nusimananciu thumbup.gif O ir nuomones is salies, visada i nauda.
Imetu tarpini varianta projekto(sorry,bet tik toki varianta turiu).
Labai noreciau nuomoniu apie si projekta ir patarimu kaip ji galima butu patobulinti.
Namo priekis siaurineje sklypo puseje.Tai cia viskas kaip ir gerai.

1. Man labiausiai kliuna koridorius,kaip protingiau isnaudoti ta erdve?Be to,ar nebus jis per siauras(1.20)?
2. Kur galima "ikomponuot" skalbykla?Noreciau atskiros patalpos.
3. Patalpa -Sandeliukas(7").Man rodos,kad jos net nereikia g.gif

Tiesa,tambura i katiline,jungsim kaip viena patalpa,bus katiline didesne.
Na,zodziu,kuo toliau,tuo labiau balamutintis pradejau doh.gif Laukiu nuomoniu ir patarimu - galbut pati neatkreipiu demesio i kai kuriuos niuansus.
Kaip mano vyras juokiasi - pirmas namas - griovimui,antras-pardavimui, o trecias - sau lotuliukas.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soneee: 16 vasario 2010 - 19:50
QUOTE(Soneee @ 2010 02 16, 19:48)
Sveiki 4u.gif
Kreipiuos ir as pagalbos ax.gif Paskaitinejusi cia,matau,kad zmoniu yra nusimananciu thumbup.gif O ir nuomones is salies, visada i nauda.
Labai noreciau nuomoniu apie si projekta ir patarimu kaip ji galima butu patobulinti.

1. Man labiausiai kliuna koridorius,kaip protingiau isnaudoti ta erdve?Be to,ar nebus jis per siauras(1.20)?

Na,zodziu,kuo toliau,tuo labiau balamutintis pradejau doh.gif Laukiu nuomoniu ir patarimu - galbut pati neatkreipiu demesio i kai kuriuos niuansus.
Kaip mano vyras juokiasi - pirmas namas - griovimui,antras-pardavimui, o trecias - sau lotuliukas.gif
user posted image
user posted image

na is manes prastas gal architektas, nes patys sukame galvas del savo namo isplanavimo, bet jei statyciau Jusu nama, tai tikrai daryciau siuos dalykus (zinoma laukciau ir kitu pasiulymu):
1. pas mane kolidorius bus 1.50... del jusu tai nezinau ar yra is ko atimti ir kam prideti g.gif
2. Sandeliuko 7 tai tikrai nedaryciau... tik uzima vietos...
3. Gal butu galima sumazinto garazo pagalba (pas mane garazas 5,7x6=34 m2) pasididint katiline ir tamburo (13) pagalba pasidaryti skalbykla...
4. gal siek tiek pazaisciau su kambariais 9,10,11.. Na miegama tikrai nedaryciau salia katilines... ten padaryciau koki sveciu kambariuka bet kokiu 13 m2... g.gif

Na butu siek tiek mano pastebejimu, bet nzn ar Jums jie patiks... blush2.gif
Na jusu vyras ir pokstininkas, nes idomu kaip jausis jis kai reikes pirmaji namuka griaut thumbup.gif
as statysiu vieninteli ir tik del saves... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingas @ 2010 02 16, 22:26)

4. gal siek tiek pazaisciau su kambariais 9,10,11.. Na miegama tikrai nedaryciau salia katilines... ten padaryciau koki sveciu kambariuka bet kokiu 13 m2... g.gif

Vat ir man kazkaip prie katilines miegamasis nelabai g.gif Bet vaiko kambario prie katilines irgi nedarysi(dabar viena turim,bet ir antras planuose yra kadanors rolleyes.gif )Tai reikia triju kambariu doh.gif Sveciams vietos nebelieka biggrin.gif
Gal dar kas mestels protingu minciu?
Atsakyti
QUOTE(Soneee @ 2010 02 18, 20:50)
Vat ir man kazkaip prie katilines miegamasis nelabai g.gif Bet vaiko kambario prie katilines irgi nedarysi(dabar viena turim,bet ir antras planuose yra kadanors rolleyes.gif )Tai reikia triju kambariu doh.gif Sveciams vietos nebelieka biggrin.gif
Gal dar kas mestels protingu minciu?

Na ir aš drėbtelsiu bigsmile.gif

Jūsų vietoj stumčiau patalpas 7, 8, 9, 10 ir 11 dešinėn (pagal pateiktą foto), pilnai "suvalgant" tą 7' apendicitą. Gautumėm tiesų ir švarų koridorių, dušo kabinos prielipas prie vonios irgi nuvažiuotų su visa vonia beveik iki išorinės sienos kampo dabartinės pozicijos, taip supaprastindamas svetainės zoną.

Dar nepatiko trijų miegamųjų išsprendimas. įėjimas į vieną iš vaikų kambarių (nr.10) - labai nekoks. Gal geriau visą miegamųjų korpusą tokiu atveju ištempti šiek-tiek, kad būtų galima pagrindinį miegamąjį sumažinti ir padaryti normalų patekimą į tą vaikų kambarį? tokiu scenarijumi du zuikius vienu šūviu šaunam - išsisprendžia ta kamūrkė prie kambario, vonia pavažiuoja viršun ir atsiradusioje nišoje tarp dušo kabinos ir lauko sienos galima įrengti WC svečiams, o prie garažo sujungti suprojektuotą WC su pagalbine patalpa šalia katilinės (darant atskirą patekimą į katilinę) - gautumėm puikią skalbyklą/džiovyklą.

Prie viso šito - labai sudėtingas stogas... Na labai sudėtingas tokiam nesudėtingam tūriui. Yra kur atsirasti aibei komplikacijų su konstruktyvu, kraigais, kaminais... (o Merfio dėsniai vis dar veikia, jų niekas neatšaukė) Aišku, jei jūs orientuoti į liaudiškąją "klasiką", šio sakinio neskaitykite mirksiukas.gif

Dar yra klausimas dėl stogo - pagal plane esančią informaciją, stogas bus pakankamai nemažo nuolydžio (iš akies - 30-40°). Turėsite nemažą erdvę po stogu. Ką planuojate su ja daryti? Jokio patekimo į pastogę nematau plane, tad tai lieka neaišku. Pirma, su tokiu sudėtingu stogu daryti tą erdvę atvirą gali gautis nemažai "beformių" erdvių. Jei darysite plokščias lubas - gaila tos erdvės (pastatysit, o naudos jokios...).

Kaip ir tiek cool.gif

Sėkmės drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Soneee @ 2010 02 16, 20:48)
Sveiki 4u.gif

man jūsiškis projektas primena INT projektą "Alantas", tik pas jus mažiau kambarių ir nėra pirties bloko. Gal kokia mintis kils pažiūrėjus (jei anksčiau neatkreipėt dėmesio į jį), kad ir dėl zarmeno išsakytos minties dėl stogo sudėtingumo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai dekoju uz mintis 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tikrai pagelbejot - pas pacia mintys aiskesnes pasidare biggrin.gif
O vat del stogo net nepagalvojau g.gif Aciu Zarmenui drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingas @ 2010 02 16, 21:26)
na is manes prastas gal architektas, nes patys sukame galvas del savo namo isplanavimo, bet jei statyciau Jusu nama, tai tikrai daryciau siuos dalykus (zinoma laukciau ir kitu pasiulymu):
1. pas mane kolidorius bus 1.50... del jusu tai nezinau ar yra is ko atimti ir kam prideti  g.gif
2. Sandeliuko 7 tai tikrai nedaryciau... tik uzima vietos...
3. Gal butu galima sumazinto garazo pagalba (pas mane garazas 5,7x6=34 m2) pasididint katiline ir tamburo (13) pagalba pasidaryti skalbykla...

Na butu siek tiek mano pastebejimu, bet nzn ar Jums jie patiks...  blush2.gif
Na jusu vyras ir pokstininkas, nes idomu kaip jausis jis kai reikes pirmaji namuka griaut thumbup.gif 
as statysiu vieninteli ir tik del saves...  thumbup.gif

Stogas istiesu biski net sakyciau nesueina. as daryciau 12% ir bukais galais (na kad siena iki stogo trikampiu sueitu, o ne stoga iki sienos nuleisti. tokiu budu mazesnis briaunu perimetras, atitinkamai - mazesni silumos nuostoliai.
virs svetaines ir kambariuose tada galima bus nekabint lubu... erdve ir taip "svari", vienslaites lubos tarkim smile.gif

lubas horizontalias reiktu pakabinti tik 1, 2,7,8 patalpose.

as patarciau isirengti silumos siurbli, o ne katiline. pats malkom kurenu, pazystami turi silumos siurblius. sumoj per 2009 metus uz elektra mokejo ~2400Lt (cia karstas vanduo 4 zmonem, patalpu sildymas, kondicionavimas ir visi buitiniai prietaisai)... irengimas kainuos zinoma 4 kartus brangiau, bet atsipirks gan greitai, kietas kuras brangsta greiciau uz elektra, o ir tampytis malkas ar paspausti mygtuka - patys spreskit kaip palaikyti siluma namie wink.gif

beje del katilines cia mintis kilo nes saket miegamasis prie katilines jums netinka... mano nuomone miegamasis ten visai tinka - kaminas siena sildo, o tiesiogiai patekimo nera, tad net jei dumins - ne i kambari.

WC (6) perkelciau vietoj televizoriaus kamutyje, ir panaikinciau duso kabina. jei jums nereikia vietos sveciams, tai ir sveciu duso jums nereikia.

o kai vaikai paaugs ir jau bus 2, tai tarp 10 ir 11 kambario galima irengti duso kabina ir kriaukle. man akis drasko 1,1metro gylio spinta. net jei abu vaikai studijuos architektura - spinta perplati visiem studiju darbams saugoti wink.gif biggrin.gif

dabar gryzkim prie katilines ir Jusu skalbyklos... jei panaikinsite tambura, o wc perkelsite, tai gal galima 5 ashi paslinkti i apacia (pagal nuotrauka, t.y. visa garazo patalpa paslinkti i apacia), katiline pasukti ilguoju krastu palei isores siena, ir atsiras 3x4m skalbykla. iejimas i katiline tiesiai is garazo, o i skalbykla - is holo (pro dabartines wc duris)...

pagal esama konfiguracija sveciu wc apzvalga sedint sofoj tokiapat kaip ir tv apzvalga smile.gif

dar langus gal stumdyciau, bet tam reikia bent sklypo plano, o geriau pasiziuret vietoj, kas ten pro langus matysis...

galim kada 3D modeliuka padaryti ir pasiziureti kas gaunas... (kreipkites i PM)
Atsakyti
Sveiki, gal galetumėte ir mums pagelbėti savo patarimais... ax.gif

Ieškojome kartotinio projekto ir krypstam i INT projektą Domas. čia nuoroda į šį projektą: http://www.namuplana...projektai/Domas.

tik aišku planuojam keletą pakeitimų blush2.gif . Prikabinu mūsų pasibraižytą planelį Domo pagrindu:
-padidinom tamburą, atsisakėm drabužinės, padidinom san.mazgą ir darbo kambarį pirmajame aukšte, virtuvę atskyrėm nuo svetainės - tarp virtuvės ir valgomojo erdvės bus plačios stumdomos durys, kurias norint bus galima uždaryti,
-antrame aukšte palikome vieną vonią (vieningai nutarėm, kad mums dviejų nereikia)

Į mūsų sklypą namas laisvai telpa, sklypas beveik kvadratas apie 11 arų. Namą statytume rytiniame sklypo kampe.

Gal kas galėtų kokių pastebėjimų parašyti? Nes aš jau nieko nebematau bežiūrėdama į savo planą g.gif

Pirmas aukštas:
user posted image

Antras aukštas:
user posted image

Labai ačiū 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(canadian @ 2010 02 23, 12:00)
Sveiki, gal galetumėte ir mums pagelbėti savo patarimais...  ax.gif

Ieškojome kartotinio projekto ir krypstam i INT projektą Domas. čia nuoroda į šį projektą: http://www.namuplana...projektai/Domas.

tik aišku planuojam keletą pakeitimų  blush2.gif . Prikabinu mūsų pasibraižytą planelį Domo pagrindu:
-padidinom tamburą, atsisakėm drabužinės, padidinom san.mazgą ir darbo kambarį pirmajame aukšte, virtuvę atskyrėm nuo svetainės - tarp virtuvės ir valgomojo erdvės bus plačios stumdomos durys, kurias norint bus galima uždaryti,
-antrame aukšte palikome vieną vonią (vieningai nutarėm, kad mums dviejų nereikia)

Į mūsų sklypą namas laisvai telpa, sklypas beveik kvadratas apie 11 arų. Namą statytume rytiniame sklypo kampe.

Gal kas galėtų kokių pastebėjimų parašyti? Nes aš jau nieko nebematau bežiūrėdama į savo planą  g.gif

Pirmas aukštas:
user posted image
Antras aukštas:
user posted image

Labai ačiū 4u.gif

man atrodo antrame aukste laikancia siena pastumete ta kur vonioje, o tai jau reiketu aptarti su konstruktoriumi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(canadian @ 2010 02 23, 13:00)
Sveiki, gal galetumėte ir mums pagelbėti savo patarimais...  ax.gif
<...>
Gal kas galėtų kokių pastebėjimų parašyti? Nes aš jau nieko nebematau bežiūrėdama į savo planą  g.gif
<...>
Labai ačiū 4u.gif

Labas. Labai fainas išplanavimas. Eksterjero, namo orientacijos sklype nekomentuosiu, nes tam reikia daug daugiau informacijos. Tačiau va dėl išplanavimo porą pastabėlių suraityti galiu.

1. Sanmazgas pirmame aukšte kiek per siauras, manau. Gal geriau darbo kambarį kokiais 30-60cm sumažinti, bet padaryti normalesnį WC?
2. Laiptus į antrą aukštą apversčiau veidrodžio principu, nes dabar užkylate laiptais ir rizikuojate gauti durimis į nosį. O po to linksmai ir labai greitai ristis atbuli žemyn lotuliukas.gif
3. Cezo išsakyta mintis dėl vonios 2a teisinga. Laikančią sieną pajudinot. Bet ne bėda- vonios įrangos išdėstymą taip pat verskit vidrodžio principu (kad durys atsidurtų ten, kur dabar kriauklė - tokiu atveju sienoje tarp koridoriaus ir vonios atsiras kolona, perimanti pastumtos sienos krūvį. Tačiau tada atsiranda konfliktinis mazgas su miegamojo durimis (vienos durys atsidaro ant kitų)... Taigi, gal tada miegamojo duris stumti į kairę, pakeisti jų varstymo kryptį. Gali jos netgi nuvažiuoti šiek-tiek virš laiptų maršo, jei laiptai persukti - aukščio pakaks ten aikštelę nedicką įrengti.
4. Virtuvėje gal nedaryčiau tų varstomų durų. Geriau jau stumdomas, "pocket" tipo (na, kur sulenda į sieną, o ne išorėje kabo). Nes ten bus, greičiausiai, nuolat atvira, nuolat varstoma- o atidarytos durys tik maišysis po kojomis nuolat.

O bendrai - liuks viskas thumbup.gif drinks_cheers.gif

Sėkmės
Atsakyti