QUOTE(laimingas @ 2010 02 16, 21:26)
na is manes prastas gal architektas, nes patys sukame galvas del savo namo isplanavimo, bet jei statyciau Jusu nama, tai tikrai daryciau siuos dalykus (zinoma laukciau ir kitu pasiulymu):
1. pas mane kolidorius bus 1.50... del jusu tai nezinau ar yra is ko atimti ir kam prideti
2. Sandeliuko 7 tai tikrai nedaryciau... tik uzima vietos...
3. Gal butu galima sumazinto garazo pagalba (pas mane garazas 5,7x6=34 m2) pasididint katiline ir tamburo (13) pagalba pasidaryti skalbykla...
4. gal siek tiek pazaisciau su kambariais 9,10,11.. Na miegama tikrai nedaryciau salia katilines... ten padaryciau koki sveciu kambariuka bet kokiu 13 m2...
Na butu siek tiek mano pastebejimu, bet nzn ar Jums jie patiks...
Na jusu vyras ir pokstininkas, nes idomu kaip jausis jis kai reikes pirmaji namuka griaut
as statysiu vieninteli ir tik del saves...
Stogas istiesu biski net sakyciau nesueina. as daryciau 12% ir bukais galais (na kad siena iki stogo trikampiu sueitu, o ne stoga iki sienos nuleisti. tokiu budu mazesnis briaunu perimetras, atitinkamai - mazesni silumos nuostoliai.
virs svetaines ir kambariuose tada galima bus nekabint lubu... erdve ir taip "svari", vienslaites lubos tarkim
lubas horizontalias reiktu pakabinti tik 1, 2,7,8 patalpose.
as patarciau isirengti silumos siurbli, o ne katiline. pats malkom kurenu, pazystami turi silumos siurblius. sumoj per 2009 metus uz elektra mokejo ~2400Lt (cia karstas vanduo 4 zmonem, patalpu sildymas, kondicionavimas ir visi buitiniai prietaisai)... irengimas kainuos zinoma 4 kartus brangiau, bet atsipirks gan greitai, kietas kuras brangsta greiciau uz elektra, o ir tampytis malkas ar paspausti mygtuka - patys spreskit kaip palaikyti siluma namie
beje del katilines cia mintis kilo nes saket miegamasis prie katilines jums netinka... mano nuomone miegamasis ten visai tinka - kaminas siena sildo, o tiesiogiai patekimo nera, tad net jei dumins - ne i kambari.
WC (6) perkelciau vietoj televizoriaus kamutyje, ir panaikinciau duso kabina. jei jums nereikia vietos sveciams, tai ir sveciu duso jums nereikia.
o kai vaikai paaugs ir jau bus 2, tai tarp 10 ir 11 kambario galima irengti duso kabina ir kriaukle. man akis drasko 1,1metro gylio spinta. net jei abu vaikai studijuos architektura - spinta perplati visiem studiju darbams saugoti
dabar gryzkim prie katilines ir Jusu skalbyklos... jei panaikinsite tambura, o wc perkelsite, tai gal galima 5 ashi paslinkti i apacia (pagal nuotrauka, t.y. visa garazo patalpa paslinkti i apacia), katiline pasukti ilguoju krastu palei isores siena, ir atsiras 3x4m skalbykla. iejimas i katiline tiesiai is garazo, o i skalbykla - is holo (pro dabartines wc duris)...
pagal esama konfiguracija sveciu wc apzvalga sedint sofoj tokiapat kaip ir tv apzvalga
dar langus gal stumdyciau, bet tam reikia bent sklypo plano, o geriau pasiziuret vietoj, kas ten pro langus matysis...
galim kada 3D modeliuka padaryti ir pasiziureti kas gaunas... (kreipkites i PM)