QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 10, 18:05)
<...>
Taigi žarmenai, jei esi rimtas architektas, atsakyk, kokį namą nebūtų brangu pastatyti, nors funkciškai jis tikrai nenukentėtų: namo forma, namo aukštis, stogo forma, langai ir t.t. Beje, kaip architektui tai būtų net super pasiūlymas - sukurti optimalų kainos/kokybės prasme namą. Jis aišku ne tik visiems 100 proc., bet gali rasti nemažai pasekėjų. Tai sunku įgyvendinti, bet idėja verta šampano.
Nebrangu yra statyti namą kuriame nėra nereikalingų patalpų, nereikalingų medžiagų ir nereikalingų navarotų. Kur viskas turi savo priežastis.
Jei nuvyliau - nėra jokio švento gralio šiuo klausimu. Ir teigti, kad plokščias stogas pigiau ar brangiau - kvailystė. Tas pats bet kokioms kitokioms konstrukcijoms, nes viską įtakoja konkreti situacija, sudėtingumas ir detalės. Galit skaičiuoti toliau kvadrato kainą, tik nenustebkit, kai pasistačius pasimatys visai kiti skaičiai - daug kas bandė...
Jei jums namo projektavimasis tas pats, kaip rinktis mašiną - tai čia būtent ta situacija, kurią minėjau anksčiau. Namas nėra kilogramas bulvių ar automobilis, kurį ateini ir nusiperki koks yra. Čia daug daugiau kintamųjų.
Kad užbėgti už akių sekantiems klausimams, pateiksiu jums klausimą. Kiek kainuoja gera mašina? Va išveskite man kainos ir kilogramo santykį. Tačiau prieš puldami skaičiuoti, susimąstykite, kas yra gera mašina? Kas yra gera mašina jums, ir kas yra gera mašina man? Manau, dabar aiškiau bus
Kokybės klausimas - visiškai tas pats. Kiekvieno mąstančio individo kartelė yra skirtingame aukštyje. Tad kas toleruotina man, gali būti jau nebe "kokybės" ribose kažkam kitam. Ir atvirkščiai.
Tai tiek.
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 02 11, 22:32)
Jei neklystu tai kazkas is SM stato toki nama aba labai jau panasu.
Pavardinsiu kas man nepatinka:
1. Ilgas siauras koridorius
2. Sedint svetaineje, gan tolokai tektu eiti iki WC
3. Virtuve. Zinoma cia galima daryti kaip nori, bet pagal dabartini baldu isdestyma, virtuve visiskai nepatogi. joje noretusi kuo maziau vaikscioti ir kad viskas butu vos ne ranka pasiekiama is bet kurio tasko. tarp kriaukles, dujines ir saldytuvo reiketu islaikyti trikampi.
4. Holas. 1.Iejus i hola atsiduri vos ne valgomajame. 2. Kur nusirengsite striukes ir nusiausite batus? Tamburas tam per mazas. I rubine turbut nebus patogu kas kart vaiksciot ypac turint omeni jog name 4 kambariai tai tikriausiai ir gyventoju nemazai bus, isivaizduokite jog visi gryztate namo ir eilute laukiateprie rubines arba atvaziuoja keletas sveciu ir juos po viena i tamsuji kambareli. Arba batus laikote kazkur vos tik iejus i hola, bet jie jau atsiduria kaip ir valgomajame.
Name kur dabar gyvename nera nei holo nei tamburo, ieii tiesiai i svetaine, tai batai prie vitrinos ne kaip atrodo, tiek is lauko tiek is vidaus, o kai reikia vaiksciot pastoviai striuke tai pasikabinti, tai pasiimti is sandeliuko tai nervuoja. Noretusi jog butu vietos pagrindinems striuems pakeliui i lauka, kad nesant siuksles ar einant iki pasto dezutes nereiktu kas kart pedint iki striukes.
Kaip pirštu į akį, hehe
BonBons: nenusiminkit, projektų yra į valias. Dar rasit savo išsvajotąjį
Arba užsakysit suprojektuot...